Deniz Ürünleri Hamsi Pilavı / safahat (Efsane pirinç sponsorluğu ile)

safahat

Önce usul sonra vusul
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
2.011
52
158
3 Kişilik
Haz. Süresi: 35 dak
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 20-25 dak.

MALZEMELER:

• 500gr hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
  • 1 bardak Efsane yasmin pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • Kuş üzümü
  • Dereotu
  • tuz, karabiber

YAPILIŞI:

• Öncelikle hamsilerimizin kılçıklarını ayıklıyoruz. (Balıkçınıza da ayıklatabilirsiniz.)

Püf noktası: Balığın taze olduğunu gözlerinden anlayabilirsiniz. Taze balığın gözleri pırıl pırıl, bayatınki ise puslu olur.

• İç pilav için, yag ve soğanı tencerede öldürüyoruz.

• Ölen soğanlara pirinci de katıp biraz daha kavuruyoruz.
  • Arzulanan miktarda dereotu, kuş üzümü(çöplerinden ayrılmış ve yıkanmış), tuz, karabiber eklenir.

Püf noktası: İç pilav yaparken ben yasmin pirinci kullanıyorum. Bu birincin kendine has aroması ve kokusu ayrı bir lezzet katıyor.

• Pirincimizin cinsine göre su ekliyoruz. (Yasmin pirinci 1 ölçüye 2 ölçü su kaldırır.)

• Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz.

Püf noktası: Pilavı iyice sarıp demlenmeye bırakmak, pilvımızın yapışmasını önler.

• Fırın kaplarımızı tereyağ ile yağlayıp hamsileri parlak kısımları alta gelecek şekilde diziyoruz.
  • İç pilavını koyuyoruz.
  • Hamsileri üzerine katlıyoruz.

• Pilavımızın üst kısmını hamsilerin parlak kısmı üste gelecek şekilde diziyoruz.
  • Bu tariften, ben 1 büyük porsiyon 2 küçük porsiyon çıkardım.

• Hamsi pilavlarımızı fırına veriyoruz. (170 derecede 20-25 dakika)

Afiyet olsun

eLine sağlıkÇok severim hamsiyi pilavlısını denememiştim hiç eminim çok lezzetlidir

Ellerine sağlık safahatcım , merakla bekliyordum hamsili pilav kimden gelecek diye

Güveçte porsiyonluk hazırlamam çok daha güzel olmuş ,bende böyle yaparım .

Başarılar canım

Ellerine sağlık Gece gece gözlerim açıldı valla. Hamsiye bayılırım.

Muhteşem gözüküyor En yakın zamanda bende deneyeceğim.

canım her zamanki gibi çok güzell. Sana bayılıyorum ve imreniyorum çorbalarda birinci oldun ama elini eteğini çekmedin çok büyük zevle ki bu çok belli oluyor çok güzel tarifler paylaşıyor, uğraşıyorsun. Çünük belli ki yemek yapmayı da sunmayı da çok seviyorsun bir kere birinci oldum zaten daha gerek yok diyebilirdin. Belki bir kere daha birincilik gelir bir kişi bir kere birinci olacak diye bir kural yok.

Balığı çok sevrim. Bu tarife de baylırım porsiyonluk hiç denememiştim ama denicem daha pratik

eLine sağlıkÇok severim hamsiyi pilavlısını denememiştim hiç eminim çok lezzetlidir

Denemeni tavsiye ederimm

Ellerine sağlık safahatcım , merakla bekliyordum hamsili pilav kimden gelecek diye

Güveçte porsiyonluk hazırlamam çok daha güzel olmuş ,bende böyle yaparım .

Başarılar canım

sağol cnm çok sevdiğim için ekleyeyim ddim. Beğenmene çok sevindim

Ellerine sağlık Gece gece gözlerim açıldı valla. Hamsiye bayılırım.

Muhteşem gözüküyor En yakın zamanda bende deneyeceğim.
Teşekkür ederim. Tavsiye ederim Deneyince paylaş emi

Coook tesekkur ederim cnmYemek yapmayı ve ikram etmeyi yedirmeyi çook severim. Paylaşmak da ayrı hoşuma gitti doğrusu. Bilginin de zekatı vardır çünkü, insan bildiğini kendine saklamamali.paylastiklarimi acikcasi sevgiyle paylasiyorum bir kisinin dahi hosuna gitse de denese ne mutlu bana, birincilik hicbir katilimimda dogrudan hedefim degildi ama olursa ne mutlu bana
Ben de balik cok severim tek porsiyon hem pratik hem şık oluyor

safahatcım ben en çok servisine bayıldım bardaklarına ve supla larına bir pembe aşığı olarak ben ba-yıl-dımmmm

Safahatım ne güzel yazmışsın

Ellerine emeğine yüreğine sağlık

ilk tarif gelmiş bile.ellerinize, kollarınıza sağlık

deniz ürünlerini severim.hamsili pilavı da ayrı bir severim.şöyle üstüne bolca bir limon sıkıcaksın,tadı aynı midye dolma gibi oluyor.
midye dolma sevenlere duyurulur.

Tesekkur ederim ben de her turden baligi yerimm midye dolma hic yemedim ama ic pilavli idi sanirim tadi benzeyebilir limon da sıkılırsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…