• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi dili secmeliyim??

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
ben bu ara yabancı dile taktım :D

ingilizce dısında baska bir dil daha ogrenmek istiyorum
kolay bi dil
ispanyolca ogrenmek istiyorum aslında ama suphelerim var zor mu diye
ingilizce gibi kolay olan yani ingilizce bilen birinin kolayca ogrenebilcegi bir dil ogrenmek istiyorum sizce hangi dili ogreneyim?
bir de gramer kitapları falan alıcam hangi yayını onerirsiniz?

önce hangi dili öğreneceğini seçip sonra alsan kitapları:ecrin_bebek:
ben ispanyolca öğreniyorum çokta seviyorum kursa gidiceksen cervantes'e gidebilirsin
daha önce 2 sene almanca eğitimi aldım hiiiiiiiiç sevmediğim için bıraktımmafoldumben
az biraz rusça bilgim var eğer kolay öğrenmek istiyosansa kesinlikle rusçadan uzak dur.

fransızca da olabilir;)şiir gibi 1 dil...ben de 2 yıl almanca eğitim aldım ama sewemedim 1 türlü,gerçi bizim meslekte en geçerli dillerden 1i, bi de o yönden bakmak lazım o dili neden öğrenmek istiyosun?nerde kullanıcaksın?zira konusamadıktan sonra ne anlamı var ki?

kolay 1 dil olsun demişsin:P yeni gördüm...fransızca önerimi geri çekiyorum tabiki de, 14 kur kolay gelmez di mi:Ssana kolay gelsin;)

ispanyolca ya da italyanca önerebilirim... ikisi de yapi olarak benziyor.. zor da degil . ama kulaga hos geliyor

hangisini ögrenmek istersen iste yayin olarak da fono yayinlari xxxx ilk adim serilerini öneririm. türkce acikalamali ve gayet güzel anlatiyor... ben ispanyolcasini kullandim cok kolay ilerliyor gayet anlasiliyor...

yani ispanyolca ilk adim
italyanca ilk adim
xxxx ilk adim

ispanyolca ilk adimdan sonra da yine fono nun ''ispanyolca dilbilgisi'' kitabini kullandim.. öneririm ama dedigim gibi ilk adimdan sonra...

italyanca icin de su anda kullandigim aslinda yillar önce alip elimin varmadigi kitabi kullaniyorum... fono nun ilk adimlari ile ayni.. ama bir kac kitap birarada gibi kalin... aslinda cok oldu alali hala bulunur mu bilmem. kursa gittikten sonra hadi birakmiyim devam edeyim diye elime aldim yine. ama inan kursta ögrendigimden cok daha fazlasini ögrendim ..

kitap : Herkes icin yapisal yolla italyanca ... yazar : ASIM TANIS ( sondaki s cengelli :) )
inkilap kitabevi

Son düzenleme:
ispanyolca ya da italyanca önerebilirim... ikisi de yapi olarak benziyor.. zor da degil . ama kulaga hos geliyor

hangisini ögrenmek istersen iste yayin olarak da fono yayinlari xxxx ilk adim serilerini öneririm. türkce acikalamali ve gayet güzel anlatiyor... ben ispanyolcasini kullandim cok kolay ilerliyor gayet anlasiliyor...

yani ispanyolca ilk adim
italyanca ilk adim
xxxx ilk adim

ispanyolca ilk adimdan sonra da yine fono nun ''ispanyolca dilbilgisi'' kitabini kullandim.. öneririm ama dedigim gibi ilk adimdan sonra...

italyanca icin de su anda kullandigim aslinda yillar önce alip elimin varmadigi kitabi kullaniyorum... fono nun ilk adimlari ile ayni.. ama bir kac kitap birarada gibi kalin... aslinda cok oldu alali hala bulunur mu bilmem. kursa gittikten sonra hadi birakmiyim devam edeyim diye elime aldim yine. ama inan kursta ögrendigimden cok daha fazlasini ögrendim ..

kitap : Herkes icin yapisal yolla italyanca ... yazar : ASIM TANIS ( sondaki s cengelli :) )
inkilap kitabevi

kesinlikle arkadasa katiliyorum ve fono yayinlarini tavsiye ediyorum. gecen yaz ilk adim ispanyolca kitabiyla ispanyolcaya basladim ve cok rahat ilerledim, arkasindan yine fononun ispanyolca dilbigisi kitabina devam ettim. araya arapcayi soktum, ispanyolcaya bir sure ara verdim, eger arapca ogrenmek istersen onun icin de cok iyi bir kitap onerebilirim. su an da egitim icin italyaya gidecegimden italyanca ogrenmeye basladim, italyan kultur merkeznin kursuna gidiyorum, sunu soyleyebilirim, fononun kitaplarindan daha hizli ve daha verimli bir sekilde ogrendim ispanyolcayi. su an pismanim keske italyancaya ilk kurdan kursa gitmeeseydim, yine fonoyla temeli atip ikinci kurdan kursa baslayablirmisim.

ingilizce, ispanyolca, italyanca, arapca ve almanca gecmisi olan biri olarak fonetigi en cok hosuma giden dil arapca arkasindan da ispanyolca, kolay bir dil ogrenmek istiyorsan ispanyolcayi oneriyorum :)

sana basarilar diliyorum :içelim:

yani ispanyolca ilk adim
italyanca ilk adim
xxxx ilk adim

inkilap kitabevi

Ben de İtalyanca'ya başladım :)) Fono'n un "İtalyanca ilk adım" kitabına çalışıyorum.. Çok güzel bir kitap, çok basit şekilde anlatıyor üstelik resimli kitap, sıkmıyor insanı... Diğer taraftan da "Instant Immersion Italian Deluxe" cdlerini dinliyorum. Anlatımı İngilizce. İtalyan alfabesinden başlayıp kademe kademe ilerliyor. Hem İngilizce'den kopmamak hem de kelimelerin doğru teleffuznu öğrenmek için dinliyorum. Kitabı da olsaydı güzle olacaktı ama böyle de iyi.

Biraz daha ilerleyeyim italyan.com ve Fono'nun gramer kitabına geçicem inşallah...Sizin dediğiniz gramer kitabı daha ilerlemiş kişiler için sanırım çünkü bana epey zor geldi :))

Birde söylemeden edemiycem grameri İngilizce'den zor. Yani 1 aydır hala artikellerdeyim. Dişi karekterli, erkek karakterli hem dişi hem erkek karakterli(sonu e ile biten kelimeler) inanın zor anladım... Yahu trenin, çantanınn cinsi mi olurmuş :D Mantığıma çok ters geldi zor anladım :)) Birde hepsine ayrı ayrı artikelleri geliyor.Çok düzensiz bir dil. Bir sürü düzensiz fiilleri falan var.

Şevkim de kırıldı biraz açıkçası :(( Ama teleffuzunu seviyorum, melodik bil dil. Kelimeleri ragaatzoo, riviistaa, bambiiinoo diye hafif kaba, bastırarak ve uzatarak söylemiyorlar mı bitiyorum :))

Konu sahibi arkadaşa ben İspanyolca'yı öneriyorum, kolay bir dil... Ayrıca dünyada en çok konuşulan diller arasında. Amerika'da konuşulan ve resmi dili olan ikinci dil bundan başka İspanya, Küba, Arjantin, Bolivya, Kolombiya, Kosta Rika, Şili, Ekvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Uruguay ve Venezuela'da konuşuluyor..

Son düzenleme:
merhaba kizlarr,

ben fransada yasiyorum , 18 yasindayim ingilizce fransizca almanca ispanyolca ogrendim okulda.. ama en zor'u almanca gercekten, ne kdr ogrenirsen ogren.. yani ben 7-8 sene okulda bu dili gormemize ragmen zorlanabiliyorum bi cumle kurarken acayip bi dil sahsen.. ama coook super konusmak için neler vermezdimm.. simdi ispanyolcayi 3 senedir goruyoruum ama coook guzel ogrendim, tabi buda ogretmenden kaynaklaniyo.. çok basit ispanyolca yaa..fransiizca deseniz zor bi dil gercekten, ama çok çok isterseniz basarirsiniz.. yani.. ingilizce zaten.. çok taninmis bi dil artik herkes kolaylikla konusabiliyo denilebilir...
yardimci olabilceksem cvp yazarsaniz ben cvp vermeye calisiriim size.. ;)
:lepi:

dunyada en cok konusulan dil cince :) nufus bakimindan tabiii

ama aslinda en yaygin dil ispanyolca, 22 ulkenin resmi dili olusu nedeniyle

ingilizce bile sadece 5 ulke ile sinirli, somurge ulkeleri saymazsaniz

ben her ikisnide konusuyorum

turkler icin hic bir dil kolay degil cunku dil yapimiz tamamen farkli, sadece ve sadece japonca ve korece ile ayni gramer yapisina sahibiz, hani latin karakterle ogrenilebilir belki

ha bi de latin dillerinde birini ogrenirseniz otekini ogrenmek yada az bucuk anlamak mumkun oluyo

ornek ispanyolca, italyanca, fransizca, portekizce, katalanca, romence ....

ha bi de latin dillerinde birini ogrenirseniz otekini ogrenmek yada az bucuk anlamak mumkun oluyo

ornek ispanyolca, italyanca, fransizca, portekizce, katalanca, romence ....

çok dogru katiliyoruumm... a.s
ben de latince ogrenmis, ve okulda gormus biri olarak onayliyoruum...
latince gormus bi insan... baska bi dil ogrenince daha cok kolay oluyo onun için... cunku sonucta kelimeler latinceden geliyo..fransizcada olsun, ispanyolcada, italyancada filan... =)

Buenas tardes señoritas :):) yerimseniben
Hasta luego

zevk için öğreneceksen almanca öğrenme , hiç tavsiye etmem çok zor bir dil
ispanyolca olabilir hem ingilizce bilen için daha da kolay olur

Öncelikle ingilizce kolay gibi görünen ama aslında zor bir dildir...20 yıldır öğreniyorum hale biliyorum diymemem... bir dil daha öğrenmek istiyorsanız kesinlikle ispanyolca derimmm... unutmamak lazım her dil kendi çapında zor bir dildir... ve bir dili öğrendim diyebilmek için onu uygulamaya geçirmek lazım...:kedi:

Kesinlikle İspanyolca öğren derim...:3:

Hiç zor değil,aksine Türkçe gibi yazıldığı gibi okunduğu için İngilizceden daha kolay,bazı istisnaları var tabi,

Mesela j harfi h olarak okunur,h harfi de hiç okunmaz,iki ll harfi var o da y-c karışımı bi sesle okunur,

Örnekleri artırmak mümkün,

Ama ben sana söyleyeyim Amerikada ve dünyada İngilizceden sonra en çok konuşulan dil İspanyolca,zaten Latin Amerikanın çoğu bu dili konuşuyor,

Ben şahsen İspanyolca şarkılar dinleye dinleye aşık olup öğrenmeye başladım bu dili,

Epey de sözcük repertuarım oldu yani...

Tavsiye ederim kesinlikle...
a.s

Arzulcum, sen kendi kendine mi öğrendin yoksa kursa falan mı gittin?

Bende çok yakın bir zamanda İspanyolca'ya başlamak istiyorum...Fakat ilk aşama için kursa gitsem mi gitmesem mi karar veremedim...:hulya:

Arzulcum, sen kendi kendine mi öğrendin yoksa kursa falan mı gittin?

Bende çok yakın bir zamanda İspanyolca'ya başlamak istiyorum...Fakat ilk aşama için kursa gitsem mi gitmesem mi karar veremedim...:hulya:

Ben 10-15 yıldır,yani liseden beri İspanyolca şarkılar dinliyorum,sözcük hazinem o kadar gelişti ki,

Kendim bi grammer kitabı,sözlük falan aldım,çok fazla çalışmadım ama baya öğrendim,

Şimdi dinlediğim şarkıların yüzde ellisini anlayabiliyorum,

Ha öyle akıcı bi şekilde konuşamıyorum tabi ama ufak tefek kalıp cümleleri biliyorum...

Kursa gitmeni tavsiye ederim çok kalıcı olur,güzel dil ben seviyorum...
kaydirigubbakcemile5

Back