içimi dökmek istedim sizinle:)

Panduf markası önerisi istediyse marka adı verseydiniz. Panduf modellerinin olduğu sitenin linkini verip geçseydiniz. Gidip de kendi beğendiğiniz ama alamadığınız modeli özellikle atıp da "bunu alma bak, benim param yok alamıyorum sende görürsem üzülürüm :KK43:" demek resmen kendi mutluluğunu onun insafına bırakmak. Bazı insanlar mağdur olmayı gerçekten çok seviyor. Bazı insanlar derken sizden bahsediyorum konu sahibi 👉🏻

şimdi 24 yaşındayım, işsizim, hayatım boyunca istediğim her şeyde gözüm kalarak büyüdüm babam sağolsun ( parası olmadığı için değil çocuk sevindirmek nedir umursamadığından ama sadece kendi çocukalrını), geçen gün kuzenim panduf arıyorum dedi bende kendi beğendiğim bir pandufu gösterdim sırf markasını göstermek için hani oradan kendine beğensin kaliteli diye, altını da çizdim bak bunu ben eğeniyorum lütfen kendine başka beğen bunu ben almak istiyorum diye, biraz pahalı 900 tl falan bir panduf için pahalı, bugün alıp bana da fotoğraf atmış güle. emojiyle bak ne aldım diyw, bende yaptğının güzel bir şey olmadığını zaten alamadığımı bildiği halde rica etmeme rağmen kendine aynısını alıp bana atmasının nispetten başka bir şey olmadığını söyledim bana beğendim parasını vernim aldım ne var bunda dedi, bu kadar saça bir şeye niye ağlıyorum bilmiyorum ama zaten hep beğendiğim şeyleri onlarda görerek büyüdüm ben, böyle de devam edicek sanırım, alt tarafı bir pandufu niye bu kadar içerleyip de ta buraya yazdım hiç bilmiyorum, öyle içimi dökmek istedim, tepkimi göstermekte haksız mıyım?
Tamam kendisinin yaptığı gıcıklık gibi duruyor ama o yolu ona sen açmışsın. Neden kendi beğendiğin bir şeyi gösteriyorsun ki? Altı üstü bir panduf, milyon tane panduf ceşidi var. Kendisi internette milyon tanenin içinden birini seçip alırdı.

Hem zaten paran yok alamıyorsun, neden alamayacağın şey için " ben bunu beğendim, sakın aynısını alma" diyorsun ki. Hani o an alacak olsan öyle demen normal ama zaten alamayacaksın.

Ayrıca bu yaşa kadar çok yokluk çekmiş olabilirsin ama bari bu yaştan sonra küçük de olsa bir işe gir de sen de istediğini al, milletin aldığında gözün kalmasın.

Kız rica etmiş,bak bunu alma,ben alacağım demiş.Diğeri gitmiş aynısını almış.Bir yorum da şu;istediğini alir.Arkadaşlar siz rica, nezaket, anlayış,empati zart zurt bilmez misiniz?Bazı kk üyeleri gerçekten bir garip.Hayat onlar için ya siyah ya beyaz herhalde.
Ama zaten konu sahibi o gösterdiği şeyi alacak paraya sahip değil, yakın zamanda alma niyeti de yok.

Madem almasını istemiyor , o zaman " bak şu güzel" diye pandufu göstermeseydi.

Tamam o kişinin yaptığı gıcıklık olmuş ama buna resmen konu sahibi yol yapmış.

Kuzenin çok gıcıkmış. Herkes tepki göstermiş ama insan bazen bi şeyleri biriktirip böyle ufacık şeye bozulabiliyor işte. Ben onun yerinde olsam aynısından iki tane alır birini size hediye ederdim. Parasını verip almış tabi ama resmen nispet yapıyo. Bu sebepten küssen beni kıskandı diyecek. Bundan sonra mesafenizi iyi ayarlayın.

altını da çizdim bak bunu ben eğeniyorum lütfen kendine başka beğen bunu ben almak istiyorum diye,
Panduf herkesin kendi evinde giydiği bir şey değil mi zaten, niye sıkı sıkı tembihliyorsunuz alma diye anlamadım. He size inat gidip alması art niyetli olduğunu gösteriyor tabii bu kısım ayrı.

Ama zaten konu sahibi o gösterdiği şeyi alacak paraya sahip değil, yakın zamanda alma niyeti de yok.

Madem almasını istemiyor , o zaman " bak şu güzel" diye pandufu göstermeseydi.

Tamam o kişinin yaptığı gıcıklık olmuş ama buna resmen konu sahibi yol yapmış.
Ne olursa olsun,bana alma diyorsa biri, göstermiş hatta tavsiye etmiş olsun, asla almam.

Yaptığı hiç hoş değil evet eminim yüzlerce model vardır size inat yapmış. Güle güle giy deyip çiksaydin köşeye istediğini vermemiş olurdun. Acilen biraz politik davranmayı öğrenmelisin.

Ben anlamadım ikiniz de aynı model pandufu giyseniz ne oluyor evlerinizde. Karışma ihtimaşine karşı birine bi bellek koyun kardeş kardeş giyin işte ajdjdkl ne bu sadece bende olacak ben özelim kasıntılığı

tamam alma denileni almış eyvallah da.. neden alma deniyor onu hiç anlamadım?
yani kuzenim olsun, arkadaşım olsun bir şeyi beğeniyorsam gösteririm. o da beğeniyorsa alsın evde giyeceğim terlik alt tarafı. çocukken varken yokluk yaşamanıza üzüldüm ama niye beğendiğiniz bir şey tek sizde olsun takıntınız var onu anlamadım. siz de onda bir şey beğenip, link isteyip alabilirsiniz.. bize göre çok normal şahsen

İyi de niye söylüyorsunuz.Almasını istemiyor olabilirsiniz bana da parfümümü sorarlar söylemem asla.Hoslanmıyorum aynı kokmaktan.Ama kuzenim ya da arkadasım sorarsa söylerim sakınca görmem.İstemediğiniz şeyi söylemeyin.Beğenen bi insan neden almasın pandufu ? Alabilir yani.

Kız rica etmiş,bak bunu alma,ben alacağım demiş.Diğeri gitmiş aynısını almış.Bir yorum da şu;istediğini alir.Arkadaşlar siz rica, nezaket, anlayış,empati zart zurt bilmez misiniz?Bazı kk üyeleri gerçekten bir garip.Hayat onlar için ya siyah ya beyaz herhalde.
iyi de bu kişi üniversitede yeni tanıştığı, huyunu suyunu bilmediği birisi değil ki
kuzeni ve çocukluktan beri zaten onlara alınmış, bu giyememiş filan.

yani bu yaşa kadar yaşamış bunları. bir de böyle içerlemiş etmiş hep. e madem kuzen bunu yapabilecek birisi, ne diye modele kadar atıyor da sonra böyle üzülüyor...daha iş ortamında neler neler yaşar bu kafayla.

empati yapmıyor değilim

fakat bu kız da 14 yaşında değil ki, bu yaşa kadar biraz şöyle kime ne muamele yapılır, ne söylenir ne söylenmez filan bir miktar öğrenmiş olması gerekmez mi?

yoksa evet
özellikle rica edip bak aynısını alma dersem ve birisi alırsa o kişinin bu davranışı bana da tuhaf gelir. özellikle yapma dersem ve gider yaparsa yani...

ha ama ben birşeyi beğendim diye başkasına alma demem
evde giyeceğim panduf ayol --hatta biz ergenken özellikle birşeyleri aynı alır, takım takım giyerdik be, paramız varsa. hey yavrum hey. bu yeni nesil bir değişik. yaşım 20+ olduktan sonra kimseyle panduf manduf konuşmamışımdır. ennn fazla konuşabileceğim şey abiye elbise filan olabilir.

dahası beğenip de alamadığım şey panduf diye hiç içime batmadı çocukken/ergenken filan, ki rahat geçirmedim hiç o zamanları --bilgisayar bisiklet filan öyle şeyler çooook batmıştır. daha neler neler batmıştır ama bunun için babama kabahat bulmuyorum.
ciddi biçimde 14 yaşımdan beri ailemden herhangi bir maddi şey görmedim. o yaştan beri ya burs ya çalıştım. o zamana kadar da aldığım harçlığı toplarsam sanırım o pandufun parası etmezdi :KK70:

yani kusura kalmayın da işsiz biri için 900 lira pandufa çok. ama o kadar aklında kalıyor, içine dert oluyorsa yaşı olmuş 24 kuzenden babadan vs. dert yanacak bir yaşta değil.

Alsın ne olacak ki zaten evde giyilen bir şey. Alım gücünüz olduğunda sizde alirsiniz. Hatta belki indirime de denk gelirsiniz. Güzel olan bir şeye tek başıma sahip olmak istiyordum diye düşünüyorsanız o ayri

şimdi 24 yaşındayım, işsizim, hayatım boyunca istediğim her şeyde gözüm kalarak büyüdüm babam sağolsun ( parası olmadığı için değil çocuk sevindirmek nedir umursamadığından ama sadece kendi çocukalrını), geçen gün kuzenim panduf arıyorum dedi bende kendi beğendiğim bir pandufu gösterdim sırf markasını göstermek için hani oradan kendine beğensin kaliteli diye, altını da çizdim bak bunu ben eğeniyorum lütfen kendine başka beğen bunu ben almak istiyorum diye, biraz pahalı 900 tl falan bir panduf için pahalı, bugün alıp bana da fotoğraf atmış güle. emojiyle bak ne aldım diyw, bende yaptğının güzel bir şey olmadığını zaten alamadığımı bildiği halde rica etmeme rağmen kendine aynısını alıp bana atmasının nispetten başka bir şey olmadığını söyledim bana beğendim parasını vernim aldım ne var bunda dedi, bu kadar saça bir şeye niye ağlıyorum bilmiyorum ama zaten hep beğendiğim şeyleri onlarda görerek büyüdüm ben, böyle de devam edicek sanırım, alt tarafı bir pandufu niye bu kadar içerleyip de ta buraya yazdım hiç bilmiyorum, öyle içimi dökmek istedim, tepkimi göstermekte haksız mıyım?
Okul ne oldu

Ben aslında ne demek istediğinizi anladım. Böyle gıcık kuzenler var maalesef. Ben de her istediği yapılarak büyütülen bir çocuk değildim. Kuzenim benim aksime her istediği yapılarak büyüdü. Hiç unutmuyorum üniversite hediyesi olarak bana güzel bi telefon alınmıştı. Kendisi o sene barajı bile geçememişti ve telefonunu da yeni almıştı. Sırf ben o telefondan aldım diye evde zırıl zırıl ağlamış. Ağlaya zırlaya aynı telefondan aldırdı rengi bile aynıydı.
Ben ehliyet kursuna yazıldım. Koskoca kız benden önce de yazılabilirdi. Hemen kendi de benim kursuma yazıldı. Böyle bir sürü örnek verebilirim. Çok şükür senelerdir görüşmüyorum. Başkalarını kopyalamaya devam edebilir. Siz de söylemeyin ayrıca beğendiklerinizi. Konudan bağımsız olarak o bahsettiğiniz 900 tl olan panduf da pek kaliteli değil 😅 aynı markadan bahsediyorsak eğer. T ile başlayan. İnanın yarı fiyatına satılanlarla aynı ömrü.
Babanızla ilgili konuya gelecek olursak. Çoğumuzun ailesi böyle. Bu konuyu sadece kendiniz çalışarak çözebilirsiniz. Öğrenci olmanız çalışmanıza engel değil. Ben de öğrenciyken çok beğendiğim şeyler olunca kısa süreli part time işlere girerdim.
Siz dolmuşsunuz panduf da taşıran damla olmuş. Kendi işinizi kendiniz görün. İnanın böylesi daha kıymetli.

X