• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Zeka testi yaptıranlar yardımcı olabilir misiniz ?

DURU_SU_3333

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
340
189
103
31
Merhaba. Aranızda hamilelikte zeka testi yaptırıp zeka geriliği riski çıkan var mı ? Kendim için değil ama arkadaşım için soruyorum. Test sonucunda zeka geriliği riski çıkmış. Çok üzülüyor. Konuşup danıştığımız bazı kişiler böyle testlerin çoğu doğru çıkmadığını söyledi. Bu tarz bişey yaşayan var mı aranızda ?

Evet, testlerde sıkıntı görülüp sapa sağlam doğan bebekler var. Konuyu doğru yere açarsanız ya da sitede bu gibi durumları araştırırsanız, çoğu kişinin başına gelip ama sağlıklı dünyaya gelen bir çok bebek var.

Evet, testlerde sıkıntı görülüp sapa sağlam doğan bebekler var. Konuyu doğru yere açarsanız ya da sitede bu gibi durumları araştırırsanız, çoğu kişinin başına gelip ama sağlıklı dünyaya gelen bir çok bebek var.
Konuyu yanlış yere yazdığımı sonradan farkettim kusura bakmayın. İnşallah dediğiniz gibi olur

Testin teknik adı ne

Zeka testi duymadım ama bazı testler sonucu zeka geriliği tespiti olabiliyor

Bu testlerin çoğu olasılık testleridir

Yani araştırmalara göre şu şu değerleri böyle olanların 100 tanesinde 8 inde hastalık görülür der

92 si sağlıklı 8 i sağlıksız mesela sizinkinin 92 sağlıklıdan biri olma ihtimali de var 8 sağlıksızdan biri de der doktor

Tabii olasılıklar benim açıklamada yazdığım gibi basitçe değil ama anlamı bu

Testin teknik adı ne

Zeka testi duymadım ama bazı testler sonucu zeka geriliği tespiti olabiliyor

Bu testlerin çoğu olasılık testleridir

Yani araştırmalara göre şu şu değerleri böyle olanların 100 tanesinde 8 inde hastalık görülür der

92 si sağlıklı 8 i sağlıksız mesela sizinkinin 92 sağlıklıdan biri olma ihtimali de var 8 sağlıksızdan biri de der doktor

Tabii olasılıklar benim açıklamada yazdığım gibi basitçe değil ama anlamı bu
sanırım testin adı amniyosentez di. Teşekkür ederim fikriniz için.

Bebeğini hiçbir koşulda aldırmak istemeyen kişinin bu testleri yaptırmasını çok mantıksız buluyorum. Çünkü zeka geriliğine anne karnında yapacak bir şey yok. Kadın boş yere Doğuma kadar stres oluyor bebek de aşırı etkileniyor bundan.
Yaptırmayın. Arkadaşınıza da söyleyin gönlünü ferah tutsun. Benim çevrem de zeka geriliği denip de hiçbir sorunu olmayan çocuklarla kaynıyor.

2 li 4 lü taramada risk cikarsa cok sallamasin risk cikanlarin cogu saglikli bebek cikiyo..ama amniyonsentezde sorun cikiyosa kesin dogrudur...amniyonsentez en guvenilir olani...guvenilirlik payi yuzde 99.5...bi de kan testi var harmony prenatal o da yuzde 99 guvenilir...

Bebeğini hiçbir koşulda aldırmak istemeyen kişinin bu testleri yaptırmasını çok mantıksız buluyorum. Çünkü zeka geriliğine anne karnında yapacak bir şey yok. Kadın boş yere Doğuma kadar stres oluyor bebek de aşırı etkileniyor bundan.
Yaptırmayın. Arkadaşınıza da söyleyin gönlünü ferah tutsun. Benim çevrem de zeka geriliği denip de hiçbir sorunu olmayan çocuklarla kaynıyor.
Ben de öyle düşünüyorum. eskiden bu kadar sık kontrol yoktu kimsenin sıkıntı stresi olmuyordu. Ben de çocuk istiyorum Allahın izniyle ama böyle şeyler duyunca insan tereddüt ediyor. Hele ki en yakınında.. İnşallah hiçbir sorunu çıkmayan çocuklardan biri olur onunki de. Teşekkür ederim yorumunuz için biraz olsun içi rahatladı şu an :)

2 li 4 lü taramada risk cikarsa cok sallamasin risk cikanlarin cogu saglikli bebek cikiyo..ama amniyonsentezde sorun cikiyosa kesin dogrudur...amniyonsentez en guvenilir olani...guvenilirlik payi yuzde 99.5...bi de kan testi var harmony prenatal o da yuzde 99 guvenilir...
harmony yaptıracakmış. Bakalım sonuç güzel çıkar inşallah.

Back
X