Deniz Ürünleri Hamsili pilav (Efsane pirinç sponsorluğunda)

nuryolu

Naber kiz sinsi !
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
10.135
17.418
298
CE -EEEE Ben geldiim
Merhaba arkadaşlarr
Balık kategorisinde yokum dimiştim ama balık yemeklerine de aşina olabilmek amaçlı yaptığım yemeği paylaşmadan geçmek istemedim

Hamsili pilav için gereken malzemeler

300 gr kadar temizlenmiş fileto hamsi balığı (3 buçuk kişilik bir aileye yetiyor atıyor bile)
1 kase dolusu pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber -tuz
Zeytinyağ ve sıvı yağ

Yapılışı : İlk olarak pirinçler ılık suda bir kaşık su ile beraber yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlenmiş pirinçler süzgeçten geçirilip soğuk su altına tuıtulduktan sonra sıvıyağ ve zeytin yağ karışımında kuş üzümleri ve karabiber ile beraber kavrulur. Kavrulan pirince maydanoz,tuz ve suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.
Diğer taraftan hamsiler altı yağlanmış tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve pişen pilav üzerine dökülür.Orta ateşte kamsiler kızarana kadar pişirilir ve ters çevrilerek servis yapılır...

Sunumu çok keyifli bi yemek oluyor, balık sevmeyenlerin bile keyifle yiyebileceği bir yemek
Afiyet olsun efenim

Son düzenleme:
BACIM Döktürmüşsün yine. Ellerine sağlık sunum harika fiyonguna bayıldım :)) yarışta başarılar

Oyyy Nur'um naptın sen?
Harika olmuş, çok severim hamsili pilavı
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar.

anlamazmış külahıma anlat Mükemmel olmuş bu bacııı.. çok pis kıskandım tadı ne güzel dimi anam ağzım sulandı resmenn .. Başarılar canım

anlamazmış külahıma anlat Mükemmel olmuş bu bacııı.. çok pis kıskandım tadı ne güzel dimi anam ağzım sulandı resmenn .. Başarılar canım

Tesekkur ederim kakaocum Valla ilk denemeye ragmen lezzeti superdi , bi gun bana misfir olursan sana da yaparim canimcim :*

canım ellerine sağlık muhteşem olmuş

Çok güzel görünüyor elinize sağlık. sunumu da çok hoş :)

ay zaten katılmıycam diyenden korkacaksın

trabzonlu iki tane yengem var bi gün şöyle bişey yaptıklarını görmedim

ellerine sağlık başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…