Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

Çok duygulandım okurken :KK43: eşime hamile olduğumu telefonda söylemiştim, telefonu kapatır kapatmaz tekrar çalmaya başladı. Canım benim o kadar sevinmiş ki bütün aileye haber vermiş herkes tebrik etmek için arıyordu. Ama sonra bebeğimizi kaybettik ve ben eşimi bir daha hiç o kadar mutlu edemedim :KK43: Umarım ikinci sevincimiz tamamına erer.

2010 senesi evliliğimin 5. yılı neredeyse, bir kaç aydır bekliyor olmamıza rağmen tık yok...
Günüm geçiyor test yapıyorum negatif, ertesi gün adet oluyordum. Anlayacağınız her test sonrası gözyaşı..
Artık dedim tamam test falan yapmıyorum, günümü de takip etmiyorum.
Zaten ramazan geldi rahat rahat orucumu tutayım bayramdan sonra bakarız.
Ramazanın ilk 3-4 günü rahat geçti ama sonra bulantı ve halsizlik başladı.
Eşim sürekli oruç tutma bak hem günler uzun zayıfsın dayanamıyorsun diyor ama ben inatla tutuyorum.
Eşim günün geçti senin test yapalım diyor ben istemiyorum, çokta üstüme gelmiyor önceki hayal kırıklıklarımı bildiği için.Neyse benim dudağım uçukladı 17 Ağustos 2010 sabahı eczaneye uçuk ilacı almaya gittim.
Artık nasıl otomatiğe bağladıysam eczaneye gidince gebelik testi istemişim, ee sonra iade de edemedim.
Hadi almışken yapayım dedim, işteyim bu arada. Testi yaptım anaa o da ne anında çift çizgi çıktı.
Elim ayağım dolaştı içim içimi yiyor akşamı bekleyemeyeceğim.
Patrona dedim ben çok fenayım kendimi çok kötü hissediyorum hastaneye gitmem lazım.
İzini koparınca eşimi aradım, dedim ben çok fenayım eve gidiyorum neredeysen gel hastaneye gidelim.
Bana bir güzel fırça attı, ben sana demiyor muyum dayanamıyorsun o cüsseyle oruç nasıl tutacaksın v.s.
Neyse hiç uzatmadan kapadım telefonu. Eve geçince ağlayarak aradım test yaptım yine negatif çıktı dedim.
bu kez moral vermeye çalıştı. Test kasetinin üstüne babacığım ben geldim yazdım ve şifoniyerin üzerine bıraktım.
Odaya girdiğinde oraya hemen anahtarı ve telefonunu bırakır. Geldi anahtarını bıraktı ve anaaaaaa :KK53: dedi sadece. Sonra sarıldık ağlaştık hemen kan testi verdik onun sonucunu da alınca havalara uçtuk. Ancak sevincimiz uzun sürmedi içimdeki korku gerçek oldu ve yavrumuzu 04.10.2010 da kaybettik.
Bu acının ardından doktor 3 ay korunma verdi. Zaten ilk adetim 45 gün sonra olmuştu. 2. adetten sonra biz korunmayı bıraktık. 2011 Ocak sonuç hüsran, şubat hüsran.... Artık takatim kalmadı dr. gittim. Öncelikle bir ilaç verdi şimdi hatırlayamıyorum adını ama tek kullanımda 3-4 gün geciken adetimi düzene soktu. Sonra rahim fil mi istedi o da temizdi. Mart ayı yumurta takibine başladık olgunlaşmış tek yumurtam vardı ve çatlatma iğnesi ile o ay beklemeye başladık. Ama nisan sonucu yine hüsran. Nisan ayında da klomen kullanarak yumurta takibi yaptık 5 olgun yumurtayla yine çatlatma iğnesi... Beklenti hat safhada kesin bu ay oldu düşüncesindeyim... Ama 28 mayıs yine gözyaşı... psikolojim çökmüş durumda. Yeter dedim artık dr. falan gitmiyorum çünkü alt üst olmuş durumdayım. o ay ne günümü ne yumurtlama dönemi mi takip ettim. Bol bol dua edip Rabbime yalvardım. Temmuz ayında izine çıkıcam senelerdir memlekete gitmemişim gözümde tütüyor. Ama bir şey var hissediyorum, eşimle karar aldık kesinlikle bebek konusu konuşulmayacak ama ben dayanamadım ve bir akşam eşime ben hamileyim hissediyorum dedim. kızdı test falan yapmak yok dedi. Adetim 1 hafta gecikti içim içimi yiyor. 4 ekim Pazartesi sabahtan aldım testi Allah'ım o da ne pozitif, o gün ne yerde ne gökteyim. O gün akşam oldu ama bana sorun birde. Eşimde iş yerimin yakınlarındaymış eve birlikte gideceğiz. Çantamdan akbil çıkartacağım güya çantamı karıştırdım karıştırdım elime gelen şeyi eşime verdim şunu tutsana bir.... Eşim eline aldığının ne olduğunu bilmez gayri ihtiyari bir baktı, sidikli ve çift çizgili test kaseti. Yol ortasında gülmeye başladı sürekli sırıtarak geziyoruz. Hemen Eyüp Sultan cami ne gittik, adağımı yerine getirdik akşam namazımızı orada kılıp evimize döndük. Ertesi gün hemen dr. gittim, sırıtmam dan anlamış olacak ki beni görünce tuttu mu diye sordu. Çok şükür şimdi 18 haftalık hamileyim. Allah'ım isteyen herkese eli ayağı düzgün hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Rabbım kimseye aratmasın, kimsenin kucağını boş gözünü yolda bırakmasın.
Çok uzun yazdım biliyorum ama o kadar şişmiş ki içim, anlatmaya ihtiyacım varmış. Hakkınızı helal edin ve ne olur bizim için dua edin.

Çok duygulandım okurken :KK43: eşime hamile olduğumu telefonda söylemiştim, telefonu kapatır kapatmaz tekrar çalmaya başladı. Canım benim o kadar sevinmiş ki bütün aileye haber vermiş herkes tebrik etmek için arıyordu. Ama sonra bebeğimizi kaybettik ve ben eşimi bir daha hiç o kadar mutlu edemedim :KK43: Umarım ikinci sevincimiz tamamına erer.

sonucu aldığım anda telefon edip akşama misafir gelcek derim kim olduğunu sorsa bile söylemem bi şeklide akşamda 3 kişilik bir sofra hazırlarım geldiğinde hadi oturalım derim muhtamelen misafir nerde dicektir.bende biberon patik emziği çıkarıp tabağa koyup o 9 ay sonra gelcekmiş derim çok tuhaf belki ama hep böyle hayal kurdum şimdiye kadar :)

eşim çok ketum bu tür konularda en mutlu anlarımızı zehir ediyo hep sevincimi kursağımda bırakıyo söyledim kimseye söyleme kesinleşsin öyle söyle dedi testi gösterdim yine öyle bi tepki yok nerdeyse istemiyo diycem zaten içim içimi yiyo boş gebelikse diye bide onun bu umursamaz tavırları kesinleşmeden kimseyede anlatamıyorum galiba bir odunla evlendim evliliğimiz düzelir diye umut ediyodum ama nafile zaten iyice hassaslaştım bende tam sevinemedim korkularım büsbütün arttı

:) bazilari oyle oluyor.. onlara yapacak bisey yok yazik ki.. sen icini ferah tut iyi düşün iyi olsun.. bak en azindan bebegin sana tutunmus.. cok sıkı tutunsun insallah.. kucagina almak nasip olsun.. :nazar:

sağol inşallah bugün doktora gitcem o kadar çok uykum vardı ki yine de uyuyamadım heyecan daha ağır bastı 2 saat sonra doktorda olcam

Arkadaşlar ben geçen sene hamile kaldım.reglim 1 hafta gecikmişti.idrar testi yaptım sabah kalkar kalmaz ve pozitifti.eşime söylemek için akşama kadar sabrettim.kapının tokmağına bir çift bebek çorabı astım.eşim gelince kapıyı açmadım.çorabı görünce kapıyı nasıl yumrukluyo.kapıyı açtım ve hamile misin dedi.evet diyince bi Allaaahh diye bağışı var ki anlatamam.ama o bebeğimi kaybettim maalesef.üstünden tam 1 yıl geçti.çalışmalara devam..bu sefer hamile kalınca da bi planım var.asansörün bizim katın tuşuna bi bebek çıkartması yapıştırıcam.yukarı çıkana kadar içi içine sığmaz..isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip olsun..

Ben henüz hamiş değilim ama hep düşünmüşümdür hamiş olduğumu öğrendiğimde (tabi Allah nasip ederse) bunu eşime nasıl, ne şekilde söylerim diye..
Sizler eşinize baba olacağını nasıl söylediniz?? Hadi anlatın bakalım. :emir_bebek: a.s.

bana seni çok özledim yazmış işyerinden bende bizde seni yazdım :) oda kaç kişisiniz misafirmi var demiş bende akşam görürsün dedim geldi baktı kimse yok elini karnıma koydum baba oluyosun aşkım dedim dedim kısa bi şoktan sonra gözleri parladı allah herkese nasip etsin 6 haftalık hamişim ben yarın kalbini dinlemeye gidicez pıtpıt sağlıklıdır işallah kuzucuk

Yaaa ben hiç söyleyemedim, herşeyi beraber yaşadığımız için. Ama bi sabah çok hoşuma giden birşey oldu. Kalktım tuvalete gittim eşimde tek gözünü açtı hastalandınmı die sordu bende yok hastalanmadım dedim. O anda üzerime atlayıp göbeğimi sıkıştırmaya mıncıklamaya başladı Aliii Ossssmaaaaan geliyor die :)))) Nerden bulduysa Ali Osman isminide ahahahaha :)))

Sonra doktora gittik, ultrasona doktor çağırdı gelin bakın die, hiç niyeti bile yoktu görmeye :)) benimki şapşal şapşal geziniooo o günden beri eheheheh :))

Ben ilk gebeliğimde İnternet den Bebek ağlaması sesi indirdim. Ve gecenin bir vakti tam uykusunun en tatlı yerinde Alarmı bu sesle kurdum. Yataktan bir fırladı ne oluyor bu ne sesi ya diye... Bende çocuk ağlıyor hadi bir bakıver dedim :))) ... çok şaşırdı ve sevindi.. hemen herkese söyledik ama ilk bebişimizi düşürdüm.. şimdi tekrar hamileyim ve bu sefer kendimize sakladık 12. haftadan sonra söyledim annemlere falan...

çogunluk ilk hamileligi düşükle sonuçlanmış malesef benimkide öyle oldu hamile oldugumu ögrenmemle bebegimi kaybetmem çok sürmedi ama etkisi hala üzerimde hala üzülüyor ve aglıyorum eşimle birlikte hastenede ögrenmiştik şiddetli agrılı az bir kanama yaşıyordum memlekete gidicektik eşime sölemiştim hiç böyle adet kanaması olmamıştım diye oda memlekete gidicez doktora görün öle gidelim dedi doktor kan testi istedi neyim var dedim gebelik olabilir dedi test yaptık ne var ne yok çıktı doktor 2 gün sonra gel bi daha yapalım dedi neyse biz memlekete gitmeyi iptal ettik 2 gün sonra test yapıldı yine doktor hamilesin dedi bizde tık yok saolun dedik bayramdan sonra gelin dedi eşimde bende şoktayız korunmayı bırakalı 1 ay olmuştu bu kadar çabuk hamile olacagımı hiç düşünmedim şokumuz o yüzdendi taksiye bindik eve gidiyoruz sadece sırıtıyoruz 32 dişimiz birden görünüyor tek kelime etmiyoruz anlayın halimizi mutluluk işte neyse annemlere gittik direk test sonucunu verdim annem bi bana bir teste bakıyor hamileyim diyince ev bayram yerine döndü 10 gün boyunca mutluyduk bayramdan sonra gittik doktor ultrasyona soktu bebegi göremedi bende panik başladı tabii su iç bide testi tekrarlayalım degerlere bakalım dedi test yapıldı birde ne göreyim 0.44 laboratuardaki kadınla kavga ettim ne biçim test sonucu bu yanlış vermişsiniz kıyameti kopardım kan beynime sıçradı doktora yanına çıktım hemen oda üzüldü tutunamamış dedi bir hışımla taksiye bindim o sırıtarak gittigim eve aglayarak gittim yol boyunca agladım kendimi boşlukta hissetim 1 ay ara verdim memlekete filan gittik işte hava degişikligi olsun diye şimdi hamilelik belirtileri yaşıyorum perşembe günü adet olmam lazım ama ilk gebelikteki gibi belirtiler aynı düşükten sonra hamile kalma olasılıgı daha çok artar demişti doktor aynı acıyı tekrar yaşamamk istemiyorum çok korkuyorum hiç hevesli degilim yerimde başka biri olsa şimdiye kadar teste yapmış kanda vermişti ama napıyım içimden gelmiyoeger hamileysemde eşimle nasıl paylaşırım neler yaşarız bilemiyorum eger gebelik varsa sizlerdede paylaşırım :KK49:

Son düzenleme:
kızlar yazılanları okudum çok duygulandım bebiş bekleyen herkese Allah yardım etsin bende 2.5 yıllık evliyim bizde nisanda çalışmalara başlamak istiyoruz nasipse inşallah.çok güzel süprizler yapılmış çok etkilendim bende bu güzel duyguyu yaşarsam inşallah birgün eşime sadece bebek kelimesi bile yeter herhalde diye düşünüyorum :)

Biz 6 senedir bekliyoduk anne baba olmayı.Hamile olduğumu öğrenmeden bir gün önce eşim bana gördüğü rüya yı anlatmıştı.Hastane de bizim bebeğimiz olduğu anons ediliyor ve eşimin babası beyaz bir kağıda yeşil tükenemz kalemle "tık" işareti yapıyor.Gülüşmüştük hatta açık kalmış biyerin dedim :KK17:

Adet gecikmesine rağmen ben pko olduğum için düzene giren adetlerinmin yeniden düzensizleştiği düşüncesiyle doktordan randevu aldım.Normal bir kontrol diye düşünerekte yanlız gittim doktora.Durumu anlattım doktoruma ve beni muayeneye aldı hatta hemşiresi beni hazırlarken "bakarsın hamilesindir" diyodu, bende " yok canım olsa anlamazmıyım" dedim :KK9: Evet hamileydim 6 haftalık olmuştuk bile.Kala kaldım öylece ağlamaya başladım rüya olduğnu bile düşündüm.ama gerçekti.Ellerim ayaklarım titremeye başlamıştı korku sevinç ikisini bu denli hissettiğim bigün daha yaşadığımı hatırlamıyorum.Herkesi aramak istiyodum anacak daha öncekki kötü sonlardan dolayı tuttum kendimi ama eşime haber vermek için eve gitmeyi bile bekleyemedim.

Evde uyuyordu eşim gece vardiyası çalışıyordu o hafta.Telefonu açtı uyku sersemi rüyasında gördüğü babasının beyaz kağıda yaptığı işareti doktorumun gebeliğin karşısına yaptığını söyledim ona :KK34: en başta anlayamadı tabi "nasıl yani " dedi ama sesi tittriyodu "baba oluyosun" dedim. Telefonun bi ucunda ben diğer ucunda o ağladık hiç konuşmadan :KK50:

Eve gittiğimde uyuyamamış heyecandan beni bekliyo.Öyle bir sarıldı ki bana 6 senedir çektiğim bütün sıkıntıları unuttum kaybettiğim bebeklerimin, kötü hamileilik hikayelerimin bu sefer olmayacağını söyledi inandım ona, öylede oldu.Daha önce 8 haftayı geçmeyen gebeliğim şu an itibari ile 26. hafta içerisinde ve sorunsuz devam ediyor.Umarım kucağımıza aldığımız günüde göstericek rabbim...

Tüm bebek isteyenlere nasip olaması dileğiyle...

Ya Allah herkese herkese versin. Özellikle yıllarca uğraşanların yaşadıkları mutluluğu tahmin bile edemiyorum! Ben ortaokuldan beri bi evimi bi de hamile kaldığımı eşime söyleyeceğim anı hayal ettim sadece. Kesinlikle bir kızın yaratıcılığını zirve yaptırma şansı bularak duyduğu hazzın yaşattığı nadide anlardan biridir bence. Ben ilk günü hep kendime saklamak istemiştim, sadece kendim yaşamak, yorum almadan, o günü kendime ayırmak... Öyle de yaptım. Eşimle ilk görüşte aşkla başlamıştık bu yüzden tanıştığımız yer de baya bi özel bizim için; hamileliğimi öğrendiğimin ertesi gece avm'de gezdikten sonra tanıştığımız yere götürdüm onu ve videoyu çalıştırdım o da beni çekmeye başladı. "Tanıştığımız yerdeyiz..." tarzında anlatmaya başladık, sonra ben çantamdan yapmış olduğum 3 gebelik testini çıkardım yere koydum o hala çekiyodu. Önce ne olduğunu anlamadı:) bana bakıp kendince yorum yaptı heralde zeki kocam anlayınca tabi şok! bunların çekimde de mevcut olması daha bi güzel oldu:) Hayalimi uyguladım mutluyum.

Son düzenleme:
Bir bebeğimiz oLacak seninLe.. Erkek oLursa çok iyi Laf yapacak ağzı babası gibi, kız oLursa ağzı değiL gözLeri konuşacak annesi gibi.KavgaLarımız oLacak seninLe hayır önce anne dedi, yok yok baba dedi.Erkek oLursa annesini daha çok sevecek herkes gibi, kız oLursa sen oLacaksın sanırım iLk aşık oLacağı adam tipi.Küçücük eLLeri iLe saracak tüm benLiğimizi.İsmini ben vereceğim, soyadını senin verdiğin gibi : )) ♥

ben hamile değilim henüz 5 aylık evliyim ve çok istiyorum.her zaman hayaller aleminde yaşıyorum.eşime nasıl söylediğimi hayal ediyorum ve şunu düşünüyorum.giderim bi mağazadan bebek patiği alırım ve eşime onu gösteririm.ikimizde çok istiyoruz.nişanlıyken eşim karnıma yaslanır bi gün burdan tekmeler duyucam derdi :KK43: her iki ailede bizden mutlu bi haber bekliyo herkes ağzımıza bakıyo inşallah bi gün olurda bizede gelir bi küçük melek

eger dogumgunume denk gelırse.. : Bugün benim doğumgünüm,Ama bu hediye ikimiz adına geldiii..KARNIMDA.. :)
eşimin doğumgününe denk gelirse.. : Sana ne hediye alsam dıye çok düşündüm ama Rabbim benim yerime en güzelini düşünmüş ve bugüne yetişmiş :) hediyen Karnımda :))
NE GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLUR KIZLAR INŞALLAH HAYAL ETTİĞİM GİBİ OLUR..OCAKta BENIM DOĞUM GUNUM..
biz daha dun aksam düşünmeye karar verdık,bugun adetlıyım,bakalım bıtınce calışmalara başlarız hayırlısıyla..allah ne zaman ısterse o zaman olur..ınşallah :)
ama doğumgunlerımıze denk gelmezse daha başka şeylerle yaparım süprız..Ben sürprız ınsanıyım :KK70::KK70::KK70:

ben çok güzel bir süpriz buldum küçük bi hediye paketi yapıcam içine gebelik testini ve bir not yazıp koyucam notta da canım babacım 9 ay 10 gün sonra yanınızdayım annemi ve seni çok seviyorum diye yazıcam hediye paketinin üzerinede eşimin adını soyadını ev adresini yazıcam eve geldiği zaman ona vericem sana paket geldi ama sen gelmeden açmak istemedim açsana merak ettim ne varmış içinde dicem :))

X