Canım çok geçmiş olsun tepene çıkrtmışsın kaynananı
Madem koca kadın küsmekten utanmıyor sende koskoca insansın istemediğin şeye hayır demekten utanmayacaksın. Bebeğimin canı tehlikede olacak midem bulanacak fenalaşacağım ve o kadın kıçını devirip yatacak. Önce ortalığı ayağa kaldırırım sonrada basar giderdim kocam geliyomu gelmiyomu umrum olmazdı.
Kayınvalidene kızıpta kocanada tavır yapma canım dahada uzaklaştırırsın annesine dahada hak verir. Annem hep bana der.. kocan seni kırdığında üzdüğünde dahada süslen güzel ol yemeğini herşeyini hazırla yatağını sakın ayırma ama kırgın olduğunuda anlasın. Ozaman ben bu kadını nasıl üzdüm diye kendine kızsın diye. Gerçekten öyle. Erkekleri parmağımızda döndürmek bizim elimizde aslında. Sen kayınvalidene hep he tamam diyorsun eşinin yanında. Ama eşine evde bağrıyorsun kavga çıkartıyorsun. Adam ne düşünüyor. Bak annem düşüncesinden soruyor teklif ediyor benimki tamam tamam diyor. Sonra kavga çıkartıyor. Sen kötü. Kayınvaliden iyi oluyor. Erkekler düz mantık.
İstemediğin bişey olduğunda eşinin yanındaykende söyle ama tatlı dille. Sonra kötü olma. Zamanla anlayacak ve senin tarafına geçecek gördükçe. Benimde bunlar nişanlılıkta başıma geldi. Eşim benim yanımda değildi tabi hep annesinin tarafında oluyordu. Nezamanki evlendik yanımda kalmaya başladı. Gaz alamadı benim tavrımı gördü bana hak verdi. Bigünden bi günede annesine yalnız gitmemiştir birlikte gideriz hep. Erkek anneleri biraz gazcı oluyorlar