Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Benim gebelikten denildi. Banada kortizon içeren merhem falan verdiler ama hiçbirinin faydası olmadı. 6 hafta oldu geçmedi ve geçecek gibide degil. Evet gebelikten dolayı etkili ilaç veremiyorlar. Peki siz gebeyken mi kasıntı yaşadınız?

Benim gebelikten denildi. Banada kortizon içeren merhem falan verdiler ama hiçbirinin faydası olmadı. 6 hafta oldu geçmedi ve geçecek gibide degil. Evet gebelikten dolayı etkili ilaç veremiyorlar. Peki siz gebeyken mi kasıntı yaşadınız?
TURKIYE de bulunurmu bilmiyorum ama Ben hamileyken dr bunlari vermisti 1gunde gecti

Eklentiler

• Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 30
Bende doğuma 3 hafta kala çektim. Allah im düşmanıma vermesin. Heryerim yara içindeydi kasimaktan hep kanıyordu. Özele gittim doktoruma hiç bişey yapmadı. Bende kolonyayla yaşıyordum resmen. Sonra yoğurt iyi gelir dediler yoğurt sürdüm. Çevremdeki herkes doktora gitme hiç bişey yapmıyor dediler. En sonunda anneme yalvardım. Allah rızası için beni acile götür dedim. Dayanamadı artık. Yastıkları ağzıma kapatiyordum. Allah im ne kötü gunlerdi ya. Doğuma 2 gün kala iğne vurdu acil. O 2 gün ben yeniden doğmuştum resmen. Ne gece uykum vardı ne gündüz. Sürekli banyodaydim. Bide sirke iyi gelir dediler o beni daha da mafetti. Allah yardımcın olsun çok zor çok 🙁🙁🙁
Geçmiş olsun canim. Çok şükür sen bu süreci atlattın darısı bana olsun. Ya senin yine doğumuna 3 hafta kala başlamış. Ben 28 haftalık gebe olduğum zamandan beri cekiyorum. 2.5-3 ay sürecek gibi nerdeyse. Suan 1.5 ay oldu geçmedi. Aynen banada sirke dediler iyi gelmedi. Acilde banada serum verdiler iyi gelmedi. Suan 5 dozluk iğne kullanıyorum. Bugün 3ncusunu vurdum ama birkaç saat hafifletiyor tekrar başlatıyor. İki tane kaldı onlar bitince yine devam edecek. Napicam bilmiyorum. Benim leke oldu yara oldu kanadı ooooo oooo neler neler geçirdim. Zaten çoğu yara izi kalacak belli. Kasıntım geçsinde yara kalsın benimle buna bile razıyım. Sabahlıyorum artık. Ağlama fln ooo ooo oraları çoktan geçtim. Benim psikolojimi bozdu. Pandemi dolayısıyla aileme pek gidemiyorum. Kendime en son zarar verdiğim için annem ve eşim günde defalarca arıyor birsey yaptım mi yapmadım mi diye kendime. Artık onlarinda psikolojisini bozdum. Ama elimde değil. Çok merhem hap iğne kullandim. İnşaAllah bebeğimin sağlığını etkilemez. Yoksa kendimi asla affetmem. Amin canim. Peki senin Doğum ile geçti mi? Birde cinsiyeti neydi bebeğinin ?

• Beğen
Reactions: Z P
Allah razı olsun. Dua edip sabır etmekten başka çarem yok biliyorum ama olmuyor süreç iyi gitmiyor. Korkuyorum bu kadar ilacın bebeğime ya zararı olursa diye ama dayanabilsem tek birini dahi kullanır miyim. Daha 34 haftalık gebeyim. 38-40 haftama daha 1-1.5 ay var. Uyku yok uyku zehir oldu bana. Napicam bilmiyorum artık. Kimi doktor Doğumla geçecek diyor. Araştırdım kimininki Doğumdan sonrada sürüyor mus. Sevineceğim zamanlarda aklımı oynatacak durumdayım.

Eklentiler

• Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 23
Ayni durumu yasadim kac kere kan verdim o donem kadin dogum doktoru en son cildiye ye yonlendirdi cildiyeci 1 ay disini sikman lazim gebelik bitince raharlarsin doğumdan sonra dedi bana gebelik alerjisi oldugumu soyledi krem verdi gün asiri ilik suyla duş almami soyledi cok zor gecti benim icin Allah kolaylık versin umarim benimki gibi degildir cok gecmis olsun

Evet malesef doğumla baslayan hastalıklar genelde dogumla son buluyor.. :KK43:
Kullanabileceginiz rahatlatıcı bir losyon falan yok mu?
Doktorlar ne verdiyse kullandim. Şu ana kadar 8 farklı merhem verdiler. 3 farklı hap geçmedi. Şimdi 5 seferlik günde 1 defa iğne vuruyorum. İki tane kaldı. Buda Birkaç saat hafifletip tekrar başlıyor. Ya iki gün sonra Halim yine nolacak bilmiyorum. Ya umarım Doğumla son bulur. Kimi Doğumdan sonra bıkac ay daha bunu cekiyor mus.

Ayni durumu yasadim kac kere kan verdim o donem kadin dogum doktoru en son cildiye ye yonlendirdi cildiyeci 1 ay disini sikman lazim gebelik bitince raharlarsin doğumdan sonra dedi bana gebelik alerjisi oldugumu soyledi krem verdi gün asiri ilik suyla duş almami soyledi cok zor gecti benim icin Allah kolaylık versin umarim benimki gibi degildir cok gecmis olsun
Çok çok geçmiş olsun. Benimde karaciğer enzimlerim ve safra asidi testim temiz çıktı. Benim çok erken başladı. 28 haftalikken. Suan 34 haftalığım. 1.5 aydır cekiyorum. Kimbilir 38 mi 40 haftada mi Doğum yapacağımı. Rahat 1-1.5 ayım daha var. Zaman çok. Ya havalar çok soğudu ılık duş almak sıkıntı. SuAn halen yazlık üstlerimi giyiyorum. Kışlıklar sıcaktan daha kasindiriyor. Bukez çok üşüyorum bir yerlerim agriyor ama napim artık bilmiyor. Emin ol senin çektiğinden kalır bir yanim yoktur.

Ben varım aynen çok fena afedersin kasintidan totomun üstüne oturamiyordum öyle bir kasinti parmak ucundan tut ayak parmağıma kadar 1tane iğne vurdular geçmedi doğum yapar yapmaz geçti.doktor asıri östrojen kaynaklı dedi doğum yapınca östrojen normal seviyeye indi.dusun sabah doğum yaptım akşama geçti ama seni çok iyi anlıyorum kolonya sirke ne varsa denedim bir tane krem kullandım beyaz banamisin demedi saç ytaragiyla kasiyordum
Çok çok geçmiş olsun. Aslında gebelikte çok beter kaşınan kadınlar var mis. Çevrem ilk defa böyle Birseye şahit olduk diyorlardı. Araştırınca anladım ki tek ben degil misim. Umarım şimdi biter. Bende çoğu şey kullandim geçmedi. Ben anahtar ile kaşıdım defalarca. Seninde baya zor geçmiş. İnşaAllah bir dahaki gebeliklerimiz böyle geçmez. Benim yüzüm dışında tüm vücûd kasiniyor. Cinsiyeti neydi peki bebeginizin?

Annemde son gebeliğinde böyle olmuştu ben tabi 10 yaşındaydım çok yansıtmadı bana ama meğer hiç uyuyamamış bile annecim 😔 Ama nedendir bilmiyorum Doğumdan sonra geçer muhtemelen.ben kardeşimi kaybettim göremeden 😞 ama sakın panik yapmayın bunla bağlantalı bir durum değil.doktorun aptallığından

toplaşın çözümü soyluyorum ☺️ sodayla kendini yikayacaksin arkadasim kasindikca bildigimiz soda yada esin pamuga dokup dokup surecek sanaben fis fis siseye doldurup doldurup sıkıyordum
hamileligimin yarisi boyle gecti.
beni genel cerraha gonderdiler adam bana safran tasiyor muhtemelen dedi
bisey olurmu dedim yoo cocuk sarilik olur en fazla dedi.
bende su açlık sariligi var ya oyle bisey sanip iyi madem napiyim baska bi sorun olmasinda dedim,
meger adam anne sutu sariligindan bahsediyormuş 😳
dogum yapana kadar kasindim sarardim renkten renge girdim,
geceleri annemle birlikte kalkar ben vucudumun on tarafini kasirdim annem arka taraflarini
resmen timarlaniyordum yani.
soda 2 3 saat rahatlatiyor sonra kasinmaya baslayinca bidaha.
dogurdugun an gececek arkadasim merak etme
Çok geçmiş olsun canim. Ahhh keşke şimdi geçse. Umarım Doğum ani sonlandigi gibi biter bu kasıntı. Çok zor canim kaşınmak faydası yok hamileyken bunu anladım.

Ben yaşadım Allah düşmanımn başına vermesn böyle kırmızı büyük büyük lekeler olmuştu vucudumda geceleri uyuyamıyodum kaşıntısından ağlıyordum
Bir cildiyeYr gittim özelde emin olamadı falan benimde içime sinmedi uzak bakırköy acıbademe gittim Pupp dedi direk bioderma atoderm sos sprey verdi sık rahatlatr diye birde ursofolk hap kullandım karaciğer safrayla alakalı bir durum olmuş sonra iyileştim çok şükr ama hala derm ben son ay deli gibi uuyuyamdm ondanmı uyuyamıyor benm çocukta diye Allah şifa versn cidden zor
Amin canim. Aynen bendede önce isilik gibi kaşınıp sonra büyük büyük kırmızı lekeler oldu. Suan lekeler azaldı yara oldu. Kasinmaktan Kaşınıyorlar. Benimde 1.5 aydır zehir oldu uyku geceler ve gündüzler. Banada iki ayrı cildiye doktoru Puup dedi. Benim safra ve karaciğer temiz çıktı. Onlarla ilgili degil denildi. Kullandığın sprey ve hap iyi geldi mi sana ?amin canim gerçekten çok zor çeken bilir.

WhatsApp gurubumuz var ikiyüz kişilik falan, hep doğal yöntemler öneriliyor orda.Böyle hamile olup kaşıntısı olan annelere hacamat öneriyorlardı, hamilelik alerjisi diyomuş Dr.Çok geçmiş olsun..
Araştırdım da gebelikte hacamat iyi değilmiş. Kan kaybı oluyor Muş. Allah razı olsun.

Allah yardımcın olsun bende 28. Haftamdayım kasintim yok yazını okuyunca korktum açıkçası bilgim yok ama beklazon diye bir merhem var kaşıntıya çok iyi babam yıllardır kullanır . Yara kasintiya çok iyi
Amin canim. Herkeste olmuyor kasıntı ve Rabbim sizi korusun bu illetten aman hic bunu yaşamayın. Gerçekten öyle sıradan bilinen kasıntı gibi degil. Çok kötü birsey. Araştırıp cildiye doktoruma yazdığınız merhemi soracağım.

Merhaba. Benim de doğumum yakın ve uzun süre ben de kaşıntıdan yara yaptım bacaklarımı ama sizin anlattığınız kadar şiddetli değildi. Benim kaşıntım bir iki ay önce kayboldu ve yakın zamanda hafif hafif yeniden başladı. Hayatımda ne değişti diye düşündüğümde değişen tek şeyin gluten olduğunu farkettim. Ne zaman gluten alırsam kaşıntım oluyor. Arka arkaya her gün yedigimde ise kaşıya kaşıya kanatıyorum.

Gebelikte bebege kilo aldırma kaygısıyla annelee genelde süt ürünlerini haddinden fazla tüketiyor ve Türkiye coğrafyasında yaşayan insanların genetik yapısı gluten ve kazein hassasiyetine çok yatkın okuduğum kadarıyla. Özellikle 0 ve A kan gurubunda olanlar çok hassas oluyor. Bence bir müddet hazir gida, gluten, süt ürünleri, çikolata ve kuruyemişi kesin. Bakliyat ve sebzeyle de ihtiyacınız olan besini alabilirsiniz bu süreçte. Ben perhizle kasintinizin en azindan azalacağını tahmin ediyorum.
Bende 0 kan grubuyum 🙄 benim şiddetli geçiyor. Canim vejeteryanim. Et tavuk balık aklına gelen hayvansal etlerin hiçbirini tüketmedigim icin mecbur kuruyemiş tarzı seyler yiyorum. İste bilinmiyor kı belki yediğim bakliyat ve sebzeden bile kasıntı olabilir. Bunu anlamak sıkıntı.

X