• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve surekli esimin bana yaptigi kotulukler aklima geliyor

Sen baya baya istemissin kavgayi ne diye oruclu adama kafa tutuyon yazik o iki cocuga
Kavga etmeyi istemek degil aslinda. Hatirladiklarimi dile getirince cevap veriyor ben de baska bir karsilik veriyorum ve kendi kendime soyleniyorum. Ama yuzune degil genelde ev temizliyor oluyorum boyle anlarda evin icin hem gezinip hem konusuyorum. Ha aklima gelenleri de sen bana 5 sene once bunu yapmistin diye durduk yere dile getirmiyorum. Mesela evde bir aksaklik yasaniyor o an bir sinir stress hali basiyor o esnada yukseliyorum sonra gerisi geliyor. Alttan alsam kontrollu olsam olmaz bunlar biliyorum ama 10 sene boyunca devamli alttan alan taraf oldugum icin simdi bu halimde roller degissin istiyorum. Ki eve dune kadar da alttan alan taraf o oluyordu fakat 10 yil dayandigima 10 ay dayanamayacakmis demek ki.

Kavga etmeyi istemek degil aslinda. Hatirladiklarimi dile getirince cevap veriyor ben de baska bir karsilik veriyorum ve kendi kendime soyleniyorum. Ama yuzune degil genelde ev temizliyor oluyorum boyle anlarda evin icin hem gezinip hem konusuyorum. Ha aklima gelenleri de sen bana 5 sene once bunu yapmistin diye durduk yere dile getirmiyorum. Mesela evde bir aksaklik yasaniyor o an bir sinir stress hali basiyor o esnada yukseliyorum sonra gerisi geliyor. Alttan alsam kontrollu olsam olmaz bunlar biliyorum ama 10 sene boyunca devamli alttan alan taraf oldugum icin simdi bu halimde roller degissin istiyorum. Ki eve dune kadar da alttan alan taraf o oluyordu fakat 10 yil dayandigima 10 ay dayanamayacakmis demek ki.
Tamm da aynı karakterde olamazsn kı canım aaa ben dayandım sende dayan der gıbı😁 ılkını ben dogurdum sende dogur de o zaman. Ikıncıye o hamıle kalsın. Herkesın bır karakterı vardır. Sen bılırsın ona gore nabza gore serbet verırsın. Benım esımın cok guzel huyları vardır kotu huylarıda vardır. Aynı sekılde benımde. Bır huyunun ustune gıtmek ne kadar dogru. Yaraya tuz basmak gıbı bırsey bu

Eşinizin size yaptığı kötülükler hamile kalma anında aklınıza gelseydi de 2.çocuğu yapmasaydınız herkes için daha iyi olurmuş. Bir de bile isteye 2.çocuğu yapmışsınız. Yarın bir gün kocanızın yeni doğan bebeğe de şiddet göstermeyeceğinin garantisi var mı? Kendinizi bırakın kızınıza bunu yaşatmaya ne sizin ne kocanızın hakkı yok. Eğer affettiyseniz madem kabullendiniz ona göre davranın lütfen sürekli başa dönen bir kısırdöngü en büyük zararı size ve kızınıza verir. Siz davranışlarınızla kızınıza örnek olmalısınız ayrıca şiddetin bahanesi veya geçerli bir sebebi olamaz
Ne deyim haklisin. Keske gecti hersey yoluna girdi rehavetine kapilmasaymisim. Hic pismanlik duymamistim cok mutluydum hamile oldugum icin. Cocuklari bebekleri cok seviyorum cunku. Ve esimin de kizimiza karsi bir eksigi yanlisi olmamisti ama dun itibariyle ben de keske olmasaydi dedim.

Madem neden affetmis gibi yaptınız.?
Tabi ki hiç bir şey şiddeti haklı ciksrtamaz üstelik söz konusu hamile bir kadın ve cocuksa ama neden sürekli eski konuları açma gereği duyuyorsunuz ki

Eşinizin geçmişte yaptıklarını unutamamış olabilirsiniz, içinizdeki öfkeye hakim olamıyor da olabilirsiniz ama evde 10 yaşında çocuk varken bu kadar ileri nasıl gidebiliyorsunuz. Yazık değil mi o çocuğa neden yaşatıyorsunuz bunu. Babası annesinin boğazına bıçak dayıyor çocuk şoka giriyor banyoya kaçıyorsunuz falan korku filmi gibi farkında mısınız, o anı unutabilecek mi sizce ? Kocanız sabretmese bunların hiçbirini yapmayacaktınız aslında, bu olaydaki suçu sabretmesi miydi?

Esinizle ikinizin aranizdaki meselede sizi haksiz buldum acikcasi. Kiziniza yasattiginiz o berbat durumdada ikiniz birbirinizden haksizsiniz. Yazik gunah degilmi o cocuga ya nasil unutacak o ani. Kucuklugumde anne babamin arasinda huzursuzluk oldugunda sabahlara kadar uyuyamayip aglardim. Daha degil siddet bicak cekmeler falan. Bir cocuk icin basa gelecek en kotu seylerden birini yasatmissiniz lutfen bundan sonra bu konuda bilincli davranin. Esinizle aranizdaki meseleye gelincede adam duzeltmis kendini toparlamis sizde bir sans daha vermissiniz eski defterleri acmanin kimseye bir faydasi yok olmamista baksaniza is ta nerelere kadar gelmis. Insallah bu olay yuzunden eski gunlere donmezsiniz.

Eşinizin geçmişte yaptıklarını unutamamış olabilirsiniz, içinizdeki öfkeye hakim olamıyor da olabilirsiniz ama evde 10 yaşında çocuk varken bu kadar ileri nasıl gidebiliyorsunuz. Yazık değil mi o çocuğa neden yaşatıyorsunuz bunu. Babası annesinin boğazına bıçak dayıyor çocuk şoka giriyor banyoya kaçıyorsunuz falan korku filmi gibi farkında mısınız, o anı unutabilecek mi sizce ? Kocanız sabretmese bunların hiçbirini yapmayacaktınız aslında, bu olaydaki suçu sabretmesi miydi?
Sucu yaptigi yanlislardan bahsedilince bunu susturarak, susturmaya calisirken siddet gostererek kapatmaya calismasi. Kimse yanlislariyla kolay kolay yuzlesmek istemiyor sanirim. Ileri gittigim konusunda haklisiniz, daha onceleri nasil yapiyorsam simdi de cocuklarim icin sessiz kalabilir laf dalasindan vazgecebilirdim icimdeki baskin cikma hirsindan vazgecebilirdim, bu yuzden en basa yazdim cok uzgunum diye😔😔😔😔

11 yıllık evlisin, bosanmadin. Davayı ne zaman açtın, 10 yıl sonra mi ? Hamileligimden sonra düzeldi diyorsun.

Bilemedim , tutarsız geldi.

1. Esinizi karsiniza alin , ona hissettiginiz neden oyle davrandiginizi anlatin. Ve ondan af dileyin. Ona kendisinin degistini fark ettiginizi hatta bunun hosunuza coj gittigini fakat bir turlu onu affedemediginiz icin hep davranisleriniza olumsuz yansidigini anlatin.
2.fakat ondanda kizinizin yaninda 3 unuz bir aradayken her ikinizden ozur dilesin ve bir daha yapmayacagini soylesin. Kizinizi buna ikna etsin.

Konu gerçekse , şiddet gördüğü için mi af dilesin ?

Kizlar merhaba, cok caresiz bir sekilde yaziyorum kime anlatsam bilemiyorum. 11 yillik evliyim ve 10 yasinda bir kizim var. Yillarca esimle aramizdaki gecimsizlikten dolayi cocuk istemedim ve sonra kizim cok istiyor tek kalmasin diye dusunerek ikinci bebegime hamile kaldim. Suan 22 haftalik hamileyim. Hamile oldugumu ilk ogrendigimde hersey cok guzeldi evimize bir huzur gelmisti. Sinirli agresif esim gitti yerine anlayisli sabirli bir adam geldi. Fakat bu seferde bana olanlar oldu. Gebeligin de etkisi midir bilmiyorum gecmiste bana yasattiklari, beni evden kovmalari, siddet gostermesi, ailesinin gaziyla sayamasi sovmesi gibi seyler surekli donuyor beynimde ve surekli kavga cikariyorum. Ha neden bosamadin bir de ustune ikinciyi yaptin derseniz dava actim ama verdigi sozlere inanarak ve kizim icin bir sans daha verdim. Aslinda sozunde durdu beni vazgectigim icin pisman etmedi. Cok ilgili bir adam olmustu gebeligimle beraber ama benim sinir patlamalarima dun dayanamadi. Sus dedi bak kotu seyler olacak dedi ama ben biraz hamileligime guvenerek biraz da nasilsa sabrediyor diye dusundum sanirim ya da kendime hakim olamadim ve bagirmaya devam ettim. Oruc olmasinin da etkisi midir bilmem kontrolunu kaybetti sacimdan tuttu eline bir bicak aldi seni de kendimi de oldurucem dedi. Kizim baba napiyosun cani misin sen deyince sen beni mi sucluyorsun hakkim haram olsun sana da bilmem ne dedi. Kizim da senden nefret ediyorum helal etmezsen etme deyince ilk defa kizima da el kaldirdi. Sonra kizimla banyoya kactik o naapti bilmiyorum. Hala soktayim. Bu noktaya nasil geldik hala inanamiyorim. Demek ki tv de cikan cinnet haberleri boyle bisey. Simdi cok mutsuzum ve aslinda cok uzgunum. Keske hersey yolundayken bu kadar zorlamasaydim ne guzel huzurumuz yerindeydi diyorum. Sonra da ne olursa olsun bu yaptiginin bir nedeni olamaz kendini suclama diyorum. Elim ayagim cekildi resmen ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum
Siz çocuğunuzun yanında neden bu kadar şiddetli kavga ediyorsunuz, herşeye şahit olmuş

Kizlar merhaba, cok caresiz bir sekilde yaziyorum kime anlatsam bilemiyorum. 11 yillik evliyim ve 10 yasinda bir kizim var. Yillarca esimle aramizdaki gecimsizlikten dolayi cocuk istemedim ve sonra kizim cok istiyor tek kalmasin diye dusunerek ikinci bebegime hamile kaldim. Suan 22 haftalik hamileyim. Hamile oldugumu ilk ogrendigimde hersey cok guzeldi evimize bir huzur gelmisti. Sinirli agresif esim gitti yerine anlayisli sabirli bir adam geldi. Fakat bu seferde bana olanlar oldu. Gebeligin de etkisi midir bilmiyorum gecmiste bana yasattiklari, beni evden kovmalari, siddet gostermesi, ailesinin gaziyla sayamasi sovmesi gibi seyler surekli donuyor beynimde ve surekli kavga cikariyorum. Ha neden bosamadin bir de ustune ikinciyi yaptin derseniz dava actim ama verdigi sozlere inanarak ve kizim icin bir sans daha verdim. Aslinda sozunde durdu beni vazgectigim icin pisman etmedi. Cok ilgili bir adam olmustu gebeligimle beraber ama benim sinir patlamalarima dun dayanamadi. Sus dedi bak kotu seyler olacak dedi ama ben biraz hamileligime guvenerek biraz da nasilsa sabrediyor diye dusundum sanirim ya da kendime hakim olamadim ve bagirmaya devam ettim. Oruc olmasinin da etkisi midir bilmem kontrolunu kaybetti sacimdan tuttu eline bir bicak aldi seni de kendimi de oldurucem dedi. Kizim baba napiyosun cani misin sen deyince sen beni mi sucluyorsun hakkim haram olsun sana da bilmem ne dedi. Kizim da senden nefret ediyorum helal etmezsen etme deyince ilk defa kizima da el kaldirdi. Sonra kizimla banyoya kactik o naapti bilmiyorum. Hala soktayim. Bu noktaya nasil geldik hala inanamiyorim. Demek ki tv de cikan cinnet haberleri boyle bisey. Simdi cok mutsuzum ve aslinda cok uzgunum. Keske hersey yolundayken bu kadar zorlamasaydim ne guzel huzurumuz yerindeydi diyorum. Sonra da ne olursa olsun bu yaptiginin bir nedeni olamaz kendini suclama diyorum. Elim ayagim cekildi resmen ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum
Eşinizin psikolojik olarak problemlerimi var?

11 yıllık evlisin, bosanmadin. Davayı ne zaman açtın, 10 yıl sonra mi ? Hamileligimden sonra düzeldi diyorsun.

Bilemedim , tutarsız geldi.
Iki sene once actim davayi yani daha dogrusu bosanmaktan vazgecip eve donmem uzerinden 2 sene gecti. 2 sene de biseyler toparlanmisti ve 22 haftalik gebeyim. Ogrendigimde 7 haftalikti yani 15 haftadir huzurumuz yerindeydi ufak tefekler disinda.

Sucu yaptigi yanlislardan bahsedilince bunu susturarak, susturmaya calisirken siddet gostererek kapatmaya calismasi. Kimse yanlislariyla kolay kolay yuzlesmek istemiyor sanirim. Ileri gittigim konusunda haklisiniz, daha onceleri nasil yapiyorsam simdi de cocuklarim icin sessiz kalabilir laf dalasindan vazgecebilirdim icimdeki baskin cikma hirsindan vazgecebilirdim, bu yuzden en basa yazdim cok uzgunum diye😔😔😔😔
Geçmişte olanlar için sizi suçlayamam asla haksızlık olur ama artık bitmişgirmiş affetmişsiniz , eşiniz de düzelmiş. Tamam insanın içinde kin öfke kalıyor geçmiyor biliyorum ama en azından çocuğunuz uyurken kavga etseydiniz. Yaşı da herşeyi anlamaya müsait çünkü. Olan olmuş artık kızınızı ve bebeğinizi düşünün üzülmemeye çalışın. Eşinizin bıçak olayına hiç gelmiyorum bile insan çocuğunun yanında nasıl böyle birşey yapar, nasıl kontrolünü bu denli kaybeder :(

Geçmişte olanlar için sizi suçlayamam asla haksızlık olur ama artık bitmişgirmiş affetmişsiniz , eşiniz de düzelmiş. Tamam insanın içinde kin öfke kalıyor geçmiyor biliyorum ama en azından çocuğunuz uyurken kavga etseydiniz. Yaşı da herşeyi anlamaya müsait çünkü. Olan olmuş artık kızınızı ve bebeğinizi düşünün üzülmemeye çalışın. Eşinizin bıçak olayına hiç gelmiyorum bile insan çocuğunun yanında nasıl böyle birşey yapar, nasıl kontrolünü bu denli kaybeder :KK43:
Odasindaydi ve tabletten ingilizce kursunda ogrendiklerini tekrar ediyordu kulaginda kulaklik vardi. Tuvalet icin mi cikti odasindan hatirlamiyorum ama evet cok uzgunum kizima bunlari yasattigim icin kendime cok kiziyorum

Hamılelıgı alet etmeyın bence bazıları ben hamıleyım dıye herseyı soyleyıp yapabılecegını zannedıyor. Bende hamıleyım ve ıcımde kı cocuga bu stresı yasatmaya hakkım yok dıyorum. Herseye daha ılımlı yaklasıyorum. Cunku kucuk bır streste bıle cocuk haraket bıle etmıyor. O yuzden hamılelıgı pozıtıf seyler ıcın kullan. Olumsuz bırsey gelınce aklıma karnımı sevıyorum.unutuyorum kotu dusunceyı

Tam katilamicam size. Her hamilelik ve doğumun kadının üzerinde psikolojik etkisi olur. Bu bizim toplumda çok göz ardi edilen bir durum. Psikolijik travmalar mesela gün yüzüne çıkabilir. Bunun hakkında bir çok araştırma var. Yani bu her zaman kontrol edilebilecek şeyler değildir. Ben konu sahibin bunu bahane olarak kullandığını zannetmiyorum. Bir baksa belki psikolojik değişiklikleri 2. Ayında fark etmiştir.o sırada mesela hormonlarda cok değişiklik olur. Cok etkilenen hamilelere ve lohusalik geçirenlere aslında psikolojik destek lazim. Eminim konu sahibi zamaninda tüm o olaylarla yalnız kaldi.
Insallah bu saatdan sonra bari destek alirlar. Cocugun aklından geçenleri düşünemiyorum bile

Evet var. Ofke kontrol bozuklugu ve anksiyete. Doktora gitti fakat ilaclar agir geldigi icin kullanmak istemedi. Cocuklugunda babasindan cok agir siddet gormus.

Kızına zarar verseydi tek suçlu sen olurdun.

Adresinizi bilseydim şikayet ederdim. Sosyal hizmetlerde iyi muamele görmezse bile en azından elinde bıçakla " öldürecem ! " diye dolaşan bir baba kılıklı görmez.

Yarın o melek , başka birinden şiddet görse , diyecek ki " normal bir şey bu , annemde görüyordu ve affediyordu , üstelik bebek bile oluyor şiddetin içinde "

Ruhunda açtığı yaralarda çabası..

Madem geçmişte maddi manevi her türlü psikolojiyi çekip affedip , üstüne de hamile kaldınız isteyerek , öyleyse ağzınızı kapalı tutun ki o melek daha fazla zarar görmesin.

O sahneyi gözümde canlandirdigimda gözlerim doldu.

Evet var. Ofke kontrol bozuklugu ve anksiyete. Doktora gitti fakat ilaclar agir geldigi icin kullanmak istemedi. Cocuklugunda babasindan cok agir siddet gormus.
Çünkü
Normal bir insanın böyle davranması çok anormal olurdu zaten.Genelde çocukluğunda ailesinden veya çevresinden şiddet görenler bu şekilde yetişiyorlar yani siz ne kadar yaparsanız yapın eşiniz böyle ya bu şekilde kabul edeceksiniz ya da hiç etmeyeceksiniz benim bir tanıdığımda da aynı sorun var kadın artık kocası yokmuş gibi davranıyor böyle kafası daha rahat.

Back
X