Bu konuda benim kendim için tespitim şu; mesela ben çok yemiyorum, hatta iştahsızım,zorla öğün atlamamaya çalışıyorum. Ama buna rağmen 17. haftamda 9 kilo aldım. Bunun tek sebebi;-benim için- gebelik öncesi çook hareketliydim. Şimdi hormonlardan sanırım bana derin bir sersemlik hissi ve halsizlik hakim olduğundan; Garfield gibi sere serpe Tv karşısındayım, evi bile eşim temizliyor; yani kilo almamızın sebebi hareketsizlik ve hantallıktan bence...
Ayrıca insan bedenen hantallaştığı zaman bağırsakları da hantallaşıyor ve yediklerini yakmamaya başlıyor. Aradan iki öğün geçiyor çünkü yediklerimin hala midemde ve sindirilmemiş olduğunu hissediyorum bazen. Sürekli gazlıyım vs. Eskiden her gün büyük abdeste çıkarken şimdi 4-5 günü buluyor...
Yani demem o ki sırf boğaz meselesi değil. Ben "hiiiç" abur cubur yemiyorum. İçecek olarak sadece su içiyorum,öğlen et cinsi,akşam da balık ya da sebze yiyorum. Yani kilo almaması gereken biri vardıysa o da bendim:))) ama aldım.Sadece ve sadece hareketsizlikten bence
Bir de belki Elevitten de olabilir, ama kesemem yani,yarasın bebişime :) Yeni yeni hareketlenmeye başladık zaten.Bundan sonra o kadar kilo almayız diye düşünüyorum