Teşekkür ederimEllerinize sağlık, başarılar dilerim, bayılırım hamsili pilava
anlamazmış külahıma anlat Mükemmel olmuş bu bacııı..CE -EEEEBen geldiim
Merhaba arkadaşlarr
Balık kategorisinde yokum dimiştimama balık yemeklerine de aşina olabilmek amaçlı yaptığım yemeği paylaşmadan geçmek istemedim
Hamsili pilav için gereken malzemeler
Eki Görüntüle 1775565
Eki Görüntüle 1775568
300 gr kadar temizlenmiş fileto hamsi balığı (3 buçuk kişilik bir aileye yetiyor atıyor bile)
1 kase dolusu pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber -tuz
Zeytinyağ ve sıvı yağ
Yapılışı : İlk olarak pirinçler ılık suda bir kaşık su ile beraber yarım saat kadar dinlendirilir.
Eki Görüntüle 1775566 Dinlenmiş pirinçler süzgeçten geçirilip soğuk su altına tuıtulduktan sonra sıvıyağ ve zeytin yağ karışımında kuş üzümleri ve karabiber ile beraber kavrulur. Kavrulan pirince maydanoz,tuz ve suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.Eki Görüntüle 1775644
Diğer taraftan hamsiler altı yağlanmış tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve pişen pilav üzerine dökülür.Orta ateşte kamsiler kızarana kadar pişirilir ve ters çevrilerek servis yapılır...
Sunumu çok keyifli bi yemek oluyor, balık sevmeyenlerin bile keyifle yiyebileceği bir yemek
Afiyet olsun efenim
Eki Görüntüle 1775647 Eki Görüntüle 1775649
Eki Görüntüle 1775655
BACIM Döktürmüşsün yine. Ellerine sağlık sunum harika fiyonguna bayıldım :)) yarışta başarılar
Nur'cum yine döktürmüşsün
Ellerine,emeğine sağlık harika görünüyor
Sunum harika olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Oyyy Nur'um naptın sen?
Harika olmuş, çok severim hamsili pilavı
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar.
Pşt derya ben DeryaLiTesekkur ederim yagmurcum
anlamazmış külahıma anlat Mükemmel olmuş bu bacııı..çok pis kıskandım tadı ne güzel dimi anam ağzım sulandı resmenn .. Başarılar canım
canım ellerine sağlık muhteşem olmuşCE -EEEEBen geldiim
Merhaba arkadaşlarr
Balık kategorisinde yokum dimiştimama balık yemeklerine de aşina olabilmek amaçlı yaptığım yemeği paylaşmadan geçmek istemedim
Hamsili pilav için gereken malzemeler
Eki Görüntüle 1775565
Eki Görüntüle 1775568
300 gr kadar temizlenmiş fileto hamsi balığı (3 buçuk kişilik bir aileye yetiyor atıyor bile)
1 kase dolusu pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber -tuz
Zeytinyağ ve sıvı yağ
Yapılışı : İlk olarak pirinçler ılık suda bir kaşık su ile beraber yarım saat kadar dinlendirilir.
Eki Görüntüle 1775566 Dinlenmiş pirinçler süzgeçten geçirilip soğuk su altına tuıtulduktan sonra sıvıyağ ve zeytin yağ karışımında kuş üzümleri ve karabiber ile beraber kavrulur. Kavrulan pirince maydanoz,tuz ve suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.Eki Görüntüle 1775644
Diğer taraftan hamsiler altı yağlanmış tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve pişen pilav üzerine dökülür.Orta ateşte kamsiler kızarana kadar pişirilir ve ters çevrilerek servis yapılır...
Sunumu çok keyifli bi yemek oluyor, balık sevmeyenlerin bile keyifle yiyebileceği bir yemek
Afiyet olsun efenim
Eki Görüntüle 1775647 Eki Görüntüle 1775649
Eki Görüntüle 1775655
ohhh olurum inşallahhhTesekkur ederim kakaocumValla ilk denemeye ragmen lezzeti superdi , bi gun bana misfir olursan sana da yaparim canimcim :*
Pşt derya ben DeryaLi
öyle olması gerektiKullanici adini mi degistin kizzBende hatirlamaya calisiyorum acaba hangi konudan taniyor beni bu uye diye Tekrar tesekkurler deryacim
canım ellerine sağlık muhteşem olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?