Deniz Ürünleri Hamsi Kuşu (Bünsa Mısır Unu İle) ve Tarator Sos Eşliğinde Kalamar Tava

Yarın olabildiğince müsaitim kısmetse , gözüm buralarda canım

Sanada kolay gelsin çok , akşama azıcık sarma getirirsen bütün gün topiğinde serenatlar bile yaparım

Yarın olabildiğince müsaitim kısmetse , gözüm buralarda canım

Sanada kolay gelsin çok , akşama azıcık sarma getirirsen bütün gün topiğinde serenatlar bile yaparım

ne demek canım getiririm tabii ki serenat yapmasan da getiririm. Ay haftasonu yapamadım kıymayı çıkarmamışım dondurucudan eşimde dışarı çıkarıd falan kaldı ve canım çok istyor illa yapcam canım istedi mi zor yok bana. Yarın akşam oturcam sarıcamm.. Bir tabakta size

Heh sonunda buldum bu konuyu.
Zor da olsa.

Hamsi kuşlar löp et gibi duruyor vallahi. :))
Çok güzel pişmiş her yanları. :))
Tarator sos zaten tamam ona laf yok. Olumlu şeyleri sıralamayayım.

Kalamarı hiç yemedim, görüyorum bazen etrafta, bazıları çiğ gibi duruyor bunlar gayet pişmiş. Keşke yiyebilsem, sunumu falan çok şık, insan heves ediyor görünce ama bende tık yok..
Tatlarını bilmediğim için ancak ve ancak malzemeler ve görünüş ile ilgili yorum yapabiliyorumm.. :))

Eline koluna sağlık ablacım, sonunda bulabildim konunu.
Bol şanslar olsun sana daaaaaaaaaaa.. :))

şu kalamara hep heves etmişimdir evde yapayım diye, sonra çöpe gider beceremem diye cesaret edememişimdir, senin tarifinden sonra cesaret geldi başarılar canım:13::13:

Son düzenleme:

canımm teşekkkürlerr sonunda buldun evet dün karıştırmışsın başka birşeyle yaa dedim bu kız nede bana yorum yapmamış ama küsmüştüm sana

Şaka tabii ki canımm yorumların içn teşekkürler aslında arkadaşlarımın gazabına uğradım haftasonu onlar gelecek diye haftaiçi kısıtlı zamanda yaptım ve değiştirmek zorunda kaldım yapacağım şeyleri ve akşam akşam uzun zamanda alınca sunuma fazla odaklanamadım sunum da eksikler var ama idare eder işte. Çok teşekkürler yeniden..

şu kalamara hep heves etmişimdir evde yapayım diye, sonra çöpe gider beceremem diye cesaret edememişimdir, senin tarifinden sonra cesaret geldi başarılar canım:13::13:

ben severim de yaparım da. Çok pişirmemek lazım ama çiğde kalmaması lazım. 5-6 dk yeterlidir pişer onlar ama marine de önemli o da yumuşatıyor benim işten gelince zamanı yoktu hamsileri ayıklayıp yapana kadar 2 saat kadar tutabildim dolapta marine de 5-6 saat durursa daha iyi olur.. Teşekkürlerr... Haa bir de pişirirken ununa da tuz koymayı unutma.. Marine de şeker de var biraz şekerli olabilir. Ben ilk yaptığımda una tuz eklemmişim marinenin şekerinin tadı vardı sonraları öğrendim tabii.

dejavu senin hamsi kuşunu yapamadım ya bi türlü benim miniklerin yaramazlıkları yüzünden :) yapınca eklicem bu hafta da iki defa balık yapmış olacam :) eşimle ben fosfor manyağı olacağızn herhalde gece farkediliriz karanlıkta bu kadar fosfor yüklemesiyle

zamanı olunca yaparsın canım uyarayım şimdiden eğer balıkçıya ayıklattırmayacaksan baya zaman alıyor. Ben ayrılır birbirindne diye ayıklattırmadım zaten byük balıklar dışında ayıklatmam. Soğanlar iyice doğranmış olsun ya da rondodan geçir maydonozu bol tut. Sadece msır unuyla da pişirebilirsin önce yumurta sonra mısır onu da yapabilirsin sıralar değişebilir damak tadına göre yanii illa buna uyulacak diye bir kural yok

tamam canım, önerilerini dikkate alıcam teşekkür ederim, yarışma bitene kadar yaparsam fotoda eklerim

Komşuluk oynamıyoruz ne zamandır dejavucum , kapılar çoğaldı

İşlerden başını kaldırırsan gel biraz hamsilerinin başına

ellerine saglik canim kucuk baliklarla ugrasmak daha zor

evet canı tek tek ayıklamak yıkamak falan zor tabii ama alşığım ben çok sevdiğim için balığı ayıklaması da zor gelmez yemesiin düşündükçe. Teşekkürler canımm..

Seni tarifte oldukça güzel maşallah sana

Komşuluk oynamıyoruz ne zamandır dejavucum , kapılar çoğaldı

İşlerden başını kaldırırsan gel biraz hamsilerinin başına

evet yaa tarifler çoğaldı doldu valla. Bakıp hepsine yorum yapmaya çalıştım. Düm tüm gün seminer vardı ordaydm akşam geldik yaprak sardım. Bgünde şirkete bağlııyım üniversitede ben yenileniyormuş bir sürü evrak tamamladım resim çektirdim, diplomam, sertifikalarım bir sürü sabıka, nüfus kaydı falan şirekete teslim ettim işe gittim kütüphanede kağıt okunuyormuş sabah ki yardımcım olan öğrenci işçi kızı da amir göndermiş ben napıyım dedim git sende dedi eve geldim ohh aslınd akitaplar var ama beli zaten kitapları kodlucam diye sakatladım hep eğilmekten be mi kurtarıcam yaa herkes izin alıyor zaten bende geldim evcağımıza evdeyim yanii ama ütü falan var evde de kadın kısmının işi biter mii

Bitmez canım yaa , bari az iş yapta evde dinlenerek değerlendir bugünü

Bitmez canım yaa , bari az iş yapta evde dinlenerek değerlendir bugünü

canım bir ütü yapcam az var zaten bir de ortalığı toplarım tamam işte. Sağol canımm.. Ay dün akşamda dolma sardım canım istiyor diye bekleyemedim hafasonunu. Tabii salamura yapraklarımı yıkdım kaç su bu sefer salamura koyarken tuzunu çık atmışım, içni yap sar, ppişir sonra soğusun dolaba koyayım derken saat 1 oldu ya belim zaten ağrıyor iyice koptu dinlencem bugünn.. bir çorba yapatım dolmanın yanına bir de salata tamam hadi gel beraber yiyelimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…