• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Klasik bir üvey anne konusu. Allah korusun babaannesine bir şey olursa annesi istemiyor diye sokağa mı atacaksınız çocuğu? Çocuklu adamla evlenirken bunları hiç düşündünüz mü? 12 yaşında çocuğu olduğuna göre adam da 40 falandır. babaannesi de kaç yaşında kadındır. O çocuğun ahından da mı korkmuyosunuz?

Annesi nerede geziyor?
Aaa nasıl nerde geziyor?genelde boşanan kadın yemek yapmayan,evle ilgilenmeyen bla bla bla etiketleri taşıyan ama irkek öyle mi herif çok iyi bana çok iyi koca ama boşanmak zorunda bir de çocugu anasına baktıran zavallı.
bu herif 2.kex baba olacak evli oldugu kadın da kendini dört duvara hapsetmeyen giden kocanın ardından yas tutmayan kadına bilenmiş biriyle mutluluk oyunu oynuyor.
Gezmesin bu kadınlar yasa çıksın artık!

Hislerime tercüman olmussunuz. Bir baba evladini kabul etmeyen bi kadinla nasil evlenir onuda anlamis degilim
Diyorumya icim acidi o kiz cocuguna. Annesini sucluyor ama birde o kadina sormak lazim neler yasiyor bilmiyoruz ki. Diyelimki annesi suclu sendemi onun gibi vicdansiz olmak zorundasin. Cocugu olan bir adamla evleniyorsun ve ben bakamam banane diyorsun. Nasil bir dünyada yasiyoruz birde hamilesin o adami tekrar baba yapiyor bide övünüyor. Cok gicik oldum bu kadina ve kocasina.

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Sorunuzun cevabını bilmiyorum, eminim ki kıskançlık olacaktır, bir pedagog ya da psikologa danışabilirsiniz.
Ama eşinizin kızına çok büyük ayıp yapıyorsunuz, yazık değil mi banannesine gitmiş... Siz sağlıklı bir ilişki kurmayı hiç denememişsiniz ki, şimdi kızcağızdan kardeşine sağlıklı davranmasını mı bekliyorsunuz?
Lütfen davranışlarınızı ve bakış açınızı değiştirin, yoksa iki çocuğa da yazık olacak gibi.

Kalbinizi Allah bilir. O kız için kalbinizde ne varsa aynısını kendi çocuğunuz için diliyorum.

Edit: O bebeğinde suçu yok. Size diliyorum aynısını.
şimdi o çocuga merhamet etmediği icin ileride kendi çocugu tarafından merhamet görmeyecek, yani kendisinden çıksın tabiki çocuklar masum. hamile oldugu icin agır konusmak istemiyorum ben de hamileyim ama insanlık adına utandım keşke bu konuyu okumasaydım

Çocuklu biriyle evlenmek bu sorumluluğa ortak olmayı kabul ediyorum demektir, evlendiğiniz insanın çocuğunu yok sayamazsınız, aile hayatının dışına itemezsiniz. Bende eşimin çocuklarına annelik yapmadım, bana anne demelerine bile izin vermedim çünkü anneleri sağ ve başlarında, evlendiğimizde biri 12 diğeri 8 yaşlarındaydı, ben sizin her koşulda yanınızdayım anne demeye kendinizi zorlamayın, annenizi de incitmeyin şeklinde davrandım. Eşimi sevdim onun evlatlarını da sevdim, emek verdim bunu hayatımı harcamak olarak düşünmedim, benim vazifem değil diye hiç düşünmedim, çünkü onların varlığını bilerek evlendim, bu sorumluluğa ortak oldum. Babalarının babalık vazifesini devam ettirebilmesi için benim bu sorumluluğu kabul etmem gerekir çünkü ortak bir hayat yaşıyoruz. Maddi manevi imkanları paylaşıyoruz bunlar evlenmeden önce tartılması gereken şeyler, bir taraf hata yapıyorsa o hatayı devam ettirmek doğru değil. Baba seçimini yanlış yapmış bence ama bu seçimde bu şartları gören bir kişi daha var, bu da ona sorumluluk getirir
Sizin gibi Insanlar Anneler cogalsin Insallah helal olsun. 👏👏👏

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Düşene bir tekme de babası ve sizden 🤔yazık çocuğa annesi bile istemezken demişsiniz, annesi istememiş ama gözünde siz de babasıni elinden almışsınız ve hala korkunuz çocuğun size gelmesi, siz aile olmayı teklif etmemissiniz ki...keşke baştan çocuğu düşünüp çocuksuz biriyle evlenseydiniz

Benim bir tanıdığım çocukta aynı bu durumdaydı (hala üzülürüm aklıma geldikçe) babası ikinci evliliğini yaptı, annesi bir sebepten başka bir yere gitmiş haklı da aslında yapamamış dayanamamış olanlara, aslında adama da çok yalvarmış beraber gidelim diye ama işte neyse bizim çocuk o zaman ilkokula gidiyordu çok sevinmişti annem olacak diye, sonra kadın istemedi falan çocuk büyük hüsrana uğradı. Tabi bir süre sonra kendi evladına merhamet göstermeyen adam eşine ondan doğan çocuğuna da merhamet göstermedi, ilgisiz alakasız karı kız peşinde koşan bir adam olup çıktı. Bu da böyle bir anımdır. Bu anı öyle yerleşmiş ki beynime, ailesine karşı zerre merhamet duymayan bir adam çıkıp evlenelim dediğinde, kabul etmedim.

Bir de annesi baksın falan diyorsunuz da annenin neden bu davranış içinde olduğunu biliyor musunuz, hiç geçip karşısına konuştunuz mu? Hayır. Eşiniz o şöyleydi böyleydi dedi, siz de üç maymunu oynayıp kabullendiniz ve evlendiniz. Duymadık mı bu lafları kadın pistir, ilgisizdir, dırdır yapar diğer özel mevzulara girmiyorum bile... eşinizse melektir, evliliğini kurtarmak için çok çabalamıştır kesin ama unutmayın her olayın iki tarafı vardır ve herkes kendi penceresinden gördüğü kadarını anlatır.
Siz nasıl söylerseniz söyleyin kıskanacak çünkü kendi babası başka bir çocukla aynı evde... miniğim neler yaşıyor kim bilir. Rabbım karşısına hep iyi insanlar çıkarsın inşallah.

Sanane bundan, o annesiyse kocanda babasi. Tabiki babasinda kalmak isteyebilir.
zaten yasal olarak babanın hakkı, yasada 15te bir haftasonu alabiliyor bildigim kadarıyla ama anne-baba anlastıysa istedigi sürece baba alıp görebiliyor. babanın bu hakkını da elinden alıyor okadar sinir oldum ki o babaya da yazıklar olsun

zaten yasal olarak babanın hakkı, yasada 15te bir haftasonu alabiliyor bildigim kadarıyla ama anne-baba anlastıysa istedigi sürece baba alıp görebiliyor. babanın bu hakkını da elinden alıyor okadar sinir oldum ki o babaya da yazıklar olsun
Çocuksuz adamlarin suyu cikmis sanki, bile bile evlenip sonra adamdan çocuklarını silmelerini bekliyorlar. Tam cildirmalik konu yemin ediyorum

Babasinin evliligini kabul eden 12 yasindaki cocuk babasindan olacak kardesinide kabul edecektir bence. Ama bunu bu kadar dert etmenize sasirdim. Kiz zaten babaannesinde yasiyor sizle alakasi yok malesef…

Kendi öz kızına hakkettiği değeri vermeyen adamla işim olmazdi ya. Merhametsiz sorumsuz bir adamla ömür geçilmez. Demekki yarin sizde boşansanız çocuğunuzuda atacak bir kenara birde öyle düşünün 😏
Kıza üzüldüm..

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Siz daha dün öğrendiğiniz gebeliğin ileriye dönük planını yapiyorsunuz da 12 yaşında ki kızı nasıl yoksaymayi düşünüyorsunuz madem kaldiramayacaktiniz bekar cocuksuz biri ile evlenseydiniz babaanne bakmak zorunda değil o çocuğun yeride babaannenin yani değil

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Kalbinizin ekmeğini yiyin, ne diyeyim. Desekte anlamayacakcaksınız zaten.

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
Sizin kocanizda ayni sekilde bakmamak icin vermis kizini. Annesinden hic bir farki yok. O anneye de babaya da size de yazik. 12 yasinda bir cocugu aile sicakligina layik gormemissiniz hic biriniz. Sizdeki de iyi cesaret bu adamdan yine cocuk yapiyorsunuz. Yarin obur gun size bir sey olsa yeni bir kadin alip sizin cocugunuzu da babannesine birakir. Babanne 2. Cocugu kabul ederse tabi.
Bu dunyanin binbir turlu hali var. ana ana degilse baba da baba degilmis. Size zaten ne diyecegimi bile bilmiyorum.

Back