Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çeyrek peşinde değilim ailesi bana da borç ödüyoruz dedi düğün yapan herkes borç ödüyor bende eşya borcu ödüyorum madem borç ödemek istemiyor oğlunu evlendirme bunlar çok ayıp bence ..Derdim para değil paraya da ihtiyacım yok çalışıyorum ...madem öyle bu muhabbetleri bana anlatmasıydı gereksiz

Hakikaten bunlar çok ayıp ben size hak verdim. Bir çeyreğin lafı mı olur canım bunu istemek sizin en doğal hakkınız dimi ama. Ayıp bunun neresinde çok bilinmeyenli bir denklem değil ama işte...🙃
Sonrasında annenizin evliliğinizi düzeltmek için sizde kalması falan hep normal şeyler.

Ne yapalim dediklerinde ben bebek odasi, besik vs onlari soruyorlar diye anladim.
Ceyrek dogumda takilir. Onu da yapmayacak degillerdir. Dile getirmek tuhaf olmuş.
40 yasinda cocuk gibi sikayete mi gitti?
Ben de öyle anladım
Çocuğa eşya anlamında ne alalım diye sormuşlar bence de

Ki şu an 10 haftalıkmış çocuk sadece
İnşallah sağ salim doğar tabi ki
Ama biz nerdeyse 5. Ay bitene kadar kendimiz bile bi şey almamıştık
Ailemiz sorunca da sen beşik sen şunu al demedik
Demeye utanırdım zaten
Biz hallederiz dedik yani 🤷‍♀️

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞

Deli mi ne boşa gitsin ya. Hamile kadına el mi kalkarmış? Çocuğa da bakabileceksen doğur lütfen. Bakamayacaksan dünyaya getirip bin türlü sıkıntının içine bırakma.

Çeyrek peşinde değilim ailesi bana da borç ödüyoruz dedi düğün yapan herkes borç ödüyor bende eşya borcu ödüyorum madem borç ödemek istemiyor oğlunu evlendirme bunlar çok ayıp bence ..Derdim para değil paraya da ihtiyacım yok çalışıyorum ...madem öyle bu muhabbetleri bana anlatmasıydı gereksiz
Buldumcuk sendromu nerede görsem tanırım.
Adamın öfke kontrolü olmaması tek kusuru.
Ayıptan anlıyorsan yaptığının ne kadar ayıp ve küçük insan hareketi olduğunu bir düşün istersen.

Sorunu başlatan siz arşa çıkaran eşiniz olmuş,
Evde kimse yetkişkin gibi davranmıyor.
Şiddet eğilimli olması bence boşanmak için yeterli. Adamdan önce siz bunu düşünmelisiniz.
Öte yandan bilin suçsuzken suçlu olmuş adam.
Evinizde o kadar mutluydunuz ne diye ailesine bilenip bilenip kendi ailenizi yıkma peşine düşüyorsunuz?
Canınız sıkılıyor muhtemelen yada içiniz fena.
Sizde bu fitne, eşinizde şiddet eğilimi varken boşanmak garanti. Bugün değilse yarın, 1 ay, 1 sene, 10 sene...
Çocuk meselesini ona göre değerlendirin.
Ne yapalim dediklerinde ben bebek odasi, besik vs onlari soruyorlar diye anladim.
Ceyrek dogumda takilir. Onu da yapmayacak degillerdir. Dile getirmek tuhaf olmuş.
40 yasinda cocuk gibi sikayete mi gitti?
Yapan zaten yapar sormaz derdim para değil ama burda laf anlaşılamadı

Eşinizin ailesi ilgisizse ilgisiz. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Onlarla evlenmediniz. Hem her şeye burunlarını soksalardı daha mı iyiydi?

Ama her ne olursa olsun şiddet gösteren biri haklı olamaz. Bebeğe acıdım. Boşanmanız daha doğru. Annenizle keşke annenizin evine gitseydiniz.

Deli mi ne boşa gitsin ya. Hamile kadına el mi kalkarmış? Çocuğa da bakabileceksen doğur lütfen. Bakamayacaksan dünyaya getirip bin türlü sıkıntının içine bırakma
Buldumcuk sendromu nerede görsem tanırım.
Adamın öfke kontrolü olmaması tek kusuru.
Ayıptan anlıyorsan yaptığının ne kadar ayıp ve küçük insan hareketi olduğunu bir düşün istersen.
Buldumcuk mu ?

Ne yapalım derken zaten beşik oda tarzı sormuştur. Madem ayıp borç ödüyoruz demesi siz niye kadından beklenti içindesiniz doğum olmadan? Gidip annenden istedin mi bebeğinin beşiği vs şeyleri senin ailenin alması lazım. Yoksa almayacaklar mı aaaa çok ayıp o zaman ne diye kızını evlendirmişler:olamaz:

Böyle seyleri okudukca nedense icimde hirs olusuyor…
ben ordan burdan kisip para biriktireyim, borc altina girip cocuguma (nedense genelde hersey erkek tarafından bekleniyor) dügün yapayim sonrasindada böyle seylerle karsilasayim. Insanin gücüne gider ya. En iyisi herkes dügününü, evini kendi yapsın, ailelerde misafir gibi gidip hediyesini taksın, ilerde torunları oluncada gönüllerinden kopan hediyelerini rahatlıkla alıp takabilsinler.

Aynen aynen altın dediğin nedir ki(!), incecik bir burma bile almış başını yürümüş. Daha ne olsun, altınınızı yapmışlar?
Ben de anlamadım altın olmuş kaç lira
İnsan allah razı olsun diyeceğine altın da takmayacaklarsa çocuk evlendirmesin nasıl der
Çocuk dedikleri de 40 yaşında adam
Parayı ağaçtan filan mı topluyor bazı insanlar? 👀

33 ve 40 yaşında iki birey evleniyorsa borcu ödeyecek olan da o bireylerdir hanımefendi.
Borç ödemek istemiyorsa oğlunu evlendirmeyecekti değil; evlenmeye maddi gücünüz yoksa evlenmeyecektiniz olacak doğrusu.
Eşyayı kaynanana almadın kendine aldın ödeyeceksin tabi.
Asıl sizin çeyrek bari takarlar demeniz ayıp ayrıca.

Konu başlığı da çok tuhaf. Gerçekten bu senaryoda dert edilecek kısım eşinizin boşanmak istemesi mi?
Böyle seyleri okudukca nedense icimde hirs olusuyor…
ben ordan burdan kisip para biriktireyim, borc altina girip cocuguma (nedense genelde hersey erkek tarafından bekleniyor) dügün yapayim sonrasindada böyle seylerle karsilasayim. Insanin gücüne gider ya. En iyisi herkes dügününü, evini kendi yapsın, ailelerde misafir gibi gidip hediyesini taksın, ilerde torunları oluncada gönüllerinden kopan hediyelerini rahatlıkla alıp takabilsinler.
Düğünü evi biz kurup yaptık onlara yük olmadım kredi çekip eşyalarımı ben aldım onlar sadece takı taktı

senin ailen ne takacak diye sormak ne kadar görgüzüsce ya...evliliklerde bu şekilde sürekli para konuşulmasına karşıyım...

ortada hamile bir eşe yapılan şiddet var, yine de boşanmadan önce aile terapisine gidebilseniz keşke ama çeyrek parasını sorun eden insan düzenli trapiste gidip para da vermez...en çok o doğmamış bebeğe üzüldüm

Ay birde konu sahibi kayınvalidesini hiç aramazmış hanımlar hiç sevmezmişmiş çok şükür uzaktaymış afhjkk sorarlar adama insanları kaz niyetine soyarken hangi yüzünle muhatap oluyorsun? Adamın boşanmak istemesi gayet normal yoksa ne ailesi ne kendi kurtulabilir böyle ikiyüzlülükten diycemde adamda suç madem öyle niye evlenip başını yakıyorsun:işsiz:

Derdin para değilse ne?
İnsanlar 1 sene önce evlendiğiniz bu evlilik için 4 ay önce düğün yapıp borç ödüyorlar.
Eminim sizin talep ve beklentileriniz için.
Hemde 33-40 yaşındaki iki yetişkin için.

Olmayanı oldurmak için yine de eşine soruyorlar. Bence yeterince düşünceli bir aile.

Sizin derdiniz, ben evlendim yapmak zorundalar, almak zorundalar, takmak zorundalar.

Sen onu bunu boşver de delirttiğin adamın sana şiddet uygulaması kabul edilir gibi değil.
Şiddet, şiddettir.
Sen hala ailesi altın bile takmayacak diyorsun.
Çocuk oyunu değil bu işler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X