• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve surekli esimin bana yaptigi kotulukler aklima geliyor

Şiddetin hiç bir sebebi olamaz. Kendinizi suçlamayın. Üstelik hamilesiniz. Hormonlarınız tavan yapmış durumda. Tepkileriniz gayet normal, eskileri hazmedememeniz de. Keşke o zaman boşansaymışsınız da kızınız bunlara tanıklık etmeseymiş. Sizin yerinizde olsam böyle bi insanın düzelmesini beklemez, çocuğumu da böyle bi ortamda büyütmezdim. Eğer çalışıyorsanız bence karşınıza alın konuşun, hamile olduğunuzu ve alttan alması gerekenin o olduğunu söyleyin. Bana katlanamıyorsan da boşanacağım deyin.

Tam katilamicam size. Her hamilelik ve doğumun kadının üzerinde psikolojik etkisi olur. Bu bizim toplumda çok göz ardi edilen bir durum. Psikolijik travmalar mesela gün yüzüne çıkabilir. Bunun hakkında bir çok araştırma var. Yani bu her zaman kontrol edilebilecek şeyler değildir. Ben konu sahibin bunu bahane olarak kullandığını zannetmiyorum. Bir baksa belki psikolojik değişiklikleri 2. Ayında fark etmiştir.o sırada mesela hormonlarda cok değişiklik olur. Cok etkilenen hamilelere ve lohusalik geçirenlere aslında psikolojik destek lazim. Eminim konu sahibi zamaninda tüm o olaylarla yalnız kaldi.
Insallah bu saatdan sonra bari destek alirlar. Cocugun aklından geçenleri düşünemiyorum bile
Istıyerek hamıle kalan ınsanlar ıcın gecerlı degıl lohusalık ayrı bır detay farkındaysanız o konuda bırsey yazmadım. Istemeyerek hamıle kalsa hamılelıgınde bu degısmlerı anlarım ama bazıları bılerek ısteyerek hamılelıgı kullanıyor. Yanımda benle bırlıkte 4 hamıle daha var hepsı bebegı ıcın cabalıyor. Dıger bır kadın var dedım hamıle oldugu ıcın boyle davranıyor galıba cok sıddet egılımlı sınırlı hamılelıgı bıttı hala aynı. Tamam hamılelıkte hormonlor senı etkılıyor mesela aglanmayacak bır seye aglayabılıyorsun daha cok duygusal egılımlı oluyorsun. Konu sahıbı zaten neden boyle oldugunun farkında bende sımdı bır seyı kafama taksam takarım ama engellıyorum bu benım elımde yoksa benımde aklıma gelıyor yasadıklrım strese gırersen bebekte senle gırıyor.

E sen ari kovanina çomak sokmuşsun. Gecmisi affettin sineye cektin madem gelecegine yansitmayacaksin. Sende kiskirttiginin sucun sende oldugunun farkindasin. adamlari delirtip delirtip konu aciyorsunuz. Siddet cozum degil ama bazen susmasini bilmek lazim.

Tam katilamicam size. Her hamilelik ve doğumun kadının üzerinde psikolojik etkisi olur. Bu bizim toplumda çok göz ardi edilen bir durum. Psikolijik travmalar mesela gün yüzüne çıkabilir. Bunun hakkında bir çok araştırma var. Yani bu her zaman kontrol edilebilecek şeyler değildir. Ben konu sahibin bunu bahane olarak kullandığını zannetmiyorum. Bir baksa belki psikolojik değişiklikleri 2. Ayında fark etmiştir.o sırada mesela hormonlarda cok değişiklik olur. Cok etkilenen hamilelere ve lohusalik geçirenlere aslında psikolojik destek lazim. Eminim konu sahibi zamaninda tüm o olaylarla yalnız kaldi.
Insallah bu saatdan sonra bari destek alirlar. Cocugun aklından geçenleri düşünemiyorum bile
Bilimsel bir aciklamasi olmasi ve bu sekilde bir yorum getirmeniz biraz rahatlatti beni. Cunku inananin simariklik ya da bahane degil bu. Belki bu forumda bunu hissettiremedim ama gercekten nasil ortaya cikiyorlar ve bu denli hiecinlasiyorum bilmiyorum. Ertesi gun basimda bir agirlikla uyaniyorum ve ne gerek vardi diyorum mesela. Yalnizligima gelince evet onca seyle tek basima mucadele ettim ve en cok anneligimi yucelttim ne olursa olsun kizim icin dimdik durdum ona ilgi ve sevgi gostererek kendi yaralarimi sardim. Su an en kahroldugum kizimin boyle bir tramva yasamasi ama psikolojik destek alicam ikimiz icin

Yprumları okuyorum da resmen konu sahibine kaşınmışsın denilmiş. Arkadaşlar iyi misiniz? Hangimiz karşımızdaki bağırdı diye elimize bıçak alıp boğazına dayadık? Kendiniz için olmasa da çocuğunuz için ayrılın bu yaratıktan. Yok ben kocamsız yapamam diyorsanız arayın sosyal hizmetleri bari de o yavrum kurtulsun sizden

Şiddetin hiç bir sebebi olamaz. Kendinizi suçlamayın. Üstelik hamilesiniz. Hormonlarınız tavan yapmış durumda. Tepkileriniz gayet normal, eskileri hazmedememeniz de. Keşke o zaman boşansaymışsınız da kızınız bunlara tanıklık etmeseymiş. Sizin yerinizde olsam böyle bi insanın düzelmesini beklemez, çocuğumu da böyle bi ortamda büyütmezdim. Eğer çalışıyorsanız bence karşınıza alın konuşun, hamile olduğunuzu ve alttan alması gerekenin o olduğunu söyleyin. Bana katlanamıyorsan da boşanacağım deyin.
Anlamaya calistiginiz icin tesekkur ederim. Bugun ben de bunu soyledim esime keske bosansaydik diye,😔

Istıyerek hamıle kalan ınsanlar ıcın gecerlı

Bu doğru değil işte. Simdi Türkiye de bu konular üzerinde çalışan uzmanlar tanımıyorum. Ama yurtdisinda yeterli kadar var. Olay hormonlardan biraz etkilendim ağladım ile basit olsa keşke. Lohusaligi genel anlamda yazdım. Yani kadınlar hem hamilelikte hem lohusalikta etikilenir. Pozitif olabilmek ve düşünmek tabi ki en iyisi,ama işte bundan dışarı kayabilir istemediği halde

Bilimsel bir aciklamasi olmasi ve bu sekilde bir yorum getirmeniz biraz rahatlatti beni. Cunku inananin simariklik ya da bahane degil bu. Belki bu forumda bunu hissettiremedim ama gercekten nasil ortaya cikiyorlar ve bu denli hiecinlasiyorum bilmiyorum. Ertesi gun basimda bir agirlikla uyaniyorum ve ne gerek vardi diyorum mesela. Yalnizligima gelince evet onca seyle tek basima mucadele ettim ve en cok anneligimi yucelttim ne olursa olsun kizim icin dimdik durdum ona ilgi ve sevgi gostererek kendi yaralarimi sardim. Su an en kahroldugum kizimin boyle bir tramva yasamasi ama psikolojik destek alicam ikimiz icin

Insallah en yakın zamanında. Bence ailece destek almanız şart. Madem devam etme kararı aldınız ve esinizin de cok belli problemleri var fazla bekletmeyin. Tekrarlanir diye korkuyorsaniz sizin ve kızınızın bir süre babadan ayri kalmasi en iyisi

Bu doğru değil işte. Simdi Türkiye de bu konular üzerinde çalışan uzmanlar tanımıyorum. Ama yurtdisinda yeterli kadar var. Olay hormonlardan biraz etkilendim ağladım ile basit olsa keşke. Lohusaligi genel anlamda yazdım. Yani kadınlar hem hamilelikte hem lohusalikta etikilenir. Pozitif olabilmek ve düşünmek tabi ki en iyisi,ama işte bundan dışarı kayabilir istemediği halde
O kadarını bılemem sozum hamılelıgı kullananlara olsun o zaman😁

Istıyerek hamıle kalan ınsanlar ıcın gecerlı degıl lohusalık ayrı bır detay farkındaysanız o konuda bırsey yazmadım. Istemeyerek hamıle kalsa hamılelıgınde bu degısmlerı anlarım ama bazıları bılerek ısteyerek hamılelıgı kullanıyor. Yanımda benle bırlıkte 4 hamıle daha var hepsı bebegı ıcın cabalıyor. Dıger bır kadın var dedım hamıle oldugu ıcın boyle davranıyor galıba cok sıddet egılımlı sınırlı hamılelıgı bıttı hala aynı. Tamam hamılelıkte hormonlor senı etkılıyor mesela aglanmayacak bır seye aglayabılıyorsun daha cok duygusal egılımlı oluyorsun. Konu sahıbı zaten neden boyle oldugunun farkında bende sımdı bır seyı kafama taksam takarım ama engellıyorum bu benım elımde yoksa benımde aklıma gelıyor yasadıklrım strese gırersen bebekte senle gırıyor.
Her insan aynı değil ki hamileliği aynı olsun. Hamilelikteki psikolojiyi sadece ağlamakla eşleştiremezsiniz. Geçmişte psikolojik rahatsızlıkları olan insanların hamilelik ve lohusalıkları çok daha ağır geçer örneğin. U Umut etmek bir hastalik de geçmişte zor zamanlar yaşamış. Hamilelikle birlikte yaşadığı zorluklar gün yüzüne çıkmış.

Catlamis bardaktan su icmek ne kadar zorsa bir seyler bitmis iliskiden de hicbir sey olmamis gibi birseyler beklemek o kadar zor.
Ne kadar iyi olsa da eskiler hep isitilip isitilip gindeme gelir, gelmese de zihinden cikarmak zordur. Ne diyecegimi bilemiyorum. Bu sekilde davranmaya devam ederse ya da eskileri unutamiyorsaniz ayrilmak en mantiklisi. Esinizi Allah ıslah etsin. Kirip dokmus, yikmis.

Her insan aynı değil ki hamileliği aynı olsun. Hamilelikteki psikolojiyi sadece ağlamakla eşleştiremezsiniz. Geçmişte psikolojik rahatsızlıkları olan insanların hamilelik ve lohusalıkları çok daha ağır geçer örneğin. U Umut etmek bir hastalik de geçmişte zor zamanlar yaşamış. Hamilelikle birlikte yaşadığı zorluklar gün yüzüne çıkmış.
Ah benım yaşadıklarım kımsenın derdını kucumsemem ama benım yasadıklarımda az degıl ama bebegım ıcın hepsını arkada bırakmalıyım hıssı o rahmıme dusmeden beynıme yerlestı. Herkese saygım sonsuz ben dusuncemı nacızane fıkrımı soyledım. Sızın fıkrınızedr saygı duyuyorum.

Yprumları okuyorum da resmen konu sahibine kaşınmışsın denilmiş. Arkadaşlar iyi misiniz? Hangimiz karşımızdaki bağırdı diye elimize bıçak alıp boğazına dayadık? Kendiniz için olmasa da çocuğunuz için ayrılın bu yaratıktan. Yok ben kocamsız yapamam diyorsanız arayın sosyal hizmetleri bari de o yavrum kurtulsun sizden
Kocamsiz yapamam degil asla. Aksine zaten onin bunca zaman beni bastirmak istemesinin sebebi buydu. Onsuz cok iyi olacagimi maddi manevi ona ihtiyacim olmadigini cok iyi biliyor ve en cok bundan rahatsiz. Sadece bir cocuk teraspitinin tavsiyesi etkilemisti beni bosanma asamasindayken. Nolur bosanmamak icin gayret edin cunku yasayacagi tramvalar daha hafif olmayacak demisti kizimla gorustukten sonra. Ama simdi daha agirini yasatti yazarken bile kalbim yaniyo kahroluyorum inanin

1. Esinizi karsiniza alin , ona hissettiginiz neden oyle davrandiginizi anlatin. Ve ondan af dileyin. Ona kendisinin degistini fark ettiginizi hatta bunun hosunuza coj gittigini fakat bir turlu onu affedemediginiz icin hep davranisleriniza olumsuz yansidigini anlatin.
2.fakat ondanda kizinizin yaninda 3 unuz bir aradayken her ikinizden ozur dilesin ve bir daha yapmayacagini soylesin. Kizinizi buna ikna etsin.
Hem şiddete uğrayıp hem de af dilemesini mi istiyorsunuz.

E sen ari kovanina çomak sokmuşsun. Gecmisi affettin sineye cektin madem gelecegine yansitmayacaksin. Sende kiskirttiginin sucun sende oldugunun farkindasin. adamlari delirtip delirtip konu aciyorsunuz. Siddet cozum degil ama bazen susmasini bilmek lazim.

Deli olmayan delirmez. Şiddete yönelmez.

Efendilik zaten öfke anında belli olur.

Kavga edip çekip çıkmakta var evden.

Konu gerçekse , şiddet gördüğü için mi af dilesin ?
Su anda en buyuk mesele kucuk kizin kafasindaki baba profili duzeltilmeli. Su anda kiz hayati boyunca yasayacagi travma ile karsi karsiya. Hemen baba uzur dilerse kucuk kiz bu travmayi gayet guzel atlatir.
*aslinda vermek istedigim cevap evi hemen terk et , bosan olurdu, olmadi neden ? Cunku gercek hayat farkli. Bosanma zaten ilk sorunlar ciktiginda olmaliymis bu tabloda, her nekadar birseyler duzelsede bayan af edememis. Buda aslinda bosanmasi gerektiginin kaniti. Gercek hayata gelecek olursak ilk sorunlar ciktiginda bosanmayan bayan ikinci cocuga hamilelikte asla bosanamaz, cunku demekki sebepleri vardi.
* af dilemeye gelecek olursak o bir taktik. 2. Yola varmak icin bir taktik kendimce. Kucuk kizi icin politik olup esiyle iletisimi kurma yolu. Isterse bu iki maddeden sonra gitsin 3. Madde olarak bosansin. Ama kizin aklinda o baba profili kalsin istemem.
Ben kesinlikle bayana hak veriyorum. Uzur dilese bile yi e unutmayacak yine. Hamilelikte oyle davranmasi cok normal.

Türkiye'de kadın olmak hak etmektir.
Dayağı hak etmek,
Tecavüzü hak etmek,
Tacizi hak etmek,
Evlilik içi tecavüze göz yummak,
Kaynana, kayınpeder, kayınbirader şiddet ve istismarını hak etmektir.
Ve her ne sebeple olursa olsun hak etmişsindir. Sen de öyle yapmasaydın, sussaydın, çeneni tut, evinde otur...
Ve kadın çaresizleşir. Artık o da suçu kendinde arar. Öyle bir sinmiştir ki kadın dayak yediği, tecavüze uğradığı için kendini suçlamaya devam eder... Ve o her haltı yapan, yapmaya da devam edecek olan erile yaranmak için herşeyi yapacak kadar da vasıfsız hale gelmiştir.
Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıktır.
Kendinize layık gördüğünüz biçimde yaşayınız

Kizlar merhaba, cok caresiz bir sekilde yaziyorum kime anlatsam bilemiyorum. 11 yillik evliyim ve 10 yasinda bir kizim var. Yillarca esimle aramizdaki gecimsizlikten dolayi cocuk istemedim ve sonra kizim cok istiyor tek kalmasin diye dusunerek ikinci bebegime hamile kaldim. Suan 22 haftalik hamileyim. Hamile oldugumu ilk ogrendigimde hersey cok guzeldi evimize bir huzur gelmisti. Sinirli agresif esim gitti yerine anlayisli sabirli bir adam geldi. Fakat bu seferde bana olanlar oldu. Gebeligin de etkisi midir bilmiyorum gecmiste bana yasattiklari, beni evden kovmalari, siddet gostermesi, ailesinin gaziyla sayamasi sovmesi gibi seyler surekli donuyor beynimde ve surekli kavga cikariyorum. Ha neden bosamadin bir de ustune ikinciyi yaptin derseniz dava actim ama verdigi sozlere inanarak ve kizim icin bir sans daha verdim. Aslinda sozunde durdu beni vazgectigim icin pisman etmedi. Cok ilgili bir adam olmustu gebeligimle beraber ama benim sinir patlamalarima dun dayanamadi. Sus dedi bak kotu seyler olacak dedi ama ben biraz hamileligime guvenerek biraz da nasilsa sabrediyor diye dusundum sanirim ya da kendime hakim olamadim ve bagirmaya devam ettim. Oruc olmasinin da etkisi midir bilmem kontrolunu kaybetti sacimdan tuttu eline bir bicak aldi seni de kendimi de oldurucem dedi. Kizim baba napiyosun cani misin sen deyince sen beni mi sucluyorsun hakkim haram olsun sana da bilmem ne dedi. Kizim da senden nefret ediyorum helal etmezsen etme deyince ilk defa kizima da el kaldirdi. Sonra kizimla banyoya kactik o naapti bilmiyorum. Hala soktayim. Bu noktaya nasil geldik hala inanamiyorim. Demek ki tv de cikan cinnet haberleri boyle bisey. Simdi cok mutsuzum ve aslinda cok uzgunum. Keske hersey yolundayken bu kadar zorlamasaydim ne guzel huzurumuz yerindeydi diyorum. Sonra da ne olursa olsun bu yaptiginin bir nedeni olamaz kendini suclama diyorum. Elim ayagim cekildi resmen ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum
3. Çocuğuda yap düzelir

Back
X