Doğuma Hazırlık Hangi biberon almalıyım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ztk_40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2014
59
16
Merhaba anneler doğuma 2 ay kaldı bebeğin eşyalarını alayım diyorum ama biberon konusunda hiç fikrim yok. Başlangıç için nasıl biberon almalıyım hangi marka iyi..numaraları mi oluyor onların..cam var plastik var kafam karıştı. Siz ne kullandınız ne önerirsiniz

öncelikle inşallah biberon kullanmak zorunda kalmazsınız en azından ilk 6 ay sadece anne sütü

biberon olarak ben avent kullanmıştım bir cam bir de normal al ama cam o kadar kullanışlı olmuyor.

bebek forumu var ayrıca.
geçen birine daha aynı tepkiyi verdim. hamileolduğunuzu kocanıza nasıl soylediniz diye konu açmış
dertmi şimdi bu

kesinlikle dr. browns doğal akışlı al. gazı önlüyor içindeki mavi çubuk. bir de anne memesi gibi zorla çekiyor çocuk.. lıkır lıkır akmıyor yani. benim oğlum hem mama aldı hem de memeyi bırakmadı o biberon sayesinde. kesinlikle tavsiye ederim. cam tavsiye etmem bu arada. zaten sağlıklı plastik oluyor kullanılan bu üründe.

şimdiden kendinizi şartlamayın biberona

ben almıştım bir tane cam

hiç kullanmadık onu

oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm

hani derler ya ayından küçük alın yok çok akmasın aman biberona alışmasın vs vs

oğlum biberon sevmedi

ayından büyük bile aldım

sadece uyurken içti biberon ile 30 ay da meme emdi

alın bir tane yeni doğan için acil lazım olursa ilk doğduğunda diye sonra deneye deneye alırsınız gerekirse

bu arada benim oğlan doğduğunda hastanende Türk kahvesi fincanından da küçük şurup ölçeği gibi kaplar verdiler süt gelinceye kadar mama bununla diye

yani ağzına 3 aylık oluncaya kadar hiç biberon girmedi bile

Chicco nun cam biberonunu kullandım hala kullanıyorum cam biberon daha sağlıklı

bende araştırmıştım bayaa ama benim oğlum her biberonu kabul etmedi. en sonund abi eczacı arkadaşımın tavsiyesiyle anne memesine en yakın lansinoh marka biberonu aldım ve çok rahat emdi zaten ucu çok yumuşak kolay tutuluyor canım.

Philips avent, biberonu da süt sağma makinasını da çok severek kullandım. Sanırım ilk aylar için 0+ yazanlardan alıyorsunuz, yani yenidoğana uygun olarak. Emziklerde de 0-6 ay demesi gerekiyor. Chicco cam da iyidir, plastikse BPA içermemeli, philips de BPA yok üstünde belirtiyor, diğer markalarda da buna bakabilirsiniz. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Markaları bilmiyorum ama cam seçeneği varsa kesinlikle cam alın. Plastik malzemelere sıcak temas özellikle bebekler için hiç istenmeyen bir durum. Yine de emzik kısmı kauçuk ya da plastik olacaktır.

Aldığınız ürünlerin "GÜVENİLİR" markalar olmasına özen gösterin.

Güvenilirden kastım
- Çin malı olmayan
-Lisanslı (Mümkünse Avrupa Birliği ülkelerinden lisans alınmış- Sebebi 2012'den beri AB yasalarına göre bebek ürünlerinde kullanılması yasaklı ürünlerle ilgili kısıtlamalar vardır.)
- Üzerinde BPA Free, %0 BPA, Phthalate Free, Ftalat İçermez gibi uyarılar olanlardır.

Bu maddeler bebek ve çocuklarda oldukça ciddi endokrin sistem bozukluklarına sebep oluyor. Dikkat edelim.

Karıştırıyor olabilir misiniz? Akışı gayet rahat. Anne memesi gibi zor değil

Doğumdan önce biberon almanızı önermem.
Gerektiğinde küçük kadehle veya kaşıkla mama veya anne sütü verebilirsiniz.

Bpa siz plastik gibi sagliklilar var ama ilk onu almistim ne olur ne olmaz diye belki gerek olmaz diye rengi goruntusu bile degisti sonra . Cam aldim kesinlikle cam alin . Cok fark var . Cam sagliktir. Camin yerini hic birsey tutmaz. Kullandiktan sonra cam olmayani kullanamam asla. Ben avent kullandim natural kucuk boy oda gaz onleyici . Arkadasim dr browns almisti temizligi zor ve gaz li bebekti bunu kullanirkende oldu. Benimkide gazliydi . Gazli bebekse ne kullanirsan kullan oluyor. Baska biberon almadi. Neye alustiysa oyle gitti. Emziktede oyle ne markaya alistiysa onu aldi. Genelde aventin urunlerini kullaniyoruz.

Kizim 4.5 aylik emiyo ilk etap icin lansinoh almistim cok memnunum kızım ayirt etmiyo anne gogusuyle ayni ucu

Ben Doğumdan önce almıştım ve hastane çantasına koymuştum. Sütüm gelmediği için ve oğlumun şekeri düştüğü için çok az da olsa mama başlandı hastanede. Mamayı da aldığım biberona hazırladılar ve o şekilde verdik... Yanımızda biberon olmasa biberon alın mı derlerdi, yoksa kaşıkla mı verdirirlerdi bilmiyorum...

Sütüm gelene kadar ve oğlum memeyi rahat tutmaya başlayana kadar sütümü sağarak ve çok az da mama takviyesi yaparak devam ettik. Zaten 1 aylık olunca da mamayı bıraktık. Ama biberona alışma, memeyi reddetme durumu olmadı çok şükür. Hatta biberonu kullanmayı bıraktıktan sonra vermem gerektiği zamanlarda da reddetti. Buzluktaki sağılmış sütlerden vermem gerektiği zaman biberon ile istemiyordu mesela...

Biberon olarak avent pp almıştım. Aya göre biberonun emzik kısımları değişiyor. En küçük boy biberonda yenidoğan emziği oluyor sıfır numara. Büyüdükçe emziği değiştirebilirsiniz, eğer biberon hacim olarak küçük gelirse büyük boyunu da alırsınız sonradan.

Dr.browns ve philips avent kullandim. Suan kizim 2.5 yasinda avent ile devam ediyoruz hala emzikte hep philips avent

Bence almayın ihtiyaç duymayabilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra ihtiyaç olursa alırsınız. O zaman nuk cam biberon kullanmıştık memnunda kalmıştık

Bizim de hastaneye giderken biberon yoktu. Medela aldırdılar. Anne memesi gibi çekmeden gelmiyor. 2 ay emmeyip onla içti sütü. Sonra 21 ay emdi alışmadı biberona. Tavsiye ederim.

Dr browns dogal akışlı cam ve awent klasik bıberon aldım ıkısınıde kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…