Bi kere fare ıyy gibi mesaj atanlara cok kızıyorum
Benimde suan bi gonzalesim var.Evdekiler ilk başta sıcak bakmıyolardı ama almaya gidince şirinliğine dayanamadılar tabiki.Kafesini haftada bir değiştirmeniz yeterli zaten kafesini değiştirince çok kızıyolar yani benimki öyle.evini çok sahipleniyo.Eğer ilk besliyosanız kesinlikle 2 tane falan almayın derim.Bi tane neyinize yetmiyo
Zaten benimkini 2-3 kere başka gonzaleslerin yanına koyduk ama kavga ettiler zor ayırdık valla.Dediğim gibi evini sahipleniyo.Pek paylaşımcı değiller ve yalnızlığı severler.
Kafesin pis kokma meselesine gelince çok çok yaklaşınca gidip koklayınca tabiki kokuyo.İstediğiniz kadar temizleyin ama onun dışında etrafa koku yaydığı falan yok.
Hamster 10tl civarında oluyo genelde en ucuz kafesler 40 tl falan sulugu cemberi talası 15-20 tutar.yani 70 liraya falan bi hamster alabilirsiniz.Akvaryumda besleyenlerde var ama ben öyle sevmiyorum ya yazık hayvana :2:
Hamster beslemekte tereddüt edenler için şunu söyleyebilirim dünya tatlısı harika hayvanlar.Benimkisi benim kokumu tanıyo yanına gelince hemen talaşların altından çıkıyo kapıyı açıyorum elimi uzatmadan inmiyo.Çekirdek için ölebilir yani çekirdekle istediğinizi yaptırabilirsiniz elimi yuvarlak yapıyorum cekirdekle geciyo falan :) Üstümde geziyo küçük ayakları masaj yapıyo gibi :) Sırf kafesteyken izlemesi bile zevkli insanın bütün kötü enerjisini alıyo.
Şimdilik bunları söyleyebilirim ama daha anlatcak çok sey var onun hakkında.
Herhangi bi sorunuz olursa cevaplayabilirim