- 31 Mayıs 2022
- 500
- 2.491
- 43
- Konu Sahibi nalyeccc123
-
Sizin dininiz size, bana devletin dini varmış gibi sistem üzerinden dininizi dayatamazsınızŞimdi sadece bu iki mesajı alıntıladım, çok dikkatimi çekti.
İlişkiye yasal olarak bakmak ayrı bekar veya evli diyip herkese haktır demek ayrı bir zihniyet.
Pardon da bu yazdıklarım şimdi sadece bu iki arkadaş için değil bu fikirde olan herkes için.
Sizler hayatınızı SADECE anayasal veya insanlık hakkı olarak mı şekillendiriyorsunuz?
Nerde bizim dinimiz? Yasal olarak evliyse, bu demek oluyor ki dinimizede uygun (dini nikahta kıyılmıştır herhalde), cinsellik yaşayıp istemeyerek hamile kalıp kürtaj yaptıra bilir.
Ama o kadar milletimizin midesi genişlemiş hazmetmeleri o kadar hızlı ki, bekar olsun genç olsun ne var sanki sevgilisiyle yatsın kalksın diyor.
Bu düşünceyede modernlik diyorlar diğerlerinde yobaz..
Ha şu da doğru, madem bu halt yenilmiş kürtaj olunacak, devlet imza alıp kürtaj yapa bilir.
Ammmaaa işte buraya yine din işin içine giriyor, dinen olmaması gereken bir şey.
Sadece devletimizi değil dinimizide korumak önemli..
Devlet hastanesi zorunlu olmadığı sürece kürtaj yapmıyor. Evli bekar farketmezTabi canım herkes keyfine göre ilişkiye girsin korunmasın üstüne üstlük sonra devlet benim bebeğime kürtaj yap bu kıyım değilde nedir acaba? Kimse ilişkiye girmeyin demiyor bari korunsular çok zor değil
Şimdi sadece bu iki mesajı alıntıladım, çok dikkatimi çekti.
İlişkiye yasal olarak bakmak ayrı bekar veya evli diyip herkese haktır demek ayrı bir zihniyet.
Pardon da bu yazdıklarım şimdi sadece bu iki arkadaş için değil bu fikirde olan herkes için.
Sizler hayatınızı SADECE anayasal veya insanlık hakkı olarak mı şekillendiriyorsunuz?
Nerde bizim dinimiz? Yasal olarak evliyse, bu demek oluyor ki dinimizede uygun (dini nikahta kıyılmıştır herhalde), cinsellik yaşayıp istemeyerek hamile kalıp kürtaj yaptıra bilir.
Ama o kadar milletimizin midesi genişlemiş hazmetmeleri o kadar hızlı ki, bekar olsun genç olsun ne var sanki sevgilisiyle yatsın kalksın diyor.
Ha şu da doğru, madem bu halt yenilmiş kürtaj olunacak, devlet imza alıp kürtaj yapa bilir.
Ammmaaa işte buraya yine din işin içine giriyor, dinen olmaması gereken bir şey.
Bu yorumunuza güldüm ya. Yasal olmayan ilişki ne alaka. Evli olduğum halde devlet hastanesi kürtaj yapmadı. Zorunlu bı durum olmadığı sürec yapmaz.Ülkede yasal olmadan girilen iliskilere devlet kürtaj yapmiyor evet ama evliyseniz yapıyor ampulle ilgiisi yok yanı. Bu ne cahillik korunma diye vir şey var korunsaydiniz bir cana kıymak bu kadar
İlişkinin gayri meşru olduğunu belirtmek için kullandım o terimi öyle bir şey olmadığını bende biliyorum.Bu yorumunuza güldüm ya. Yasal olmayan ilişki ne alaka. Evli olduğum halde devlet hastanesi kürtaj yapmadı. Zorunlu bı durum olmadığı sürec yapmaz.
Hanımefendi niye yapsın kürtaj evlisiniz ilişkiye girmissiniz eğer istemiyorsanız korunsaydiniz bunun birçok yolu var keyfinize göre ilişkiyi yaşayıp bebek aldiramazsiniz hiç mi vicdanınız yok sizin anlamıyorum KÜRTAJ BİR KORUNMA YÖNTEMİ DEĞİLDİRBu yorumunuza güldüm ya. Yasal olmayan ilişki ne alaka. Evli olduğum halde devlet hastanesi kürtaj yapmadı. Zorunlu bı durum olmadığı sürec yapmaz.
Keyfimize göre? Korunduğu halde hamile kalan binlerce insan var. Bu ihtimal neden aklınıza gelmiyor.Hanımefendi niye yapsın kürtaj evlisiniz ilişkiye girmissiniz eğer istemiyorsanız korunsaydiniz bunun birçok yolu var keyfinize göre ilişkiyi yaşayıp bebek aldiramazsiniz hiç mi vicdanınız yok sizin anlamıyorum KÜRTAJ BİR KORUNMA YÖNTEMİ DEĞİLDİR
Tüplerinizi bağlatabilirsiniz kalıcı çözüm böylece hiçbir cana kiyilmazKeyfimize göre? Korunduğu halde hamile kalan binlerce insan var. Bu ihtimal neden aklınıza gelmiyor.
Onun için de evli olmak 30 yaş üstü olmak ve 2 den fazla çocuk sahibi olmak yada hamilelik yada dogumda ölümcül riskler olması gibi şartlar varTüplerinizi bağlatabilirsiniz kalıcı çözüm böylece hiçbir cana kiyilmaz
Düşürmek için bu tarz arayışlara girmeyin lütfen. Bekar olduğunuz için baba rızası aranmadan 10 haftaya kadar kürtaj hakkınız var. Bir yerden para bulup güvendiğiniz bir hastanede kürtaj olun.Yaklaşık bir aylık hamileyim test yaptım defalarca pozitif cikti. Düşürmem gerek öğrenciyim erkek arkadaşım istemiyor ayrılmıştık zaten bu meseleyi halletmek için tekrar denedik olmadı çok narsist biri dogursam bebek için daha kötü. Düşürmek için hap arıyorum bulamıyorum elinde olan yada bulabilen varmi bana ulaştırsın lütfennn
Kürtaj için sevgilisinden şikayetçi olup bebeğin tecavüz sonucu olduğunu ispatlaması gerekiyor ama (yasal süre dolmadan kürtaj kararı uygulanıyor )18 yaş üstüyseniz kendı kararınızla yapıyorlar devlette de kürtaj die biliorum hastaneye gidip bilgi alın saglıgınızı riske atmayın .
Yasınız tutmazsa aileden evliysenız eşten izin alıyorlar .
Nasıl ki bekara sprayl takıyor devlet kürtaj da yapıyordur illa ki
Aynen öyle.Onun için de evli olmak 30 yaş üstü olmak ve 2 den fazla çocuk sahibi olmak yada hamilelik yada dogumda ölümcül riskler olması gibi şartlar var
Ve eşten imza almadan yasak ülkemizde
Fiyat güncel demi. Bir şekilde para ayarlamaya çalışacağım daKürtaj yaptıracaksın canım. 8 binle 15 bin arası, devlet hastaneleri yapmıyor yasal olmasına rağmen.
4-5 yıllık sevgilimdi cok denedik ama anlaşamıyoruz o dediğinden çıkmayan evinde oturacak kendisine karışmayan biri ariyor bense okulumu bitirip ilerlemek istiyorum buna bile karşı çıkmaya başlayınca bizden olmaz dedik. Gebelik de ne ara oldu bilmiyoruz tahminen 1-1.5 ay önce doğum günümde bulusmustuk o zaman oldu ama bu konuda hiçbir bilgim yok ilk defa başıma böyle bisey geldi. Evlenme ihtimalimiz olsa tamam da yok işte. Evlensek kesin bir yol içinde boşanıriz her hafta kavga ediyorduk zaten. Ne gerek var bi bebegi böyle bir aile ortamına sokmaya. Ayrılsak ortada kalacak. Evlilik dışı olduğunu öğrenince de sorun çıkacak ki aileler de aynı şekilde. En mantıklısı aldırmak ama ülkemizin durumu ne yazık ki buna izin vermiyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet gerekmedikçe almıyor özelde cok pahalı.eczanelerden ilaç aradım hepsi 2018 de kaldırılmış satışı yok.İlişkinin yasalı yasal olmayanı diye ayırmak? Cinsellik bekar/ evli, belli yaşta herkese haktır. Kürtaj da öyle. Evli değilsen kürtaj yapmam gibi bir yaklaşımı benim anlamam mümkün değil. Bu zihniyetle münakaşayı bırakalı çok oldu. Selametle.
Güncel canım. Korunurken hamile kaldığım 1 gün bile gecikme yaşasam araştırmaya başlıyorum. Tabi şehre ve doktora göre değişiyor.Fiyat güncel demi. Bir şekilde para ayarlamaya çalışacağım da
Hastane kürtaja girerken bekar ise kendi rızasına RESMİ nikahlı ise eş imzasına bakıyor. İmam nikahı olsa da kocaya söz düşmüyor imza hakkı düşmüyorŞimdi sadece bu iki mesajı alıntıladım, çok dikkatimi çekti.
Ne kadar zekisin doğum yapmamış kadının tüpleri bağlanmıyorTüplerinizi bağlatabilirsiniz kalıcı çözüm böylece hiçbir cana kiyilmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?