- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 37
Yok canım deri gerilmesinden kaynaklı değil bu ciddi bir kaşıntı. Ksrun gerilince hafif hafif kaşıntılar oluyor gebelikte. Öyle bir kaşıntı ki atıyorum gece 12 de başlıyor ayağın kaşınıyor sonra elin sınra kolun sonra ayağın bir el bir ayak yoruluyorsun kaşınmaktan bir yorgunluktan uykun geliyor ama uyuyamıyorsun 1.2 dk dalıyorsun tekrar uyanıyorsun bir bakıyorsun sabah 5 olmuş.kaşırken derinin altına ulaşmaya çalışıyorsun çünkü kan değerlerinde sorun oluyor kan giden vücudun her yeri kaşınıyor anlayacağın.Bu kaşınima nasil bir kaşınma yani normal bir yermiz kaşınlar ya o gibi bir kaşinmamı.belki deri dartlmasliya ilgildir,hamilrlikle alakali olark.
Çok geçmiş olsun ilk defa duyuyorum.Ama buna benzer bir şey yaşamıştım gitmediğim özel hastane devlet hastanesi araştırma hastanesi kalmamıştı göz kapaklarım ayaklarım başımın derisi kulaklarım aklınıza gelebilecek her yerim kaşınıp koca koca kabarıyordu öleceğimi falan sanıyordum o derece ödemler şişlikler vs.en son bakırköy sadi konuk hastanesinde bir cildiye doktoru derdime derman oldu hastaneye ytırmak istedi fakat yanımda kalacak kimse olmadığı için yatmadım.cleritin(antihistamin) ilacı vermişti bana yanında 'ovadril losyon' vermişti.bir de uyku ilacı sakinleştirici atarax vernişti bunu uyuyarak atlatacaksın demişti benim ataklarım çok can acıtıcı olduğu için.Tabi en son olarak da ' kortizonlu iğne' başlamıştı adını tam hatırlamıyorum şu an sabah akşam oluyordum cleritini gümde 3 kez alıyordum kremi ise gün aşırı hwr kaşıntımda sürüyordum iğnelerden sonra rahatladım baya bir geçti.sonraları tabiki tekrarladı ama o derece önü alnamayacak gibi değildi.bu dediğim krem ve iğneler hamilelikte kullanılıyor mu bilmiyorummMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Ah Allah yardımçısı olsun zaten halilelikde insan rahat olmuyor bide bununla uğraşıyor .Yok canım deri gerilmesinden kaynaklı değil bu ciddi bir kaşıntı. Ksrun gerilince hafif hafif kaşıntılar oluyor gebelikte. Öyle bir kaşıntı ki atıyorum gece 12 de başlıyor ayağın kaşınıyor sonra elin sınra kolun sonra ayağın bir el bir ayak yoruluyorsun kaşınmaktan bir yorgunluktan uykun geliyor ama uyuyamıyorsun 1.2 dk dalıyorsun tekrar uyanıyorsun bir bakıyorsun sabah 5 olmuş.kaşırken derinin altına ulaşmaya çalışıyorsun çünkü kan değerlerinde sorun oluyor kan giden vücudun her yeri kaşınıyor anlayacağın.
Benimde kasintim vardım kalçalarım ve karnımın alt kısmı morarmisti yanık gibiydi. Geceleri hiç uyumazdim kasintidan. Çok Dr A gittim hamileyken ilaç veremediler sadece nemlendirici. Ama bana dedikleri tek şey hormonel olduğu için doğurunca geçer oldu. Gerçektende dogurdugum gün geçti.Allah razı olsun. Mersin de yasıyorum. Rabbim beni affetsin ama artık bu kasıntımdan şifa bana gelmeyecek gibi hissediyorum. Ya Doğumla geçecek yada Doğumdan sonrada sürecek. CNN Turk’e çoğu kez konuk olan bir doktor bulunduğum sehirdeymis araştırdım özel muayenesi var onada gittim. Ama klasik ayni merhem haplar. Geçirmiyor.
Merhaba bu ilaçlar gebelik kategorisinde iyi değiller siz doğal yöntemler denediniz mi? Ayrıca karaciğer enzimlerinize de bakıldı mı? Hormon kullanıyorsanız oda neden olabilir.benim saçlarımda kepek yapmıştı.bırakınca geçti şikayetlerim.geçmiş olsunKullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Merhaba çok geçmiş olsun aynısını yaşadım sizi çok iyi anlıyorum. Benim dogumum agustos ayında oldu ben temmuz ayında yaşadım bu sıkıntıyı. Havalarda sıcaktı çok kötü bir durumdu.tahlil vs yapmışlardı ama bişey cıkmadı. En sonunda dr yediklerine dikkat et dedi vi dönem şeftali çok yiyordum ondan olabildiği söylendi. Ama gıda alerjisi gübi değildi en iyi buz masajı geliyordu kaşınan yerlerime buz sürüyordum rahatlatıyordu. Yaza denk geldiği için serinletiyorduda. Korkulacak bişey değil ama merak etmeyin Kız kardeşim de yaşadı aynı şeyi geçti sınra tekrardan geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versinMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Gecen sene aralikta hamileyim.hamileligim 8+5gun surdu.O sure boyunca tam dediginiz gibi kasintilar yasadim.Delirtiyodu. Bacaklarim, ellerimin uzeri,dirseklerim.Basa cikamiyordum kasinmakla, valla tahta fircasiyla kasiyodum bacaklarimi.corona da baslamisti dr.ler yeni hasta alimi yapmiyodu.9hafta aglayarak kasidim. Uyku denen bisey kalmamisti.Oanda goren olsa kaynar suyla haslanmis bu derlerdi.Tesaduf yabanci bir dr randewu verdi.Sagolsun. Verdigi iki krem birgunde bitirdi kasintiyi.Sonra bebegimin kalbi durdu kurtaj oldum. izleri ise yeni yeni geciyor.Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Bendede vardı tüm vücut ama özellikle göbek kısmı deri görünmeyecek haldeydi. Gebelik alerjisi denildi ve tedaviye aldılar o dönem. Her iki çocukta da yaşadım ilkinde teşhis yoktu birdürü iğne ilaç yemiştim doğumda geçmişti, 2.çocukta 6.aya doğru başladı yine ve bu defa gebelik alerjisi denildi vücut bebeğe karşı direnç halinde demişlerdi bende,Bende de olmustu ve sebep bulunamamisti, asamamistim yani. İnsanin ayak parmaklarinin arasi bile kasinir mi? Kasiniyordu istegecmis olsun, dogum yapinca gecti benimki
Tedavisi var mi peki? Yani gebelik alerjisi diyip bebekten uzak durun demediler di miBendede vardı tüm vücut ama özellikle göbek kısmı deri görünmeyecek haldeydi. Gebelik alerjisi denildi ve tedaviye aldılar o dönem. Her iki çocukta da yaşadım ilkinde teşhis yoktu birdürü iğne ilaç yemiştim doğumda geçmişti, 2.çocukta 6.aya doğru başladı yine ve bu defa gebelik alerjisi denildi vücut bebeğe karşı direnç halinde demişlerdi bende,
Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Bendede vardı tüm vücut ama özellikle göbek kısmı deri görünmeyecek haldeydi. Gebelik alerjisi denildi ve tedaviye aldılar o dönem. Her iki çocukta da yaşadım ilkinde teşhis yoktu birdürü iğne ilaç yemiştim doğumda geçmişti, 2.çocukta 6.aya doğru başladı yine ve bu defa gebelik alerjisi denildi vücut bebeğe karşı direnç halinde demişlerdi bende,
Benim gebelikten denildi. Banada kortizon içeren merhem falan verdiler ama hiçbirinin faydası olmadı. 6 hafta oldu geçmedi ve geçecek gibide degil. Evet gebelikten dolayı etkili ilaç veremiyorlar. Peki siz gebeyken mi kasıntı yaşadınız?kasintim benim alerjikti。hamilelikten deguldi gittim kortizon igneler falan verdi ama yine dedi de bunlari kullansan bile 1 bucuk 2 ay dvm edip gecer diye。 ilacli haliyle 2 ay surmustu malesef gecmiyo hemen。 cok zor bi durum ceken bilir ustelik suan ilac alamiyosunda duzgun bisey。