Bakımın içine makyajı da katanlardanım.
Temizlik zaten şart, aynı kıyafeti terli terli giymeye devam etmek, sık yıkanmamak, ter kokmak, diş, el, ayak, kulak, saç temizliğine dikkat etmemek, genital bölgelerin tüylenmesine, temizliğine önem vermemek vb. bunlar kabul edilemez benim için. İnsaniyet namına şart ya temiz olmak, bakım makım değil bu, gerek. Hele bir grup var, aynı sutyeni "Kirlenmez" diye giyip duran ki sormayın... Ya makina için aparatı var, at yıka ya sabahtan akşama kurur, yok, aynı sutyeni yıkamadan haftalarca, aylarca giyenleri biliyorum.
Neyse, bu temizlik kısmını geçersek, bakım dendi mi düzenli spordan tutun da, beslenmeye kadar, kıyafetlerin temizliği ve uyumundan tutun, saç boyasına-rengine kadar her şey giriyor. Düzenli maskeler, kremlemeler, masajlar... Hepsi. Bu geleceğe yatırım, güzel yaş alma kısmı. Bu konuda bir rutin oluşturmaya ihtiyacım var mesela benim de. Düzenli spor, düzenli cilt maskesi günleri vb. tutturmalıyım.
Makyaja gelince; herkesin, yüzünde güzel bulduğu bir bölgeyi vurgulaması gerektiğini düşünenlerdenim. Mesela benim vazgeçilmezim göz kalemim; çekik gözlüyüm ve bu farkı kalemle vurgularım. Hiçbir şey yapamasam da sadece bunu yaparım, kalem/eyeliner çekerim incecik . Direkt havam değişir. Hiçbir şekilde makyaj yapmayan, sürekli spor giyinen insanlar, benim için fazla salaş.