Kız rica etmiş,bak bunu alma,ben alacağım demiş.Diğeri gitmiş aynısını almış.Bir yorum da şu;istediğini alir.Arkadaşlar siz rica, nezaket, anlayış,empati zart zurt bilmez misiniz?Bazı kk üyeleri gerçekten bir garip.Hayat onlar için ya siyah ya beyaz herhalde.
iyi de bu kişi üniversitede yeni tanıştığı, huyunu suyunu bilmediği birisi değil ki
kuzeni ve çocukluktan beri zaten onlara alınmış, bu giyememiş filan.
yani bu yaşa kadar yaşamış bunları. bir de böyle içerlemiş etmiş hep. e madem kuzen bunu yapabilecek birisi, ne diye modele kadar atıyor da sonra böyle üzülüyor...daha iş ortamında neler neler yaşar bu kafayla.
empati yapmıyor değilim
fakat bu kız da 14 yaşında değil ki, bu yaşa kadar biraz şöyle kime ne muamele yapılır, ne söylenir ne söylenmez filan bir miktar öğrenmiş olması gerekmez mi?
yoksa evet
özellikle rica edip bak aynısını alma dersem ve birisi alırsa o kişinin bu davranışı bana da tuhaf gelir. özellikle yapma dersem ve gider yaparsa yani...
ha ama ben birşeyi beğendim diye başkasına alma demem
evde giyeceğim panduf ayol --hatta biz ergenken özellikle birşeyleri aynı alır, takım takım giyerdik be, paramız varsa. hey yavrum hey. bu yeni nesil bir değişik. yaşım 20+ olduktan sonra kimseyle panduf manduf konuşmamışımdır. ennn fazla konuşabileceğim şey abiye elbise filan olabilir.
dahası beğenip de alamadığım şey panduf diye hiç içime batmadı çocukken/ergenken filan, ki rahat geçirmedim hiç o zamanları --bilgisayar bisiklet filan öyle şeyler çooook batmıştır. daha neler neler batmıştır ama bunun için babama kabahat bulmuyorum.
ciddi biçimde 14 yaşımdan beri ailemden herhangi bir maddi şey görmedim. o yaştan beri ya burs ya çalıştım. o zamana kadar da aldığım harçlığı toplarsam sanırım o pandufun parası etmezdi
yani kusura kalmayın da işsiz biri için 900 lira pandufa çok. ama o kadar aklında kalıyor, içine dert oluyorsa yaşı olmuş 24 kuzenden babadan vs. dert yanacak bir yaşta değil.