• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

bende 5 aylık hamileyim ve 5 kilo aldım..ara öğünlerde meyve yiyorum hep ve çok su içiyorum.
beyaz ekmeği kestim kepekli ekmek yiyorum.
her akşam yemekten sonra eşimle yürüyüş yapıyoruz tavsiye ederim :)
hareketli bi hamilelik her zaman iyidir..özellikle normal doğum isteyenler için bol bol yürüyüş lazım :)

Ben de 23 haftalık hamileyim.15 kg aldım:(( sigarayı bıraktığım için ilk aylar iştahım çok açıldı bende dur demedim kendime.Aman kaç kere yaşayacağız bu günlerii.Şakası bir yana fazla kilo illaki sakıncalı ama olan oldu artık yapacak bşrşey yok.30 kg la filan bitirirsem çok sevineceğim..

bende 6 haftada toplam 5 kiloya yakın aldım sigarayı bırakmaktan ötürü. herkes aa dikkat et çok kilo almışsın aaa bbbb kime ne ya tabiki sağlık kolay doğum önemli. ama kimse isteyerek kilo almıyo . metobolizmalar farklı vücut şekilleri farklı .. ebru şallı mıyız biz 7 kilo ile gebeliği bitirelim.. bu bünye meselesi. benim günlük yediklerim de gerçekten bu kadar kilo alınacak bir şey yok.şu var bir de eskiye nazaran daha faydalı şeyler yiyoruz onlarda yarıyo. boşverin doğumdan sonra gider hoş gitmese ne olacak herkes 36 beden olmak zorunda mı kadınız anneyiz sağlık önemli

ben sanirim suana kadar 20 kg filan aldim, hani dogumdan sonra ne kadari gider bilemiyorum. umarim carcabuk eski halime donerim :9:
hamile kaldigimda zaten cok zayiftim herhalde bu yuzden cok kilo aldim diye dusunuyorum. hayirlisi olsun insaAllah..fazla yuruyuste yapamadim zaten elimden geldigince yaptim ama her gun ve duzenli olarak degil kesinlikle. canimin istedigi seyleride yiyorum cok kismiyorum kendimi...bakalim Rabbim yardimcimiz olsun yeterki kuzucuklar sag saglim hayirlisiyla kucagimiza dogsunlar :16::16:

ben şuan toplamda 18 kilo aldım bu ilk bebeğim nasıl bu kadar kilo aldığımı anlamadım
ilk 3 ay hiç bişey yiyemediğim halde 3 kilo aldım son 2 aydada tam 11 kilo aldım aslında normal yemeğimi yiyorum
ne fazladan bişey nede gece yemek yemiyorum ama alıyorum işte
artık pek takmıyorum çok şükür bu kadar kilo almama rağmen çatlağımda yok karnımda felan
bebişler sağlıklı olsunda kilolar gider :16::16:

bende 6 haftada toplam 5 kiloya yakın aldım sigarayı bırakmaktan ötürü. herkes aa dikkat et çok kilo almışsın aaa bbbb kime ne ya tabiki sağlık kolay doğum önemli. ama kimse isteyerek kilo almıyo . metobolizmalar farklı vücut şekilleri farklı .. ebru şallı mıyız biz 7 kilo ile gebeliği bitirelim.. bu bünye meselesi. benim günlük yediklerim de gerçekten bu kadar kilo alınacak bir şey yok.şu var bir de eskiye nazaran daha faydalı şeyler yiyoruz onlarda yarıyo. boşverin doğumdan sonra gider hoş gitmese ne olacak herkes 36 beden olmak zorunda mı kadınız anneyiz sağlık önemli

Canim ben de senin gibiydim. Sigarayi biraktim vs.. haftaya dogumum var 30 kilo ile bitirecegim. 5-8 ay arasi cok kilo aliniyor zaten. O yuzden dikkat et derim..

bende 16. haftaya kadar 1 kilo aldım.16. haftadan sonra memlekete gidince 2 haftada 4 kilo aldım. şimdi 25. haftadayım toplamda 7 kilo aldım. ben söylemesem kimse hamile olduğumu anlamıyo bile. :)

Bende 5. Ayimdayim daha hic kilo almadim ..
Cok duzenli besleniyorum hatta normalden biraz fazla yiyorum cunku istahim epey acik
Cok hareketliyim 2 yasinda bi oglum vvar onun pesindekosmaktan pek dinlenemiyorum
Oglumdada 6 kilo almistim sadece ve oglum 4 kilo dogmustu
Sanirim benim tembel metobolizma hamilelikte iyi calisiyor :)

Şöyle bi bilgi okudum arkadaşlar.Sizlerle de paylaşmak istedim.Az kilo alan anne adaylarının doğumdan sonra kilosu kalmıcak pek demekki :)
Dikkatli beslenmekte fayda var :)

"Gebelikte alınan kiloların hepsi annenin depoladığı yağlar değildir.Bu kiloların yaklaşık 3-4 kilosu bebek, 1 kg plasenta yani bebeğin eşi, yaklaşık 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su depolanmasından kaynaklanır.Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır."

Şöyle bi bilgi okudum arkadaşlar.Sizlerle de paylaşmak istedim.Az kilo alan anne adaylarının doğumdan sonra kilosu kalmıcak pek demekki :)
Dikkatli beslenmekte fayda var :)

"Gebelikte alınan kiloların hepsi annenin depoladığı yağlar değildir.Bu kiloların yaklaşık 3-4 kilosu bebek, 1 kg plasenta yani bebeğin eşi, yaklaşık 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su depolanmasından kaynaklanır.Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır."

yaa ben hiç böyle düşünmemiştim evt aslında çok doğru

arkadaslar bende ilk 5 ay kilo almıyorum diye sikayet ediyordum son 2 ayda 8 kilo aldım ama sadece karnım büyüdü bebeğim sağlıklı olsun da alınan kilolar verilir onun çözümü var bebeğinize bişey olursa onun çözümü yok ama :(

merhaba kızlar :) sanırım rekor bende. sigarayı bırakmam işten ayrılmam ve evde sürekli oturuyor olmanın bir de bunların vitaminler ve aşırı tatlı yeme isteğine bağlı olmasıyla birlikte 33 haftalık gebeliğimde 25 kilo almış bulunmaktayım :) hiç kendinize üzülmeyin :) hepinize hayırlı doğumlar diliyorum :)

kızlar ben şuan 30+3 günlük hamileyim 6.5 kilo almış durumdayım son haftalarda kilo almaya başladım hatta aldığım kilonun hepsi 8 haftanın içinde aldım ama hayırlısı olsun yapacak birşey yok:emir_bebek::emir_bebek:

ben hamile oldugumu ögrendiğim sabah tartıldım 74.5 çıktı
14. haftadayım 75 kg geliyorum ama kendime bakınca 3-4 kilo almış gibi şiş hissediyorum
tuzu azaltmam gerek

her cumartesi aç karnına tartılıyorum bu arada

17.haftamda 8 kilo almış bulunuyorum.2gündür diyetisyenimin listesine uymaya çalışıyorum.inş.daha fazla abartmadan biter hamileliğim.

8 kılo aldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ama kılo onemlı degıl yavrumu kucagıma hayırlısıyla alayımda verırım

papatyacım ben de 15 haftayı bitirdim kilo alma endişesi bende de var her hamileye anneye soruyorum kaç kg aldınız diye. Kişiden kişiye değişiyor 20 kilo alan da var 20 kilo alan da. Ben 47 kg ile hamile kaldı şimdiye kadar 3 kg aldım bundan sonra nasıl devam edecek bilmiyorum.

Ben de 61 kg ile hamile kaldım 22. haftamda 64 kiloydum. şimdilik 3 kilo aldım dikkat etmye çalışıyorum yediklerime. tatlı börek çörek çok abartmadan tabi gözüm de kalmayacak şekilde yiyiyorum :56:

Son düzenleme:
69 kilo hamile kaldım şimdi 72,6 geliyorum. ilk dört ay hiç almadım iştahımda yoktu şimdi inanılmaz açıldı. bi sözde diyetisyene gidiyorum ama iş kişinin kendinde bitiyormuş... bide ben amaaan alıym nasılsa sonra veririme katılmıyorum pek. çünkü diyet topiklerine bakarsanız hep hamileliğinde kalan kiloları veremeyen hanımlarla dolu.. ne kadar az kilo o kadar iyi ah bi de bunu iştahıma anlatabilsem:68:

Back