Gebeliğe Hazırlık Hamileyim ama anne olacakmışım gibi hissetmiyorum...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öyle bi kaos olmasına gerek yok benim yanımda sadece annem babam ve eşim vardı gayet sakindi. Herşeyi uç noktalarda düşünmeyin zorlanırsınız. Emzirmek zorunda da değilsiniz. Anneye kalmış bu karar. Dinimiz böyle söylüyor. İsterseniz hiç emzirmeyin mamayla büyütün öyle de büyüyen çok bebek var bi eksiklikleri yok bağışıklık dışında onu da başka şekilde sağlarsınız. Bunlar aşılır ama anne olma isteğinin olmaması nasıl aşılır onu bilemiyorum. Ama bi psikoloğa gitmenizi öneririm. Belli ki cahil bir değilsiniz okumuş etmiş kendinizi geliştirmişsiniz. Ya da bana öyle geldi sanırım bilemiyorum. Psikolog deyince deli miyim ben demezsiniz diye umuyorumÇok iyi gelecektir size bana güvenin

Merhaba, rahatına düşkünlük konusunda ben de sizin gibiyim ve şu an 4.5 aylık bebeğimle çok zorlanıyorum zaman zaman. Emzirmeye alıştım, onu dert edinmeyin derim, hamilelik de geçici olduğu için öyle ya da böyle bitiyor tabi. Ancak ömür boyu birinin annesi olma sorumluluğu gerçekten ağır ve sürekli bir endişe hali yaratıyor maalesef. Umarım alışacağız biz de, umarım sizin için de her şey daha iyi olacak.

Emzirme konusunda takıntıyı ben anlamıyorum. Emerse emer emmezse emmez bitti gitti. Bu kadar çok tabu haline getirmelerine sinir oluyorum. Ben hiç mama vermedim sadece anne sütüyle büyüdü ama mama da gerekse verirdim bu da bebekler için üretiliyor sonuçta. Emzirme konusuna bu kadar takılmayın. Belki zamanla istek gelir ama gelmezse de üzülmeyin

6 hafta cok yeni daha :) bende ilk gittigimde o haftadaydi ve sadece kese vardi. Doktor istersen cekebilirsin fotosunu dedi. Icinde daha bebek bile gorunmuyodu. Bana da sadece bi kesenin fotosunu almak sacma gelmisti yok olsn 10 gun beklerim demistim ama 10.gun sonra gititimde o boslugun icinde bisey vardi ve resmen benimkinden daha guclu atan bi kalp vardi. Bu duyguyu yasamak belki farkli hissettirecektir sana. Uzun sureli evlisin sen benm ilk iki ayda basladi sorular var mi bebek diye. Bunlara aldiris etmiyorum herkesin yasadigi seyler :) sen suan hamilesin ve demekki zamani gelmis boyle dusunmeye calis.. seninle hamile kalan arkadasin gibi olmak zorunda degilsin deki ilk 12 haftada sadece mide bulantilarina halsizlige kendini hasta gibi hissetmeye odaklanyo insan. Zormus diyosun pek keyif alamiyosn :) ama soyle bi 20ci haftalarda yavas yavas guzelligini hissetmeye basliyosn inan suan 6ci haftada direk annelik duygusu yasamaman cok normal bi yandan hormonlarla bogusacaksn bi yandan midendeki o igrenc durumlarla :)

Doğum sonrası korkusu günlük hayatınızı etkilemeye başlarsa dr.a gidin bence, zamanla azalırsa hiç gitmeyin, pozitif tatlı insanlar varsa sohpet edin yoksa hiiiç kimseyle konuşmayın, söyle örnek verim çocuğu hissediyomusun diyolar daha 19 haftaya yeni girdik az az diyorum amaaan tembel mi ne olucak diyolar, erkek cinsiyeti aaaa bi annenin kızı olmalı yazık diyolar, yüzümde ufak lekeler oldu kız cirkinlestirir aslin da diyolar yani resmen curkinlestin diyolar bende mikrofona konuşun diyorum yani insanlar derleeeerrr de derleeerrr

Hiç bir hastalığım olmadı. Yıllarca hep korundum. Doktorum çok sağlıklı bir rahmim olduğunu normal doğumu düşünebileceğimi söyledi. Ben de hayır dedim. Bayiltin beni. Çok korkuyorum doğumdan. Ben de anlamıyorum işte. Mucize mucize dediler. Hani ben hiç kendimi öyle bir mucize içinde hissetmiyorum. Bu da beni çok etkiliyor. Kendimi sucluyorum. Düşünmeden emin olmadan. Elalem baskısı ile çocuk mu yapılır. Umarım ileride geçer.

Yo asla, bu konularda kesinlikle psikolojik destek almanın çok akıllıca olduğuna eminim. Ama insanları bunun için telaşlandırmadan nasıl aşabilirim bu sorunu onu düşünüyorum. Eşime aileme aslında ben şuan bu bebeği istemiyorum demeye hazır değilim. Aslında eşime kısmen söyledim. Sanırım kendimi hazır hissetmiyorum dedim. O da saçmalama işte dah açok yeni gibi klişe cümleler kurdu. Bana sürekli "güzel anne" diye msj atıp duruyor. O böyle söyledikçe kendimi daha da kötü hissediyorum. Sanırım şimdi burada yazılanları okudukça ve cevap oluşturdukça içimde bazı duygular netleşiyor. Ben anne olduğumu düşündüğümde yaşlandığımı düşünüyorum mesela. Bana güzel anne dediğinde yaşlı bir kadın gibi hissediyorum. Oysa 35 yaşındayım çok da genç değilim. Çocuklar beni çok sever. Deli olurlar çok çocuk ruhlu biriyimdir. Belki de korkularımdan biri fiziki bozulma ve yaşlanma. Bu süreç kaygımı arttırıyor.

Fiziki bozulma herkeste aynı olmuyor. Ben 13 kilo aldım hamileliğimde. Evet derim inceydi çok çatladım ama bi süre sonra doktorumun da izniyle spora başladım. Şu anda görenler sana sinir oluyorum nasıl çocuk doğurdun sen diyorlar çok gurur duyuyorum kendimle bu konuda. Hiç kendimi salmadım. Sadece lohusalıkta zorlandım biraz kendime bakamadım. Onun dışında bakım da yaptım spor da yaptım kendime vakitte ayırdım. Yine gezip tozuyorum tatile gidiyorum. Tek fark bi kişi fazlayız. ☺Bazıları anne olunca kendilerini hayattan soyutluyorlar. Sanki anneyken hiç bişey olmaz gibi. Ben hiç öyle biri olmadım olanları da hiç anlamadım. Hayat enerjisi bu kadar kolay kaybedilen bişey olmamalı. Sadece fazla sorumluluk yükleniyor omuzlarına o da bir süre sonra yoluna giriyor alışkanlık haline geliyor. Yani anneliği nasıl yorumladığınıza bağlı

Yıllarca hep, ne tembel çıktınız bir çocuk yapmadınız, hadi bir çocuk yapın da sevelim, çocuksuz ev mi olur, ayyy çocuk hayatın anlamı çocuksuz olmaz diye diye beynimi yedi eşimin akrabaları. benim ailem ve akrabalarım uzakta. Ve neden bilmem belki de bu konudaki tutumumu bildiklerinden asla bu konularla ilgili yorum yapmazlar. Hatta sürekli -belki de olmuyordur düşüncesi ile- ne güzel hayatınızın tadını çıkarın, oh gezin vs diye konu açılınca kapatırlar. Ama eşimin ailesi çocuk çocuk çocuk başka bir laf yok. Bir gün bir halasını fena bozmuştum. "Belki de çocuğu olmuyor eşimin ya da benim ne diyorsunuz siz yeter artık kendinize gelin" dedim. cidden de deniyorduk ama olmuyordu. Doktorlar hiç bir sorun yok, sizin çocuğunuz olur dedikçe olmadı. Büyük ihtimalle bu durum bizi kaygılandırdı. Belki de bu telaş ile hadi tüp bebek yapalım yaşımız geçiyor. İlerde istesek de olmaz. Pişman oluruz demeye başladık. Ve denedik. İlk denemeden sonra hemen ertesi gün işe baladım hiç ama hiç dikkat etmedim. Tutmadı. ve ısrar da etmedim bir buçuk yıl da denemedim bir daha. Sonra hadi yaşımız daha da geçmeden yapalım dedi eşim tekrar. Bu sefer tuttu. Ben de dikkat etmiştim. Ama şimdi geriye bakınca sanki bu bizim kendi irademizle verdiğimiz bir karar değilmiş gibi geliyor.

Sanırım bu durumu düşündükçe kızıyorum insanlara. Kendimi hiç hazır hissetmesem de toplum baskısı ve anneliğe yapılan o destansı övgülerle bu işe girdim. Umarım toplum haklı çıkar. Umarım çocuk her şey demektir. Umarım çocuk bir çok şeyi değiştirir...

Mesajinizi okuyunca kendimle o kadar ortak sey buldum ki demek ki tek ben boyle degilmisim dedim...ben de 38 yasindayim ve 2.evliligim..ailemin istekleri ve yasimin sinirda olmasi tetikledi beni cocuk icin..mayis ayinda bir dusuk yasadim ve uzuldum dua ettim bir evlat sahibi olabilmek icin ve bu kasim ayinda tekrar hamile kaldim ustelik planlanmis bir hamilelik de degildi tamamen spontan gelisti...simdi de 4 aylik hamileyim ve ilk gunden beri hic havalara ucmadim..hamile oldugumu aileme bile birkac hafta once soyledim aslinda soylemedim annem anladi..kimse hamileligim hakkinda yorum yapsin istemiyorum karnima dokunduklarinda bile bi tuhaf oluyorum..bir turlu o hissiyati yakalayamadim..bir cocuk sahibi olmak,onun sorumlulugu,egitimi....vs..dusundukce boguluyorum...Allahimin gucune gitmesin ama ben annelik hissiyatini hala yakalayamadim..belki yasla alakali bilemiyorum..ya da esle... ama ben kocaman bi karinla insan icinde dolasma fikrinden,bebegin meme emicek olmasindan vs...dusundukce boguluyorum...bir suru yazi okuyorum teni olan annelerin ve ya hamilelerin sevincleri,heycanlari vs hakkinda ama ben de tik yok... su surecler hayirlisi ile gecse de bitse diye bakiyorum...keske boyle hissetmesem bilincaltimda nerde sorun var ki bu hissiyat bana gelmiyor bilmiyorum ama bikdigim tek sey gecsin bitsin kimse beni gormesin...

Okulda calisiyorum demissiniz sanirim siz de ogretmensiniz...yazdiklarinizi okuyunca kendimi goruyorum resmen

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Geçen gün bir arkadaşım elbisen çok yakışmış işte tam bir hamile gibi oldun dedi. O kdr sinir oldum ki. Öyle görünmek gibi bir niyetim yoktu.. Ben hayatım boyunca hep salaş giyinen biri oldum. Ama şimdi hamile olduğumu bildikleri için dikkat çekiyor. Geçen gün Netflix de bir "bebekler" diye bir belgesele denk geldim. biraz izleyeyim dedim. Ama orada anneleri bebek emzirirken gördüğümde midem bulandı. Kapattım hemen. Hala karnıma dokunamıyorum. Göğüslerimden utanıyorum. Bilmiyorum her şeyi ile bana çok garip geliyor bu süreç. Bir de riskli bir hamilelik yaşıyorum şuan. İkiz bebeklerim üçüz oldu. Biri tek yumurta ikizi. diğeri tek üç bebek var karnımda. Ben biri ile nasıl baş edeceğim derken allah sanki sınar gibi üç tane verdi. Çok tehlikeli zaten büyük ihtimalle ikisini alacaklar. Bilmiyorum. Doktor çok zor bir karar sizin için ama işte mecburuz falan diyor. Ben de içimden neden zor olsun ki diye geçiriyorum. Ama insanlara bir şey söyleyemiyorum. Ya evet fln diyorum. Tamamen düşse de mutsuz olurum sanırım. Yani çocuk da istiyorum aslında ama içimdeki duyguları bir türlü anlamlandıramıyorum.

Bebeklerim dogduktan sonra bile kendimi anne hissedemedim.Sonra sonra bu hissimin yerini asiri korumaci kimsenin kucagina bile vermeme sacmaligi aldi derken normale döndum.Kendine biraz zaman ver duygularini kimseyle paylasma buraya yazabilirsin ama etrafindakiler zamani gelince yuzune vurabilir.2.hamileligimde tam bir anneydim hamileligimi ogrendigim an duygularim kabardi dogumunu heyecanla bekledim.Dogdugu saniye gozyaslarina boguldum sardim sarmaladim.Ve anladim ki bazi kisilerde annelik hep var olmuyor zamanla ögrenilebiliyor.Sikma kendini akisa birak suclu hissetme o senin yavrun ister istemez gozunun bebegi olacak

Ben de

Inanin ben de oyle..bir suru bol polar aldim kendime tek gobegimi gizleyim diye..hadi simdilik gizleneviluyor biraz ya diger aylar...nasil yapicam bilmiyorum.yakin arkafaslarima bile soyledigimde kiziyorlar sacmalama babasi belli annesi belli neyi sakliyorsun diye..senin yerinde olsak mikrofonla duyururuz diyorlar...hepsi benden heycanli...bugun asi olmaya gittim kalp atislarini dinleyen hemisre bile benden daha cok sevindi ben de ayip olmasin diye guluyorum..bebek emzirme fikri korkulu ruyam zaten..hele aile buyukleri vs hadi emzir vs dedikleri zaman sanki firlatip kacasim gelir gibi hissediyorum...neden boyle hissediyoruz bilmiyorum ama hosnut degilim ne icinde bulundug durumdan ne de boyle hissetmekten ama engel olamiyorum kimseye acilamiyorum

Daha çok yeni hamilesinde ondan, tatmadığın bir duygunun nasıl birşey olacağını bilemezsin bak bi doğsun ona emek verdikçe nasıl senden bir parça olacak.büyüdükçe sevgin artacak,yaşadıkça anlayacaksın.şu anki hislerin çok normal

Merhaba anneler benim yazacağım biraz farklı bir konu bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim benim doktorum ayın 20sinde benden kan tahlili istedi sanırım 3 lü test için e nabizdan baktım normal dışı olan kısımda gözüküyor ama mom değeri yazmıyor referans değeri yazıyor normal hastanenin sitesinden baktım ordada mom değeri yazmıyor sonuç çıkmamış olabilir mi ama düşmüş tahlil lütfen yardımcı olun uykularım kaçtı

Canım sen hamile değilmiydin ben mi yanlış hatırlıyorum. Nisan topiğinden hatırlıyorum sanki seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…