Hamileyken emzirmek ve bebek beslenmesi

  • Konu Sahibi Konu Sahibi ufkn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ufkn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
306
363
33
Merhaba hanımlar. Direk konuya dalayım. Benim 1 yaşında kızım var ve tekrar hamileyim, emziriyorum da. Doktorumla konuştum ve bunun sorun olmadığını söyledi, 5. Aydan sonra ama her ihtimale karşı kesmem gerektiğini de ekledi, erken doğuma sebep olma ihtimalinden dolayı. Buraya kadar herşey iyi güzel. Sorun olan, sürekli eşimin akrabalarından sütümün artık yaramayacağını duyuyorum ve bunaldım. Kayınvalidem hatta sütün artık kötü bile dedi. Cahil diyip geçiyorum ama insanız yani sinir oluyorum. Gereksiz yere bir şeyleri anlatmayı da saçma buluyorum çünkü gerçekten cahiller, ne anlatsak boş. Kayınvalidem zaten direk olmasa da böyle durmadan eleştirir gibi konuşuyor, sanki ben beceremiyorum anneliği gibi. Mesela geçen gün üç buçuk saatliğine ona bıraktım, akşam gelince yemeği birlikte yedik, bana masada diyor ki, "bugün kızın yediklerinden bir şey çıkmaz, böyle büyüyemez". E ben ona bıraktım ve sadece bir muz yedirmiş çocuğa öğlen öğünü olarak. Zor yedirilen bir çocuk olabiliyor bazen ama acıkınca yer, geldiğimde de zaten acıkmıştı güzel yedi kuzum. Ben elimden geleni yapıyorum ve böyle şeyler duymak çok sinir bozucu oluyor, sanki onun kadar düşünmüyormuşum çocuğumu gibi. Zaten bu ara hiç bir şeye yetmiyormuşum gibi geliyor, iyice bunaldım. Eşim sağolsun çocuk bakımında çok yardımcıdır ama çalıştığı için haliyle çoğu iş bende.

Bu arada kızım çok tombik değil daha doğrusu biraz zayıf ama boylu. Ek gıdayı başta sevmemişti, şu anda da öyle çok iştahlı değil. Sağlıklı beslenmesi benim için çok daha önemli sağlıksız şekilde kilo almasındansa ama kilo da almasını istiyorum tabi, gelişiminde sorun olur diye korkuyorum. E insanlar da üzerime gelince artık iyice kafaya takar oldum, ne kadar bilinçli olsak da sinirler geriliyor. Söz konusu evlatsa insan normal düşünemiyor bazen sanırım. Aynı durumda olan var mı, sağlıklı kilo alması için önerileriniz var mı?
 
İnsanların söylediklerine kulak asmayın. Özellikle kv nin söylediklerine. Şimdi hormonlar yüzğnden çok normal takılmanız. Kızınız yemek yemiyor diye üzerine de gitmemeniz daha iyi az yesin istediği kadar yesin. İleride düzelecek bu durum.
 

Haklısınız tabi, zaten çoğu zaman takmamaya çalışıyorum ama ikinci hamileliğimi öğrendiklerinden beri daha da sinir bozucu oldu kızımın beslenmesiyle ilgili söylenenler.

Bu arada doğumunuza az kalmış sanırım, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah evladınızı.
 
Her anne ilk cocugunda
"etraf ne diyor"
sikintisi yasiyor herhalde
Bunlara kulaklarini tikamayi ogren
Banada surekli 5 aylik bebegime pilav irmik helvasi yemegin suyundan vermeyi teklif ettiler hatta vermeyince
Aaa biz verdik biseymi oldu dediler
Tabi ben aldim gardimi
Heeeeyyyt cekilin kenara dedim
Bu cocuk benim kurallarimla buyuyecek
Suan 7.5 aylik su vermeyi bile teklif edemiyor kimse
 
Eskiden bir komsumuzun oglu vardi sonra tekrar hamile kalmis farkinda degilmis oglu hastalandi sonra doktor hamile oldugu icin sutunden zehirlendigini soylemisti.. Asli va mi bilmiyorum ama aklimda kalmis oyle.. Doktor kesmekte yarar var dediyse anne sutunu birakin bence
 

Bu konuyu çok araştırdım, zararı yokmuş, o doktor niye öyle demiş tuhaf geldi. Doktorumun hamileliğin beşinci ve altıncı aylarında kesmemi önermesi sütün zararlı olduğundan değil, meme ucları emildikçe rahimde kasılmalar olabiliyormuş, bu da erken doğum riski demek oluyor. Herkes için de geçerli değil bu ama tedbirli olmakta fayda var. Sonuna kadar emziren de biliyorum, hatta çocukları birlikte emziren. Şu an hiç bir sıkıntımız yok çok şükür, daha da vaktimiz var. Allah vergisi bir şeyin hele ki anne sütünün ne gibi zararı olabilir ki. Mucize yani. Eskilerin öyle demesi bence eskiden anneler yeterince beslenemediği için annenin vitamin değerlerinin düşmesiyle birlikte çocuğa da artık fazla besin değeri ulaşmamasından kaynaklıdır. Şimdi takviye var, bolluk bereket var çok şükür.
 
Merhaba benim iki kızımın arasında bir buçuk yaş var ben Dr sordum bir şey olmaz olursa sana olur biri içeriden biri dışarıdan seni zayıf düşürebilir dedi, ben de hamileliğimin 7. ayına kadar emzirdim hiçbir sıkıntı olmadı
 
Hooc canini sikma canim ..simdi hamile oldugun icin biraz hassas oluyor olabilirsin ..ben kizimi 27 ay emzirdim fakat bu tabii ki bir engelim olmadigi icindi ama senin cok guzel bir bebisin daha gelicekmis saglikla kucagina al insallah ..emzirme konusuna gelince gebelik doneminde emzirme anne karnindaki bebek icin sakincali anne icin sakincali diye biliyorum ben vucudundaki gerekli vitaminler mineraller zaten karnindaki bebege gidecegi icin bir de sut uretimine de gerekli olan protein vitamin ve minerale yer kalmiyor olabilir ve bu de zamanla senin bagisiklik sistemini etkileyecek olabilir..tabii uzman kisiler daha etkili daha dogru bilgiler verir.
Kimsenin soylediklerine degil kendini nasil iyi hissediyorsan oyle davran oyle yasa ve bebeklerini oyle buyut ..simdiden hayirli olsun
 
Çocuğunuz herşeyden yiyorsa sorun yok bence...bu arada doktorunuz ne derse onu yapın ..hayırlı olsun bebeğiniz sağlıklı gebelikler ...!!
 
Yazdıklarını bire bir yaşadım diyebilirim şu an 15 haftalığım doktorum da artık kessen iyi olur dediği için bıraktım ben o da kızım aşırı iştahsız biberon tutmadı hiç bi zaman hala daha öyle bu arada 14 aylık benim kızımda bu gün 3. Gün çok ağladı mızmızlandı ama iyi de oldu belki yemeyede başlar zaten pek sütümde yoktu emmek için yaktığı efor aldığı kaloriden fazlaydı eminim
 

Yorumunuz için teşekkür ederim, aynı şeyleri yaşayan insanları duyunca insan rahatlıyor.
 

Evet anlıyorum,insanların karışması zaten çok sinir bozucu. Herkes istediği gibi büyütür bebeğini :)
Buna keşke saygıları olsa ama malesef yok o yüzden kulak tıkamak en doğrusu. Stres yapmayın bebişiniz etkilenmesin..
çok teşekkür ederim,Allah hepimize kucağımıza sağ sağlim almayı nasip etsin bebişlerimizi
 
Merhaba 13 aylık bir kızım var. Dun hamile oldugumu öğrendim. Hamileyken emzirme hakkında bilgi ve tecrubelerınize ıhtıyacım var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…