Hamilelikte makyaj.. ?

mavi90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
101
14
98
Kızlaar çok mutluyummm5haftalik hamile oldgumu ogrendimm bikac gun once :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin..Cok degisik bi duygu..

Simdiii gelelim sormak istedigim seye..ya ben makyaj yapmayi cok seven biriyim..hamilelikte dermotologla gorustum kesinlikle makyaj yasak dedi..cok kullanmak istiyosan mineral icerikli dogal makyaj malzemeleri kullancaksin dedii..varmi onerebilceginiz markalar ? Siz neler kullaniyosunuz? Nemlendirici , makyaj malzemesi vs..

Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Makyaj için doktorum bir şey demedi. Sadece boyama saçlarını dedi. Rimel ve kalem kullanıyorum onun dışında başka bir şey yok zaten.

Sagol cnm benim insallah sende saglikla kucagina alirsin..
Ya kimi doktor yap bisey olmaz diyo kimi yapma diyo..biraz muallak galiba

Ben ilk 3 ay kesinlikle ne makyaj yaptim ne de oje sürďüm .özellikle oje makyajdan daha tehlikeli.3 ay bittikten sonra başladim makyajda özellikle rimel çok tehlikeli hamileler icin organik markalar var parapen fln içermemesi önemli onlardan alabilirsin .makyaj temizliyici olarak da ezcane ürünlerini kullaniyorum yine parapen turevi kimyasallarin olmadigi bioderma,dermologica ,babe gibi ama her gün yapmamaya yine dikkat ediyorum ..zaten mide bulantilarin başlayacak yakinda kendini ruh gibi hissetmeye başlarsin hiçbir sey yapasin gelmez:)
Bir de aşagida Aysenur Yazicinin hamilelikte tavsiye ettigi ürünler var belki işine yarabilir ..
- Sabah akşam uygulanan hamileler için onarıcı ozon Enozone Onarıcı Ozon Bakım Losyonu 50 ml.

- Sabahları uygulanan mikro dolaşımı canlandıran Mama Mio Lucky Legs - Ayak ve Bacak Bakım Kremi 100 ml.

- Ferahlatan serin bacak jeli Dottor Ciccarelli Ayak - Bacak Rahatlatıcı Jel 50 ml.

- Simplers Botanicals Clear Skin Organik Cilt Yağı 5 ml.

- Alorée Sweet Purifier Cleansing Milk 125 ml.

- Mama Skin by Absolution All In One Organik Saç, Vücut ve Yüz Yıkama Jeli 100 ml.

- Raen çamur maskesi

- Coslys Organik Sertifikalı 5 Bitki İçerikli Parlama Önleyici ve Nemlendirici Krem 50 ml.

- Palmers Parlaklık Sağlayan Hamilelik Kremi 250 ml.

- IDA.KEW Hamile Bakım Yağı 100 ml.

- Mama Mio Tummy Rub Butter- Hamilelik Çatlağı Önleyici Krem 120 ml.

- Mama Mio Tummy Rub Oil - Hamilelik Çatlağı Önleyici Yağ 120 ml.

- Mama Mio Goodbye Stretch Marks- Çatlak Önleyici Krem 100 ml.

- Mama Mio O-Mega Body Buff - Nemlendirici Vücut Kesesi. 200 ml.

- Mama Mio Mighty Moisture Yüksek Proteinli Nemlendirici Yüz Kremi 50 ml.

- Rosece Naturel Anne Bebek Bakım Seti

- Locherber Yorgun ve Şişmiş Bacaklar için Krem 150 ml.

- Locherber Çatlak Kremi 150 ml.

- Hakime Hanım Çiftliği Zeytinyağlı Duş Jeli 400 ml.

- Trukid Sunny Days Daily - Mineral Organik içerikli SPF30 Güneş Kremi 100 ml.

- Biopark Cosmetics % 100 Saf Organik Soğuk Pres Tatlı Badem Yağı 100 gr.

- Palmer's kuru ve hassas cilt hamileler için karın yumuşatıcı yağ

- Ausganica Rose Facial Cream 40 gr.

- Zorah Rozo Body Scrub 200 ml.

- REN Moroccan Rose Otto Body Wash 200 ml.

- REN Neroli And Grapefruit Body Wash 200 ml.

- Palmers Gerginliği Önleyen Masaj Losyonu 250 ml.

- Palmer's Cocoa Butter Formula Firming Butter (çabuk irileşen karınlar için)

- Raen, Durance, Soante, Lavera, Logona duş jelleri ve peelingleri

- Rare Blossom, Eco Cosmetics, yüz bakım ürünleri, duş jelleri

- Rare Blossom duş jelleri + vücut yağları

- Raen bitkisel losyonları + duş jelleri +ayak kremi

- Huiles&Baumes yüz ovucu krem, temizleyici, peeling ve kremleri

- Palmer's karındaki gerginliği azaltan krem

- Durance lavantalı nemlendirici ve tonik

Ayşenur Yazıcı

Sagol cnm benim insallah sende saglikla kucagina alirsin..
Ya kimi doktor yap bisey olmaz diyo kimi yapma diyo..biraz muallak galiba

Sanırım öyle.. Makyajı bebe şampuanı ile temizliyorum her zaman hamilelikten önce de.. Makyajımı yapmıştım yapma demedi doktorum. Sormadım da yasaklarımı takır takır saydı arasında yoktu zaten. İlk hamileliğimde de yapmıştım.. Bir şey olmadı şükür. Altı buçuk yaşında oğlum. Hayırlısı olsun bakalım

Hamilelik boyunca makyaj yapmadim. Organikte olsa icinde boya var. Birseyler var. Sadece parabensiz olmasi yeterli degil bence. Hamilelik boyunca dus sonrasi bebe yagi vucuduma ve yuzume surup durulandim . Yuzumede suruyordum. Gayet iyi nemleniyordu. Gerek yok bence diger birsuru seye. Maddi acidanda gereksiz Onlardada katki maddeleri var. 9 ay az bir zaman degil hergun vucut onu emecek. Oje emzirme donemindede kullanmadim. Hem oje hem aseton cok zararli. Sac boyasinin kanitlanmis birseyi yok diyorlar ilerde arastirilirsa boyatmayin diye birsey cikabilir. Boyarken dayanamiyoruz sac derisi yaniyo bitkiseli bile ne kadar bitkiseldir. Boyatmadim saclarimi. Cok beyaz rahatsiz edecek derecede ise kisiye kalmis. Vitsmin kullanacaksiniz ilerleyen aylarda saciniz parlayacak ve dokulmesi bayagi azalacak. Sizin tercihiniz yine

Saç dökülmesi duracak mı ya? Benim oluk oluk dökülüyor yakında kel kalırım gibi hissediyorum. 10+4 oldum hiç azalmadı hala aynı dökülüyor

Bende rimel kalem ve allık kullandim ve kullanıyorum :) doktorun sadece saç boyamayı yasakladı o kadar

Saç dökülmesi duracak mı ya? Benim oluk oluk dökülüyor yakında kel kalırım gibi hissediyorum. 10+4 oldum hiç azalmadı hala aynı dökülüyor
Kullandigin vitaminler bide bebek besliyor sanirim. Banada hamileligin baslarinda demislerdi. Saclarin gur parlak oluyor . Cok az dokuluyordu. Hatta kardesimin dugunune topuz yaptirmaya gittim kuafir saclarin canli guzel demisti. Yuzunde parliyor ayrica . Emzirmede de dokulmeye basliyor saclar

5 aylık hamileyim canım hiçç öyle makyajımdan ödün vermedim. Ruh gibi gezmek neden? Kaliteli ürün kullandıktan sonra sorun nedir? Ellerimizi günde kaç kere yıkıyoruz o zaman onlara da mı dikkat edelim? Saçma böyle şeyler. Hamile olduğumu öğrendikten sonra balyaj bile yaptırdım şükürler olsun gayet sağlıklı bebeğim. Ha şöyle bi durum oldu yüzüm hassaslaştı. Bb krem sürünce bazen yanağım kızarıyor. Bunun için de çok çok sürmüyorum. Aman yok kimyasal derine geçecek de bebeğe gidecek de ohooooo. Nelere nelere maruz kalıyoruz gün içinde. Hele içimiden geçen radyasyonun haddi hesabı yokken yüZüme sürdüğüm allık mı zarar verecek bebeğe?

Arkadaşlar yediğimiz içtiğimiz herşey kimyasalın kralı zaten.İnanın makyaj içlerinde en hafifi kalır.
Makyajınızı silmeden yatarsanız o zaman tehlike arz edebilir ama onun dışında asla yasak değil.

Dermatologin yasak dediyse yapma bence . Uzman biri soylemis sonucta . Zaten gunluk nelere maruz kaliyoruz bu ne olacak o ne olacak diye diye zarar veren seyler 5 ken 15 yapiyoruz. Makyaj malzemeleri kimyasal bize normalde zarar. Baskasinina birsey olmadi diye en cok yaptigimiz yanlislar. Teninden emilip bebege gecene kadar diye birsey yok. Teninden senin kanina gecip ordan bebege geciyor. Sadece makyaj degil genel anlamda ne kadar azaltirsan zararli seyleri o kadar iyi.

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim..evet makyaj yapmasak cok daha iyi ama aynaya baktgmda kendimi iyi hissetmem lazim..calisan bi bayanim hergun işe makyaj yaparak gittim..simdi pat diye makyaj yapmayip soluk ve yorgun bi yuz kendimi kotu hissetiriyo..
Bu yuzden hemen organik; petrol turevi madde icermeyen,parabensiz makyaj markalari arastirmaya basladim..
Arastirmalarim sonucunda en cok tercih edilenlerin young blood , physcal formula markalarinin oldugunu gordum..
Ve kararimi phsycal formuladan yana kıldım..Eczanelerden alabilir ya da netten siparis verebilirsinz..ben netten siparis verdim bekliyorum :)

foruma yeni katıldım :) ayrıca yeni hamiş olduğumu öğrendim. tabi çalışan biri olarak iş yerinde solgun ölü balık gibi bakan biri olmak istemedim aslında hamile olduğumu öğrenmeden araştırmalara başlamıştım makyaj konusunu veeee young bloodun mineralli toz fondotenini seçtim. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum çok memnun kaldım. yüzümde yok gibi çok hafif.hamile olduğumu öğrendim ve aynı markanın mineralli allığınıda sipariş verdim. umarım ondanda memnun kalırım.

bende yeni hamişler arasındayım :) bu makyaj konusunu bende uzun süre araştırdım. hamile kalmak için çalışmalar başladığından beri young bloodun mineralli fondotenini kullanmaya başladım. çok beğendim. şimdide mineralli allığını sipariş verdim umarım ondanda memnun kalırım. doktorum makyajla ilgili bir uyarı yapmadı bana.oje sürmeyi bıraktım tüm forumlarda zararlı olduğu yazıyor çünkü. hergün makyaj yapan ve çalışan biri olarak makyajı bırakmak istemiyorum. siz rimel olarak ne marka kullandınız yardımcı olursanız sevinirim. bu arada herkes bebişini sağlıkla kucağına alır inşallah.

Cnmmm öncelikle tebrik ederimm sağlıkla al kucağına inş:) ben cok arastrdm ve rimelde digerlerine nazaran en dogal icerigin physicians formulada olduguna karar verdim.. 3aydir kullaniyorum memnunum.. link atiyorum bakman icin.. mesaj kutuna bak.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…