Hamilelikte ne gibi sorunlar yaşadınız?

Sevgiiia130

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
43
11
8
24
Merhaba hanımlar. Ben 6 haftalık hamileyim ve 2 buçuk yıllık evliyim. 2 yıl çocuk istemedik gezdik ve sonra 4 ay deneme sonucu hamile kaldım ve çok mutlu olduk . Fakat ben hamileliğin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim çevremde olan hamileler hiç sıkıntılarını dile getirmemislerdi. Benim midem çok bulanıyor ve istiğfar ediyorum uykumdan uyanıp. Dişlerim ağrıyor, başım ağrıyor,midem bulanıyor ve artık bende bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 7 haftalık olduğumda kalp sesini dinlemeye gideceğim 5 haftalık iken kese oluştu fakat bebek görünmedi. Buna da kafa yoruyorum lütfen benim gibi sıkıntı yaşayıp çare bulanlar varmi ilk gebeliğim ve çok mutsuzum hiç hamile gibi hissetmiyorum.

Aaaa hemen olumsuzluğa neden kapılıyorsun canım ilk haftalar hatta 12. Haftaya kadar yemeklerle aram hiç iyi değildi vucudun hamileliğe alışma evresindesin cogu kisi ayni seyi yasiyor bu donemde hamileligini sıkıntı olarak adlandırma bence tadına bakma çalış

Merak etmeyin yaşadıklarınız cok normal. Doktorunuz size bulanti hapi verecek. Ben buna ek olarak 3.aydan itibaren gebelik reflusu yasadigim için doguma kadar mide koruyucu kullandim.

Verdiği haplar ise yaradı mı peki ?
Bende reflu oldugu icin işe yaramadı. Ancak reflusu olmayan sadece bulantisi olan arkadaslarim ve akrabalarim memnun kalmisti. Piyasada birkac tane ilac var, birinden memnun kalmazsaniz digerini veriyor.

Ha birde sunu soyleyeyim. Saglik ocağının verdigi folbiol bulanti yapiyor. Doktorum gunluk 4mikrogram folik asit ihtiyacimin olduğunu, folbiolun ise cok yuksek miktarda folik asit icerdigini bununda bulantiya sebep olduğunu söylemişti. Baska bir folik asit kullandim, ismini hatırlamıyorum, devletin karsilamadigi bir folik asitti.

Ben sabah akşam hormon ilacı kullanıyorum ve günde 1 kere folk asit kullanıyorum adı folidays . Hormon ilacının adı da duphaston

Bende 4 aylik hamileyim. Hic istigfar etmedim Mide bulantilarim azda olsa oldu. Uyku hali+ yorgunlugum 4. Aydayim hala daha devam ediyor. Her yerde uyuyorum. Ama inanin ilk uc ay sonra cogu sikayetleriniz azaliyor daha rahat yiyip iciyosunuz. Sabredin bu surec 9 aylik bi surec o kadar guzel seyi kucaginiza almanin bir bedeli olmali :)

Vajinal enfeksiyon...sepsis

Canım ilk haftalarda normal en gec 14 haftada geçiyor her hamilelik aynı değil bazıları hic belirti bile yaşamadan rahat bir gebelik sürdürüyorlar.. Benim 2 ci olmasına rağmen ilkine gore çok problem yaşadım.. Ama 1.trimesterde zorluk oluyor 2 ci trimestere gecince bakın ne kadar rahatladiginizi goreceksiniz.. Mide bulantisi cok bunaltiyor prilam yazdrin dr..nuza.. En azindan yemeğinizi yersiniz.. Geçecek ama emin olun

Hamileliğimin 6. ayına kadar hep istifra ettim hatta 6. ayda dahil buna bulantı hep oldu komadaki hastalar gibi yattım
Her yerim ağrıyordu hemen kötü düşünme oluyor hamilelikte

Gebeliğimde ilk 4 ay mide bulantısından neredeyse öleceğimi düşünüyordum. Yataktan kalkamıyordum. Sadece yiyeceklerden değil, kokulardan evdeki eşyalardan, hamile kaldığım dönem gittiğim marketlerden, internet sitelerinden bile tiksinmiştim. Bilgisayarda biseye bakmam gerekince bile öğürmeye başlıyordum. 4 ay sadece elma ve yoğurt yedim. Tiksindiğim için oturma odasına giremedim. Buzdolabı öyle pis kokuyordu ki, mutfağa uğramadım bile. Bu süreçte 6 kilo verdim. 4 aydan sonra mide bulantılarım azalmaya başladı ama yiyeceklerden tiksintim hiç geçmedi. Çay ve kahve bağımlısı olan ben, 9 ay çay kahve içemedim. Taze ekmek kokusu bile berbat gelirdi.
Onun haricinde kanamam oldu, bi dönem düşük tehlikesi yüzünden hep yattım. Hiçbir şekilde ev temizliği yapmadım. Ayrıca bel ve boyun fıtığım var normalde. Onlar da iyice çoğaldı hamilelik dönemimde.
Benim zor zamanlarım kışa denk gelmişti, çok ksr vardı. Şimdi bile kar fotoğrafı görünce öğürmeye başlarım kusasım gelir.
Doğumdan sonra hepsi geçecek. Şimdi herşeyi yemek istiyorum ama şimdi de bebeğimde besin alerjisi ihtimali var, diyet yapıyorum. Yine birşey yiyemiyorum emzirdiğim için.
Annelik çok güzel ve çok zor bir şey. Allahım isteyen herkese nasip etsin, tüm bebeklere sağlık mutluluk versin.

Geçmiş olsun öyle de böyle de atlatacagiz bu durumu yapacak birsey yok allahim aza indirsin dertlerimizi bir insan dünyaya getirmek kolay değil tabiki herkes nasıl atlattıysa bende atlatacagim inşallah 7 haftalık olduk bu mide bulantısı kabızlık baş ağrısı dis eti şişmeleri beni öldürecek ama inşallah atlatacagim.

Gecmis olsun . Her hamilelik farklidir.
Ben ilk 6 ay kustum. bulanti hapi kullanmama ragmen kustum.
Zaten hali hazirda yuksek tansiyonum vardi. 7. aydan sonra buna gebelik sekeri de eklendi

o yuzden hic cevrendekiler kimse su olmamis bu olmamis dediginde takma kafana. herkes farklidir, her beden farkli tepki verir hamilelige.
Hele dogumunun uzerinden 3-5 sene gecen birilerine hic sorma. herseyi toz pempe hatirliyordur cogu

Benimki 9 ay boyunca kusmali,bolca bacak ağrılı,sürekli uykulu ve aç geçti.Ben de çok keyif alicam falan diye düşünmüştüm.Her ay bu ay bulantı kusma biticek diye doktora gide gide doldu 40 haftambenimki çok nadir sanırım.Genellikle 2.trimester de insanlar daha iyi hissetmeye basliyo.

Birazcık sabır

Daha yolun çok basındasın canım kalp atışını duyduktan sonra bu sıkıntıları hissetmeyeceksin bile birde hareketlerini hissettiğinde hepsi geçecek merak etme
Ben çok sıkıntılı bir hamilelik yaşadım düşük riskim vardı o geçti erken doğum riski üzerine gebelik şekeri yüksek tansiyon yoğun diyet aç geceler Üzerine bir de bebek ters durdu mideme akciğerlerime baskı nefes darlığı aşırı bulantı derken onu kucağıma aldım çok şükür
Ve diyorum ki yaşadığım tüm sıkıntılara değer sende böyle hissedeceksin Sağlıkla kucağına al inşallah

İlk 3 ay aşırı mide bulantısıyla geçti sonra bir kaç ay rahattım son aylar da bel sırt ağrıları karında aşırı sertlik sürekli istirahat halinde geçti bi şekilde geçiyor

Bende çok mide sıkıntısı yaşadım. Sonra 14.haftada safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kaldım ağrıdan su bile içemiyordum çünkü safram o kadar büyümüş ki patlamak üzereydi. Sonra ameliyatta kullanılan ipe alerjim varmış kesi yeri enfeksiyon oldu haftalarca antibiyotikler ve alerji ilaçları. Ve 38.haftada plasentanın erken ayrılması nedeniyle acil sezaryen doğum yapmam gerekti. Pembe bir hamilelik dönemi değildi. Kızım iyiki var ama tekrar hamilelik mi asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…