• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim esim yurtdisina gidiyor :(

elifelif123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2014
280
116
103
Merhaba arkadaslar benimde bir derdim var artik sizlerle paylasmak akil danismak istedim.
Ben ikinci evliligimi yaptim evleneli 1 sene oldu dugunumuzu evimizi hep kendimiz yaptik borclarini biz oduyorduk ikimiz calisip lakin 6 ay once hamile oldugumu ogrendim dusunmuyorduk aslinda nasil oldu anlamadim onun sokunu atlatamadan ikinci sok dr dedi bunlar ikiz neyse cok sevindik tabi allah verdi dedik 2 ay sonra ben riskli hamilelik gecirdigim icin isten cikardilar esimle ayni yerde calisiyorduk tabi biraz tartisma oldu ben hakkmi aradim olay oyle olunca esimide cikardilar haklarimizi vermeden tabi sikayet falan ettik ama olan oldu ben ikizlere hamileyim esim issiz ben issiz cok borcumuz var ailelerden hic destek yok. Durumdan cikmak icin cok ugrastik ben hamile oldugum icin kimse ise almak istemedi esim ise girdi ama borclar kira giderler yetmedi daha cok borcun icine girdik kirayi odeyemedik ev sahibi tahliye davasi acmis bize yani artik bir evimizde yok esyalari aldik annemlerin alt katibda odaya istifledik ama anemlerde kalma sansimiz yok çünkü ablam bosandi 2 tane cocugu ile orada kaliyor zaten yerde yok cocuklarimin dogmasina az zaman kaldi kayinvalidemler diyarbakirda yasiyor oraya gitsek orada is sorunu var is yok piyasa cok dusuk 1000tl ye adam calistiriyorlar o kadar kotu yani oraya gitsek borclari odeyemebiliriz yani kayinvalidenler Maddi destek verecek durumda degiller zaten cok umurlarinda da degiliz. Bu arada tabi esim bunalima girdi ben oyle zaten hamilelik hormonlari tavan hergun agliyorum cocuklarima bir zibin bile alamadim daha elimizi neye atsak kuruyo ikinci is falan dedi esim gece bir yerde gunduz bir yerde calisti bir ay gece calistigi is yeri maasini vermedi tabi esimin zaten sinirleri bozuk oyle olunca orayi da birakti zaten maas vermeseler ne diye calisacak anlayacaginiz bahtimiz kismetimiz kapandi galiba cok kotu dustuk. Bu arada esime yurt disindan bir is teklifi geldi iyi maasla giderse 3 ay da borcumuz kapancak 1 sene orada kalmasi gerekiyor bizde gitmesine karar verdik zaten baska care yoktu. Ama ben bu karari verdigimizden beri agliyorum esimde oyle esim bana cok duskun bende oyle ben sizden nasil ayrilcam dedikce icim yaniyor ama baska cikis yolu yok korkuyorum artik bu kadar strese cocuklarima da birsey olacak diye esimin gitmesini istemiyorum oda istemiyor ben onunla gidemiyorum çünkü orada alacagi maas orada ev tutmamiza borclara yetmez cok karisik yazdim ve de uzun ama lutfen okuyun bana akil verin ben ne yapacagim.

Bırakın gitsin, dolar euro aldı başını gitti nerede duracağı da belli değil.. en azından evinizin kirasını ödersiniz, ikiz bebek kolay mı giderleri? yeme, içme, giyinme, barınma derken ciddi bir masrafın altına gireceksiniz.. hem belli olmaz belki eşiniz 1 yıl sonra sizi de alır oraya..

Aileler destek değilmiş, borç harç içerisinde hamile halinizle yalnız başınıza ne yapacaksınız?
Öte yandan 1 yıl diyorsunuz; 1 yıl içinde borçlardan kurtulacaksanız ve bu süre uzamayacaksa neden olmasın

Gitsin.
Maddi sıkıntılar içinde yüzmektense tek sorununuz özlem olsun.
2 büyük iflas geçirdim evliliğimde ve eşimin yurt dışına gitme ihtimalini bile kabullenmistim çünkü evladimiz vardı.Hamdolsun geldi geçti o günler

Üzülmeyin ne güzel 3 ayda borcu kapatır birikime dahi geçersiniz.
Türkiye'nin hali belli dahasini demeye gerek var mı ?

Kesinlikle üzme kendini o karnındaki meleklerede sizede yazık. rabbim ne güzel kapı açmış fırsat vermiş bunu değerlendirin.

Allah bir kapiyi kapatir bir kapiyo acar. Bak.yurtdisinda.kapiyi acmis birak gitsin. Euro dolar cok yukseldi borclari daha erken bi bitirrsiniz. Ablaniz cocuklari var sizde kalin nolcak sizde evlatsiniz. 1 sene herkes fedakarlik yapmali allahim.kuvvet versin hersey hallolur inss.

O yokken ben annemlerde kalacagim zaten esim maasini bana gonderecek dogumdan once annemlere yakin ev tutacagim bencede gitmesi en iyisi lakin bana neden bu kadar zor geliyor aklima geldikce agliyorum tutamiyorum kendimi

O yokken ben annemlerde kalacagim zaten esim maasini bana gonderecek dogumdan once annemlere yakin ev tutacagim bencede gitmesi en iyisi lakin bana neden bu kadar zor geliyor aklima geldikce agliyorum tutamiyorum kendimi
Yasadiklariniz hem kotu hem hamilesiniz.. hormonlarda tavan olunca 2 kat daha etkinlendinjz haliyle.. ama burda dursa bisey olmaz diyosunz daha cok uzulceksinjz.. ailende sorun yapmiyosa kalmaniza sorun cikmaz sanirim..

Yasadiklariniz hem kotu hem hamilesiniz.. hormonlarda tavan olunca 2 kat daha etkinlendinjz haliyle.. ama burda dursa bisey olmaz diyosunz daha cok uzulceksinjz.. ailende sorun yapmiyosa kalmaniza sorun cikmaz sanirim..

Annemlerin yanina kalmamda sorun yok istedigim kadar kalabilirim esimle birlikte kalmamiz sorun olur. Bilmiyorum cok zor geliyor bana

Allah bir kapiyi kapatir bir kapiyo acar. Bak.yurtdisinda.kapiyi acmis birak gitsin. Euro dolar cok yukseldi borclari daha erken bi bitirrsiniz. Ablaniz cocuklari var sizde kalin nolcak sizde evlatsiniz. 1 sene herkes fedakarlik yapmali allahim.kuvvet versin hersey hallolur inss.
Aynen katılıyorum lütfen ağlayıp üzülüp strese sokmayın kendinizi bebekleriniz hisseder onlarda üzülür biliyorum zor bir durum ama ölümden başka herşeye çare var sabret bu günler imtihan ve geçecek Allahın izniyle

Zorlu bi donemde guzel bir firsat cikmis karsiniza. Gitsin bence. Maddi olarak cok rahatlaticak sizi anladigim kadariyla.
Anliyorum bu en ozel zamaninizda yaninizda olmasini istiyorsunuz esinizin; ama maddi rahatlama icin disinizi sikmaya deger.

önce bir ağlamaya bırakın. bedeninizdeki o 2 yavruyu düşünün. anne oluyorsunuz siz. anne demek en güçlü varlık demek.
1 yıl nedir ya hu göz açıp kapayıncaya kadar geçer. ona buna muhtaç yaşamaktansa bir müddet ayrı yaşamak daha mantıklı. borçlar biter evinizi kurarsınız yavrularınız sağlıklı ortamda büyür. belki siz işe başlarsınız daha sonra. hayat bu gün doğmadan neler doğar ;)

gitsin en azından evlatlarının geleceği için ... sende git kapı kapı nikah şekercilerini gez evde yapmak için iş iste durumunu anlat... azda olsa para koy kenara darlanma Allah bir yol açar...

Rabbim bir çıkış kapısı açar, şu mübarek günler de dua edin.Rabbim o yavruların rızkını muhakkak verecektir. Tatlım eşinden ayrılman ya da eşinin senden ayrılması kolay olmayabilir zor süreçler iyi tarafından bakmaya çalış.Eşin 3 ayda tüm borçları ödeyecek, kaldı 7 ay. o Aylar da da sana bol bol para gönderir. Yurt dışına gittiğinde durumun da çok iyi olur orada iş imkanları çok iyi işçiye de değer veriyorlar.

Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor.. sabredin ama.. yerinizde olsam tek çıkış yolu eşinizin gitmesi gibi görünüyor. aile ilişkileriniz nasıl bilmiyorum ama eşiniz gitsin siz de annenizde kalın eşiniz aylık size para gönderir. aileniz kabul eder mi bilmiyorum ama umarım kabul ederler hem bu şekilde kira masrafınız da olmuyor. asker eşlerinin yerine koyun kendinizi eşiniz askere gitti gitmeden önce sürpriz bir hamilelik oldu hem de ikiz oldu ama atlatabilirim diye düşünün hep. çok zor biliyorum ama dayanabilirsiniz en çok da bebekleriniz için. asker eşleri/sevgilileri topigi var sanırım oraya dahil olup teselli alabilirsiniz:KK200: Allah yardımcınız olsun sevgiler

Back
X