Hamster almak istiyorum

dişi ve erkek olanı aynı kafeste tutarsan 16 günde bir en az 4 en fazla 7 yavru doğurur.
hamilelik süreleri 16 gün ve asla durmuyorlar.
yavrular doğunca gözleri açılana kadar ellememek gerekiyor.
erkeği kafesten ayırmak gerekiyor.
dişi erkeğe saldırıyor çünkü.
ayrıca yavrulardan heps yaşamıyor.
çok zayıf doğan yavruları dişi yiyor.
kafes çok pis kokuyor.
ayrıca yavruların gözleri açıldığında onlarıda ayrı kafese alman gerekiyor.
ensest ilişkiye girişiyorlar yoksa.
sapık bunlar yahu
kaydirigubbakcemile

her tür hayvan besledim.hamsterda.birincisi,cok sevimli hayvanlar , cok sekerler,ama kokuyolar.her gün kafesindeki talaşları temizlemen lazım.ve 10-20 tane doğuruyolar

Kedi alıyorum hamsteri ilerleyen zamanlarda düşüneceğim. Elime alıpta sevemem onu. Yani ufak olduğu için ele avuca gelmiyor demek istediğim. Bebek gibi sevmek istiyorum. :1hug:

ya biz de almayı düşünüyoruz ama genelde herkes kafesin koktuğunu söylüyor..
ama satıcılar hiç kokmaz,kendini temizler diye satıyor,
kafam karıştı doğurusu...

Böyle bir konu varmış yahu bende yeni bir konu açmayı düşünüyordum.
Bende hamster almayı düşünüyorum ve çokta istiyorum.Oldum olalı sevmişimdir zaten hamsterları.Ama bakımı hakkında herşeyi bilmek istiyorum.Burda okuduğum kadarıyla çok kokuyorlarmış galiba.Birde ne yer bunlar?Kendilerine özgü bir mamaları vardır heralde.Fiyatı ne kadar acaba sadece hamster değil kafesiyle yemiyle birlikte?Annemde almamdan yana değil koktukları için ama istiyorum işte almazsam içimde kalıcak ve foto,video larına bakarak geçircem zamanıı.oysa ki ben yanımda olsun isterim alıyım onu elime,seveyim,öpeyim o minnacık ağzına mamalarını yedireyimmmm.Daha önce hamster bakan arkadaşlar eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim. :)))):KK16:

Böyle bir konu varmış yahu bende yeni bir konu açmayı düşünüyordum.
Bende hamster almayı düşünüyorum ve çokta istiyorum.Oldum olalı sevmişimdir zaten hamsterları.Ama bakımı hakkında herşeyi bilmek istiyorum.Burda okuduğum kadarıyla çok kokuyorlarmış galiba.Birde ne yer bunlar?Kendilerine özgü bir mamaları vardır heralde.Fiyatı ne kadar acaba sadece hamster değil kafesiyle yemiyle birlikte?Annemde almamdan yana değil koktukları için ama istiyorum işte almazsam içimde kalıcak ve foto,video larına bakarak geçircem zamanıı.oysa ki ben yanımda olsun isterim alıyım onu elime,seveyim,öpeyim o minnacık ağzına mamalarını yedireyimmmm.Daha önce hamster bakan arkadaşlar eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim. :)))):KK16:

Yeşillikle (marul,kıvırcık) besleniyor diye biliyorum. Hiç hamster maması duymadım açıkçası. :KK53: İstanbul'da sormuştum tane olarak 10 lira idi. Eğer ki kafesi ile almak istiyorsan 50 tl falan tutuyor. O civarlar yani.

bu konuya nereden girdim ya..
yavrusunu yediği mesajdan sonra koptum
ığk..!

ben de üniversitedeyken eşime almıştım tabi o zaman eşim değildi
ne bileyim çok tatlılar demişti ben de hediye almıştım ama sonra bakamadılar fln derken kocaman olmuş, ev arkadaşı da doğaya salıvermişti:KK53::KK53:
bana anlatılan bu tam akıbetlerini bilmiyoum ama
tavsiye etmem sadece o yuvarlağın içinde dönmelerinin dışında hiç eğlenceli değiller

Yeşillikle (marul,kıvırcık) besleniyor diye biliyorum. Hiç hamster maması duymadım açıkçası. :KK53: İstanbul'da sormuştum tane olarak 10 lira idi. Eğer ki kafesi ile almak istiyorsan 50 tl falan tutuyor. O civarlar yani.

Avm de sormuştum en ucuz kafes 40 tl hamsterda 20 tl...yuh dedim birde bunun maması şusu busu toplam 80 tutar dedi orada çalışan biri.

Ben de var çok heveslenerek de aldım ( 29.12.2010)4 ay oldu ,bakımı kolay,şirin bizi görünce bir aşağı bir yukarı koşup duruyor kafesine tırmanıp snrda çakılıyor:96: maşallah çok hareketli çarkına bayılıyor ..aslında ben suriye cinsi istiyordum tüylü tüylü ama çok anlamadıgım için küçüktüde Campbell Hamster cinsi almışım o yüzden elime alamıyorum çok ufacık büyümüyor :KK59:ama yinede seviyorum bıcırıgı eşim en başta hiç istememişti ama o bile seviyor şimdi şirinlik abidesi yaaaa ama koku sorunu cok fazla ciddiye almanızı öneriyorum ... ben sürekli havalandırıyorum ..

Avm de sormuştum en ucuz kafes 40 tl hamsterda 20 tl...yuh dedim birde bunun maması şusu busu toplam 80 tutar dedi orada çalışan biri.

İstanbul'da isen Bakırköy'e de yakınsan taş okulu var Tarık AKAN'ın -yanlış hatırlamıyorsam- balıkçılar sokağı diye de bulabilirsin. O sokağın çevresinde bir çok pet shop var oralardan daha uygun fiyata temin edebilirsin. AVM'ler fahiş fiyatta mağaza kiraları verdikleri için aynı ürünleri daha pahalıya satıyorlar.

bildiğin fare işte fare ......fındık faresinin genleriyle oynamıslar beyaz olmus sonuca bak faremi fare .....iğrenç yaaaa iğrenççç ıyyyyyy :KK20::KK20::KK20: gel kız ben sana bedava vericem buralarda fing atıyolar:KK52::KK52:

Bi kere fare ıyy gibi mesaj atanlara cok kızıyorum :KK19: Benimde suan bi gonzalesim var.Evdekiler ilk başta sıcak bakmıyolardı ama almaya gidince şirinliğine dayanamadılar tabiki.Kafesini haftada bir değiştirmeniz yeterli zaten kafesini değiştirince çok kızıyolar yani benimki öyle.evini çok sahipleniyo.Eğer ilk besliyosanız kesinlikle 2 tane falan almayın derim.Bi tane neyinize yetmiyo :KK53: Zaten benimkini 2-3 kere başka gonzaleslerin yanına koyduk ama kavga ettiler zor ayırdık valla.Dediğim gibi evini sahipleniyo.Pek paylaşımcı değiller ve yalnızlığı severler.

Kafesin pis kokma meselesine gelince çok çok yaklaşınca gidip koklayınca tabiki kokuyo.İstediğiniz kadar temizleyin ama onun dışında etrafa koku yaydığı falan yok.

Hamster 10tl civarında oluyo genelde en ucuz kafesler 40 tl falan sulugu cemberi talası 15-20 tutar.yani 70 liraya falan bi hamster alabilirsiniz.Akvaryumda besleyenlerde var ama ben öyle sevmiyorum ya yazık hayvana :2:

Hamster beslemekte tereddüt edenler için şunu söyleyebilirim dünya tatlısı harika hayvanlar.Benimkisi benim kokumu tanıyo yanına gelince hemen talaşların altından çıkıyo kapıyı açıyorum elimi uzatmadan inmiyo.Çekirdek için ölebilir yani çekirdekle istediğinizi yaptırabilirsiniz elimi yuvarlak yapıyorum cekirdekle geciyo falan :) Üstümde geziyo küçük ayakları masaj yapıyo gibi :) Sırf kafesteyken izlemesi bile zevkli insanın bütün kötü enerjisini alıyo.

Şimdilik bunları söyleyebilirim ama daha anlatcak çok sey var onun hakkında. :KK3: Herhangi bi sorunuz olursa cevaplayabilirim :KK61:

hamster bence çok tatlı ama çabuk ölüyor. böyle bir sorunu var. insan küçücük bedenini cansiz yatarken görünce üzülüyor. bence alirken bunu göz önünde bulundurmak lazim

anne babanın yediği yavru fareleri çok duymuştum ama bi arkadaşım tam tersi durumu yaşamış
iki tane yavru bi gece annenin yarısını yiyolar!!!
Tabii hata onları ayırmayan arkadaşta ama yine de beni epey soğutmuştu,oysa o gün o konuşmayı yapmasaydık şimdi tekerlekte dönen,beni görünce heyecanlanan datluk bi farişim olacaktı :44:

ıyyy fare diye yorum yapanlara gıcık oluyorum "genleriyle oynanmış beyaz olmuş" ne demek ya ne kadar cahilce yorumlar sevmiyorsanız sevmiyorum deyin he sevmiyorsanız niye gelip de bilgi sahibi olmadığınız bir konuda yorum yapıyorsunuz onu da anlamış değilim gerçekten de.
hamsterlar gayette sevimli ve bakımı oldukça kolay hayvanlar fiyatları da çok uygun ben çok fazla ilgilenemem vaktim oldukça elime alıp severim diyen kişiler için ideal çünkü yemini suyunu ver birde tekerlek koy kendi kendine yaşar kafesinde :)
ama malesef bir arada yaşamıyorlar :KK43: ve ömürleri de ortalama 2 yıl :KK43:
doğumda annenin bazı yavruları yediği doğru ama bununda bir sebebi var yavru hasta veya çok küçükse anne zaten yaşamayacağı için onu yer herşey doğanın dengesini korumak için yanı bu konuda da bilmeden konuşmayalım lütfen.
bence 2kötü yönü var birincisi geceleri oynadıkları için odada sizi rahatsız edecek ses çıkarabilirler ikincisi de koku problemi ama bütün evi koku sarmıyor tabi ki kafese çok yaklaştığınız da kokuyor onu da sık sık temizleyerek çözebilirsiniz.

Benim de bir hamsterım var ve dediğiniz gibi "fare" ya da "genleriyle oynanıyor bunların" diyenlere çok kızıyorum.
Benimki pek bir sessiz yahu. :) Tam 1 yaşına girdi. Suriye cinsi ve albino. O kadar elime alıp mıncıklamama rağmen gıkını çıkartmıyor. :)

X