Hamur bozulur mu

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
kızlar lütfen kusuruma bakmayın ama nereye sorsam diye uygun bir yer bulamadım gerçekten şu an bu derdim var

geceden (saat 3 gibi) hamur mayaladım sabah bazlama yapacaktım ama şu an hamurda çok ağır ekşi maya kokusu gibi bir koku var. bu hamur bozuldu mu ? kullanılır mı ne yapmalıyım?

kızlar lütfen kusuruma bakmayın ama nereye sorsam diye uygun bir yer bulamadım gerçekten şu an bu derdim var

geceden (saat 3 gibi) hamur mayaladım sabah bazlama yapacaktım ama şu an hamurda çok ağır ekşi maya kokusu gibi bir koku var. bu hamur bozuldu mu ? kullanılır mı ne yapmalıyım?
dolaba koymadı ısenız eksımıs olabılır malum evler sıcak

Bozulmamistir cok bekledigi icin fazla mayalandi sadece .

Benim basima gelmisti pogaca yapacaktim oda sicaklikliginda beklettim biraz fazla beklettim sissin diye ,koku geldi ona ragmen pogaca yapmistim begenildi..
de bor.keresinde boyle eksi degilde daha baska tuhaf kokuyor...firindan cikartirken sanki pogaca degil pogacanin cesedini cikardim oyle kotu bir koku vardi ...kopeklere vermistim.sanirim :KK53:
Kimsede kalkip demiyor maya sicak suyla eritilmez diye ben ne yapayim

O kadar sürede bozulmaz

Fazla mayalanmadan olabilir bir de streç olunca havası çıkmamıştır

Arkadaşların buzdolabı tavsiyesi mayalandıktan sonra yoksa mayalanmaz ki

Benim basima gelmisti pogaca yapacaktim oda sicaklikliginda beklettim biraz fazla beklettim sissin diye ,koku geldi ona ragmen pogaca yapmistim begenildi..
de bor.keresinde boyle eksi degilde daha baska tuhaf kokuyor...firindan cikartirken sanki pogaca degil pogacanin cesedini cikardim oyle kotu bir koku vardi ...kopeklere vermistim.sanirim :KK53:
Kimsede kalkip demiyor maya sicak suyla eritilmez diye ben ne yapayim
sıcak suyla değlde ılık suyla eritilir maya :) yda süt ile eritirsen ılık sütle dha çok kabarır hamurun

buzdolabı veya buzlukta hiç bişey olmaz. ben keke hamuru .waffle ,krep. kurabiye ..tüm hamurları koyuyorum bazen..bazı tariflerde mayalanmayı da buzdolabında yapanlar var..

Back
X