• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken siddet gördüm.kocami terkettim, bebegimide kaybettim:( cok üzgünüm!

Dicle_1988

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
162
60
298
- Yurtdışı
mrb arkadaslar. cok zor günler gecirdim, dertlesmeye cok ihtiyacim var:(

22 yasindayim, yurtdisinda yasiyrm.üniversite ögrencisiydim. gecen yaz memlekete tatile gittigimde eski kocamla ( ben onun adini piskopat koydum)konusmaya basladik.kendisi uzaktan akrabam olur ( teyzemin görümcesinin oglu) beni 5 yil öncede istemis, olmaz demistim, daha cok gencim demistim. benim o yasima kadar hic sevgilim olmamisti.bu piskopatda 5 yil sonra tekrar karsima cikinca ve cok israr edince, hani belki kaderimdeki budur bi dinle dedim,simdi keske onun telefonunu hic acmasaydim diyorum. ben cok cahildim, hic sevgilim olmadigi icin onun dedigi herseye inandim, seni cok mutlu edecegim dedi, sana kimse benim verdigim kadar deger vermeyecek dedi vs vs vs.... neyse konustuk bir kac ay, ailem bu durumu ögrendi ve karsi cikti..ailesi iyi degil diye, ztn teyzemde onun dayisindan bosanmisti. babasida dedeside eve kuma getirmisler vs vs vs..bende acidim ona, hayir o öyle degil dedim. babasi kötü diye oda kötü olacak diye bisey yok dedim.acidim ona, ailemle onun yüzünden huzursuz oldum. annem ya o ya biz dedi...ve ben salak kafamla ne yaptim ?! evt topladim valizimi atladim ucaga ona gittim!!

neyse fazla uzatmayayim..basta aramiz iyiydi..ailem yüzünden huzursuz oluyorduk ama askin gözü kör derler ya, cogu seyide ben görmezden geliyordum. ona kactigimdan 2 hafta sonra dügünümüz oldu, dügünün ertesi günü dayak yedim:( Ama sonra cok pisman oldu cok agladi, birden dünyanin en iyi kocasi gibi davrandi..bende tamam affettim dedim (ztn afetmeyip de ne yapacaktim) ama bidaha olsa giderim dedim. tabi bu son olmadi..ortalama 2 haftada bir dayak yedim. gurur yaptim tekrar aileme dönemem diyordum, ölsemde bunu cekmek zorundayim diyordum. taaa ki hamile kalana kadar. 2 ay sonra hamile kaldim, 5 haftalik hamileyken eczaneden gebelik testi aldim, beraber baktik.o cok mutlu oldu ama benim dünyam yikildi. ayni günde annesiyle kavga ettim diye dayak yedim.inanamiyrm hamileyken nasil el kaldirdin bana dedim, basina vurdum karnina vurmadim ya dedi, hem henüz %100 emin degiliz hamile oldugundan dedi. 2 hafta sonra ultrasona gittik, kalp atislarini duyduk, cok mutlu oldum. basta hamile oldugumu kabul etmek istemedim, ama kalp atislarini duyduktan sonra hersey degismisti.onun icinde degismisltir diye düsünmüstüm.beni artik üzmez diye düsünmüstü.ama yanildim, bir gün sonra yine tekrar dayak yedim. siddete kabullenmistim ama hamileyken dayak yemek cok gücüme gitti..bundan sonra bu adam düzelmez dedim. ayrilmak istedim, herseferinde bidaha dövsen giderim diyordum ama hicbir zaman gerceklestirmiyordum bu sefer gidicem dedim, seni öldürürüm dedi . senin anca ölün bu kapidan cikar dedi.
bende mecbur barsimis gibi yaptim ertsi sabah onu ise yoladiktan sonra valizimi aldim, halami cagirdim, oda beni hemen ucaga bindirdi eve gönderdi.

tabi evde herkes o bebegi aldiracakasin dedi,ben olmaz dedim, bebegime kiyamam dedim, o ölürse bende ölürüm diyordum.ama 1 gün sonra kanamam basladi bebekde gitti

2 ay gecti aradan. en son 1 ay önce konustuk.aglayarak aradi.sonra yine piskopat gibi konustu.yok bebegin düsmesinde onun bir sucu yokmusda o benim karnima vurmadi.düseydi onun yaninda düserdi. ya aldirdin yada ailen senin üstüne geldi, onun icin bebek gitti diyor..aslinda beni dövmezmis ama bende cok dirdir ediyormusumda, diinimizde kadin kocasinin sözünü dinlemezse dayagi hak ediyormusda, böyle sacma sapan seyler diyip beni daha da delli etti..

neyse bu cok uzadiii...
ben bu olanlarla nasil bas edicem bilmiyrm..kafayi yemek üzereyim.. herseferinde bir hamile kadin görsem hüngür hüngür agliyrm....

aslinda sükretem lazim biliyrm. ailem bana sahip cikti diye cok sansliyim. allah bana acidi o yüzden bebegi aldi diye düsünüyrm, o piskopatla aramda bir bag kalmasin diye aldi diye düsünüyrm..yoksa ben hayatta aldirmazdim, ve ilerde bebek icin kesin beni barismaya ikna ederdi o.

simdi sebnem ferah'in sarkisindaki sözler gibi "sil bastan,baslamak gerek bazen, hayati sifirlamk" diyorum....
ama bazen öyle anlar geliyor, dayanacak gücüm kalmiyor...o piskopat hep aklimda, yasadiklarimi unutamiyrm....

Son düzenleme:
beni topa tutacaksınız belki ama hemencecik nasıl gidiverdiniz yurtdışına? pasaport- vize vs...

benim ztn yurtdisinda dogdugum icin oturumum var..vizeye gerek yok ztn.. pasaportumuda bir kac hafta önce halama vermistim saklasin diye, her ihtimale karsi

bebeğin düşmesi de belki daha hayırlı olmuştur.. baskıya dayanamayıp aldırsaydınız büyük günaha girecektiniz. bundan sonra psikoljik tedavi görüp, okulunza devam edin. bir daha görüşmeyin bence eski eşinizle
Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
çok üzüldüm hakikaten okurken.keşke daha iyi tanısaydınız birbiriniz gerçi nerden bilecektiniz başlarda iyiydi diyorsunuz.henüz çok gençsiniz,bundan sonra daha güzel bir hayatınız olabilir eğer ki makul davranırsanız.şu an medeni haliniz nedir bilmiyorum,boşanmak da kolay değil onu da anlarım ama bence daha fazla üzülmeye gerek yok.böyle durumlarda kendi başınıza bişeyleri başardığınızı görmek sizi mutlu edecektir bir iş bulun örneğin hem kafanız dağılır,yeni bir çevreniz olur hem de dediğim gibi tekrar güveniniz yerine gelir.
dilerim şimdiden sonra her şey güzel olur sizin için...

ya canım gercekten şukret hayatına devam et bebegını kaybetmen belkı de hayırlıydı cok uzucu ama olan olmus,sakın o psıkopatla barısıyım deme gene dayak yersın ve gene hamıle kalırsanda cocugunun oyle bı babası olmus olcak yanı suan senın ıcın en ıyı durumdasın bosanma davası oldu mu ,ayrıca uzak dur sakın bulusmak ısterse bulusma boyle psıkopatların ne yapacagı bellı olmaz,sebnem ferahında dedıgı gıbı sıl bastan baslamak gerek bazen

böyle bir duruma ne denir bilemiyorum..
bebek gitmeseydi dediğin gibi aranız da bir bağ olucaktı..
seni artık bebek gitti diye..suçlama bahaneleriyle arıycaktır..sakın kendini ispatlamaya çalışma..muattap olmaya değmez..en çokta başına vurdum neolucak karnına değil demesine sinir oldum..kusura bakmada ne mal adammış ya..allah böylelerinden hepimizi korusun..bir kez daha aile sözünün dinlenmesi gerktiğini anlıyoruz..
allah yardımcın olsun canım..

böyle bir duruma ne denir bilemiyorum..
bebek gitmeseydi dediğin gibi aranız da bir bağ olucaktı..
seni artık bebek gitti diye..suçlama bahaneleriyle arıycaktır..sakın kendini ispatlamaya çalışma..muattap olmaya değmez..en çokta başına vurdum neolucak karnına değil demesine sinir oldum..kusura bakmada ne mal adammış ya..allah böylelerinden hepimizi korusun..bir kez daha aile sözünün dinlenmesi gerktiğini anlıyoruz..
allah yardımcın olsun canım..

hepnize cok tsk ederim:)

silenzio cok haklisin..kesinlikle ailenin sözünü dinlemek cok önlemi. ben büyük bir hata yaptim, ama benzer bir durumda olanlar varsa bundan bir ders cikarsin.. bi hata bir hatyi getirdi, sonu bu oldu iste...ama ne demisler zararin neresinden dönsen kardir..cogu kadinlar 5-6 yil sonra siddet gördükten sonra ayrilmaya cesaret ediyor, cok sükür benim sadece 3 ayim gitti, ama psikolojimde bozuldu:(

amin diyorum, allah herkesi böyle bir piskopattan uzak tutsun..

Son düzenleme:
Canım çok geçmiş olsun yaaa.Çok üzüldüm.Neden hep kadınların başına geliyor böyle şeyler.:50:

Off ya elleri kırılsın.Şiddetle neyi çözmüş insanlarda bu çözecekmiş.Bebek gitmiş hala ben yapmadım diyormuş böyle bir vicdansızlık olurmu ya.Sorunların varsa boşa gitsin ne dövüyorsun.Dayakla neyi halletmeye çalışıyorsun.Al işde yuvan dağıldı:59::59:

Neyse canım sen bundan sonra kendi yolunu çiz.Arkana hiç bakma.Bakacaksanda örnek olsun ders olsun diye bak ki birdaha aynı hataya düşme.:50:

Ailende ger kabul etmiş... dayak yıyormussun...piskopat diyorsun... dur bakayım..sen şu an varya evde part vermeli mum üflemesin ..ciddi dıyorum... çünkü sen bir felaketten kurtulmuşsun...kurtulduğun için sevin ... ya her gün bu adamla yaşamak zorunda kalsaydın...işte o zaman oturup bundan daha kötü şeyleri yaylaşıyor olacaktın ya bızle ya başkalarıyla...

Canim benim yazdiklarini harfi harfine okudum ve cok uzuldum.Fakat beni derinden uzen bir konuda caanim dinimizin bu psikopatlar tarafindan keyiflerince kullanilmasi. Sevgili Peygamberimiz esine el kaldirmamis kendini taslayan taiflilerin bile aci cekmemeleri icin ellerini semaya kaldirip hidayetleri icin dua etmis ,beddua etmemis.Yarim yamalak dini bilgisi olan bu adamciklar yaptiklari her yanlista vicdanlarini rahatlatmak icin dinimizi alet ediyorlar vay bu kisilere...Siddet bir el aliskanligidir.Anneler- babalar bile canlarindan daha cok sevdikleri evlatlarina dayak atabiliyorlar.Neden mi???Problemin ancak bu sekilde halledilecegini kendi ailelerinden ogrenmisler.Farkinda degiller ki Siddet sadece insani sindirir ama terbiye etmez.Bir egitimci olarak egitimcilerin bile arasinda bu davranis sorunlarina rastlamaktayiz.Munis cevecen zannettigim bir meslektasimin sinifina habersiz girmistim talebelerinin ensesine tokatlar savururken sahit oldum kanim dondu.Baska bir kasaba okulunda ogretmenin taleberinden yaramazlik yapanlari bellerinden tutarak pencereden asagiya sarkitip ceza verdigini duymustum.Bu bozuk psikolojili insanlar her yaptiklarini mantiga burumeye calisirlar.Bak ben seni sevdigimden,kaybetmekten korktugumdan dayak atmaktayim falan palavra bunlar patronuna bi dayak atsin bakim!!!Ben talebelerime bir tokat dahi su ana kadar atmadim, atmam da... neden mi?Siddet siddeti dogurur.Size dayak atana kendinizi savunabilirsiniz ama bunun haricinde hicbir canliya eziyet edemezsiniz.Durumunuzda zararin neresinden donulurse kardir be guzelim.bFakat bu adam Sizi zehirli bir sevdayla sevmekte.Severken sizi zehirlemekte tipki bir zehirli sarmasik gibi...Ellerinden kurtuldunuz ama simdilik dikkatli olun bu sarmasigin kollari taa oralara ulasip size zarar vermesin.Allaha emanet olun.

Son düzenleme:
tsk ederim..
evt cok haklisiniz.onun elinden kurtuldum, ama zehirinden daha kurtulamadim. bir kac haftaöncesine kadar hala beginimi yikamaya calisiyordu..cogu zamanda diinimizi kullanarak.artik ben bir o... olmus diyor. onunla beraber oldum diye. namusuma sahip cikmamisim diyor. yani beni artik öyle bir noktaya getirmistiki, aman allahim ben ne yaptim bütün suc bende bile dedigim oldu.ben bu halimle yasayamam diyordum..

ben bu yasima kadar ne annemden ne babamdan dayak yedim, benim babamda ögretmendi..biz siddeti hic görmedik.ama onun babasida emekli ögretmen fakat benim babamin tam tersiydi..oda karisinini hamilyeken dövermis, cocuklarin önünde...yani siz hakliniz, öyle bir ortamda büyüyen cocuk anca piskopat olur..benim cocugumda piskopat olurdu kesin...

hem kadina el kaldiran bir erkegin bence cok zayif bir karakteri var..onada dedim, senin gücün anca bir kadina yeter dedim

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun,büyük üzüntü yaşamışsın.Neyse ki kurtulacak gücü bulmuşsun,ne mutlu sana.
Dediğin gibi yıllarca buna maruz kalan,bir türlü kurtulamayan nice kadınlar var.Gerçekten şükretmelisin.
Kader kısmet böyleymiş,ötesi boş.Yaşaman gerekiyormuş,yaşamışsın.
Artık geriye bakıp üzülmenin faydası yok.Hep ileriye bakmaya çalış,kendi geleceğine odaklan.
Anladığım kadarıyla sen yurtdışındasın,eşin Türkiye'de.Bence mümkün olduğu kadar onunla konuşmamaya çalış.Sende suçluluk hissi yaratıp yıpratmaya çalışacaktır.
Bebeğin için üzülmen çok doğal.Henüz yaran çok taze sanırım,zamanla iyileşir.
İnşallah ileride seni mutlu edecek birisiyle evlenip hayırlısıyla çocuk sahibi olursun
.Daha çok gençsin,pekala sil baştan başlayabilirsin.

Canim benim yazdiklarini harfi harfine okudum ve cok uzuldum.Fakat beni derinden uzen bir konuda caanim dinimizin bu psikopatlar tarafindan keyiflerince kullanilmasi. Sevgili Peygamberimiz esine el kaldirmamis kendini taslayan taiflilerin bile aci cekmemeleri icin ellerini semaya kaldirip hidayetleri icin dua etmis ,beddua etmemis.Yarim yamalak dini bilgisi olan bu adamciklar yaptiklari her yanlista vicdanlarini rahatlatmak icin dinimizi alet ediyorlar vay bu kisilere...Siddet bir el aliskanligidir.Anneler- babalar bile canlarindan daha cok sevdikleri evlatlarina dayak atabiliyorlar.Neden mi???Problemin ancak bu sekilde halledilecegini kendi ailelerinden ogrenmisler.Farkinda degiller ki Siddet sadece insani sindirir ama terbiye etmez.Bir egitimci olarak egitimcilerin bile arasinda bu davranis sorunlarina rastlamaktayiz.Munis cevecen zannettigim bir meslektasimin sinifina habersiz girmistim talebelerinin ensesine tokatlar savururken sahit oldum kanim dondu.Baska bir kasaba okulunda ogretmenin taleberinden yaramazlik yapanlari bellerinden tutarak pencereden asagiya sarkitip ceza verdigini duymustum.Bu bozuk psikolojili insanlar her yaptiklarini mantiga burumeye calisirlar.Bak ben seni sevdigimden,kaybetmekten korktugumdan dayak atmaktayim falan palavra bunlar patronuna bi dayak atsin bakim!!!Ben talebelerime bir tokat dahi su ana kadar atmadim, atmam da... neden mi?Siddet siddeti dogurur.Size dayak atana kendinizi savunabilirsiniz ama bunun haricinde hicbir canliya eziyet edemezsiniz.Durumunuzda zararin neresinden donulurse kardir be guzelim.bFakat bu adam Sizi zehirli bir sevdayla sevmekte.Severken sizi zehirlemekte tipki bir zehirli sarmasik gibi...Ellerinden kurtuldunuz ama simdilik dikkatli olun bu sarmasigin kollari taa oralara ulasip size zarar vermesin.Allaha emanet olun.

harfi harfine katılıyorum, aynısını düşünüyorum..

Konu sahibi arkadaşım, sakın bu insanın tatlı sözüne kanmayın,emin olun yine şiddetine ve insandışılığına devam eder. hamile birine bunu yapan herkese her şekilde yapar,size daha da beterini yapabilir ayrıca.

Aslında ilk şiddetinde anlamanız lazımdı ama herkes kendi gibi sanıyor karşısındakini, üzülmüştür- pişmandır vs diye..

Hayatınızın-kendinizin ve ailenizin kıymetini bilin..Çok geçmiş olsun. Bebeğinizi kaybetmenizde de bir hikmet vardır,Alah büyüktür.

arkadaslar hepinize gzl sözleriniz icin cok tsk ederim.

evt aslinda ilk dayakda bile anladim,ama görmezden geldim..o kadar cok seyi onun icin feda ettim geride biraktim, 2 hafta sonra hersey bitsin istemiyordum..
ama neyse daha gec degil, cok sükür yazdan sonra tekrar okula baslayabiliri, ailemde arkamda..daha ne isteyebilirim ki. onu allaha havale ettim, allahdan sadece sabir istiyorum..zaman herseyin ilacidir degil mi?

ama bisey daha söyleyim mi, ben eskide TVde böyle siddete maruz kalan kadinlarin hikayelerini dinlerken (esra erolda mesela) hep benim basima böyle bisey asla gelmez derdim..ben bir erkek bi kere tokat atsa bile bitirim diyordum ama malesef yasayinca öyle olmuyormus

hepnize cok tsk ederim:)

silenzio cok haklisin..kesinlikle ailenin sözünü dinlemek cok önlemi. ben büyük bir hata yaptim, ama benzer bir durumda olanlar varsa bundan bir ders cikarsin.. bi hata bir hatyi getirdi, sonu bu oldu iste...ama ne demisler zararin neresinden dönsen kardir..cogu kadinlar 5-6 yil sonra siddet gördükten sonra ayrilmaya cesaret ediyor, cok sükür benim sadece 3 ayim gitti, ama psikolojimde bozuldu:(

amin diyorum, allah herkesi böyle bir piskopattan uzak tutsun..

artık ne yapıyoruuzz hiç bir şey olmamış gibi yolumuza devam ediyoruzz:69:
zaten o pskopat rahatsız edemez seni sanırsam artık..uzaksınız baya..
psikolojinde düzelir canım yakında unutmaya bak sen..:69:

iste yurt disina yapilan evliliklere tavsiye etmememin nedeni bu...
karsidaki insani dogru duzgun taniyamamak...
ayrica yaninda sana yardimci olabilecek kimsenin olmamasi...

bence pacanizi iyi kurtarmissiniz bu adamdan...
ailenizin yanina donmekle bence en dogru karari vermissiniz ve bu adamla evlenerek yaptiginiz hatayi duzeltmissiniz...
sakin barismayin, sakin geri donmeyin o insan kilikli hayvana...
isterse gelsin kapinizda yatsin ya da kendisini kopruden atsin ama yine de asla geri donmeyin, onunla evlenerek yaptiginiz hatayi ikiye katlarsiniz yoksa...

bebeginizi kaybetmenize uzuldum ama sizin icin iyisi buymus, dunyaya gelseydi zaten ailesi o daha dogmadan parcalanmis olacakti...
ya da hamile iken esinize geri donseydiniz, bosanmasaydiniz bile
-o cocuk dayaktan karninizda olecekti veyahut sakat kalacakti
-ya da dogsa bile zaten oyle bir ailede asla mutlu olamayacakti

uzulmeyin, her serde bir hayir vardir...
gecmis olsun.
kafanizi dinleyin artik kavgasiz gurultusuz...
hayatiniza yeni bir sayfa acin ve oradan devam edin hayata

Dicle sıkıntının ve üzüntünün en üst seviyesinde olduğun inanki yazılarına leke gibi işlemiş.
Hayatta her sıkıntı her keder üzüntü bizler için.
Hiç kimse dertsiz tasasız değildir.Belki bir kaç sorunsuz insan vardır yedekte ama onlarda hayatının evrelerinde illaki birşeylerle karşılaşıyorlardır.
Sende hayatının bu evresinde böyle birşey yaşadın çok acı ve sıkıntılıydı ama dertlerin kuş oldu uçtu.
Seni hamileyken bile döven birisi için üzülmeye değmez.Kocamannn harflerle yazmak isterdim DEĞMEZ diye.
Artık hayatına bir yön ver.Psikolojik tedavi al ve giden bebeğin içinde üzülme.
Eğer doğsaydı çocuğun için hayatının en güzel evrelerini o insanla geçirmek zorunda kalacaktın dönem dönem
Bıçak kesiği gibi kurtulmuşsun şükür et.

eski eşinle yani o psikopat adamla hiçbirşekilde konuşmamanı tavsiye ederim...konuştukça moralini bozacak ve bu durum ister istemez yaşadıklarını unutmana fırsat vermicek....

hayat herşeye rağmen devam ediyor...çok klasik bir laf ama gerçek olanda bu..

yaralarını sardığında,kendini toparladığında emin ol hayat tekrar güzel olacak senin için...yeniden evleneceksin belki anne olacaksın...yaşın daha çok genç..eminim güzel günler seni bekliyor..
bebeğini kaybetmenede üzüldüm..Ama herşeyde bir hayır vardır...yoksa o adamla ömür boyu iletişimin çocuğun için devam edecekti..sen bir gün evlensen bile çocuğu bahane edip seni hiç rahat bırakmayacaktı...Allahın taktiri böyleymiş...MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER...

bundan sonra hep mutlu olursun işallah

Back
X