ben de ilk hamileliğimdede şimdide 1 pakete yakın içiyordum tabi hemen bırakmak çok zor oluyor birde hiç tiksinmedim tam tersine canım daha çok istedi ama içmedim arkadaşlar çok çok bunaldığımda eşimin sigarasından bir iki nefes çekiyordum 10 15 gün içinde bıaktım ama inanın her gün aklımdaydı şimdide öyle ilk doğumumu yaptığımda eve döner dönmez içtim malesef sigarayı seviyorum ama bebişlerimiz için içmeyeceğiz....
Karnı yeni yeni belirmeye başlayan arkadaşımı, elinde sigarayla gördüğümde inanamadım. Bu kadar aklı başında bir kadın hamileyken nasıl sigara içebilir? Bir de aynı vakadan ikincisini gördüğümde ortak savunma verdiler: 'Doktor günde iki tane içmeye izin veriyor.' Bu cevaba inanmak oldukça güç... Bir tarafta hamilelikte sigara içmeyi doğal kabul edenler var. Diğer tarafta da hamilelikte yaşamı durdurup dokuz ayını cam kutuda geçirmesi gerektiğini düşünenler... Hamilelikte yasaklar, yanlış bilinen doğrular, evde her kafadan çıkan ayrı sesler...
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Academic Hospital'dan Prof. Dr. Mithat Erenus, en çok tartışılan konulara açıklık getirdi.
YANLIŞ: Hamilelikte iki-üç tane sigara içsem bebeğim etkilenmez, doktorum da izin verdi!
DOĞRU: Pasif içicilik bile bebeği etkiler. Sigara bebek ölümüne, erken doğuma, bebeğin normalin altında bir kiloyla doğmasına neden olur.
'Her içilen sigara, doğrudan anne karnındaki bebeğe geçiyor. Bir paket içerseniz bebek bir paketlik, beş tane içerseniz beş sigaralık etkileniyor. Çalışmalar gösteriyor ki sigara içmeyen bir kadın, sigara içilen bir ortamda bulunduğunda bebek dumandan etkileniyor. 'Üç tane içerseniz hiçbir yan etkisi yok' demek söz konusu bile değil. Günde iki paket sigara içen, içmediğinde çok stresli olan bir hamileye 'Günde iki tane içebilirsin' diyen hekim hastasıyla pazarlık yapmıştır.'
<<<< Arkadaşlar öncelikle merhaba bende günde 1 ,1.5 paket civarı sigara içiodum fakat şu an agzıma bile sürmüorum ...Lütfen ama lütfen bebeğinizi zehirlemeyin ...Kızlar hamileyken sigara içmek eroin almakla esdeger etki yaratıo cocuk üzerinde...Bu yazdıklarımı mutlaka biliosunuzdur ama ben doktor 4 izin verdi die yazan arkadaslar icin bi nebze olsun caydırıcı olabilir die yazmak istedim ...Hayatta imkansız..asla yapamam dediginiz seyler siz yapmak istemediginiz müddetce imkansızdır...Bu imkansızları sonlandırmak tamamen sizin iradenizdedir ...Lütfen kendinizi düsünmüosanız bebişinizi düsünün ve İÇMEYİN :1no2::1no2: >>>>
kolay beğenmemmmm başak burcuyum sanırım onunla alakalı bir durum
ama sen de ne kızıyorsun ki senin iyiliğini düşündük hata mı ettik, o zaman şöyle söyleyim canın istedikçe iç canım, dumanını sakın boşa verme , her zerresini çek ciğerlerine, bebişin dünyaya gelince anne sütü yerine sigara ister senden a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?