Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba arkadaşlar dün rahim filmi çektirdim rahim Ağzında tıkanıklık varmış doktor artık açtı sizce bu durum gebeliğe engel mıydı bu konuda bilgisi olan var mı rahim filmimi koyuuorum
Açılmışsa daha iyi bir şey demektir bu. Bundan sonraki ayları değerlendirin, rahim filminden sonra gebelik ihtimali daha yüksek oluyor. Rahim filminden üç ay sonra gebe kaldım
Açılmışsa daha iyi bir şey demektir bu. Bundan sonraki ayları değerlendirin, rahim filminden sonra gebelik ihtimali daha yüksek oluyor. Rahim filminden üç ay sonra gebe kaldım
Merhaba arkadaşlar dün rahim filmi çektirdim rahim Ağzında tıkanıklık varmış doktor artık açtı sizce bu durum gebeliğe engel mıydı bu konuda bilgisi olan var mı rahim filmimi koyuuorumEki Görüntüle 3579130
Bu görüntü bir Histerosalpingografi (HSG) filmine ait, yani halk arasında bilinen adıyla “rahim filmi”. HSG, rahim (uterus) boşluğu ve fallop tüplerinin yapısını ve açıklığını değerlendirmek amacıyla çekilir.
Filmde görülenler:
Rahim boşluğu: Ortada üçgenimsi beyaz alan olarak görülüyor. Bu alan kontrast maddenin rahim içine düzgün dağıldığını gösteriyor.
Fallop tüpleri: Her iki yandan ince hat şeklinde uzanan yapılar. Bu filmde her iki tüp de kontrast maddeyle dolmuş ve ucundan dışarı sızma (spill) gözleniyor gibi, bu da tüplerin açık olduğunu düşündürür.
Kateter: Alt kısımdaki beyaz yapının rahim içine kontrast madde verilmesini sağlayan kateter olduğu görülüyor.
İlk bakışta:
Rahim içi düzgün görünüyor, yapışıklık veya septum gibi bir anomali izlenmiyor.
Fallop tüplerinde tıkanıklık görünmüyor, çünkü kontrast madde tüplerden geçip karın boşluğuna dağılmış gibi duruyor.