• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte lazer epilasyon

bir hastane de lazer yaptırdım,cihaz alex di. bana işlemi yapan bayanı göremeyince sordum. buğün hamile olduğunu öğrendi ve işten ayrıldı,riskli bir durum dediler.
bana da yapmadan önce hamilelik,emzirme durumu olmadığına dair imza aldılar.
araştırdığım kadarıyla ispatlanmış bir zararı yok.ama zararıyla ilgili yeterince çalışma da yok. çünkü bunun için uzun yıllardır kullanılıyor olması gerekir. eski bir uygulama değil.lazerle ilgili tüm çalışmalar olası yan etkileriyle ilgili.

Dogru soyluyorsunuz.
Bayan burda hamile olanlara da yapiyorum demişti bende ondan bi sorayım dedim. Zaten iki seansm kaldı hamilelikten sonra oraya gidicem bitsin. Baska yere başlıcam

Doktorunuza danısın.Güzellik uzmanı bence saglıklı bilgi veremez.

Ayy desene baya uzun zaman ara vericeeem

doktorum emzirirken devam edebilirsin sadece koltukaltına yaptırma demişti, gittiğim merkezdeki doktor ise emzirirken boşuna gelme hem parana yazık hem çektiğin acıya, hormonların çok değişecek ve bir faydası olmayacak dedi. gerçekten de emzirirken tüylerim baya artı ama memeden kesince geri azaldılar, sonra da son 3 seansımı yaptırdım ve kurtuldum, şimdi 6 ayda bir falan tek tük çıkarsa gidip yaptırıyorum.

doktorum emzirirken devam edebilirsin sadece koltukaltına yaptırma demişti, gittiğim merkezdeki doktor ise emzirirken boşuna gelme hem parana yazık hem çektiğin acıya, hormonların çok değişecek ve bir faydası olmayacak dedi. gerçekten de emzirirken tüylerim baya artı ama memeden kesince geri azaldılar, sonra da son 3 seansımı yaptırdım ve kurtuldum, şimdi 6 ayda bir falan tek tük çıkarsa gidip yaptırıyorum.

O surede jiletlemi aldın peki

yapan kişiye sordum,hiçbir zararı yok diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. onlar zaten doktor değiller sadece sertifikaları var. bir lazer için bebeği tehlikeye atmak ne kadar doğru bilemiyorum, uzmanlar hamilelik süresince doğal saç boyalarının da zararlı olmadığını söylüyor ama birçok anne bu konuda hassasiyet gösteriyor. Zaten hamilelik sürecinde hormonlardan dolayı tüylenme yeniden başlıyor, başa dönme riskini kabullenmelisiniz.

Lazer bu! Sıradan bir şey değil. Bence hafife almayın lütfen. Gebelikte çok çabuk çıkmıyor zaten görüceksiniz. Bebeğinizle sağlıklı bir gebelik ve kolay bir doğum diliyorum

siz gitmek istesenizde sizi alamazlar çünkü zararlı
ben koltuk altım için gittiğimde hamile değilsin değil mi dedi dedim bekarım hamile kalma gibi düşüncen varsa öncelikle epilasyona gelmeyi bırak dedi

siz gitmek istesenizde sizi alamazlar çünkü zararlı
ben koltuk altım için gittiğimde hamile değilsin değil mi dedi dedim bekarım hamile kalma gibi düşüncen varsa öncelikle epilasyona gelmeyi bırak dedi

Demek ki yapan kisilere gore degisiyor bu muhakkak zararlıdır zaten. Kadın oyle demisti alexte birşey olmuyor yapıyorum diye. İşte para için

ben bu konuda daha önce de yazmıştım ama pek ka'le alınmamıştım o zaman, umarım şimdi okuyanlar dikkate alırlar.
küçük bir şehirde yaşıyorum ve burada alexandrite cihazlar yasaklandı, İPL diye bir cihaz kullanılıyor lazer yetkisi de güzellik uzmanlarından alındı dermatologlara verildi. tabi ki uygulamada boşluklar çok fazla olduğu için güzellik merkezleri illegal biçimde uygulamalarına devam ediyorlar. ben bu işi milli eğitime bağlı bir okul şeklinde güzellik uzmanlığı sertifikası veren bir merkez sahibinden öğrendim. lazer uygulaması onlara da yasal. alexin yasaklanma sebebinde gelince, maalesef kanser tetikleyicisi olması... bahsettiğim uzman on seansın üzerinde alexin tehlikeli olduğunu söyledi.

ben on seanstan az olmak üzere alexandrite cihazla lazer epilasyon yaptırdım. jiletle idare edecek kadar azaldıkları için üşenip erteliyordum çünkü gittiğim yer başka bir şehirdeydi. ayrıca yılda iki kez filan gidiyordum. hamile kalınca bacak ve kollardaki tek tük kılları jiletle idare ettim ve hiçbir çoğalma ya da kalınlaşma olmadı. ama malum muayene, doğum meselesi yüzünden genital bölgeye 2-3 defa ağda yaptırdım yaptırmaz olaydım. neredeyse eskisi gibi oldu.
lazer görmüş bölgeye jiletten başka bir uygulamaya yapmayın çünkü kılın kökten alınması kılı tekrar güçlendiriyor ama jiletle alınınca kıl kökü güçlenmiyor.
ipl tabi ki alex kadar etkili değil ama onun kadar olmasa da rahatlık sağlıyor. maalesef ona da düzenli gidemiyorum. jilet ve ben mutluyuz şimdilik :KK48:

lütfen hamileyken gitmeyin. riskli bir durum. bu kadar kimyasal, gdo, radyasyon dolu bi dünyaya çocuk getiriyoruz bari lazer ışınından kaçınalım.

Yaz geliyor canım tesettür lü degilsen sur öğlen papatya suyunu hergün15 dk çık. Oh mis hem d vitamini hemde rengini aç :)
Yok canim tesetturlu degilim.sagol onerin icin.ama burda bulsam papatya suyunu surcem de yok iste.henuz bulamadim valla.sordum bikac yere uzaydan gelmisim gibi bakiyolar suratima.yurtdisindayim canim.internetten bal tarcin zeytinyag karisimi aciyomus diye okudum.yorumlarda memnun olduklarini yazmislar.simdi surdum bekliyorum insallah ise yarar.

Yok canim tesetturlu degilim.sagol onerin icin.ama burda bulsam papatya suyunu surcem de yok iste.henuz bulamadim valla.sordum bikac yere uzaydan gelmisim gibi bakiyolar suratima.yurtdisindayim canim.internetten bal tarcin zeytinyag karisimi aciyomus diye okudum.yorumlarda memnun olduklarini yazmislar.simdi surdum bekliyorum insallah ise yarar.
Internetten sipariş verebilirsin. Yada türkiyede bir tanıdığın sana kargo ile yollayabilir

Her ihtimale karşın yaptırmayın bence, lazer epilasyon önerilmez.

Hamileyken ne olursa olsun gidilmemeli iki canlisin dikkat etmelisin gelisimini o isinlar etkileyebilir ilerde sorunlar yasayabilir bu epilator takimlarinda kisalticilar var onlarla kisaltabilirsin daha saglikli olucaktir

Back