Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Yeter ki çocuğum olsun babası önemli değil diye düşünen kadınlar kendileri bakacak güçtedir sanırım.
Babayı da başka çocuğu da takmaz o zaman.
Ben konu sahibinin o durumda olmadığına baya eminim ama nasıl ispat ederim.
Diğer türlüsünü düşünemiyorum zaten. Sadece çocuğum olsun diye bakıyorsa insanlar yani gücü yoksa kendisinin yine hepsi suçlu oluyor.
Ben yapmazdım belki evlenmese o adam annesiyle yaşamaya devam ederdi.
Ne gerek var böyle adamla maceraya girmeye.
Hani insanlar diyor ya evlendik çocuğumuz var ama pislik çıktı ya da hamileyim pislik çıktı diye. Biz de onlara niye çocuk diyoruz? Ya da neden ikinci çocuk diyoruz.
Aynı mantık işte bu adama niye ikinci evlilik ve çocuk?
Aa başka adamlar var kendi çocuğuna bakmıyor kendinden olmayana bakıyor ya da ilk çocuğuna bakmıyor ama ikinciyi çok seviyor denilerek lades gibi evlilik veya çocuk mu yapılır. Gayet konu sahibi de suçlu. Yaşı çok olsa-45 üstü- baba önemli değil çocuk sahibi olmak istedim dese dediğiniz doğru ama 27 yaşında evlenmiş.
Yaşı geç olsa da baba önemli değil diyen biri-doğal seçilime bakıp-böyle birini seçmez. Ben seçmem o yaşta.
Yani konu sahibi ak kaşık demek abesle iştigal bu konuda.
Çocuğunu başkalarına bırakan baş suçlu bunları bile bile böyle insanlarla evlenenler de yardımcı suçlu işte.
Roman gibi normal karakter olsa kimse okumaz ya bu kahramanlar da yardımcı karakterler de roman kahramanı gibi.
Tek kötü yanı roman kahramanları orda kalır okuruz etkileniriz pay çıkarırız geçer.
Böyle olanlar yaşayıp örnek oluyor orası fena

Kizcagizi babaanneye atmislar baba yeniden baba oluyor. Icim acidi. Madem ilk evliliginiz cocugu olmayan biri ile evlenseydiniz o zaman o cocugun gunahi ne? Bize gelmek ister mi demissiniz ya korkmayin ya bu kadar istenmezken gelmez
Evet , hem sevgi vermiyorlar babaanneye atıyorlar
Hem de çocuk zor ve hırçın anlaşamıyoruz diyorlar.
Vermeden hep fedakarlık bekliyorlar el kadar çocuklardan
Allah anne baba olmadan önce insan olmayı nasip etsin

Kizdin ya annesinde ya da babasinda kalmasi asirindogal bir durum yalniz.Yani kizcagiz dese ki babacim seninle kalmak istiyorum pasa pasa kalmasi hakki.Sonucta onun da kardesi sevmesi de kiskanmasi da cok normal sizin deyiminizle ergen benim deyimimle COCUK!

Keske copsuz uzum bulsaydiniz siz de coluklu cocuklu adamlarla kosa kosa evlenip sonra yok istemem yok cocugum olacak istemem cocuklarin gunahina giriyorsunuz..Acaba asil sevgiyi annesi babasi.mi verir babaannesi mi kocaniz da ayri bir karakter yasiyor o ayri bi konu.

Yazdıklarınızdan kötü kalplilik akıyor. En içimde hissediyorum sizin kötülüğünüzü, fesatlığınızı..
Evlendiğiniz adam o kızın babası. Ki zaten yeni evlendiğimiz için yalnız kalalım diye babaanesinde annesi de böyle yaptığı için ben hiç bakmak istemiyorum demenizden ilk başta kızın sizinle yaşayacağını konuştuğunuz anlaşılıyor. Kabul etmişsiniz yani. Sorumluluk eşittir, anne bakmıyor diye baba da mı bakmasın. Üstelik sizin sözünüzle bunu yapabilen bir adama bir evlat daha veriyorsunuz cesurunuz da.

O kızı babaanne doğurmadı, siz de o kızın babasıyla evlisiniz yani asıl sorumluluğu alması gereken babaanne değil eşiniz ve dolaylı yoldan da siz. 12 yaşında bir çocuktan bahsederken bile garip ifadeler kuran birisinin annesi hakkındaki sözlerini hiç ciddiye almıyorum. Kadın da belki söylediğiniz gibi değildir çünkü.

adam hazır çocuğunu atmış kenara yarın benim çocuğuma da aynını yapar korkusu bile yok insanlarda
pess

Evlenirken adamın cocugundan haberiniz yokmuş gibi davranmayın. Tercih ettiğiniz hayatı yaşıyorsunuz. Hayat boyu doğacak çocuğunuzun üvey bir kardeşi olacak eşiniz sadece sizin çocuğunuzun babası olmayacak bunu kabul edin

Umarım kaldığı evin tapusu , arkadaşınızın üzerinedir. Arkadaşınızın kimseye muhtaç olmadan , sağlıklı , mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesini dilerim.

Annesi , babası ve onların eşlerinin; arkadaşınıza gösterdikleri her davranışın karşılığını da görmelerini dilerim.

Kendi düşüncemi yazdım zaten. Siz kimsiniz ki emir veriyorsunuz? Temelden alalım. Hani siz okuduğunuzu anlama konusunda ustasınız ya. Bunu da anlarsınız belki. Size göre bir kadın evlendiği adamın başkasından olan çocuğu ile aynı evde yaşamak istememe hakkına sahip mi? EVET. Siz bunu aynı bu cümlelerle yazdınız mı? EVET. Bu anlamda çocuklu biriyle evlenen kadına hakkıdır dediniz mi? EVET. Gerisinin önemi var mı? HAYIR. Çünkü adam kadına benim çocuğum yok demediyse ve kadını kandırmadıysa eğer evlenirken, o zaman kadının böyle bir hakkı YOK.

Yarın birgün babaanne vefat etse ne olacak acaba kızcağızın sonu? O adama da yazıklar olsunki kızını istemeyen bir kadınla evlenmiş. Ama dikkat edin o çocuğa yasattiginiz şeyler yarın bir gün sizin çocuğunuzun başına da gelmesin.

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Size bırakmıyor zaten, babasına bırakıyor. Siz de çocuğuna sahip çıkmayan bir adamdan nasıl çocuk sahibi olma kararı verdiniz hayret verici

Annesi zaten yanına almamış yazım çok o kıza, siz de böyle davranmayın ona Çocuğunuzun öz ablası olacak o kız, sizin de kızınız sayılır yani. O yüzden elinizden geldiğince eve almaya, mutlu etmeye çalışın. Siz üzerine titrerseniz bebeğinizle de eninde sonunda iyi olacaktır. Ancak daha 12 yaşında kıza bakmazken babamın yeni çocuk yapmasına ben olsam üzülürdüm o yaşta. Madem bakabiliyordun bir çocuğa bana niye bakmadın diye düşünür insan… empati kurup kızı mutlu edin, zaten düşündüğünüze göre temiz kalpli birisiniz. Sevabınız katlanarak size çocuğunuza gelir umarım

Bu arada doğurmakla anne olunmuyor, eşimin annesi öz değil ama benim kendi annem asla üzerime onunki gibi titremez. Eşim de o kadına kalpten sevgi dolu. O kız da ileride annesini belki affetmez ama sizi hep sevgiyle anar inşallah

Yazık ya kızı ne annesi istemiş ne de babası istemiş. Yetim gibi babaanne bakıyor. Annesi annelik yapmayı reddetmiş ama kocanız baba olabilecek adam değil görüldüğü üzere. Çocuğa bakma meselesi inatlasmayla olacak iş değil. İçinde zaten yüce bir annelik merhameti ilon biri o çocuğu da kayirmak olmaz diye dusunur, kocasını çocuğuyla kabul ederdi. Çocuğu sorgulamak yerine yetişkin olarak herkes kendini sorgulasin derim. Sağlikli sevgi ortamında büyüyen her çocuk en fazla bir çocuk kadar yaramazlık yapabilir, onu da çocuğun üvey olmasına baglamayin

Siz kimsiniz de beni yargılıyorsunuz, kişiliğime laf söylüyorsunuz asıl?kendi düşüncenizi benim mesajımın yarım cümlesini alıp, bilmiş bilmiş linçlemeye çalışarak gösteremezsiniz!!! Hala böyle dediniz mi EVET diye provokasyona devam...Evet mesajım açık bir insan çocuklu biriyle evlenirken çocukla birlikte yaşamamak şartıyla bu evliliğe varım deme hakkına sahip midir? Bence EVETT. Peki hiçbir şart değişmemişken evlendikten sonra ben hala birlikte yaşamak istemiyorum deme hakkına sahipmidir?Bence yine EVETT. Yarısını alıntılayıp kalanını almadığınız cümlemin devamında yazdığım üzere !!! sırf evlenmek için, sırf beni kabul eden birini buldum diye çocuğunu kabul etmeyen biriyle evlenen anne ve baba mıdır suçlu? Bence kesinlikle EVETT .Vicdan ayrı şey, sorumluluk ayrı şey midir? Bence EVETT. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Arkadaş ısrarla, uyarmama rağmen mesajlarımı alıntılayarak polemik yaratmaya çalışıyor, hatta mesajlarımın cümlelerinin yarısını alıntılayarak, sonrasında kişiliğime laf ederek cevaplar yazmaya devam ediyor, kışkırtıyor.Biliyorum belki benide engellemeniz gerekecek inceleyince ama cidden daha fazla tahammül edemeyeceğim, ısrarla yarım cümle provokasyonu yapan bu üyeye.

Son düzenleme:
katılıyorum koyu puntoladığım yer dünyanın en haklı düşüncesi, adam resmen çocuğuna baktıracak birini arıyor kadında sırf evlenmiş olmak için evleniyor ,kimsenin çocuk umrunda değil herkes bencil,ondan sonra bu sıkıntılar çıkıyor, çocuk babasının sorumluluğunda,istemeyen kadının himayesi altında çocuğunu bırakmamalı kesinlikle katılıyorum. çocuğunu emanet edemeyeceğin bir insanla zaten evli kalmamalı. adamda belliki düzgün biri değil,kadında en baştan ben çocuğunu istemiyorum dememiş sırf evlenebilmek için ... olan yine çocuğa olmuş.

Siz de anne oluyorsunuz. Kalbinizi ve evinizi o çocuğa da açın lütfen. Teyzem sizin gibi çocuklu birisi ile evlendi. Kızın annesi doğumda vefat etmişti. Evlendikleri zaman dört yaşında filandı. Teyzem öyle güzel benimsedi ki... Çok güzel bir ilişkileri var. Kız ara ara annesinin mezarını da ziyaret ediyor, teyzemin gerçek annesi olmadığını da biliyor ama şu dünyada onun daima yanında olduğunun da farkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…