hamilelikte kisisel bakim

peppermint

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2009
7.316
6
158
İstanbul
kizlar,

hamileliginiz suresince kisisel bakim olarak neler yapiyor neleri kullaniyorsunuz?

sac bakimi,
cilt bakimi
catlak, selulit bakimi
yeme duzeni, kilo kontrolu

ozellikle vucut bakimi icin hangi marka urunleri kullaniyorsunuz merak ettim
bir de catlak ve selulit olusumunu engellemek icin kremlere hangi ayda baslamak lazim

benim ilk hamileligim,
henuz 8 haftalik
ve hic bir bilgim yok

burda bildiklerimizi paylasalim mi

18.haftadan sonra yavaş yavaş çatlak kremine başlasan yeterli olur))

canım merhaba....
hayırlı olsun topik ...
saçlarım için:...her zamanki şekilde bakım uyguluyorum pek bişide yapmıyorum ama saç kremini her yıkamada kullanmaya ve doğal haliyle bırakmaya çalışıyorum çok fazla fön, düzleştirici kullanmamaya çalışıyorum krılmaması için ...
yüzüme.. avenin yıkama jelini kullanıyorum ve avenin güneş koruyucusunu aldım lekeler oluşmaması için etkiliymiş...vücudum ve çatlaklar için...[/U]vucuduma evde nemlendirici kremim vardı onu kullanıyorum aklıma geldikçe yada duştan sonra....ve 1 aydırda çatlak kremi kullanmaya başladım...ilk önce liarac kullandım 2 hafta...sonra arkadaşımın önerisi üzerine ve araştırmalarıma göre galenic elancyl adlı kremi aldım..ama onunda her türü değil sadece bir-2 çeşidi hamillelikte kullanılıyo...eğer onda karara veririsen tam adını yazabilirim...
ama benim vucudum çok elverişli çatlaklar için ve o kremi kullanıdğımdan beri özellikle göğüslerimde ayrı bi güzellik oluştu..normalde ilk haftalarda çok büyüdüğü için bir iki çatlak oluşmuştu...ama kremler etkisini göstermiş olmalı şuan yoklar..gerçekten etkili olacağına inanıyorum ve elancyl i kullanmaya devam edeceğim..
selülütler oluştu bendede hareketsizlikten ama onlar için doğumdan sonra bişiler kullanırım herhalde..birde çatlak kremini her tarafıma sürmeye çalışıyorum üst kollarıma , bacaklarıma , göğüs göbek ve bel bölgeme....biraz maliyetli olacak ama zaten var çatlaklarım daha fazla olsun istmiyorum...

yemek konusunda diğer topikteki gibi düzenli bi sistemim yok ...bulantılar yüzünden ilk haftalarda börek falan geçiştirdim..şimdi 53,5-54 arası kilodayım..ama pek almadım..göbüşüm çıktı ama...şimdi daha dikkatli olamya çalışıyorum..burda birbirimize destek olarak bu yolculuğu güzel ce tamamlarız inşallah...

canimm tesekkurlerr,
hosgeldin topigimee

ne guzel yazmissin ayrintili cnm,
iste boyle ayrintili yorumlar istemistim ben, sagol cnmm

oyleyse ben de yaptiklarimi yazayim;
gerci simdilik eskisinden farkli bisey yapmiyorum ama

-- ha bu arada su catlak kreminin tam ismini alayim cnm senden,
eczaneden mi aldin cnm?
bir de gunes koruyuculu krem mi surmemiz lazimmis yuzumuze, onu bilmiyordum, ben de alayim;

gelelim bakim icin yaptiklarima

saclar
john frieda kahve saclar icin nemlendiricili samp.+sac kremini kullaniyorum
saclarima cok cok iyi geldi.
kurutmadan once de yine john frieda termal sac serumunu kullaniyorum.(isiya karsi koruma icin)

yuz
temizlemeyi garnier yuz yikama jeli ile,
makyaj temizligini diadermin temizleyici ile yapiyorum.
nivea goz cevresi + nivea gunluk nemlendiricisini kullaniyorum

cilt
dustan sonra kurulanmadan tum vucuduma bebe yagi suruyorum. sonra bornozumu giyiyorum, yumusacik oluyor.
ama cok vucut losyonlarim var , onlari surmeyi hep unutuyorum acikcasi. :-(

beslenme
bikac hafta midem kotuydu, iyi beslenememistim ama 2 haftadir falan toparladim yeniden,
50-59 topigine yaziyorum gunluk menulerimi; hep 9-10 aliyorum
fena beslenmiyorum sanirim.
kilo dersen, hamilelikten bu yana 800 gr verdim; 55,8 dim 55im su an

kendi eksigimi cilt bakimi olarak goruyorum..

gayet güzel canım....ilk haftalarda veriliyo zaten bende 1 kiloya kadar verdim şimdi yaklaşık 54 kiloyum...ama eşim hiç bi değişiklik olmadığnı söylüyor göbek hariççç...ve buda beni mutlu ediyo inş bu şekilde devam ederim zaten çok fazla yemek iştahım yok sütümü yoğurdumu çerezimi yiyorum..bol meyve mi de tüketiyorum ..aada fırsat buluncada bir kaç lokma yemek...bu hafta raporluydum bel ağrılarım ve baş ağrılarımdan dolyaı çok feciydi... 28 ocağa kadar evde güzel ce kahvaltımıda yapıyorum ...yumurtamı,tahin- pekmezimi-peynirimi yoğurdumu tüketiyorum kahvaltıda..benimde eksiğim beslenme çalışına çok zor oluyo ....ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum..hazır yiyecekleri tüketmiyorum... bu arada göbek resmimi eklemek istiyorumm merak edersen eğer...

Eklentiler

• $100_2203.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 1.351
selam canım:)

ben gerçi dogurdum artık ama yinede yazayım istedim:)

saçları için (hamilelikte daha cok yıpranıyor dökülüyor derler) john friedanın onarıcı serumunu kullanıyorum fazladan (sampuan-krem dışında)
vücuduma body shoptan aldıgım body butterları kullandım.
çatlak oluşabilecek bölgelere (karın baldır göğüs) lierac ve mustela kullandım. lierac jel kıvamda hemen kuruyor ve musteladan daha pahalı o yüzden lieracı genelde dışarı çıkmadan kullandım kıyafetlere filan bulaşmıyor. mustelayıda evde olduğum günler kullandım kıvamı daha cok yaglı krem gibi. (fiyatları hemen hemen aynı 70tl civarı ama lierac 100ml Mustela 200ml olarak satılıyor) ben catlaktan cooook korkan biri olarak 3. ayım itibari ile çatlak kremlerini kullanmaya başladım. Dogumdan sonrada biraz kalmıştı kullanmaya devam ettim bitsin diye.. Çok şükür çatlak olmadı..

yüz için olay kullanırdım hep ona devam ettim.
makyaj temizleyicim lancome bi-facial

yaz- kış özellikle hamilelik döneminde güneş koruyucusu kullanmak çok önemli (güneş olmasa bile) insanın cildi cok hassas oluyor hamilelik döneminde.. herkezin doğum lekesi dediği lekeler aslında güneş lekeleri.. Özellikle dudak çevresine dikkat et.. Ben sebamedin 30factor güneş kremini kullandım yaz kış.

beslenmeye gelince.. benim doktorum haftada 1 balık, haftada 1tavuk, haftada 1 et, hergün bir porsiyon sebze, gün aşırı 1 yumurta, hergün peynir ve 1 bardak yarım yağlı süt içtiğin sürece geri kalanların hiiç önemi yok demişti.. ben bol patates, makarna ve börek yedim(en cok bunları çekti canım) kullanılan ilaçlar kabızlıga yol açıyor o yüzden kabız yapmayan seyleri yemeye dikkat et ve boooool su iç:) ben toplamda 12 kilo aldım şu anda sadece 1 kilo fazlam kaldı:))

ayyy ne uzun yazmışım:)))

Saç, yüz, cilt hep sebamed, güneş kremi sebamed, çatlak kremi Lierac. Ha bi de dudaklarım çok kurudu, burada doğal olarak gül ürünleri yaptığını bildiğim bir firmanın markasız dudak kremini kullanıyorum, çok iyi geliyor.
En iyi anti-aging yönteminin güneşten korunmak olduğunu öğrendiğim ve buna hak verdiğimden beri, hele bir de hamilelikte leke oluşumlarını duydum duyalı güneş kremi kullanıyorum. Sebamed'in yüz ve vücut temizleyicisi dışında(durulanması zor olduğundan bunu beğenmedim) her ürününden memnun kaldım, tavsiye ederim. Bebeğim için de kullanmayı planlıyorum.
Çatlak için kreme çok güvenmemek lazım, önce annene ve varsa ablana-kardeşine bakacakmışsın. Onlarda doğum çatlağı varsa muhtemelen sende de olacaktır ama tedavi edilebilir bir şey. Yine de önlem almakta fayda var tabii; krem yaklaşık 4. aydan sonra kullanmaya başlanıyor, zaten kaşınmaya başlayınca anlayacaksın vaktin geldiğini. Sakın tırnaklarınla kaşıma..
Beslenmede de doğal ürünler kullanmaya, balık vs.işte vitamini bol yiyecekler yemeye çalışıyorum, hazır gıdalardan mümkün olduğunca(!) uzak duruyorum ama bünye bazen de McDonald's istiyor napim? :)
Tuzu-şekeri azalttım, hamilelikte hastalanmamak için de portakalı arttırdım :) Zaten ne hikmetse her kış grip olan ben maşallah şimdiye kadar iyi dayandım.. İşte böyle..
Sağlıklı hamilelikler dilerim :)

merhaba güzel bir topic olmuş gerçekten, bende yaptıklarımı yazayım.

saçlar için kerestasın dökülmeye karşı olan şampuanını kullanıyorum ( hamilelliğin başından beri saçlarım inanılmaz dökülüyordu ama bu şampuan çok iyi geldi.)yine aynı markanın saç kremini. mümkün oldukça doğal kurumaya bırakıyorum. bu aralar raporlu olduğumdan evde daha rahatım.

yüzüm için, LR'ın yüz yıkama köpüğü ve toniğini kullanıyorum. La Roshe nemlendirici ve Biderma göz altı kremimi hiç ihmal etmem sabah ve akşam mutlaka kullanıyorum. mustelanın güneş kremini dışarıya her çıktığımda yaz kış kullanırdım zaten devam ediyorum.

vücudum için banyodan sonra bebek yağımı mutlaka kullanıyorum. ayrıca her sabah göğüs uçlarıma susam yağı sürüyorum, masaj yaparak bunu bu siteden öğrendim doğumdan sonra göğüs ucu çatlaklarını önlüyormuş. yine her sabah kakoa yağı sürüyorum göbek ve bacaklarıma evet biraz ağır bir kokusu var ama bir süre sonra kalmıyor. Burdaki herkes çatlak kremi kullanıyor acaba ben de mi bir tane alıp başlasam diye düşünmeye başladım açıkcası. Ama şu bir gerçek ki biz ne yaparsak yapalım olacaksa oluyormuş! Ha bir de çatlaklar için günde en az 3 litre su içiyorum. suyun diğer yararlarını saymakla bitiremeyiz zaten.

beslenmeye gelince o biraz kötü işte! daha 22 haftalık hamileyim; fakat tam 8 kilo aldım. benim düşük tehlikem vardı ve hep yatmak zorunda kaldım bu da bana kilo olarak geldi. bu günlerde daha dikkat etmeye çalışıyorum. sadece gerekli şeyleri yemeye kararlıyım hamilelik bitene kadar pastaya, böreğe son!

kizlar sagolun hepiniz,

ne guzel hepimiz bakimli hamileleriz.

yazdiklarinizdan sonra sebamed gunes koruyucusunu ben de almaya karar verdim;
bir de galenic catlak kremi alicam..

ayyy canim gobisin cok tatli cikmis senin yaaa...
hamile oldugun belli oluyor artik.
demek 15. haftada ben de boyle olucam:97:

bu arada belin incelmis yalniz, kendin zayifladin sanirim

ORANJEEEEEEEEEEEEEEE CİNSİYETİ SÖYLE ÇABUK SENİ TAKİP ETTİM BAK..PEŞİNDE KOŞTURMA BENİİİİİİİİİ...

ORANJEM göbüşün ne kadar büyümüş ya maşallah...kaç kilosun sen tontişim...benim göbüşten daha büyük seninki gibi geldi bana...

ayyy canim gobisin cok tatli cikmis senin yaaa...
hamile oldugun belli oluyor artik.
demek 15. haftada ben de boyle olucam:97:

bu arada belin incelmis yalniz, kendin zayifladin sanirim

mrb canım..evet canım uzanıp karnıma dokununca iyice hissediyorum artık orda olduğunu...sertlik belirginleşti bayaa...canım bencede ben zayıfladım ama tartıda pek öyle değil toplamda 700 gr aldım hamilelikten beri doktorum çok iyi dedi...pek iştahım yok ve bişi yiyemiyorum...nasıl yapıcam bimiyorum günde sadece 1 öğün besleniyorumdesem yaan olmaz gerisinde lenndimi kandırıyorum meyveyla falan...
arkadaşlarında yazdıklarını okuyunca hemen hemen aynı şekilde bakım yapılıyormuş demekki...benim şimdilik herşey yolunda gibi ...

ORANJEEEEEEEEEEEEEEE CİNSİYETİ SÖYLE ÇABUK SENİ TAKİP ETTİM BAK..PEŞİNDE KOŞTURMA BENİİİİİİİİİ...

ORANJEM göbüşün ne kadar büyümüş ya maşallah...kaç kilosun sen tontişim...benim göbüşten daha büyük seninki gibi geldi bana...

ayyyyyyyyyy canım kyamam sana....az daha meraklandırayım bari diyecem ama bunca gelmişin ardımdan bari burdan söylim...
pipili geliyo....oğluşum olacakmış..doktor kesin dedi..

ayyyyyyyyyy canım kyamam sana....az daha meraklandırayım bari diyecem ama bunca gelmişin ardımdan bari burdan söylim...

canım maşallah yesin onu leyloş teyzesi...Rabbim darısı başıma olsun oranjem...sağlıkla sıhhatle inşallah bende öğrenirim cinsiyetini tatlişim...

anne topicinden duyurdum oğlun olacağını oranjem...millet yorum yapıyordu kız erkek diye...son noktayı koydum ben....

oranje valla iş yerinde gözlerim doldu inanki canım yaa...benim daha cinsiyetini öğrenmeme 2 hafta var merak ediyorum..Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah canım...

cnm benim olmaz oyle, sevdigin seyleri bulup yemeye calis
ben de sen gibiyim istahim yok bu aralar en favori cumlem " ayy hicc canim istemiyor" esim ne yer misin diye sorsa ayni cevabi veriyormusum
ben de balik, kirmizi et, sut, beyaz peynirden tiksindim lokma yiyemiyorum
ama alternatiflerini buluyorum ben de;
kirmizi et yerine kuru baklagil, balik yerine tavuk
sut peynir yerine ayran cacik yiyorum canim.

sen de oyle yapmaya calis

cnm bu arada ben galenix elancyl i sun siparis verdim;

bir de gunes koruyucu ariyorum yuzum icin;
Güneş Koruyucu SPF40 - Clinique - Cilt Bakımı
sunda karar verdim gbi,
nasil sence?

aaa canimmm;
oglun mu oluyor, ne zaman ogrendin,
kacinci haftada?

yaa ben de cokk merak ediyorum cnm yaa

zaten senin karnindan belliydi oglan olacagi ))

aynen bende canım hep aynı cümleler canım istemiyo ,,eşim şunu alayım diyo yapayım diyo yapsanda yiyeceğimi sanmıyorum deyip geçiyom..ama bilmiyorum psikolojikmi acaba...zayıfladım galiba popom küçüldü gibi göbekte olmasa baya fark var ....ama olsun bebişlerimiz sağlıklı olsunda...dikkat etmeye çalışıyorum bende tavuktan ve kıymadan tiksindim..ama zaten bişide yediğim yok yediğim bi lokma yetiyo....

elancyl in hangi çeşidini aldın dediğimi mi gebelikte kullanılanı değil mi..bende güneş kremi istiyorum avene almıştım ama yüzümü çok kurutuyo daha önceden bioderma sensibio light kullanmıştım süperdi ama nemlendirici o..güneş kremide lazım..gene bioderma alıcam ama sen kulan bakalım güneş kremini memnun kalırsan kıvamından bende alıyım...

benim bebek 1 hafta önde gidio galiba doktor gittiğimde gelişimine göre bakıyo o 16+4 de belli oldu..alllah gönlüne göre veriri inşallah...ama kimi doktorlar öncedee söyleyebiliyo benimki garantici biraz ondan geç söyledi..
senin içinden ne geçiyo...

pepercim bi de strawberry de kaç günde geliyo kargo..ben eskişehirdeyim biliyosun..6 gün falan yazıyo sitesinde çok uzun bi süre ama uygun fiyatları ondan oradan sipariş edeyim diyom bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…