• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakım=makyaj mı?

Makyaj=bakımlı kadın algısı tamamen makyajın kusurları kapatmasından doğuyor bence. Makyajla ışıltılı bi cilt edinmektense beslenmeyle ve gerekli ürünlerle ışıltılı bi cilt elde etmek daha mantıklı geliyor bana. Peki ben bunu yapıyor muyum? Hayır :D abanıyorum highlightera

cok rencide edici bi tavir ki arkadasiniz hak etmemis,en azindan oradan cikinca soyleseydiniz daha usulne uygun

Arkadasinizin size bunun lafini etmesi ne kadar yanlissa sizin de oyle bir laf söylemeniz yanlis. Sizinki bakim degil temizlik. Onunki ikisi de degil. Ama ikiniz de bakimli degilsiniz. Bakimli kadin olmak zor is zaten. Hem temiz olacaksin hem kararinda makyaj yapacaksin hem sacin basin derli toplu olacak hem düzgün giyinmesini bileceksin vs vs. Su anda evdeyim ve bu azmi kendimde buluyorum ancak calismaya başlayınca kesin yine bi eyeliner yeter saci topla amaann bugun de spor ayakkabi giy moduna inerim. :işsiz: bu azmi her gun her daim kendinde bulanlara imreniyorum valla.

bence ağzının payını, hak ettiği cevabı çok güzel vermişsin, ağzına sağlık. seni kız yapalım falan ne demek? kime ne ki?
ben de makyaj sevmem, yapmam, ne mezuniyetimde yaptım ne özel günlerde yaparım. sevmiyorum yani, ne yapayım? beni güzel yaptığını düşünmüyorum, bu zamana kadar hiç umrumda da olmadı açıkçası. ama kalıba sokulmaktan ben de çok rahatsızım mesela yarın öbür gün iş görüşmelerine nasıl gideceğim hiçbir fikrim yok. makyaj falan yapamam herhalde, yapmam diye düşünüyorum. ne olacak bilmiyorum yani, bu yüzden iş kaçırır mıyım :) kaçırabilirim çünkü burası Türkiye. yapana, sevene saygım sonsuz, insan kendini nasıl iyi ve güzel hissediyorsa öyle gezmeli bence. ama başkalarını buna zorlamak, onlar yapmadı diye onları yadırgamak falan çok yanlış geliyor bana.

çanta konusuna gelince, ya bu sırt çantaları çok rahat ama fazla spor duruyor. onun yerine kullanışlı ve zarif normal bir çanta tercih edebilirsin hep spor gözükmekten rahatsızsan. ben de yurtta kaldım ve dışarıda makyaj güzeli olan o kızların yurdun içinde ne pis, ne bakımsız, paspal olduğunu gördüm.

birileri makyaj yapmayan kadının bakımsız ve paspal olduğunu düşünürüm demiş. istediklerini düşünsünler, sana ne ki bundan? o onların düşüncesi, sen de onlar hakkında birşeyler düşünebilirsin, özgürsün.

Ben makyaj yapmayi sevmem ve hep sırt cantası kullanirim bu yüzdrnde arkadaşlarim bana takılır "Askerimiz geliyor"diye ki bu gune kadarda hiç bozulmadım benden hoslananda böyle hoslandi karakterim bu çıtı pıtı değilim .neyse bugün arkadaslarimla kozmetik mağazasına girdik güya beğendiği bir makyaji alacaktı bi arkadasimiz ama 2 saat çıkamadı.Bende sevmem hani beklemeyi hade ama dedikce "aman ne olcak belki sende hwvslenirsin iki makyaj yapar bakımlı olursun" dedi neyse dedim sustum en sonda sanada alalım seni kız yapacaz dedi ama bòyle alayli. Ay benim gözüm döndü orda.dedim "Senin bakimdan kız olmaktan kastın deodorant hic kullanmayip surekli ter kokup ruju suratinin yarisina yaymaksa evet ben degilim itirazin mi var" dedim cıktım gittim. ki bu arkadaş hakikatten deodoranttan bir haber ama suratı boya küpü bir insan ki genelde birakin sarılmaya aşırı hassas burnum yüzünden yanina dahi oturmam ama ortak arkadas grubu sagolsun bir araya geliriz.Neyse ben bu kızın olduğu ortama bi daha oturmamda aklimada takıldı bakım demek makyaj mı demek?
Ben 18 yasimdan beri yüzüme düzenli nemlendirici kullanır ayda 1 muhakkak dogal maske yaparım.Agdam falan zerre gecikmez çünkü sevmem bol bol nemlwnirim ki bu tüm vücut ve saclar içinde geçerli.Tirnagim renkli oje surmesem bile muhakkak cilası törpüsü vardır ve ayrica deodorantka roll on la yasarim şimdi ben bakimsiz mıyım?
Bu millette ki bakım=renkli kozmetik anlayisini ben zerre anlamıyorum ya.Kadınlığın feminenliğin fıtratinda illa topuklu giymek mi vardır pembe çok sevmeyimce kol çantası kullanmak istemeyince kadınlıktan uzak mı duruyoruz yahu?

Ben makyaj yapmayi sevmem ve hep sırt cantası kullanirim bu yüzdrnde arkadaşlarim bana takılır "Askerimiz geliyor"diye ki bu gune kadarda hiç bozulmadım benden hoslananda böyle hoslandi karakterim bu çıtı pıtı değilim .neyse bugün arkadaslarimla kozmetik mağazasına girdik güya beğendiği bir makyaji alacaktı bi arkadasimiz ama 2 saat çıkamadı.Bende sevmem hani beklemeyi hade ama dedikce "aman ne olcak belki sende hwvslenirsin iki makyaj yapar bakımlı olursun" dedi neyse dedim sustum en sonda sanada alalım seni kız yapacaz dedi ama bòyle alayli. Ay benim gözüm döndü orda.dedim "Senin bakimdan kız olmaktan kastın deodorant hic kullanmayip surekli ter kokup ruju suratinin yarisina yaymaksa evet ben degilim itirazin mi var" dedim cıktım gittim. ki bu arkadaş hakikatten deodoranttan bir haber ama suratı boya küpü bir insan ki genelde birakin sarılmaya aşırı hassas burnum yüzünden yanina dahi oturmam ama ortak arkadas grubu sagolsun bir araya geliriz.Neyse ben bu kızın olduğu ortama bi daha oturmamda aklimada takıldı bakım demek makyaj mı demek?
Ben 18 yasimdan beri yüzüme düzenli nemlendirici kullanır ayda 1 muhakkak dogal maske yaparım.Agdam falan zerre gecikmez çünkü sevmem bol bol nemlwnirim ki bu tüm vücut ve saclar içinde geçerli.Tirnagim renkli oje surmesem bile muhakkak cilası törpüsü vardır ve ayrica deodorantka roll on la yasarim şimdi ben bakimsiz mıyım?
Bu millette ki bakım=renkli kozmetik anlayisini ben zerre anlamıyorum ya.Kadınlığın feminenliğin fıtratinda illa topuklu giymek mi vardır pembe çok sevmeyimce kol çantası kullanmak istemeyince kadınlıktan uzak mı duruyoruz yahu?ayy ben cok gıcık oldum.
Valla arkadaşım sen baya baya bakımlısın & temizsin sadece çok renkli olmayı sevmiyorsun takma kafaya :) çokta güzel ağız payı vermişsin :)

Kendini nasil iyi hissediyorsan oyle yasa.En onemlisi icsel temizlik zaten . Yurtdisinda yasiyorum , pratik olmasi sebebiyle sirt cantasi takiyorum ise giderken.Ofise varinca sirt cantasini birakip topuklu ayakkabilari giyip hafif bir makyajla gunu cikariyorum.Kadinlar burada ekseriyetle boyle.Dip boyasi gelenmi dersin , ise hortlak gibi gelen mi dersin her turden bakimli bakimsiz kadin var kimsenkimsenin umrunda degil.Niye kendimizi kaliba sokalim ki bu kadinligindan birsey eksiltmez

Bu millette ki bakım=renkli kozmetik anlayisini ben zerre anlamıyorum ya.Kadınlığın feminenliğin fıtratinda illa topuklu giymek mi vardır pembe çok sevmeyimce kol çantası kullanmak istemeyince kadınlıktan uzak mı duruyoruz yahu?ayy ben cok gıcık oldum.

bak çok güzel vermişsin ağzının payını, helal olsun valla. iyi bozmuşsun . bende sevmem ter kokan insanı.

ama bakm makyaj demek değildir..

seni beğenen böyle beğeniyomuş zaten, doğallığınla yani ki bencede en iyisi dogallıkkk..

bende çok çoooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk nadir makyaj yaparım, eşim kızar mesela ben seni makyajsız seviyorum dediğim halde neden makyaj yapıyosun der. bu yüzden ne zaman makyaj yapsam arabaya biner binmez ıslak mendille rujumu ve pudramı silerim. zaten normaldede cildim makyajı hiç kaldırmıyo. hemen sivilceleşiyorum :D

ve inanki doğal kadın görebilmek çok zor artık. boşver sen doğru yoldasın herkes o kız arkadasın gibi ruju kulaklarına kadar sürmek zorunda değil,etkilenme sakın ha. cildin demekki güzel ki makyaja ihtiyaç duymuyosun, tarzını devam ettir kesinlikle.

ki bide şöyle bişey var bence ;

kadınlar erkekler tarafından beğenilmek için değil
diğer kadınlarla olan gizli ego savaşları yüzünden makyaj yapıyolar.

'''' kızlar bunu çok gördüm ben, ortamdaki en güzel kadın olacam diye buruşuk muşambaya dönüşenler var, bide makyajı yapamıyolar adam akıllı öyle hayal edin, bi ara bi eyeliner gördüm , kadının gözü yan yatmış virgüle benziyodu resmen ( ,) .. kendisi için makyaj yapanları tenzıh ederim '''''

Tatlım ben de sevmem makyajı, rimel fondoten vs çoook özel günlerde. Ki bence fondötenden uzak dur. Neyse sorularına gelince yaşın daha çok küçük ama kendine sırt çantası yerine spor bir kol çantası alabilirsin.

Başlangıç için modeller (reklama girmez inşallah, örnek olsun diye koydum)

https://www.korayspor.com/bayan-cantasi/

Sonra sağlıklı olan güzeldir, önemli olan vücudunun fit olması.

Topuklu ayakkabı zaten günlük hayatta bence sakil duruyor. Skinny bir kot, dar kesim bir tişört, altına da hoş bir spor ayakkabı

Kokoş olmadan da kadınsı olmak mümkün, ki böylesi bence daha tercih edillir

Mesela benim yüzüm hafif lekeli bu nedenle bb-krem kullanıyorum, çok hafif dudaklarımı renklendiriyorum, saç uçlarımı zaten kuruturken şekillendiririm. Buyrun sana bakım.

Ben de senin gibiyim. Benim bir de koyu renk takintim vardir. Arkadaslarim dalga geciyor bebegine de hep siyah mi giydireceksin diye. Herkes gibi olmadigim icin mutluyum. Bana dayatildigi gibi degil de icimden geldigi gibi yasadigim icin mutluyum. Seni de gayet ozguvenli ve Yaptigindan emin gordum. Bosver ne derse desin o kompleksli insanlar.

Canim ya ben dogal guzelim makyaja ihtiyacim yok deseydin.
Bu arada makyaj bakim degil sustur bence. Hergun mis gibi dusunu almak, kilini tiuyune dikkat etmek, temiz olmak yeterli bence. Tek makyajim goz kalemim ve maskaram. Onu da canim istemezse surmem. Surekli topuklu giymek de manyaklikdir. Dugunden dugune o da kiyafetime sartsa ancak giyerim. Onda da babetlerimi yanima alir ilk firsatta giyerim.
Niye daha uzun gozukmek icin ayaklarima cin iskencesi yapayim. Niye daha guzel gozukmek icin yuzumu nefessiz birakayim. Hayir yolda bi ferahlamak istesen yuzunu bile yikayamazsin full makyajli olunca. Aman Allah yaratmis iste fazlasina gerek yok.

Elbette makyaj=bakim demek degildir. Yeterli degildir sacmalamis. Tam tersi anladigim kadariyla bakimli olmaktan cook uzak bi tip. Ayrica bi kadinin temiz olmasi temiz kokmasi kadar guzel bisey de yoktur bnce. Makyaji sevmemek bakimsizlik degil bi tarzdir. Daha dogal olmayi seviyosunuz demektir. Ne mutlu

Bakımın içine makyajı da katanlardanım.
Temizlik zaten şart, aynı kıyafeti terli terli giymeye devam etmek, sık yıkanmamak, ter kokmak, diş, el, ayak, kulak, saç temizliğine dikkat etmemek, genital bölgelerin tüylenmesine, temizliğine önem vermemek vb. bunlar kabul edilemez benim için. İnsaniyet namına şart ya temiz olmak, bakım makım değil bu, gerek. Hele bir grup var, aynı sutyeni "Kirlenmez" diye giyip duran ki sormayın... Ya makina için aparatı var, at yıka ya sabahtan akşama kurur, yok, aynı sutyeni yıkamadan haftalarca, aylarca giyenleri biliyorum.

Neyse, bu temizlik kısmını geçersek, bakım dendi mi düzenli spordan tutun da, beslenmeye kadar, kıyafetlerin temizliği ve uyumundan tutun, saç boyasına-rengine kadar her şey giriyor. Düzenli maskeler, kremlemeler, masajlar... Hepsi. Bu geleceğe yatırım, güzel yaş alma kısmı. Bu konuda bir rutin oluşturmaya ihtiyacım var mesela benim de. Düzenli spor, düzenli cilt maskesi günleri vb. tutturmalıyım.

Makyaja gelince; herkesin, yüzünde güzel bulduğu bir bölgeyi vurgulaması gerektiğini düşünenlerdenim. Mesela benim vazgeçilmezim göz kalemim; çekik gözlüyüm ve bu farkı kalemle vurgularım. Hiçbir şey yapamasam da sadece bunu yaparım, kalem/eyeliner çekerim incecik . Direkt havam değişir. Hiçbir şekilde makyaj yapmayan, sürekli spor giyinen insanlar, benim için fazla salaş.

Ya agziniza saglik konu sahibi!
Ona mi kalmis sizi elestirmek, les gibi ter kokan haliyle hem de!

Allah allah pedikür saglik ve hijyen acisindan zorunlu mu cidden? Hic duymadim daha once ki saglikla ilgili bir bolum okudum, anam babam saglikci. Tirnak kesmeyi de onlardan ogrendim. Duzgun araliklarla ve duzgun bir sekilde tirnaklarini kesen bir insanin hijyen icin neden manikure pedikure ihtiyaci olsun ki?

ayrıca kuaför salonlarında her gelene kullanılan aletlerle neyin sağlığı ve hijyeni sağlanabilir? televizyondan görülen her şey kural belleniyor...

Batik olmamasi icin duzgun kesmek onemli. Bunu herkesin yapabilecegini sanmiyorum. Tırnak etleriniz asiri duzgun degilse -ki benim degil en kucuk parmagimin uzeri deri kapli neredeyse- tum gun kapali ayakkabi icerisinde mantar yapar. Uygunsuz ayakkabi tirnak kalinlastirir. Bastan cozumu basit olan seyleri sonra ayak sagligi merkezlerinde avuc dolusu parayla cozmemek icin pedikur gereklidir. topuklarda catlama olmadan yumusatilmasi da gerekli. Catlarsa basmak bile cok aci verici.

wonderwoman97 wonderwoman97
Kendi aletlerinizi goturuyorsunuz kimseye kullanilan seyler kullanilmiyor. Mahalle arasindaki egitimi sertifikasi belli olmayan kuaforlerde yaptiriliyorsa zaten yaptirilmasin. Uzman medikal merkezler var.
20 yil avrupada yasadim. Doktor burda nasil kaplica gozluk ve ilac vs yaziyorsa orda pedikur de yaziyor. Pedikur seanslarina duzenli gitmediysen ayak sagligi merkezi yazmiyor ileriki asamalarda. Ucretini kendin odeyerek gidiyorsun. Bilmiyor olabilirsin ama hic bir seye dayandirmadan benim televizyonda gordugumu nerden cikartip karsi cikiyorsun?

Back
X