Hamileyim, kaynanam yüzünden düşük yapmaktan korkuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle kendinizi kimseye anlatmak zorunda değilsiniz.İliskinize başkalarını katarsanız aman seveyim sevileyim diye mesafeyi ayarlamaz yüz göz olursaniz sonuçlari sürekli beklenti de olan eş ailesi olur.Ayrica esiniz nasıl ailenizle görüştürmüyor?Kendi ailesi için esip savuruyor çok degerliler.... Lütfen bundan sonrası için mesafebizi ayarlayin.Duygusallik normal ama kafaya takılacak hak edecek insan var hak etmeyecek insanciklar var.Esinizke yatağınızı ayırıp kvnizin ekmeğine yağ sürmeyin.

Kadınlarımız nasıl herşeyi bu kadar alttan alıyor ben okudukça şaşırıyorum.. ben mi çok cadıyım acaba.. düşündüm de yok valla değilim..

Kayınpedere yazmak yanlış

Hadi yazdın açıklama yapmak yanlış ( karışmalarına zemin hazırlayan sensin)

Kocamdan izin aldım? Demen yanlış

Kocanın annesiyle arandaki dengeyi kuramaması yanlış

Ailenle görüştürmeyeceğini () söylediğinde üzülmen yanlış.. O an çekip kapıyı çıkar anneme giderdim.

bayramda yine boynunu eğip gitmen yanlış

Bu adama çocuk vermek yanlış ama umarım evladın en büyük doğrun olur zira bu adamdan ve ailesinden umut yok...

Eşimle yatağımı, aileme göndermemekle tehdit ettiği için ayıracağım. Hatasını anlasın. Anasının kuzusuysa gitsin anasının yanında yatsın. Kvle konuşurken alındığımda söyleyememin nedeni şu, sinirlendiğimde kızdığımda karşı tarafla konuşurken otomatikmen ağlamaya başlıyorum kendimi böyle göstermemek için yazmayı tercih ediyorum.

Kayınpederime o anlık duygumla yazdım. Kaynanam artık çıldırttığı için kp söyledim ki onunla uğraşsın, hemde kaynanam okuma yazmayı iyi bilmiyor diye. Çünkü sinirliyken aradığımda ağlamaya başlıyorum otomatikmen ve bunu engelleyemiyorum.
Başta evlerine sık gelmeseydim belki de bu kadar karışamayacaklardı ama eşim de bana yok ailemden biri seni üzemez üzerlerse beni karşılarında bulur, kimse sana birşey diyenez vs derdi ama köprüyü geçene kadarmış. O izin verdi bu duruma onu defalarca uyardığım halde, desin nolmuş ne olur yani aile olmak bunu gerektirir alttan alacaksın dedi. Ailem böyle yetiştirdi aman kızım kocana haber vermeden kocandan izin almadan bir yere gitme, bize gelirlen de kocanın izni olmadan gelme vs diyerek böyle bi zemin hazırladılar. Onun ailemi karıştırmasına üzüldüm. Çünkü ailem hep arkamızda olmuşken o tüm bunları görüp bildiği halde aileme karşı annesi yüzünden cephe alması beni üzdü. Ben ailemşn yanına gitseydim direk hem anneö hem babam çok üzüleceklerdi. Bu sefer ortalık dsha çok karışırdı. Onları üzmemek için bugün gitmedim. Bayramda gitmemin sebebi ise kendi aileminde aynı köyde olması. Zaten gidersem kendi babamla gideceğim.

Sen gene de ayırma sırtını dön yat.Kendi gitsin yataktan bende sürekli bunu yapardım şimdi adam koltuklarda uyumaya zaten yatkındi bahanesi oldu ALISMIŞ.Sinirlerin bozulmuş bir daha hesap verm,açıklama yapma hatta kvnde hiç samimiyete girme.Olmasi gerekenden bir tık yukarı çıkma.

Yatakta bile rahat uyutmuyor ki insanı, ben rshat uyuyorum diye kıskanıyo başımda uyuyamadığı için sesli sesli telefonla oynuyor. Ben yatakda dönemiyorum bile o yüzden gidiyorum salonda yatıyırum kapımı kilitleyip. Rahat rahat uyuyorum. Kv artık haftada 2 3 kere aramayı da zor görür.

Deli mi ne Arama aradığında da hiç bir şey yokmuş gibi oğluna AA bak böyle tavırlı şunu bunu dedi diyebilecek şeylerde söyleme ama onu ciddiye almadığını göster

Deli mi ne Arama aradığında da hiç bir şey yokmuş gibi oğluna AA bak böyle tavırlı şunu bunu dedi diyebilecek şeylerde söyleme ama onu ciddiye almadığını göster
Yok demiycem alsın anasını başına çalsın, anasıda onu başına çalsın ne yaparlarsa yapsınlar

ARAMAAAAAA
O KİMKİ O KİM OĞLU İLE GÖRÜŞSÜN NE YAPIYORSA YAPSIN SENİN GİDİO GELMENE EVDE OLUP OLMAMANA KARIŞAMAZ MÜDAHELE EDEMEZ. SEN HER EVDEN GİDİP BİRŞEYLER YAPMAK İSTEYİNCE KENDİ KENDİNE KRİZ GEÇİRİYORDUR O KESİNLİKLE EMİNİM BUNA. EV İÇİNDEKİ ADIMINIZA VARANA KADAR BİLGİ VERMEYİN İNSANLARA GERİ DURSUNLAR. TAKMA ŞUNLARI KONUŞSUN DURSUN EŞİNE DE AKIL FİKİR DİLİYORUM.

Aramıyorum zaten aramayacağım da. Her yerden bilgi istiyor, nerdesin naptın, nereye gidiyosun, ne işin var vs. Ben de artık sallıyorum yorgunum kendime göre işlerşm vardı filan dşyorum.

Kocama zaten çok kızıyorum. Konuşmayacağım. Allah a havale ediyorum. Sinirden ve üzüntüden karnıma ağrı girdi. Kocama düzgün bir şekilde anlatsam da anlamıyor. Anasının tıpkısı işte.
Zaten mesele kayınvalideniz değil eşiniz, evliliklerde hata 3. kişilerde değildir, kayınvalideniz dünyanın en kötü insanı bile olsa onu bu kadar hayatınıza dahil eden siz ve eşinizsiniz, siz eşimden izin aldım, onu öyle yaptım bunu böyle yaptım deyip kayınvalideye açıklamalar yaptığınız, eşiniz de annesinin lafıyla size laf söylediği için hatalı.

Bana hep sadece ikimiz varız. Biz ikimiz bir aileyiz bizden başkası yok vs. Demişti evlenmeden önce de sonra da ama sadece lafta. Onun ailesi kardeşi, yengesi, yeğenleri ve annesi... Babası demiyorum çünkü babaları çok da umurlarında değil. Ben de dış kapının dış mandalı gibiyim.

Konudaki tüm mesajlarınızı imkanım olmadı okuyamadım ama gerek konu içeriğiniz gerek eşinizle ilgili yazdığınız birkaç mesaj zaten olayın özünü anlatıyor, sorun tamamen eşinizle ilgili.
Her evlat anne babasını sever, onlar üzülmesin ister, onlara saygı duyulsun diye bekler lakin her isteğin de bir ölçüsü vardır, siz haftanın birkaç günü kayınvalidenizi aramak zorunda değilsiniz, arayıp ona sabah 8'de kalktım, 9'da kahvaltıya oturdum, kahvaltıda 2 dilim ekmek, 1 domates, kibrit kutusu kadar peynir yedim, kahvaltı sonrası evi süpürdüm, çamaşır yıkadım ütü yaptım, öğleden sonra annemler gittim vs diye izahatta bulunmak zorunda da değilsiniz, eşinizde sizi annemi ara, kardeşimi yokla, annemin sorduğu sorulara cevap ver diyemez.
Aileler evin büyüğüdür arada bayram seyran ziyaret edersiniz, el öper hayır dualarını alırsınız, hasta olurlar, çok müşkül duruma düşerler size ihtiyaç duyarlar eyvallah ama onun dışında evinize girince onlar dışarıda kalır, siz iki kişilik hayatınızı idame ettirirsiniz.

Siz daha baştan taviz vermişsiniz, nişanlılık döneminde sık sık gidip arayıp sormayacaktınız, başka bir konunuzda ailesine ısınamadığınızı yazmıştınız galiba, ısınmadığınız bir aile için kendinizi bu kadar zorlamanın hediyeler, aramalar yapmanız sizin hatanız, her zaman eşin ailesi dahi olsa baştan itibaren araya mesafe koymak iyidir, ki siz bu kadar samimi olmaya çalışırken, eşiniz sizin ailenizle yakın olabilmek için en ufak bir çaba gösterdi mi? Göstermedi değil mi? Biz kadınlarda var bu aman eş ailesiyle samimi olayım, beni sevsinler bana iyi davransınlar çabası, samimi de olmayalım, sevmesinler de, uzak olsunlar tatlı tatlı görüşelim.

Müstesnalar elbette var ama çocuklar ailelerinin yansımasıdır, farklı karakterle doğsalar bile anne baba ne verirse onu görüp alırlar çünkü doğdukları ailenin kültürüyle büyüyorlar, onların gelenekleriyle yoğuruluyorlar, o yüzden kadın veya erkek biriyle evleneceğinde eş adayı kadar ailesi de önemlidir, her ne kadar flört ederken, nişanlıyken göze başka görünseler de evlenince bir çoğu aslına dönüyor, o yüzdendir ki burada eş ve eş ailesiyle alakalı sorunların anlatıldığı konuların hemen hemen hepsinde evlenmeden önce böyle değildi evlenince bir anda değişti deniyor, hayır adam değişmedi aslında hep ailesi gibiydi.

Eşiniz zamanla değişir mi bilmem ama ailesini kafaya takmamayı öğrenmelisiniz, her söyleneni kendinize dert etmeyin, baktınız aklınıza takılıyor başka şeylerle meşgul olun, eşiniz annesinin ağzıyla size geldiğinde de biz aramızda hallederiz sen takma kafana hayatım deyip geçiştirin gitsin.

Hee anladım.. valla benim balk bR arkadaşm var.. O kadar duygusal o kadar kırılgan ki.. Bazen ben bile tahammül edemiyorum.konu sahibi de öyleyse azcuk bezdirmiş olabilir mi ? Diye düşünmedim değil..
Evet evet öyle olanlar var ne sıkıcı değil mi?

Sanirim yaşın epey küçük. Gitmene izin vermeyen kocayı abiye babaya şikayet etmek..... Yapma ne olur. Sen bir bireysin. Kocaya, abiye, babaya ihtiyacın yok duruşunu ortaya koymak için. Neresinden tutsan elde kalan bir durum.
Kendin ol. Kendin istersen yap ya da yapma. Kayınbabaya dert anlatma. Herkes sözleriyle kendi seviyesini ortaya koyar. Biplemek nedir, oyyy oy.

Evet evet öyle olanlar var ne sıkıcı değil mi?
Ne yazık ki öyleler.. hayata hep negatif bakıyorlar .. Yanlarnda kendimi enerjisi bitmiş gibi hissediyorum.. bu hayat böyle yaşamak için zor değil mi ? Diyorum... zor ama ne yaparsn balk burcuyuz daa diyor

Böyle bir kocaya ve evliliğe çocuk neden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…