- 6 Aralık 2022
- 383
- 11
- 27
- Konu Sahibi karcicegi94
Merhaba kızlar, aranızda hamileyken probiyotik kullanan var mı? Birkaç ay önce içtiğim bir antibiyotik nedeniyle bağırsaklarım çok kötü bozuldu, geçmeyen ishal durumu yaşadım. O süre zarfında bağırsak floramın toparlanması için ilaç tedavisi gördüm. Zar zor toparlamıştım. Aradan 2 ay gibi bir süre geçtiğinde hamile kaldığımı öğrendim. Şimdi de 6+3 haftalık hamileyim. Daha yeni hamile olduğumu öğrendiğimde aile hekimi tahlil yaptırıp bazı vitaminler yazmıştı. O vitaminleri kullandıktan sonra bağırsak rahatsızlığım tetiklendi, tekrar ishal olmaya başladım. Kadın doğum uzmanına göründüğümde ise doktor hanım "kullandığın bu vitaminler genelde kabız olanlara veriliyor, sen belliki bağırsaklarını bozmuşsun ama şu anda ona yapabilecek bir şey yok, probiyotik kullanabilirsin" dedi. Ama benim içim rahat etmiyor sonuçta probiyotik de doğal bir şey sayılmaz üstelik bebeğimin daha yeni yeni organları gelişiyor, çok savunmasız çok küçük Bir yandan da ishal durumum geçmiyor doğal yöntemler denedim ama bana mısın demiyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Aranızda hamileyken probiyotik kullanan var mı özellikle ilk aylarda? Herhangi bir zararı oldu mu? Veya siz olsanız ilk aylarda mecbur kalsanız kullanır mıydınız?