Hamişler yiyor, bebişler büyüyor :)

Bukrem_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
7.024
3.350
248
Bu benim ilk konum olacak hamilelikte beslenme çok önemli bazı arkadaşlarımız çok kilo aldıklarından şikayetçi bazı arkadaşlarımız doğru beslenemediği için endişeli hergün buraya neler yediğimizi yazalım.

Son düzenleme:
Konu sahibesi olarak bu akşamdan başlıyım
birazdan 1 portakal 1 kivi 1 muz yiyip hapımı içicem yatmadan 1 bardak soğuk sütle kapanışı yapıcam :)

kötü örnek ben geleyim aranıza.

bugün işe gitedim. aç olarak sağlık ocağına gittim. gelince hemen yemek yemedim. 12 gibi büyük bir kase sütle kahvaltılık çerez yedim.

sonra 3-4 gibi patates kızartması yedim yanında hazır meyvesuyu ile.

aradan bir iki saat sonrada cips :(

şimdi açım. eşim balık yapıo şu an. onu bekliorum. balık da süpriz oldu. yoksa bugün faydalı hiçbişi yememiş olcaktım nerdeyse

bugün işe gitedim. aç olarak sağlık ocağına gittim. gelince hemen yemek yemedim. 12 gibi büyük bir kase sütle kahvaltılık çerez yedim.

şimdi açım. eşim balık yapıo şu an. onu bekliorum. balık da süpriz oldu. yoksa bugün faydalı hiçbişi yememiş olcaktım nerdeyse

gdk telafi edersin yarin ve diger gunler canim
bugun cidden kotu olmus senin icin :(
balik ve yanina guzel bir salata missssss:56: afiyet olsun bolca ye bebisin kipir kipir olsun:34:

hıh bende sayende bugünkü cevizimi hatırladım:1::1::49::31:

ben de antıbıyotık ve demır hapı kullandıgım ıcın kalsiyumu ihmal etmisim iki gundur :(
kocaman bardak ayran ictim yarim saat once ama 12de antibiyotik vakti
sutu gece uyanirsam icerim artik :)
ayy cevizi yemeye basladim ama bir zevkle yiyemiyorum sifa olsun diyerek zoraki
ilk aylarimda hic yiyememistim cevizden tiksinince

benim bu aralar aşırı bulantım var, yastıktanda başımı kaldıramıyorum. ama bulantıma ne iyi geliyor biliyor musunuz? Portakal ve mandalina. sabah aç karnına bile kösnemiş gibi yiyorum. az öncede portakalımı yedim gayet rahatım... ama iştahım pek yok, yemekleri pişirirken kokusundan tiksiniyorum, pek yiyemiyorum. daha çok meyve çekiyo canım...

ben de antıbıyotık ve demır hapı kullandıgım ıcın kalsiyumu ihmal etmisim iki gundur :(

konu güzel olmuş
ben bugün saat 11 gibi kahvaltı yaptım
öğlen tarhana çorbası akşama doğru bir kaç badem
akşam karnabahar yemeği (akşam yemeği çeşit yapamadım başım döndü yaptım hemen yedim)
bir kivi bir elma
yatmadan önce büyük bardak süt :56:

benim bu aralar aşırı bulantım var, yastıktanda başımı kaldıramıyorum. ama bulantıma ne iyi geliyor biliyor musunuz? Portakal ve mandalina. sabah aç karnına bile kösnemiş gibi yiyorum. az öncede portakalımı yedim gayet rahatım... ama iştahım pek yok, yemekleri pişirirken kokusundan tiksiniyorum, pek yiyemiyorum. daha çok meyve çekiyo canım...

ben de 11ç haftada baslayan bulantilarim oldugunda portakal ve mandalina ile gecirdim gunumu
oyle ki 2 kgya yakin mandalina yiyorduk oglumla :) en cok aserdigim de portakaldir benim
cok rahatlatiyor bulanti donemi
yine ayni sekilde yesil elma ve ayva da iyi geliyordu
o donemleri hep meyveyle gecirdik biz de

az once aldim findik ceviz kasemi, 2 avuc yedim:34: 1 yesil elma yedim. 1 bardak sut icecegim ve kivi yiycem ben de.
hemen daldim yazmaya :17: guzel bir topic olmus:34: hayirli olsun canim

Teşekkür ederim yediklerin gayet sağlıklı ve ölçülü sayende ceviz yiycem bugün unutmuşum kaç gündür :34:

Olsun balığını yemişsin güzel bi kapanış olmuş arada olur öyle :34:

hıh bende sayende bugünkü cevizimi hatırladım:1::1::49::31:

Aynen bende unutuyorum yemeyi onun için napıyoruz topiğimizi bol bol ziyaret edip sağlıklı besleniyoruz :49:

Geçmiş olsun antibiyotiği ne için kullanıyosun bana doktorum calsiyum verdi suda eritip içmem için 2günde bir içiyorum
ayranda çok faydalı benim midem bulandı hazır ayrandan ev yapımı yoğurtla içebiliyorum ancak bi kere tiksinince yiyemiyosun doğum yapana kadar geçmeyecek galiba :31:

Bizim haftalara geldiğinde gülerek anımsayacaksın arkadaşım benimde 3 ayım portakal mandalina ve meyve yiyerek geçti kendini aç bırakma öğünlerinde ye benim aç kalınca daha çok bulanıyordu bide makarna iyi geliyor sade sos falan yapmadan yedim yağ bile koymadım

konu güzel olmuş
ben bugün saat 11 gibi kahvaltı yaptım
öğlen tarhana çorbası akşama doğru bir kaç badem
akşam karnabahar yemeği (akşam yemeği çeşit yapamadım başım döndü yaptım hemen yedim)
bir kivi bir elma
yatmadan önce büyük bardak süt :56:

Teşekkürler her zaman bekleriz :49:
Tarhana çorbası yapıyım ben de çok severim ilk aylarda çok içmiştim :56:

ben de 11ç haftada baslayan bulantilarim oldugunda portakal ve mandalina ile gecirdim gunumu
oyle ki 2 kgya yakin mandalina yiyorduk oglumla :) en cok aserdigim de portakaldir benim
cok rahatlatiyor bulanti donemi
yine ayni sekilde yesil elma ve ayva da iyi geliyordu
o donemleri hep meyveyle gecirdik biz de

Evet iyi ki bu mevsimde hamile kalmışız portakalı günde 5 kilo bile yiyebilirim banada hep kız diyorlardı meyve yediğimi görenler alakası yok demek seninki erkekmiş

bende geldimmmmmm :) yediklerimi anlatmya unutanıyorum :1::1::1::1::1::1:

Ben de öyle çok sağlıksız bi kahvaltı yaptım :31: hafta sonu olunca malum eşim oğlum evde ama meyvemi yedim en azından :56:

sabah sabah ne yediniz kizinla bakayim :1::1::1:

Kızacağımız için yazmıyor galiba dsde :1:

mrb.arkadaşlar güzel bir konu olmuş birbirimizden kopya çekeriz birazda :) bizde bugün geç kalktık ( oğlumla) 12 gibi kahvaltı yaptık 4 dilim kızarmış ekmek 1 yumurta beyaz peynir organik köyümüzün peyniri zeytin ve pekmez yedik... 1 saat öncede 1 muz yedik.. henüz aç değilim ama akşama inş. bir büyük kase havuç kıvırcık salata hayal ediyorum yanınada et haşlama çorba yiyeceğiz birde erişte makarna... artık geceye kadar gelsin meyveler gitsin yemişler....

Rabbim olmayan herkese versin bol bol bu nimetleri... Amin

birde ben hiç balık yemiyorum iğreniyorm ne yapmam lazım pazartesi şeker yüklemesine gideceğiz doktora bunu söylesem mi? omega hapımı ne veriyormuş...

birde ben hiç balık yemiyorum iğreniyorm ne yapmam lazım pazartesi şeker yüklemesine gideceğiz doktora bunu söylesem mi? omega hapımı ne veriyormuş...
kesinlikle soyle doktoruna
omega hapi veriyor
ben cevizden tiksindigimde balik yiyemedigimde verdi ama ben cok kullanmadim cunku bulantim gecince simdi rahatlikla tuketiyorum

ben de yiyemiyorum
ama hamsi yiyebiliyorum ilginç ama öyle

hamsi kokmuyor ya
cerez gibi gidiyor
ondan rahat yiyorsundur
ama diger baliklara da baslarsin hamsi yiyorsan baskasi yapsin versin sana o zaman yersin:34: yaninda bol salata olunca yesillik olunca kokmuyor sanki
annem sagolsun yapiyor haftada bir bana
hamside de fosfor var faydasi olur oglusuna:34:

biz bugun gezmedeydik oglusla kacamak oldu ister istemez, komsu gezmelerinde olan yiycekler vardi yazmiyim simdi

ama onun haricinde yesil elma, muz, kivi, 1 koca bardak sut, zeytin, peynir, yumurta, bal yedik.

yalniz bugun cay cok tatli geldi misafirlikte en kotusu cay baya ictim :((

Back
X