Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hamilelikte kilo alımı
- Konu Sahibi loving
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelikte kilo alımı hamilelikte kilo alımı
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Arkadaşlar aldığınız kiloları dert etmeyin çünkü vücut biz hiç yemesek bile kalorisiz yesek de kilo alıcak. Doğanın kanunu böyleymiş.. Yani doğumdan sonra herhangi bir kıtlık olursa diye bebek ve anne aç kalmasın diye depo yapıyor.. Doğumdan sonra emzirirken hepsi gidicek.. ben de 21 haftalık hamileyim ilk 4 ay çok şiddetli bulantılarım oldu yeni yeni kilo almaya başladım..
- 24 Ekim 2011
- 562
- 22
- 118
- 26 Mayıs 2011
- 231
- 30
- 118
canim ben de 6. ayimdayim 7 kilo aldim. ama bunun 6 kilosunu ilk 3 ayi tamamladigimda almistim cok takiyordum uzuluyordum bir arkadasim da hamile aramizda 1 ay var o 7. ayina girdi daha 4 kilo almis ama benim istahim tavan yapti yahu...sadece bir gun bile ozgurce yesem hoop depoya gidiyor. simdi artik sabit bisiklete binmeye basladim kilo alimim durdu. cok kilo almak da iyi degil yahu gebelik sekeri falan cikar mazallah diye korkuyorum.ben sahsen tatli da yiyorum ama az...kahvaltimda yumurta peynir hic atlamiyorum.et tavuk balik tuketiyorum. sebze yemeklerine zaten bayilirdim hala da oyle...ekmek ve turevlerini de 6-8 porsiyon arasi yiyorum.ama birsey diyeyim mi kendimi cok guzel buluyorum hatta cevremde herkes de bu goruste hamilelik yakisti bana...anne oluyoruz yaaa hem emzirirken oyle serbetler tatlilar yemezsen verilir diyorlar kilo ayrica herkesin metabolizmasi farkli calistigi icin hamilelikte aldigi kilo da farkli oluyor.10-15 kilo arasi ideal bence
Bende 15. haftama girdim.Hamileliğimin başından beri mide bulantım olmamasına karşılık daha hiç kilo almadım.Sanırım sıcaklardan canım hiçbirşey yemek istemiyor.Suyu en az iki litre içmeye çalışıyorum,ara öğünlerde de mutlaka meyve yiyorum.Bakalım ne kadar kilo alacağım son ayıma geldiğimde :)
- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
ben birkaç yıldır kilo almaktan hep korkmuşumdur, halbuki 54 kiloyu hiç geçmedim (yemekten hiç kısmamama rağmen, üstelik abur cubur çok yerdim.) hamile kalmaya karar verdiğimde marketten alış veriş yaparken abur cubur yerine, kuru kayısı, kuru üzüm, fındık, ceviz almaya başladım ki bunlara da bayılırım. kışın hiç kilo alıp vermedim, evden hafif bi kahvaltı yapıp çıkıyordum, okulda saat 11 gibi yarım ekmek tost yiyordum, akşam 5 gibi de mükemmel şekilde yemek yiyordum, arada atıştırmalıklarım da oluyor, buna karşın çok hareketli olduğum için kilo almadım. hamile kaldığımı öğrendiğimde 48 kiloydum, sonra ramazan araya girdi, ramazanda iştahım kesilir benim zaten, sanırım hamileliğin de etkisi oldu bu konuda, iki kilo daha verdim. ama ilerleyen aylarda dikkat etmeye çalışcam, kızartma falan yememeye çalışcam, çikolatayı da çok severim, onu da kısıtlıycam, zaten çikolata çocuğun ilerde hiperaktif olmasına neden oluyormuş diye duydum. ne bileyim işte, bana kilo dışında hiçbi fayda sağlamayacak şeyleri yememeye çalışcam, zaten kilo alırsam da kendimi suçlu hissetmem çok yedim de aldım diye.
- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
20. haftamdayım sadece 2 kg aldım ama bebişimin maşallahı var...ilk 3 ay ben yaklaşık 3 kg verdim (verdiklerimi sayarsak yaklaşık 5 kg almış oluyorum)...mide bulantılarım yoktu ama iştahsızdım...muz ve sütle beslendim desem yeridir (eşimle kaba bir hesap yaptık bugüne kadar yaklaşık 2o küsür kg muz yemişim :)))...hamurişine karşı inanılmaz bir antipati oluştu birden...yediğim zaman rahatsız oluyordum (ekmek dahil) günde en fazla 2 dilim ekmek yedim...sabah ve akşam 1 bardak sütüm mutlaka eksik etmedim...kahvaltıda 1 bardak süt, 1 yumurta, bir kaç çeşit peynir, yeşillik yedim genelde... haftada 3-4 kez kırmızı et, genelde öğlen öğünümde...akşamada zeytinyağlılar, tencere yemekleri....bol meyve bol su, ara öğün mutlaka yaptım (yoğurt, kuruyemiş, meyve vsvs) ...hiç fazla kilom yok şimdilik...hedefim 12 kg ile tamamlamak...dondurma da çok seviyorum bu arada...fast food hiiiç canım istemedi...bu arada tavuk yemedim hiç uzak duruyorum bulabilirsem köy tavuğu yerim....
Son düzenleme:
ilk üç ay hiç kilo almadım 4. ay sonunda 1.1 kilo almıstım. 5 ve 6. ayda vitamin ve kan hapı kullandım bunun sonucunda epey kilo aldım. doktorumun yeme dediği hiç bir şeyi yemiyorum ki zaten yemezdim onları. ne pilav ne makarna ne beyaz ekmek ne serbetlı sutlu tatlı ne de yaglı yiyecekler hamurişleri. yediğim günde en fazla 3-4 dilim cavdar ekmeği ve 30 gr cikolata 140 kalorilik dondurma bunlar harici zaten cok cok az yediğim halde 27. haftamdayım ve 9.2 kilo aldım. doktorum yemesem dahi annelik hormonlarından dolayı alacağımı söyledi.. terazide aldıgım kıloyu gördüğümde epey bir ağladım cünkü hamileliğinde bu kadar az yiyip kilo almak dokunmuştu hamile arkadaslarım neler neler yiyorlardı ama benim kadar kilo almışlardı. yiyerek alsam gocunmam ama yemeden almak insanı cok üzüyor. sonra bebeğim için hersey değer diyerek kilo konusunu kapattım. istesem de istemesem de yesem de yemesem de alıyorum malesef benim bünyem kiloya müsait demek ki.. 12 kilo ile hamileliğim biter diyordum ama simdi 15 le bitse dua edicem
15 haftalık hamileyim 3 kilo aldım 16 haftayı 2 ile geçirmeyi planlıyordum ama olmadı..normalden az yiyorum ama yinede aldım anlamadım gitti nasıl bişey bu hamillik
ödem olmuş olabilir bence tuz tüketimine dikkat et. ben 17.haftamdayım yaklaşık 1,5 kilo aldım. keske 20. aya kadar bunu koruyabilsem sonrasında 2şer kılo alsamda sorun deil normal kiloda bitirmiş olurum.53,5 la hamile kaldım şimdi yaklaşık 55im. ben herseyden yiyorum ama hamurişi, tatlı gibi şeylerden tadımlık yiyorum. kahvaltımı cok iyi yapıorum. haftda bir gün balık 2-3 gun et oglenleride bakliyat yada sebze yıyorum genelde. bakalım daha çok yolumuz var ve iştahımız artıyor malesef
- 9 Nisan 2009
- 1.121
- 210
- 323
mrb kızlar ben 10 haftalık hamileyim kilo almadım.ama son iki gündür yemek yiyip sofradan kalktıktan sonra bile sanki günlerdir aç gibi midem kazınıyor karnım tok canım bişey istemiyor ama midem aşırı derecede kazınıyor.sizlerdede böyle bişey oldumu olduysa lütfen bir çare.sırf o kazıntı geçsin diye tekrar yiyiorum ama ne yersem yiyeyim geçmiyor.
16. haftaya kadar 2 kilo aldım.. ama bundan sonrası önemli tabii, keşke böle devam etse ama asıl 5. aydan itibaren alınıyormuş maalesef benimde hemen içim kazınıyordu ve bastırsın diye tuzlu bişeyler hiç olmazsa ekmek peynir yiyorum, doktorum az az sık sık ye diyor, bu yüzden sanırım ve ilk 3 ay olduğu gibi hala su içtiğimde midem bulanıyo..kana kana su içmek istiyorum ama içtikten sonra acayip midem bulanıyor...
17+3 haftalık hamıleyım. 53 kılo ile hamıle kaldım su anda ac karnına 63 tok karnına da yaklasık 64 kıloyum.yanı ıctıgım su ya da ayranla beraber 64 ü buluyo.ben bu 6 kıloyu naıl mı aldım.. hak ettım. bu gun bıle 3 tane sımıt yedım kahvaltıda. makarnayı her 3 gunde bır tabak tabak yıyorum. ekmek. pılav da cabası. kısamıyorum. kan hapı ve vıtamınden sonra gözüm döndü,simdiden 6 aylık gebeymısım gıbı karnım var... yarından ıtıbaren kesıyorum hamur ısını ve pılavı.bakalım ne kadar etkısı olacak...komık olan ne bılıo musunuz ben hayatım boyunca bogazımdan kısmadım ..benım hep kılo alma sorunum oldu..verıyordum cabucak ama alamıyordum.. sımdı dur durak bılmıyorum..
doktorum 10 kılodan sonra alınan her kılo sana kalacak.. ve bebege hıc bır faydası yok dedı...daha 3 saat önce yemek yedım..acım...ac((
doktorum 10 kılodan sonra alınan her kılo sana kalacak.. ve bebege hıc bır faydası yok dedı...daha 3 saat önce yemek yedım..acım...ac((