Hamilelikte Görümcenin ve Kaynananın iç çamaşırlarını yıkaması!

eşimi arayıp ağlamış zırlamış. Eşim beni arayıp tonla hakaret etti. Terbiyesiz insan nasıl böyle bir şey yaparsın diye. Hamile hamile akşama kadar ağladım sinirimden.

Zırlamak? Üslubunuz çok çirkin. Teşekkür etmeniz gereken yerde teşekkür edip, kibarca uyarmalıydınız.

Senin yaptığın normal kapıyı kitlemek dışında. Bende çok sinir olurdum .Bana özel şeylerin dokunulmasina yikanilmasina falan .Ama emin ol eşin annesi falan nankör diye düşünüyorlardır. Onlara göre sana yardım etmiş. Teşekkür etmek gerekirdi. Eşinle aranda sıkıntı çıksın istemiyorsan takma boşver yapsın.Senin evin o gidici sonuçta

kötü bir şey yapmamış ki. tamam görümcenin sormadan senin kıyafetleri giymesi biraz ayıp ama geri kalanı ben art niyetli bulmadım oda kapısı kilittleme kısmı hariç. o da sizin ayıbınız. onun yerine utanıyorum onu yapmak zorunda değilsiniz sonuçta misafirsiniz vs gibi tatlı dille söylenebilirdi bir şeyler. her şeyi soğuk savaş haline getirmek gerekmiyor.

Ben görümcenizde de kaynananızda da art niyet görmedim.Yardimci olmaya calışırken biraz hadlerini aşmışlar.Ilk yaptiklarinda yaptıklarınız için teşekkür ederim ama yatak odasındaki kirlilere dokunmayın onlar özel onlari ben halledeceğim deseydiniz sorun olmazdı.Ya da onlar varken yatak odanızın kapisini kapali tutup oranın mahremiyeti vurgulasaydınız sorun olmazdı.Kapıyı kilitleyerek biraz ayıp etmişsiniz.

sizi gerçekten çok takdir ediyorum. beni çok doğru yerden anlamışsınız. ki öyle de oldu açık açık yazmak istemedim bunu hamilelikten dolayı çok uyku problemi yaşıyorum. sabah 6:00'da kalkıp işe gidiyorum. işe geç kaldım durumdan da rahatsızdım zaten en azından apar topar giyinip kilitleyip çıkayım pis pasak her şeyi ellemesin dedim. önce yıkarlar sonra da gelin pis donlarını ortada bırakıyor diye kızıyla dedikodu yaparlar aralarında ben buna mahal vermek istemiyorum.
Kesinlikle hic bence alttan bile almayin ne demek ya orasi yatak odasi ayip denen bisey var eskilerin bunu dahaniyi bilmesi lazim... Masallah herkes atip tutmus herkes ne kadar da anlayisli hayret ettim dogrusu! Yahu birakin yatak odasini mutfaktaki bi esyayi kw niz degistirse esinize sikayet etmek ocin aksami bile bekleyemezsiniz hala burda ayip etmissin vs yazilmis pes dogrusu

Kesinlikle hic bence alttan bile almayin ne demek ya orasi yatak odasi ayip denen bisey var eskilerin bunu dahaniyi bilmesi lazim... Masallah herkes atip tutmus herkes ne kadar da anlayisli hayret ettim dogrusu! Yahu birakin yatak odasini mutfaktaki bi esyayi kw niz degistirse esinize sikayet etmek ocin aksami bile bekleyemezsiniz hala burda ayip etmissin vs yazilmis pes dogrusu
O zaman o kadını kaktüs gibi dursun diye misafir edecek. Yardım için cagirmayacak. Ne saniyorsunuz ya millet kul koleniz mi? Onu yap bunu yap bunu yapma emirler yagdircagin hizmetcin mi? Tutarli olun biraz. Eve insan çağırmayın isinizi kendiniz yapın.

bence herkes çok anlayışlı değil siz bayağı anlayışsızsınız, "orası yatak odası ayıp denen bir şey var" derken +18 seyler yasanan bir oda olması falan mı çok ozel yapıyor. bazen salonda da böyle şeyler yaşanıyor insanları salona da sokmayalim o zaman. milletin sizin ic çamaşırınizi görünce ooo ne giymis namussuz dediğini, yatak odanıza girince nevresim takiminiza bakip sizi hayal ettiğini falan mı sanıyorsunuz. özel hayatınız hic kimsenin umrunda degil bence. relax olun

bence herkes çok anlayışlı değil siz bayağı anlayışsızsınız, "orası yatak odası ayıp denen bir şey var" derken +18 seyler yasanan bir oda olması falan mı çok ozel yapıyor. bazen salonda da böyle şeyler yaşanıyor insanları salona da sokmayalim o zaman. milletin sizin ic çamaşırınizi görünce ooo ne giymis namussuz dediğini, yatak odanıza girince nevresim takiminiza bakip sizi hayal ettiğini falan mı sanıyorsunuz. özel hayatınız hic kimsenin umrunda degil bence. relax olun
Oyle bakacak olursan asansorde de boyle seyler yapilabilir asansore de kimse binmesin.. yahu ben kapimi kilitlediysem orada sadece benim gormem gereken bisey vardir ayse nin fatmanin ille gormesine gerek yok... Ayrica ev neden odalara ayrilir banyoda yemek yiyor muyuz muftakta ust bas degistiriyor muyiz... Yatak odasida herkesin mahrem odasidir ikincisi bazi kiyafetler sadece ozel kisilerin gormesi gerekendir iyi herkes herseyib icinde olsun o zaman... Kimin ne dusundugu degil benim rahatsiz olmam onemli anlayisinda darlik olan sizsiniz salona da kimse gelmesin diye bi mantik mi olabilir koca yazidan bunu mu anladiniz

O zaman o kadını kaktüs gibi dursun diye misafir edecek. Yardım için cagirmayacak. Ne saniyorsunuz ya millet kul koleniz mi? Onu yap bunu yap bunu yapma emirler yagdircagin hizmetcin mi? Tutarli olun biraz. Eve insan çağırmayın isinizi kendiniz yapın.
Cagirilip cagirilmama ayri konu o isin ayri boyutu kadinin ozel kiyafetini alip yikamanin da alemi yok yani iyilikten ziyade baska yere gidiyo..bbi kap yemek koysa evi supurse silse toz olur bisey olur tamam ille donu da yikamayiwersin

Oyle bakacak olursan asansorde de boyle seyler yapilabilir asansore de kimse binmesin.. yahu ben kapimi kilitlediysem orada sadece benim gormem gereken bisey vardir ayse nin fatmanin ille gormesine gerek yok... Ayrica ev neden odalara ayrilir banyoda yemek yiyor muyuz muftakta ust bas degistiriyor muyiz... Yatak odasida herkesin mahrem odasidir ikincisi bazi kiyafetler sadece ozel kisilerin gormesi gerekendir iyi herkes herseyib icinde olsun o zaman... Kimin ne dusundugu degil benim rahatsiz olmam onemli anlayisinda darlik olan sizsiniz salona da kimse gelmesin diye bi mantik mi olabilir koca yazidan bunu mu anladiniz
ya kusura bakmayın da bayağı komik geliyor bu olaylar bana, hayir yatak odasına girince ne oluyor, iç çamaşırı görünce ne oluyorrrr... sanki iç çamaşırını görmeden önce seni beyaz anneanne donu giyiyor saniyorlardi.😄 bence sizin böyle şeyleri çok ayıp bulma sebebiniz, siz başkasının yatak odasını gördüğünüzde aklınıza başka başka şeyler geliyor ve sizin yatak odanıza giren insanın da aynı şeyleri aklına getirmesinden korkuyorsunuz. çünkü bunun başka bir sebebi yok. arkadaşlarım gelir bazen yatağımda otururuz bazen en yakın arkadaşlarıma, anneme yeni aldığım iç çamaşırını falan gosteririm. bunları yaparken hiç rahatsız olmuyorum çünkü başkasının yatak odasını gördüğümde aklıma cinsellik gelmiyor. bu yüzden başkası yatak odama girince de rahatsız olmuyorum çünkü onun da aklına geleceğini sanmıyorum. herkes herkesi kendi gibi bilirmiş. son dediğimi bir deneyin bence☺️

Hem yardım icin cagir sitem et hemde gelen insanlara is yaptiklari icin ofkelen. Kiz kardeş yardim edeceğim derken sınırları ihlal etmis olabilir konusmak yerine soylenmissiniz kızı aglatarak gondermissiniz. Sonra tavir koymuşlar ama siz yine peslerine düşüp bu seferde anneye vicdan yaptirmissiniz bu seferde kadın yapmamasi gerekenleri bile yapti diye onu da aglatmissiniz. Yazik yaa. O kadinlara cok üzüldüm. Ve isin ilginc tarafı madem onlardan daha görgülüsunuz ozel alaniniza girilsin istemiyorsunuz ama ikisiylede karşınıza alip konuşmuyorsunuz adinida yuz goz olmamak koyuyorsunuz ama ağlayarak esinize sikayet ederek yuz goz olmuyorsunuz he. Valla benimde basima geldi pis donuma kadar yikadilar ilk once garipsedim ama sonra bunu minnet olarak algiladim. Sonucta kimse kimsenin pis donunu yikamak zorunda degil hamilesin diye dibine kadar yardim etmek istemis kayinvalide. Ccook ayip etmissinin

İç çamaşırı dediğiniz Beyaz don işte atlet sütyen. Hadi biraz dantelli olsun ne var kadın yıkayıp yerine koyduysa? Ayrıca evinize misafir geldiğinde fantağğsi iç çamaşırlarını saklayıverin. He sakladığınız yerden bulup yıkarsa sorun olur ama siz kirli sepetine atmışsınız. Kapı kilitlemeklede çok büyük ayıp etmişsiniz.

ya kusura bakmayın da bayağı komik geliyor bu olaylar bana, hayir yatak odasına girince ne oluyor, iç çamaşırı görünce ne oluyorrrr... sanki iç çamaşırını görmeden önce seni beyaz anneanne donu giyiyor saniyorlardi.😄 bence sizin böyle şeyleri çok ayıp bulma sebebiniz, siz başkasının yatak odasını gördüğünüzde aklınıza başka başka şeyler geliyor ve sizin yatak odanıza giren insanın da aynı şeyleri aklına getirmesinden korkuyorsunuz. çünkü bunun başka bir sebebi yok. arkadaşlarım gelir bazen yatağımda otururuz bazen en yakın arkadaşlarıma, anneme yeni aldığım iç çamaşırını falan gosteririm. bunları yaparken hiç rahatsız olmuyorum çünkü başkasının yatak odasını gördüğümde aklıma cinsellik gelmiyor. bu yüzden başkası yatak odama girince de rahatsız olmuyorum çünkü onun da aklına geleceğini sanmıyorum. herkes herkesi kendi gibi bilirmiş. son dediğimi bir deneyin bence☺
Konu yatak odasina girince cinsellik akla gelmesi degil algini genislet... Yatak odasina girmek ayru icerideki cekmeceleri acmak ya da kirli sepetine bakmaj ayri ben senin kirli donunu neden goreyim? Kocana giydigin kirlenmis donu neden goreyim buna izin verebiliyorsan senin kendine sayginda bi skinti war

Sanırım çok çok kırılırdım.
yengem ile aramız aşırı iyidir.
o hamileyken 3 hafta yanında kaldım.
odasına da girdim. (Telefonla nişanlımla rahat konuşmak için. Eğer evde misafirler olursa felan. Yada makyaj yapmak için aynasını kullanırdım)

evin bütün temizliğini yapardım.
çarşaflarını bile değiştirirdim.
hamileydi ve kolunu bacağını açacak hareketler asla yaptırmazdık.
Evde onun yapacağı tek iş bile bırakmazdım.
aklınıza gelecek herşeyi yapmışımdır.
iç çamaşır dolabı,kıyafet dolabı düzenleyecekti, dur yenge sen otur yerlerini söyle ütüler ben koyarım demiştim.

eminim hiç rahatsız olmadı.
çünkü ona yardım için oradaydım. Destek için.
bilemiyorum. Belki de iletişim iyi kurulsa,hiç böyle problemler olmaz.
yengem benimle konuşmak yerine dayımı arasa,kapıyı kilitlese asla evine bir daha gitmem.
konuşmasını tercih ederdim.

ben art niyet göremedim çamaşırlar ayrı ayrı yıkanacak hali yok herhalde iyilik yapmak istemiş oda bir anne sizi ayıplayacak degil ya bence pek hasaslaşmayın ya da güzelcene durumu açıklasaydınız ayrıca eşyalarımı vitrine koyacağıma bavulumdan çıkartmazdım ordan alıp giyerdim yorganıda bilmiyorum nereye koyuyorsunuz ama başka yeri olsaydı odaya koymazdı herhalde ortalıkta durmasında iyidir giyinmek için kullanıyorlarsa ne olmuş onuda anlamadım en fazla 5 10 dakikada giyinip çıkıyordur Allah sağsalim kucaginıza almayı nasip etsin bu kadar takmayın kafanıza kendi kendinize stress yapmayın

Konu yatak odasina girince cinsellik akla gelmesi degil algini genislet... Yatak odasina girmek ayru icerideki cekmeceleri acmak ya da kirli sepetine bakmaj ayri ben senin kirli donunu neden goreyim? Kocana giydigin kirlenmis donu neden goreyim buna izin verebiliyorsan senin kendine sayginda bi skinti war
belki de 6 aylık hamileyken fantezi camasiri giyebileceğini kayinvalidesi dusunememistir. iç çamaşırını bırak kimsenin kirli sepetindeki pasakli tişörtune bile dokunulmaz. kadincagiz o igrenc seyi alip yıkamış millet gelip ama o ozelll eğvle eğvle yaziyo. kimse yatak odaniza o çok özel şeyi düşünerek girmiyor anacim. benden bu kadar, eğer diğer insanların yatak odasını görünce aklına ayıp ayıp şeyler gelmezse, diğer insanların yatak odana girmesi fikrinden de bu derece rahatsız olmazsın diyor ve iyi geceler diliyorum

merhaba. 24 haftalık hamileyim. Hamileliğim mi biraz gergin ve sıkıntılı geçiyor ya da gerçekten etrafımdakilerle ilgili bir problem mi var anlayamıyorum. Hamileliğimin ilk aylarında çok ısrarlarım olmamasına rağmen aşırı bulantı yaşadığım için eşimin kız kardeşim gelsin(il dışında yaşıyorlar) hem yardımcı olur şeklinde ki önerisine evet olabilir gelebilir demiştim. Geldiğin de bana sormadan yatak odama girip dolabımızı açıp eşimin eşyalarını kenara sıyırıp kendi eşyalarını koyduğunu fark ettim giyinmek için sürekli bizim odamızı kullanmaya başladı(bununla ilgili sanırım daha önce ben yüz verdim evim küçük olduğu için daha önce geldiğinde eşimin eşyalarını ayrı bir bölmede düzenleyip ona yer açmış ve buraya koy demiştim o zaman çok fazla rahatsız edecek bir harekette bulunmamıştı). Daha sonrasında çalışıyorum ve gündüz evde olamıyorum ben yokken kazaklarımı vs giyip kişisel eşyalarımı kullanmaya başladı( kutuda ki jiletim,rujum,rimelim) Çamaşırlarımı yıkıyor(iç çamaşırlarımız da dahil) vs dolaplarına yerleştiriyor,dilediği gibi yatak odama girip çıkabiliyor ben yatarken yorgan almaya giriyor vs. ben nasıl olsa gidecek diye sesimi çıkartmak istemedim ama aşırı derece rahatsız oldum. Yaklaşık 2 ay durdu son zamanlar evimi otel gibi kullanmaya başladı sürekli gezme de tozma da bana da yardımı dokunmuyordu bende eşime bir iki ufak söylenmeye başladım. Daha sonrasında bir akşam ağladı ağladı ve annem çağırdı gidiyorum dedi. O günden sonra beni bir daha ne aradılar ne sordular ne yaptın nasıl oldun demediler. Bende kayınvalideme sitem ettim bir gün beni neden arayıp sormuyorsunuz diye bana cevap vermedi ve eşim eve gelmesine yakın aradı bende açmadım. Daha sonrasında görüntülü arama yapıp bize kalmaya geleceğini söyledi. Bende buyur gel dedim doğal olarak.Geldiğinde görümcemden tedbirli olduğum için yemek odamda ki vitrinimin bir kısmını boşaltıp ona ayırdım eşim niye odada ki dolapta yer ayırmıyorsun dedi bende bu durumu kardeşinin suistimal ettiğini rahatsız olduğumu buraya koymasını istemediğimi belirttim anlayış gösterdi. Ona kıyafetini koyması gerektiği yeri gösterdim ve ilk geldiği günler yorganını vs hep ben getirdim akşamları ,kirli sepetimi kendi odama koydum(normalde banyoda) ama 2-3 gün sonra ben evde olmadığım için odama girip çıktığını yorganı dolaba koyduğunu fark ettim. Sesimi çıkartmadım 4.gün eşim benden sonra çıktığı için evden yatağı açık bırakmış yatağımı kapatmış, 5.gün bütün iç çamaşır o bu demeden ellemiş makinenin içine atmış yıkamış asmış kurutmuş dolaplarıma kaldırmış. İç çamaşır dolabımı bile açmış. En son bardağı taşıran damla eşimle özel giydiğim iç çamaşırımı giydim ve yatak odamda ki kirli sepetime attım almış yıkamış kurutmuş onu da koymuş iç çamaşır dolabıma bende eşime söyledim uyarması gerektiğini gidecek zaten lütfen sus dedi. Önemsemedi durumu baktım hiç bir şey demeyecek bende hiç bir şey demedim odamın kapısını kitledim ertesi gün fark edince eşimi arayıp ağlamış zırlamış. Eşim beni arayıp tonla hakaret etti. Terbiyesiz insan nasıl böyle bir şey yaparsın diye. Hamile hamile akşama kadar ağladım sinirimden. Sonra kayın validemi aradım durumu açıkladım kusura bakma anne ben yüzüne söyleyip saygısızlık yapmak istemedim böyle anlarsın diye böyle yaptım. Sen bunu bana sormak yerine oğluna gidip ağlamışsın dedim. Güya ağlamamış beni odada uyuyakaldı işe gidemedi sanmış eşimi aramış eşim sinirlenmiş kapıyı kitlememe. O bir şey dememiş. Eşimden de annesinden çok soğudum. Çok üzüldüm . Sizce benim yaptığım normal mi? abartıyor muyum? Onlarda mı sorun ? bende mi? Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın.
Kayınvalidem geldiğinde ben evde yokken kuruyan çamaşırları toplamış dolabımıza yerleştirmiş.Ayrıca rahat etsinler diye kendi yatağımızı onlara vermiştik Yani bizim yatak odamızı kullandılar bunlardan rahatsızlık duymadım.Ama kirli çamaşırları toplayıp yıkasaydı rahatsız olurdum ve bunu açık açık sölerdim hiçte alınacağı bir durum yaşayacağımı sanmıyorum.’’Anne kirli çamaşırlarımı görmenden rahatsız oluyorum’’ demekten kimse kırılmaz.Keşke sizde açık açık konuşsaydınız.

Kadının yaptığında bi şey yok ki siz garipsiniz k.bakmayın da.yardım amaçlı gelmiş ve sepetteki kirlileri yıkamış hiç bir mecburiyeti yokken.iç çamaşırlarınızı ayırıp yıkasa bu seferde o dert olurdu.
Anlamadığım nokta o çamaşırlar k.valide yıkayıp kaldırdığında özeliniz ama siz kirli sepetine atarken özel değil.Tutarsızlık sizde..

X