hamileyim ; eşim bana kötü davranmaktan çekinmiyor...

ressamderya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
149
0
merhaba arkadaşlar...
takip edenler hatırlayacaklardır ara ara eşimle aramdaki tartışmaların çıkmazında buraya içimi dökmüşümdür. tartışmadığımız zamanlarda eşimle vakit çok iyi geçiyor hiç monoton değil,güleriz eğleniriz hatta...ama ufacık bir tartışmada iki düşmandan daha kötü oluyoruz.bıktım artık çünkü eşim sinirlendiğinde gözü hiç bir şey görmüyor.4 aylık hamileyim.hamileliğim süresinde birkaç kez ağır tartışma yaşadık evi terkedip gitmeyi bile istedim ama karnımdaki melek beni durdurdu.hatta bebeğe kıymayı bile aklımdan geçirdiysem de yapamadım.eşim çok sinirli kendi lafının üstüne laf söyletmez iki kere aynı şeyi tekrar ettirmez.beni çok kıskanır doğru düzgün arkadaşlarımla görüşmemi istemez ,kıyafetlerime karışır , laflarıma aldığım maaşa dahi karışır,nasıl harcayacağıma zaman zaman kendi karar vermek ister ama o kadar da değil diyorum .kesinlikle bunlara izin vermediğim için kedi köpek gibiyiz.hadi diyorum arkadaşlardan feragat et, kıyafetten et, dilini tut tamamdır( ki çok konuştuğum için değil sinirlendiğinde hakaretini ona geri çevirdiğim için ) zamanla belki düzelir. ama hep aynı. karnımda çocuk varken bana el kaldırabilecek kadar gözü döndü artık.dayanamıyorum demin tartıştıktan sonra beni sarstı duvara çarptım belim o kadar acıdı ki bebeğe bir şey olmamıştır umarım.sorun da arkadaşlarıma gidecek olmam...dönüş saatimi sordu zaten birde evden çıkacam 5 olmadan evde olurum dedim gayet normal bişekilde.4 olmadan evde ol dedi.zaten gitmeme değmez o zaman dedim ve benim dememle de tartışmaya başladık ve olan oldu.hakaretlerini yazmıyorum bile... her tartışmamız da bana ve bebeğe hakaretler , bela okumalar sıkıldım artık ya.bu bebeği sokakta mı yaptım dedim p.. mi bu ya dedim sen istedin ne oluyor şimdi dediğimde bak ağzını bozuyorsun ben böyle mi dedim sana diyor.kendini haklı çıkarmak için.geçen günkü tartışmamızda da al bıçağı sok karnına da senden de bebekten kurtulurum demişti bana.artık o kadar laf yiyirum ki inanın ben de ağzımı tutamıyorum ben de hakaretlerini ona çevirmeye başladım.kendime inanamıyorum benim de ağzım bozulmaya başladı.ki ben ortamımda biri birine gerizekalı bile dese çok sert karşı gelirdim.ne hale geldim ben yarabbim.ne olur bana çıkış yolu göster Allahım .karnımda çocuk olmasa bir dakika bile düşünmem ama şimdi ne yapacağımı bilemiyorum .ne yapmalıyım sizce ?daha önceki tartışmalarımızda aileme yansıtmıştım durumdan haberleri var ama onlar da zamana bırakmamı istemişlerdi çocuktan dolayı.şimdi ne yapacam ben?.....

Selam Arkadasim,

oncelikle senin bu adamdan cocuk yapmis olman cok buyuk bir hata... o cocugun gunahi ne ki duzensiz bir aileye evlat ediyorsunuz...sizin ikinizede gelince inanilmaz sayginizi yitirmissiniz birbirinize karsi, bunun cikis yolu var elbette aile danismanina gideceksiniz canim... Profesyonel yardimla bu yuvayi saygili duzenli bir hale sokacaksiniz allahin izniyle...

al bicagi sok karnina mi????
hasta mi bu adam?
kusura bakma
kavga olurda
hersey edebiyle
sizin esinizin acilen tedaviye ihtiyaci var
zorlami evlendiniz
zorlami cocuk oldu
mecbur mu sanki
hayret yaaa

öncelikle Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..
kendini fazla üzme ve bu yaşadıklarınada takılma...bırak ne hali varsa görsün..önemli olan sensin önemli olan bebeğin..
hiç karşılık verme..hiç konuşma..bu kezde bu şekilde koy tavrını...deliler gibi kendi söylediğini kendi dinlesin..senin onu artık umursamadığını ve ona çok kırıldığını görsün...

bazen susmak en iyi cevaptır ..heleki küfürlerin hakaretlerin uçuştuğu bir ortamda...senin ondan bir farkın olsun ve onun seviyesine inme arkadaşım...

senin bu sessiz tavrını gördükçe tırsmaya başlar eminim..ne oldu bu hatuna,sesi çıkmaz oldu cevap vermez oldu...diye düşünür durur..
ama suratta asma tabii...hani onu iplemiyoruz ya..o bakımdan..surat asarsan önemsediğini düşünür...

bebeğine ve sana allah uzun ömürler versin canım..işallah eşinle arayı düzeltir ve mutlu bir yuvanız olur..sevgiler

baaaak seeeeeen...
al bıçağı sok karnına ikinizdende kurtulayım demek...
ara iyiyken hanım herşeyine eyvallah ederken çocuğu yaparken herşey iyi hoş..
saçma sapan bi tartışmada doğmamış meleğe hakaret...
ne biçim adammış...
güzel kardeşim 2 gün iyi olacak diye çekilmez bu adam bir ömür...
madem çalışıyosun bırak git...
bi aklı başına gelsin bakalım....
çok sinirlendim..
hale bak....

Allah sabır versin...canım erkekleri huyundan vazgeçirmek çok zor..ama lafına karşılık verip tartışmaktansa ...duygusal açıdan vurmayı dene... hiç bir erkek göz yaşına dayanamaz..ve kırılgan davran..onlar konuşunca bişi yok ama biz cvp verince dırdırcı oluruz...madem normalinde aran çok iyi...yumuşat ve sakin sakin konuş ben burada haksızdımm sende şurada haksızlık ettin dee... benim eşim çok mükemmel ama sinirlendiğinde cvp verince çıldırıyor bi kaç kez duvara çarptı benide hatta korktum el kaldırır diyee...ama o gün bugündür...o sakinleşene kadar susarım oda sonra pişman olur özür diler...yuvanı toparlamaya çalış bebişiniz için

ikimizin de ailesi aynı ilde değil.eğer ailem burda olsaydı bugün hiç düşünmeden onlara koşardım...evet diyorum tamam bu kez tutucam kendimi o sinirlendiğinde ben susucam ama hakaret edince dayanamıyorum.ben ailemde böyle şeyler görmedim babamın da annemin de bunca yıllık evli olmalarına rağmen en ağır tartışmaların da bile birbirlerine, hakaret etiklerini hiç duymadım ki...sanki o sözleri söyleyince beni diri diri mezara koyuyor...aile danışmanına ihtiyacımız var evet ama şu an imkanları çok kısıtlı bir ilçedeyiz.
bu arada bebekten önce bu kadar ağır tartışmalar yaşamamıştık evet tartışmalar oluyordu ama sonunda toparlanabiliyorduk.şimdi benim durumum da ortada bu haldeyken kaldıramıyorum hiçbir şeyi....

al bıçağı sok karnına :KK53: bu nasıl bir adamdır yaa ben o bıçağı bi elime alırsam senin poponda bi delik daha açarım deseydiniz keşke:KK47:hıncını doğmamış bebekten kendi ewladından bile çıkaracak kadar hamile karısını üzmek adına karnınızdaki bebeğine laf söleyecek kadar şaşırmış bu adam aynen laflarını iade edin hele bi el kaldırsın hamile kadına ozaman görür dünya kaç bucakmış sahipsiz değilsiniz sonuçta arkanızda bi aileniz var önce bunu öğrensin beyefendi o bebeğin arkasındada kapı gibi anası var birde bunu kazısın o beynine:KK47:

Çok üzüldüm çok..Gebe bir kadına yapılacak davranışlar,edilecek sözler mi bunlar ?Normal zaman da da olsa asla kabul edilemez ama gebelik bambaşka bir yolculuk..
Başından beri böyle miydi eşiniz..
Eğer böyleydi ise cevabınız keşke bebek için acele etmeseydiniz :KK43:
Bu gibi durumlarda susmak,ertelemek,cevap vermemeye çalışmak belki o an için geçici bi sulh sağlar ama sonrasında sorunlar dağ gibi büyür..
Muhakkak konuşmalısınız eşinizle..Muhakkak..
Sakin bi anını kollayarak içinizde sizi sıkan ne varsa anlatmalısınız..
Dinlemiyorsa,anlamıyorsa adım adım arttırırsınız dozajını konuşmalarınızın..

Taaki anlayana dek..

N'aparsanız yapın yine de anlamıyorsa ve de hiç bi şekilde uzlaşamıyorsanız sizi "kaybedeceğini" anlatmalısınız yada göstermelisiniz ona..

Ailenizde yanınızdaysa eğer çokta zor olmayacaktır bu..

Ama önce mutlaka anlatın anlatın anlatın içinizdekileri..Olmadı,terapiste gidin,zorlayın..Çözüm odaklı davranın yani..

Kolaylıklar dilerim,Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Selam Arkadasim,

oncelikle senin bu adamdan cocuk yapmis olman cok buyuk bir hata... o cocugun gunahi ne ki duzensiz bir aileye evlat ediyorsunuz...sizin ikinizede gelince inanilmaz sayginizi yitirmissiniz birbirinize karsi, bunun cikis yolu var elbette aile danismanina gideceksiniz canim... Profesyonel yardimla bu yuvayi saygili duzenli bir hale sokacaksiniz allahin izniyle...

haklısın ama bu kadar da kötü değildi her şey.belki biraz daha bekleyebilirdik ama nasip işte.olanakları çok kısıtlı bir yerdeyim en yakın yardım alabileceğim yer 5 saat uzaklıkta.saygıyı yitirdik bu çok kötü.bebeğim doğduktan sonra daha sağlıklı karar verebileceğime inanaıyorum oyüzden bebek doğuncaya kadar beklemekten başka çarem yok sanırım.

Çok üzüldüm çok..Gebe bir kadına yapılacak davranışlar,edilecek sözler mi bunlar ?Normal zaman da da olsa asla kabul edilemez ama gebelik bambaşka bir yolculuk..
Başından beri böyle miydi eşiniz..
Eğer böyleydi ise cevabınız keşke bebek için acele etmeseydiniz :KK43:
Bu gibi durumlarda susmak,ertelemek,cevap vermemeye çalışmak belki o an için geçici bi sulh sağlar ama sonrasında sorunlar dağ gibi büyür..
Muhakkak konuşmalısınız eşinizle..Muhakkak..
Sakin bi anını kollayarak içinizde sizi sıkan ne varsa anlatmalısınız..
Dinlemiyorsa,anlamıyorsa adım adım arttırırsınız dozajını konuşmalarınızın..

Taaki anlayana dek..

N'aparsanız yapın yine de anlamıyorsa ve de hiç bi şekilde uzlaşamıyorsanız sizi "kaybedeceğini" anlatmalısınız yada göstermelisiniz ona..

Ailenizde yanınızdaysa eğer çokta zor olmayacaktır bu..

Ama önce mutlaka anlatın anlatın anlatın içinizdekileri..Olmadı,terapiste gidin,zorlayın..Çözüm odaklı davranın yani..

Kolaylıklar dilerim,Allah yardımcınız olsun..

en başından bu kadar değildi.yani en azından tartışmaların ardından özür dileyerek toplayabiliyorduk hataları.daha dikkatli olabiliyorduk.çok hassas bir dönemdeyim.ilgi görmem ve bunu beklemem çok doğal ama bunları yaşıyor olmam çok üzüyor beni.saatlerdir gözümden yaş dinmedi ve bu belkide kaçıncı.bebeğime çok zarar veriyrum biliyorum ama ne yapabilirimki.her geçen gün daha kötü oluyoruz.yoruldum ruh halimde kaldırmıyor artık...teşekkür ediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

öncelikle Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..
kendini fazla üzme ve bu yaşadıklarınada takılma...bırak ne hali varsa görsün..önemli olan sensin önemli olan bebeğin..
hiç karşılık verme..hiç konuşma..bu kezde bu şekilde koy tavrını...deliler gibi kendi söylediğini kendi dinlesin..senin onu artık umursamadığını ve ona çok kırıldığını görsün...

bazen susmak en iyi cevaptır ..heleki küfürlerin hakaretlerin uçuştuğu bir ortamda...senin ondan bir farkın olsun ve onun seviyesine inme arkadaşım...

senin bu sessiz tavrını gördükçe tırsmaya başlar eminim..ne oldu bu hatuna,sesi çıkmaz oldu cevap vermez oldu...diye düşünür durur..
ama suratta asma tabii...hani onu iplemiyoruz ya..o bakımdan..surat asarsan önemsediğini düşünür...

bebeğine ve sana allah uzun ömürler versin canım..işallah eşinle arayı düzeltir ve mutlu bir yuvanız olur..sevgiler

Allah a dua ediyorum şimdi onun sivri ve ağır laflarına dayanabilecek kadar metanet versin bana.Rabbim versinki susabileyim...

Ressamderya, hamilelikten öncede böyle miydi ? Ya da şimdi ne derecede ?

Tartışma sırasında sizinde sakin durmadığınızı hatta üstüne gittiğinizi düşündüm yazdıklarınızla..

Belkide hamilelikten kaynaklanan hassaslıkla daha da üsteliyorsunuz bu durumu..
Eşinizde bu hassasiyetinizi anlamıyor ve gittikçe kabalaşıyor.

Ona bu durumu hatırlatın, bununla ilgili makaleler okumasını sağlayın.

Yok eğer her zaman eşinizle aranızla bu tür kavgala oluyorsa mutlaka bir uzman yardımı almalısınız.

Ailenize bile yansıtmışsınız olanları demek ki baya sıkıntılı zamanlar yaşamış ilişkiniz.

İnşaallah düzelir..
Eşinize özellikle söyleyin; beddua etmesin, heleki bebeğiniz varken asla.

..

Birşeyi merak ettim, durum dururken mi karnına batır bıçağı dedi yoksa siz ölümle kendinizi öldürmekle ya da çocukla ilgili tehdit mi ettiniz kavga sırasında ya da başka bir konuda ?

haklısın ama bu kadar da kötü değildi her şey.belki biraz daha bekleyebilirdik ama nasip işte.olanakları çok kısıtlı bir yerdeyim en yakın yardım alabileceğim yer 5 saat uzaklıkta.saygıyı yitirdik bu çok kötü.bebeğim doğduktan sonra daha sağlıklı karar verebileceğime inanaıyorum oyüzden bebek doğuncaya kadar beklemekten başka çarem yok sanırım.

Canim online bile aile danismanlari var, hatta bedava telefonda sana birazda olsa yardimci olabilecek danismanlar var... Su bir gercek ki hamileyken inanilmaz hassas oluyor insan ama senin esinde af edersin ama allah korkusu yokmus. Insan iki canli esine bu sekilde davranmaz, babanin evinden getirmedin ya sen karnindakini.. Ve ailene durumun ne kadar vahim oldugunu anlat canim en azindan arkanin oldugunu bilmeli esin....

Inan bana bu tur seyler arkasi cok kuvvetli olmayan bayanlarin genelde basina geliyor, aileni biran once ara ve izah et gerekirse gelip esinle konusmalilar...

Canim online bile aile danismanlari var, hatta bedava telefonda sana birazda olsa yardimci olabilecek danismanlar var... Su bir gercek ki hamileyken inanilmaz hassas oluyor insan ama senin esinde af edersin ama allah korkusu yokmus. Insan iki canli esine bu sekilde davranmaz, babanin evinden getirmedin ya sen karnindakini.. Ve ailene durumun ne kadar vahim oldugunu anlat canim en azindan arkanin oldugunu bilmeli esin....

Inan bana bu tur seyler arkasi cok kuvvetli olmayan bayanlarin genelde basina geliyor, aileni biran once ara ve izah et gerekirse gelip esinle konusmalilar...

İşte bu çok yanlış bir düşünce..

Evet katılıyorum özellikle ailesi sahip çıkılmayan hanımlar, kötü ahlaklı erkekler tarafından eziliyor. Bu konuda hemfikiriz.

Ama ne olursa olsun sabır çok zorlanmadıkça ve ayrılık düşüncesi yoksa aileler karışmamalı meselenin içine.

Bir kadın bunu asla yapmamalı.. Yüzgöz olmaya neden oluyor.

O ailenin ilk defada söz hakkı oluyorsa, tekrarında zayıflar.

Hamileyken kızın ailesi sadece yapıcı olur, tehditkar değil..
Erkek bundan ders almaz, kadın duygusal anlamda kendini suçlamaya başlar v.s v.s

Son düzenleme:
Ressamderya, hamilelikten öncede böyle miydi ? Ya da şimdi ne derecede ?

Tartışma sırasında sizinde sakin durmadığınızı hatta üstüne gittiğinizi düşündüm yazdıklarınızla..

Belkide hamilelikten kaynaklanan hassaslıkla daha da üsteliyorsunuz bu durumu..
Eşinizde bu hassasiyetinizi anlamıyor ve gittikçe kabalaşıyor.

Ona bu durumu hatırlatın, bununla ilgili makaleler okumasını sağlayın.

Yok eğer her zaman eşinizle aranızla bu tür kavgala oluyorsa mutlaka bir uzman yardımı almalısınız.

Ailenize bile yansıtmışsınız olanları demek ki baya sıkıntılı zamanlar yaşamış ilişkiniz.

İnşaallah düzelir..
Eşinize özellikle söyleyin; beddua etmesin, heleki bebeğiniz varken asla.

..

Birşeyi merak ettim, durum dururken mi karnına batır bıçağı dedi yoksa siz ölümle kendinizi öldürmekle ya da çocukla ilgili tehdit mi ettiniz kavga sırasında ya da başka bir konuda ?

tartışma sırasında hamileyim yeter artık öldürmek mi istiyorsun sen beni demiştim ardından da böyle şeyler çıktı ağzından.umrunda değilmişim falan filan.siniri geçtikten sonra da sanki bu sözleri hiç söylememiş gibi benim ona verdiğim cevapları değerlendirip sen bana bunu şunu dedin diyor.yani anlayacağın kafayı yemek üzereyim.ama arkadaşlar yazmış online danışmanlar var diye ben onları bir araştırayım.en azından bebek doğana kadar kendii sağlığım için.sonrasında daha mantıklı karar verebilrim sanırım.teşekkür ederim her şey için...

Evet katılıyorum özellikle ailesi sahip çıkılmayan hanımlar, kötü ahlaklı erkekler tarafından eziliyor. Bu konuda hemfikiriz.

Ama ne olursa olsun sabır çok zorlanmadıkça ve ayrılık düşüncesi yoksa aileler karışmamalı meselenin içine.

Erkek bundan ders almaz, kadın duygusal anlamda kendini suçlamaya başlar v.s v.s

haklısın. ben de böyle düşündüğüm için aileme haber vermiyorum artık.bebeğim sağlıklı bir şeklide doğuncaya kadar sabredip kendi psikolojimi düzeltmem lazım o kadar.bebeğim doğduktan sonra çok daha mantıklı davranacağıma inanıyorum.şu anda hormonların etkisiyle çok duygusalım ve yaşadıklarım gerçekten bu dönem için çok ağır.

Canim bende seninle ayni fikirdeyim, ama bu arkadasin esi eline bicagi verip al kendinide oldur cocuguda demis.. daha ne kadar kotu bir durum olmasi gerekiyor aileleri araya sokmak icin? Bundan ilerisi mi var.. o anne baba kizlarini o adama eziyet etsin diye mi verdiler.. Hic kusura bakmasin o kocasi, anne baba evladi parmagini kesince ici acirken elin adami al o bicagi sapla karnina diyemez... eger adamsa kendi karnina saplasin...

tartışma sırasında hamileyim yeter artık öldürmek mi istiyorsun sen beni demiştim ardından da böyle şeyler çıktı ağzından.umrunda değilmişim falan filan.siniri geçtikten sonra da sanki bu sözleri hiç söylememiş gibi benim ona verdiğim cevapları değerlendirip sen bana bunu şunu dedin diyor.yani anlayacağın kafayı yemek üzereyim.ama arkadaşlar yazmış online danışmanlar var diye ben onları bir araştırayım.en azından bebek doğana kadar kendii sağlığım için.sonrasında daha mantıklı karar verebilrim sanırım.teşekkür ederim her şey için...

canim hani su muge anli'da olan piskolog doktoru var ya Arif mi neydi.. benim arkadasim onda online tedavi oldu... bende aksam bi arastiricam senin icin bulduklarimi eklerim buraya.

X