cinsine bağlı kaç adet alacağın suriye hamsterları çift olarak yaşamaz. sürekli kavga ederler. gonzalesler daha uyumlu diye biliyorum iki-üç birarada yaşamak için. bir dişi bir erkek alırsan habire doğurur, erkek çocuklara zarar verebilir.
ben tek dişi almıştım. sonra veterinerden bir erkek getirdim eve, çüftleştiler bir güzel, sonra erkeği götürdüm geri. 7 yavrusu oldu. hiç sevmedik onları anne kızmasın diye. biraz büyüdüklerinde de verdik.
ben seviyorum minik ve şirin oluyorlar. suriye cinsi daha sakin ve daha çabuk evcilleşir, bilgin olsun.
Çok fazla doğursun istemiyorum. Bir kafeste 3 tane iyidir, 2 daha iyi aslında. Aşıları falan olmuyor dimi onların? Yada ne bileyim başka şeyleri? Kedi ve köpekler gibi? Bakımı da kolay dimi canım?
hamster bir seferde 6-7 tane doğurur. dişi hamileyken erkeği ayırman gerekir başka bir kafes alıp. yavrular kendi başının çaresine bakana kadar da erkeği yaklaştıramazsın. bence 1 tane al, biraz büyüyünce çiftleştir. yavrucukları olsun, sonra onlardan 1-2 tanesini ayırırsın kendine. aynı anda birden fazla alan ben pek görmedim açıkçası. hele ki suriye cinsi olmaz. kavga ederler habire.
hayır ne iğne ne ilaç hiçbir şeyleri yok. hastalık da taşımıyorlar. küçük tıfıcık şeyler kaydirigubbakcemile3 bakımı kafes temizlemek ve kokuyu önlemek haricinde kolay.
Ev arkadaşımın hamsterı vardı a.s
Aylarca bizle beraber yaşadı.
Çok sevimliydi.
Harika hayvanlar a.s
Annem ve babamın mideleri bulanmasa hemen şimdi alacağım...
Canım onu nasıl besliyeceksin ya evine sokmak ayrı bişey beslemek ayrı bisey köpek al kedi al kaplumbağ al balık al ama fare mi ?
aaa fare demeyin onlara çok alınırım kaydirigubbakcemile3
minnacıklar şirincik şirincik. hem de temizler, habire yalanıp dururlar, temizlik yaparlar.. ben rahmetli hamsterımı kafamdan indirmezdim, öperdim, koynuma sokardım uuuuuu opuyorumnanaktan hiçbir hastalığım falan da olmadı ..
Hamster almak istiyorum, evinde besleyen var mı acaba? Bakımı falan nasıl? Doğurması? Biraz bilgi istiyorum. :icecream:
İlk tavsiyem alma. Çok az yaşiyorlar. Benim minnoşum 5 ay yaşamişti. 8 sene geçti hala aklimdadır
Kafesleri yazın her gün belki günde iki defa kkışın da iki günde bir temizleyebilirsin. Zaten çok temiz hayvanlar. KEdi gibi temizleniyolar. Yemine gelince benimki çekirdek olsun efendime söyliyim findik fistik marul karpuz ne bulsa yerdi. Boynuna doldurur sonra gider 10 cm ötede çikarir saklardi
Doğumu çok zor. Minik hanim bütün yavrularını yemişti. Çok sinir bozucuydu.
Ama minnoşum çok uysaldı. Valla alma dayanamazsin ölürse çok üzülüyo insan. Çok sevimliler insan canlisilar ama işte offfffff offffffffff :gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:
İlk tavsiyem alma. Çok az yaşiyorlar. Benim minnoşum 5 ay yaşamişti. 8 sene geçti hala aklimdadır
Kafesleri yazın her gün belki günde iki defa kkışın da iki günde bir temizleyebilirsin. Zaten çok temiz hayvanlar. KEdi gibi temizleniyolar. Yemine gelince benimki çekirdek olsun efendime söyliyim findik fistik marul karpuz ne bulsa yerdi. Boynuna doldurur sonra gider 10 cm ötede çikarir saklardi
Doğumu çok zor. Minik hanim bütün yavrularını yemişti. Çok sinir bozucuydu.
Ama minnoşum çok uysaldı. Valla alma dayanamazsin ölürse çok üzülüyo insan. Çok sevimliler insan canlisilar ama işte offfffff offffffffff :gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:
benim hamsterım 2 yıl yaşadı. 3-4 yıl yaşayanları da var. Doğumu da çok kolay oldu. Bir baktım pırt pırt çıkartıyor kaydirigubbakcemile3 sadece yavrularından biri hastaydı sanırım, onu sürekli kafesin öteki tarafına bırakıyordu, biz de kaşıkla diğerlerinin yanına koyuyorduk ayırmasın diye. o inatla öteki tarafa... bir sabah baktık ki küçük yok. herhalde yemiş...
bide ben sevebilsem şunları hamster olması bile fikrimi değiştirmiyor fareden nefret ediyorum sevenler kızmayın sakın elimde değil bi akrabamız alıcaktı dedim alırsan evine gelmem bidaha kaydirigubbakcemile3