Hamster

Ben Suriye hamsteri beslemiştim, erkek. Minicicikti aldığımda ve ilk bir iki kere yiyecek sanıp ısırmıştı parmağımı. Sonrasında tenin kokusunu anlayıp kesinlikle ısırmadı. Çok temiz, çok tatlıydı. Yalnız idrarları kokuyor. Kendisi kokmuyor zaten sürekli yalanıp temizlenir kedi gibi. Kaçma konusunda tam bir usta. Çok hareketli, elinize aldığınızda dötünü kıvıra kıvıra bir kaçması var ki, hem gülmekten hem de yakalamaya çalışmaktan helak olursunuz :)) Yani sakin sakin dursun, rahat rahat mıncıklayayım derseniz uygun değil. Atraksiyon isterseniz küçük bir kurmalı fareye hazır olun :)) Ama uyuşuk olanları da vardır belki. Ne olursa olsun çoook tatlı, toparlacık birşey, hele temizlenirken yuvarlanması :)) Ben minyatür pofuduk bir ayıya benzetiyorum onları ya :)

Ya tatli ama kökeni farkliymis. Biz arastirinca irkinin domuzdan geldigi ögrendik. Yoksa ben alicaktim.

Domuzla alakası bile yok, nerden çıkartıyorlar ya. Ginepigler yemek için beslenen canlılarmış daha önce fakat artık sevmek için besleniyor ve hatta dinen de tavşandan bir farkı olmadığını yani yemenin de beslemenin de haram olmadığını okumuştum. Tabiki yenmesine karşıyım :))))) Benim de var ve çok sevimli, tam mıncırmalık (canını yakmadan tabi)

Inanin isin dini boyutunda degilim. Yaptigim arasirmalar ve sordugum veteriner sonuclari domuz geninden geldigini soyledi. Tamami domuz degil. Genini tasiyormus. Bende cok almak istedim ama esim karsi cikti. Bencede cok tatlilar. O minacik seyleri yiyenide ,allah bildigi gibi yapsin. Bende sinsilalarin kurkleri icin yavruyken kesildiklerini duydum. Cok aci

Türkiye'deki veterinerlerinin çoğunun ginepiglerle ilgili pek birşey bilmediğini duydum pek çok kez ama sadece duyumdan ibaret tabi, siz bizzat konuşmuşsunuz. Ya genini taşıyor bile olsa sanmıyorum herhangi bir problem olacağını ama içinize sinmiyor sanırım. Aslında "kobay" olarak da geçiyor adları.
Sormayın, hayvanların kürkleri için öldürülmeleri -üstelikte çoğunlukla işkenceyle- öyle kahrediyor ki beni.

Dogrudur vallahi. Yani bilimsel arastirma yapmadim okudugum kadariyla biliyorum bir arkadasimin sevgilisi cocuklugindan beri petsop isi yapiyordu varmi oyle bisiy dedim , genini tasiyormu ? Oda domuzun sirin hali dedi. Tabii ne olursa olsun tatli bana gorem ona bakilirsa pitbul beslemek yasak senelrce besledim :))

Pitbull' u nasıl eğitirsen ona yönelir diye biliyorum ben de. İçinde belki doğuştan bir saldırı isteği vardır ama bunu törpülemek de, baskılamak da yetiştirenin elinde. Yazık, sevgiyle büyütüldüğünde belki de pamuk gibi olacak bir canlıyı "dövüş robotu" haline getirip kanlı para kazanıyorlar üzerinden. Ele geçirilenler de sanmıyorum barınaklarda bakılsın, uyutuyorlardır tahminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…