Hamilelikte yalnızlık.. şımarık mıyım?

Teşekkür ederim bu yapıcı yorumunuz için. Duygusal açlığın ben de sebebinin eşim olduğunu düşünmüyorum. Daha derinlere dayanan bir sorunum var muhtemelen.

Zamanla terapi yardimiyla cözersiniz. Bu sürecte kendinizi dengelemeniz zor gelebilir. Öyle durumlarda esinize acik acik su anda duygusal oldugunuzu, onunla alakasi olmadigini söyleyin. Karsidaki insani asiri tepkilerde en cok zorlayan ne yaptigini bilmemesi. Yani adam "ben birsey yapmadım ki, bu simdi niye kriz geciriyor" diye sizin duygularinizi nereye koyucagini bilemez. Ben mesela eskiden böyle durumlarda (eskiden kalan küsme huyum vardi) esime "benim biraz zamana ihtiyacim var" diye sevdigim birsey yapardim bir köseye cekilerek. Bazen de " Buraya bir gel 10 dakika sarıl" dedigim de oldu. Sarilmak stresi azaltiyor

Ben sizi çok iyi anladım çünkü ben de sizin gibiydim ama zamanla bazı algılar değişiyor. Ne kadar süredir evlisiniz
Ben de yeni evliyken eşimi çok özlerdim sürekli dip dibe olmak isterdim, eve beş dakika geç gelse kavga ederdim nerde kaldın diye

Ama zamanla o bana uyuma sağladı ben ona uyum sağladım. Eşim de elini karnıma pek koymazdı, heyecanlanmıyor musun derdim, doğunca heyecanlanırım derdi
Sürekli seni seviyorum demez ama yaptıkları zaten sizi sevdiğini önemsediğini göstermiyor mu sizce?

Ben de eşime çok dedim beni duygusal aç bırakma ben duygusal insanım diye ama onun yapısı bu, benim beklediğim şekilde sevgisini gösteremez ama ben söylemeden kalkıp yemek yapar, bulaşıkları toplar. Tek Pazar günü boş olmasına rağmen ben nefes alayım diye çocuklara bakar, kahvaltı yemek bulaşık hep ondadır Pazar günleri. Bunlar daha güzel detaylar değil mi
Eminim siz de zamanla bu farkındalığa varacaksınız.

Çalışırken de zaman ayırmaması çok normal. Evlenmeden önce ben de eşimi çok darlardım ders aralarında bi mesaj yazamıyor musun diye. Sonra ben de ücretli öğretmenlik yaptım, eşime hak verdim, ben seni hiç anlamıyormuşum özür dilerim dedim.
Ufak tefek şeylere takılıp huzurunuzu kaçırmayın. Maşallah sizin için her detayı düşünüyor. Zamanla diğer konularda da orta yolu bulup birbirinize uyum sağlarsınız.

Neden şımarık olasınız anlamıyorum ben. Her şey birlikte ev işi yapmak, vitaminlerinizi almanızı hatırlatmak mı? Bir ev arkadaşı da yapabilir bunları, ve ya bir anne baba. Size ayıracak yarım saati vardır herhalde. Bence oturup güzelce konuşmalısınız bu durumu. Bunun hamilelikle de alakası yok. Böyle alışkanlık edinmemeli. Ve şunu söyleyebilirim; genellemek istemiyorum ama hastalık ve ağrı sızı erkekleri pek etkilemiyor sanki ya. Bence sıkıyor biraz. Doğru değil ama bence böyle.
İnsanların evliliğe bakış açısı çok tuhaf. Ben 8 senedir evliyim, çocuklar uyuyunca bir şeyler izlemek istiyorum, beraber sohbet etmek, sarılmak vs. Sadece ev geçindirmek ve çocuk yapmak için evlenmiyoruz herhalde bunların olmaması da benim için kocaman bir dert. İyi bir insan olması benim için yeterli değil.

Benim esimde evden calisiyor asla yanina gidip muhabbet etmeye calismam o boslugu barsa isterse gelir aksam birlikteyiz zaten ve aksamlarida evet telefonla oynar oyun oynar bazen hic konusmayiz onunda kafa dagitmaya ihtiyaci oluyor siz cocuk gibisiniz hamilelik hastalik degildir agridan inleyecek ne yasiyosunuz? Hepsi cocuklarin ilgi cekme cabalari gibi cok itici. Adam zaten gorevlerini bilen bir es ve evlilikte bir fiil romantizim yakinlik zaten olmuyor sonucta ayni evde yasiyosunuz. Siz sanirim sadece esinize odaklisiniz baska cevreniz yokmu kafanizi dagitinda salin su adami :)

Bana da çok saçma geliyor" akşama kadar özlüyorum" Tamam seversin, aşıksın iş güç arasında özlemek nasıl oluyor.Evde elin çene de bir gözün saatte pencereye mi tünüyorlar.Yorgun gelen adamı sev beni sev beni diye daraltmak

Bence biraz anlayışlı olmalısınız. Tabi ki birlikte vakit geçirmek çok önemli ama elini karnınıza koyduğu süreye kadar takılmak...biraz hormonlar çalkantılı olduğu için hassas olduğunuzu düşündüm

Bir tek ben mi boyleyim bilmiyorum ama cok bayik geliyor bana mesela su elini karnimda tutmadi muhabbeti.
İki kere hamilelik yasadim, bana hamile insan kendim de dahil sadece gobekli biri gibi gorunuyordu.
Yani en sevdigim canimi cigerimi gozumu kirpmadan canim tenimdeyken verecegim evlatlarimi karninda tasimis ve hamilelere ekstra ozen gosterilmesi gerektigini savunan biri olmama ragmen hamilelikte su karnini sevme, sevdirme muhabbetini hic sevmiyorum.
Esiniz de belki benim gibidir, bu bir seye isaret degil, sadece o oyle biri yani, o kadar.

Onun disinda calisan ve ozellikle ice donuk yapida birinin kendiyle vakit gecirmeye ihtiyaci vardir.
Cunku ice donuk kisilerin sosyalligi cabuk biter, kendini tekrar sarj etmesi gerekir.
Biraz süre taniyin.

Yine bunlarin disinda inim inim inleyecek ne yasiyorsunuz, onu da anlayamadim.

Evli değilim ama çalışırken bende bir an önce eve gideyim de kendime vakit ayırayım kafasında oluyorum. Ne sevgilimle ne ailemle konuşasım gelmiyor mesela çoğu zaman. Bütün gün bir sürü insanla uğraşmaktan o kadar kafam ağrıyor ki kendi kendime kalıp kafa dinlemek,sessizlik istiyorum mesela.
İnsanoğluda bir garip muhtemelen eşin sana ev işlerinde falan hiç yardımcı olmasa,elini bir şeye atmasa bu seferde beni hiç düşünmüyor,yardımcı olmuyor diye yakınacaktın
Anladığım kadarıyla eşin merhametli biri. Seni sevmese neden sana yardımcı olsun,seni düşünsün ki. Herkesin sevgi gösterme şekli farklıdır ona göre sevgisini ifade etme biçimi de bu şekildedir belkide? Sana yardımcı olması vs. falan.

Hiç mi ilgi göstermiyor,ilgilenmiyor seninle? Hiç dışarı falan da mı çıkmıyorsunuz? Sohbet muhabbet falan da mı yok?

Siz sevildiğinizden şüphe ediyor musunuz? Ben kararsızım. Çok ilgili gerçekten 5 litrelik suyu kaldirmayayim diye ise gitmeden tezgaha koymayı akıl eder mesela.
Nasıl bu kadar saçmalayabiliyorsunuz anlamıyorum. Evet şımarıksınız. Belki eşinizin dediği gibi nankörsünüzde. Şuanki durumunuza bakarak hamileliğinize vermek istiyorum düşüncelerinizi ama adamı sıkmayın. Hamilelik hastalık değildir, sürekli hasta modunda olmayın. İlgi beklemeniz doğal elbette ama zoraki gösterilen ilgi sizi yine mutlu etmeyecek daha çok hırslanıp üzüleceksiniz. Bırakın içinden gelince gösterir zaten. Belki de o gösteriyor ama siz görmüyorsunuz bunu da bir düşünün bence.

Bir tek ben mi boyleyim bilmiyorum ama cok bayik geliyor bana mesela su elini karnimda tutmadi muhabbeti.
Ya bir de erkeklerle kadınlar çok daha farklı yaşamıyor mu bu durumu? Kadın direkt sürecin içinde zaten her şeyi kanlı canlı yaşıyor ama erkek bebek doğana kadar dışarıdan bir izleyici. O yüzden karnını sevmemesi falan normal gibi ya.

Tam duygusal bir dönemde olunca ekstra ilgi istiyorsunuz doğal olarak. Sizde haklısınız eşinizde. Eskiden bu ilgi alakayı aileler fazlasıyla gösterirdi işler bu denli yoğun olmazdı, izin almak zor olmazdı. Hepsinini temel taşı yine ekonomiye varıyor nasıl geldiysem buraya Ama tabi bende iki güzel söz, karnımda ki çocuğa biraz ilgi isterdim açıkçası. 7/24 çalışmıyordur herhalde. Ne bileyim arayı kızıştırmış olmakta istemiyorum siz yinede nefes al ver sakinleştirici yöntemini deneyin

Kocaniz haklı. Dizi falan izleyin baska meşgale bulun. Iş yorar insanı tabiki eve gelince komusacak halim ne de naza tahammülüm kalmıyor. Bebek olacak gecim derdi eşinizde mujtemelen biraz hayatını kolaylaştirın. Erkekler bebek dogduktan sonra bile yavaş yavas baba olduklarinı idrak ederler. Siz şimdiden anne oldugunuzu hissediyorsunuz ayni şey değil yani. Bebek gelişimi kitaplari falan okuyun dediğim gibi kafanızı dagıtacak mesgale bulun

Erkeklerin bizi anlaması neden bu kadar imkansız. Ben de 1,5 senelik evliyim, Allah nasip ederse bebek düşünüyoruz, ama kavgadan gürültüden ne yumurtlama günümü takip eden sağlıklı ilişkimiz var ne düzenli cinsel hayatımız. En ufak bir tartışmada giriyo odaya kapıyı kapatıyor, ben yalnız başıma yaşıyor gibi oluyorum. Ona ihtiyacım olduğunun farkında bile değil, illa haklılığını kabul ettirene kadar araya dağları koyuyor. Aşırı sinirim bozuluyor

evet buradan simariklik gibi duruyor. daha ortada bebek yokken bu kadar gerilirseniz, bebek olduktan sonra cok zorlanirsiniz. zaten bebegin bakimi vs hususunda bile anlasmazliklar cikiyor. eger ilgi istiyorsaniz, acik acik esinize soyleyin. beraber bir seyler yapin, disari cikin. guzel giden bir seyi bosuna bozmayin. ve evet terapi alin.

ayrica bu kadar ilgiye ac olursaniz adam simarir, azicik cool olun

Çocuk fikrini ertele o zaman böyle biri ile evlilik oturmadan çocuk yapmak neden

Ee sizin de oturmamış evliliğe bebek düşünmenizi anlamak imkansız mesela.
İyi düşünün,tartın,biçin karşılıklı derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…