Hamileyim aldirmam gerek acil yardım

Yasa da saçma zaten. Benim bedenim neden erkeğin iznine tabi tutuluyor Bebek benim bedenimde benim kanımla canımla besleniyorsa benden başkasının söz hakkı olmamalı. Ama yok doğurup doğurmamama, bir daha çocuk sahibi olup olmamama erkek karar veriyor, benim bir söz hakkım yok devlet için. Birde yetmiyor kürtaj cinayettir,korunsaydın diye baskı görüyor kadınlar, manipüle ediliyor, zorbalanıyor. Korunurken hamile kalanlardan biriyim. İstisnalar kaideyi bozmaz ama istisnayı da gözardı edemeyiz.

Sizin dininiz size, bana devletin dini varmış gibi sistem üzerinden dininizi dayatamazsınız

Tabi canım herkes keyfine göre ilişkiye girsin korunmasın üstüne üstlük sonra devlet benim bebeğime kürtaj yap bu kıyım değilde nedir acaba? Kimse ilişkiye girmeyin demiyor bari korunsular çok zor değil
Devlet hastanesi zorunlu olmadığı sürece kürtaj yapmıyor. Evli bekar farketmez

Sizinle aynı fikirdeyim

Ülkede yasal olmadan girilen iliskilere devlet kürtaj yapmiyor evet ama evliyseniz yapıyor ampulle ilgiisi yok yanı. Bu ne cahillik korunma diye vir şey var korunsaydiniz bir cana kıymak bu kadar
Bu yorumunuza güldüm ya. Yasal olmayan ilişki ne alaka. Evli olduğum halde devlet hastanesi kürtaj yapmadı. Zorunlu bı durum olmadığı sürec yapmaz.

Bu yorumunuza güldüm ya. Yasal olmayan ilişki ne alaka. Evli olduğum halde devlet hastanesi kürtaj yapmadı. Zorunlu bı durum olmadığı sürec yapmaz.
Hanımefendi niye yapsın kürtaj evlisiniz ilişkiye girmissiniz eğer istemiyorsanız korunsaydiniz bunun birçok yolu var keyfinize göre ilişkiyi yaşayıp bebek aldiramazsiniz hiç mi vicdanınız yok sizin anlamıyorum KÜRTAJ BİR KORUNMA YÖNTEMİ DEĞİLDİR

Keyfimize göre? Korunduğu halde hamile kalan binlerce insan var. Bu ihtimal neden aklınıza gelmiyor.

Evde kendi kendinize hiçbir işlem yapmayın canınızdan olursunuz.
Özel hastaneye bari gidin.

Tüplerinizi bağlatabilirsiniz kalıcı çözüm böylece hiçbir cana kiyilmaz
Onun için de evli olmak 30 yaş üstü olmak ve 2 den fazla çocuk sahibi olmak yada hamilelik yada dogumda ölümcül riskler olması gibi şartlar var
Ve eşten imza almadan yasak ülkemizde

Düşürmek için bu tarz arayışlara girmeyin lütfen. Bekar olduğunuz için baba rızası aranmadan 10 haftaya kadar kürtaj hakkınız var. Bir yerden para bulup güvendiğiniz bir hastanede kürtaj olun.

Kürtaj için sevgilisinden şikayetçi olup bebeğin tecavüz sonucu olduğunu ispatlaması gerekiyor ama (yasal süre dolmadan kürtaj kararı uygulanıyor )
Sonuç beklenmiyor onun dışında devlet hastanesinde kürtaj bebek ve annede sağlık sorunu yoksa kürtaj yapılmıyor yasak
Sadece tr de değil Avrupa ülkelerinin çoğunda da yasak

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, siyasi veya dini yorumlar yazmayın yasak.
Onun için de evli olmak 30 yaş üstü olmak ve 2 den fazla çocuk sahibi olmak yada hamilelik yada dogumda ölümcül riskler olması gibi şartlar var
Ve eşten imza almadan yasak ülkemizde
Aynen öyle.
Tüplerimi bağlayın diyen kadınların hemen tüpünü bağlamıyorlar.
Kızımı doğurduğumda 23 yaşındaydım, başka çocuk istemediğime emindim ve eşim de tüplerimi bağlatma isteğime karşı çıkmıyordu, buna rağmen doğumuma giren doktorum ilk doğumum olduğunu 23 yaşında olduğum için bunu yapamayacağını söyledi, hatta kişisel görüş olarak da kızım yaşın uygun da olsa yapmazdım çünkü ilk doğumun, yarın öbür gün karar değiştirir yeniden anne olmak istersen, doktor isteğimi neden hemen kabul etti deyip bana beddua edersin bu vebale giremem demişti, kararım hiç değişmedi tek çocuklu devam ettim ama tüpleri bağlatmak gerçekten şıp diye verilecek bir karar değil, 2 çocuklu bir arkadaşımın ilk evliliği bitti, 2. evliliğini yaptı ama tüpleri bağlı olduğundan bebekleri olmadı.

4-5 yıllık sevgilimdi cok denedik ama anlaşamıyoruz o dediğinden çıkmayan evinde oturacak kendisine karışmayan biri ariyor bense okulumu bitirip ilerlemek istiyorum buna bile karşı çıkmaya başlayınca bizden olmaz dedik. Gebelik de ne ara oldu bilmiyoruz tahminen 1-1.5 ay önce doğum günümde bulusmustuk o zaman oldu ama bu konuda hiçbir bilgim yok ilk defa başıma böyle bisey geldi. Evlenme ihtimalimiz olsa tamam da yok işte. Evlensek kesin bir yol içinde boşanıriz her hafta kavga ediyorduk zaten. Ne gerek var bi bebegi böyle bir aile ortamına sokmaya. Ayrılsak ortada kalacak. Evlilik dışı olduğunu öğrenince de sorun çıkacak ki aileler de aynı şekilde. En mantıklısı aldırmak ama ülkemizin durumu ne yazık ki buna izin vermiyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet gerekmedikçe almıyor özelde cok pahalı.eczanelerden ilaç aradım hepsi 2018 de kaldırılmış satışı yok.

Hastane kürtaja girerken bekar ise kendi rızasına RESMİ nikahlı ise eş imzasına bakıyor. İmam nikahı olsa da kocaya söz düşmüyor imza hakkı düşmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…