d"e"n"i"z;2454479 .!.:ben de 8 haftayı bitirdim,hamile kalmadan önce 2 paete yakın içerdim, şimdi 5-6 taneye indirebildim,tamamen bırakmam mümkün değil şu an çünkü bebişim hayatımın en sıkıntılı dönemlerinden birinde sürpriz yaptı,başta aldırmak istedim bu yüzden,eşim izin vermedi,şimdi hem stres hem sigarayla mücadele ediyorum,düşük tehlikem var,allah affetsin ama bazen düşse de kurtulsa diye düşünüyorum,bunları hiç haketmiyor,hiçbir bebek haketmez...
Şükürler olsun ki tiksindim...bende nefsime hakim olamayanlardandım ama allahıma çok şükür hep dua ettim ne olur beni tiksindir diye şimdi eşime karışıyorum içme diye o da tamam bebek doğmadan bırakıcam diyor, bebeğimin babasını sigara içerken görmesini yada o kokuya maruz kalmasını bile tahammül edemem bu saatten sonra...kızlar sabahları uyandığınızda ağzınızda o tadın olmayışı o kadar güzel ki! ve anında uykunuz açılıyor dipdiri kalkıyorsunuz.
bende hamile kalmadan önce günde 1 paket içiyodum.5 haftalıktı öğrendiğimde.5 hafta boyunca dumanla haşır neşir olmuş bebişim.kendimi çok kötü hissettim ama en azından bıraktığım için fedakar bir anne olduğuma inanıyorum.şuan 4 aylığım.Sigara benim için hayat demekti.yemeklerden sonra kahve içerken arkadaşlarla muhabbet ederken canım sıkıldığında ......... ama benim keyfim önemli değil değil artık. Herşey bebişim için.Allah korusun bişi çıkarsa ilerde bak ben sigara içiyodum benim yüzümden oldu diye vicdan azabı duymim ... haksızmıyım kızlar ... sizlerde artık anne olacaksınız kendi keyfinize en azından bebek doğana kadar ara verin....
Ben sigarradan nefret eden biri olarak sigara içen anne adyları komşunuzun yada başkasının çocuğu şu anda sağlıklı diye ilerde bi sorun çıkmayacağını nerden biliyordunuz?Knendinize bakın siz sigara içiyosunuz diye hemen yarın kanser mi oluyosunuz yıllar sonra karşımıza çıkmıyo mu bir çok sorun geçen hafta kayınbabam kalp krizr geçirdi.Herkas ay bişeyi yoktu sapasağlamdı diyo Sonunda ben isyan ettim sen 12 yaşından beri günde 1 paket sigarayı iç yağlı tuzlu şekerli şeyleri götür ondan sonra da yan gel yat kendi vücudumuza bunu yapmaya hakkımız yokken nasıl oluyoda masum yavrularınıza yapıyorsunuz hem de bile bile bunun hesabını çok zor verirsiniz arkadaşlar Çocuğunuz 20 yaşına geldiğinde bi beyin rahatsızlığı geçirse bunun sizin daha o minicikken beyini oluşurken içtiğiniz sigaradan olmadığını kim söyleyebilir ki...
SİGARA VE ALKOL BEBEGE DİREKT OLARAK PLASENTA YOLUYLA GEÇİYOR....
BAŞKA SÖZE GEREK YOK SANIRIM.... VE HER İKİSİNİZDE ZARARLARINI HERKES GAYET İYİ BİLİYOR....
sunu merak edıyorum canım bı ara moralım ınanılmaz bozuktu bende hamıleyım ve sıgara içtim doktorumu aradım çok kotuyum ve bebeğime zarar verdiğimi bılıyorum ama su durumda içmeden yapaamam çıok streslıyım dedım doktorum bana 10 taneden sonrasının bebeğe ulaştığını soyledı ve kendımı kasmamam gerektiğini soyledı plestadan gecer falan hiç demedı merak ettım şımdı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?