Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Bu kaşınima nasil bir kaşınma yani normal bir yermiz kaşınlar ya o gibi bir kaşinmamı.belki deri dartlmasliya ilgildir,hamilrlikle alakali olark.
Yok canım deri gerilmesinden kaynaklı değil bu ciddi bir kaşıntı. Ksrun gerilince hafif hafif kaşıntılar oluyor gebelikte. Öyle bir kaşıntı ki atıyorum gece 12 de başlıyor ayağın kaşınıyor sonra elin sınra kolun sonra ayağın bir el bir ayak yoruluyorsun kaşınmaktan bir yorgunluktan uykun geliyor ama uyuyamıyorsun 1.2 dk dalıyorsun tekrar uyanıyorsun bir bakıyorsun sabah 5 olmuş.kaşırken derinin altına ulaşmaya çalışıyorsun çünkü kan değerlerinde sorun oluyor kan giden vücudun her yeri kaşınıyor anlayacağın.

Allah yardimcin olsun.
Karaciğer e oluşan baskıdan dolayı bunlari yaşıyorsun.
Yediklerinle ilgisi yok bu durumun.
Doğumdan sonra geçecek.
Çok zor biliyorum.
Bende 1 ekimde doğum yaptım. Fiknige girmiştik yazın orda böcek ısırdı ay neler yaşadım benim ki senin yanında hiç tabi ki...
Basur problemi yaşadım sanki dikenli tel üzerinde oturuyordum. Hıçkıra hıçkıra ağladığını biliyorum.
Bı gece el açıp Allah'a yalvardım.
Hepsi geçti canım, sabret sana moral olsun diye yazdım.
3 hafta daha dayan baktın dayanamıyorsun 38. Haftada doğum yaparsın.
Ben hastanede basurdan dayanamayıp 38. Haftaya girdiği gibi doğum yapanı gördüm.
Annelik çok zor basur kaşıntı ciddi riskler vs vs
Bunların hepsi geçecek.

Çok geçmiş olsun ilk defa duyuyorum.Ama buna benzer bir şey yaşamıştım gitmediğim özel hastane devlet hastanesi araştırma hastanesi kalmamıştı göz kapaklarım ayaklarım başımın derisi kulaklarım aklınıza gelebilecek her yerim kaşınıp koca koca kabarıyordu öleceğimi falan sanıyordum o derece ödemler şişlikler vs.en son bakırköy sadi konuk hastanesinde bir cildiye doktoru derdime derman oldu hastaneye ytırmak istedi fakat yanımda kalacak kimse olmadığı için yatmadım.cleritin(antihistamin) ilacı vermişti bana yanında 'ovadril losyon' vermişti.bir de uyku ilacı sakinleştirici atarax vernişti bunu uyuyarak atlatacaksın demişti benim ataklarım çok can acıtıcı olduğu için.Tabi en son olarak da ' kortizonlu iğne' başlamıştı adını tam hatırlamıyorum şu an sabah akşam oluyordum cleritini gümde 3 kez alıyordum kremi ise gün aşırı hwr kaşıntımda sürüyordum iğnelerden sonra rahatladım baya bir geçti.sonraları tabiki tekrarladı ama o derece önü alnamayacak gibi değildi.bu dediğim krem ve iğneler hamilelikte kullanılıyor mu bilmiyorumm çok geçmiş olsun tekrardan

Yani sebebini bilemiyorum ama egzama oluyordum ben de kına yak dediler. İnanmadım ama yaktim gerçekten iyi geldi. Simdi oglumun elleri ve ayaklarinin parmak uclari aciliyor egzamadan kremler cok kar etmedi kina yakiyoruz iki yildir. Erkek oldugu icin biraz kiziyor ama kina yaktiktan sonra 1 yil rahat ediyoruz. Hamilelikte zararlı mı bilmiyorum arastirip sizi en rahatsiz eden yere yakip bir deneyin isterseniz. Bazen kocakarı yontemleri ise yariyor

Bundan 15 sene önce ben de ikinci çocuğuma hamileyken aynı sizin gibi aşırı bir kaşıntıya düştüm.Gece gündüz deli gibi kaşınırdım.Buna kurdeşen deniyor.Benim ki gebelik stresiyle psikolojik olmuştu.Büyük ihtimalle psikolojiktir sizinki de.Çünkü gebelikte adet de olamadığımız için vücut hormonların etkisiyle gergin oluyor.Hatta bir gece yüzüm,gözüm,dilim şişmişti.Eğer dil boğaz çok şişerse nefes alamama tehlikesi var.O yıllarda kadın doğum doktoruna danışmıştım.O da gebelikte kaşıntı ilacı veremeyiz dedi.Uzun zaman geçti çok hatırlayamıyorum.Galiba kadın doğum uzmanı böyle söyleyince başka doktora, cilt doktoruna da gitmedim.Çok zor bir gebelik geçirdim.Neler neler çektim.Yaz aylarında sadece tek yapabildiğim duşa gitmekti.Ayaklarının altı alev alev yanardı.Leğene su koyup,ayaklarımı içinde bekletirdim.Doğum yaptıktan sonra da geçmedi.Bu seferde emziriyorum diye ilaç içemedim.Bütün bu acıları aylarca çektim.7 ay emzirebildim.Sonra hemen cildiye doktoruna koştum.Bana bir ilaç verdi.Günde kaç tane alınıyordu,hatırlamıyorum.Ama bu kaşıntı ilaçları aynı antidepresan ilaçlar gibi.Yani sizi uyuşturuyor,uyku veriyor.Ama sakinlik verip rahatlatıyor da.İlacın adı ( XYZAL ).Bu illacı emzirme bittikten sonra yaklaşık 1,5-2 sene kadar kullandım.Ama kaşıntı gebelikte başladığı ve emzirme süresini de katarsanız tam 3 senede kaşıntıdan kurtulabildim.Sakın bu ilacı alıp kafamıza göre kullanmayın.Mutlaka doktora danışın.En azından belki doğumdan sonra kullanırsınız,geçmezse sıkıntınız.Bu hap bana iyi gelmişti.Çok geçmiş olsun.Allah şifa versin.

Ah Allah yardımçısı olsun zaten halilelikde insan rahat olmuyor bide bununla uğraşıyor .

Benimde kasintim vardım kalçalarım ve karnımın alt kısmı morarmisti yanık gibiydi. Geceleri hiç uyumazdim kasintidan. Çok Dr A gittim hamileyken ilaç veremediler sadece nemlendirici. Ama bana dedikleri tek şey hormonel olduğu için doğurunca geçer oldu. Gerçektende dogurdugum gün geçti.

Kullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Merhaba bu ilaçlar gebelik kategorisinde iyi değiller siz doğal yöntemler denediniz mi? Ayrıca karaciğer enzimlerinize de bakıldı mı? Hormon kullanıyorsanız oda neden olabilir.benim saçlarımda kepek yapmıştı.bırakınca geçti şikayetlerim.geçmiş olsun

Biber salcasi kullaniyor musunuz? Ben biber salcasiyla yapilmis yemek yedigimde sizin gibi kasiniyorum.
Bu arada acilen alerji testi yaptimalisiniz sanirim. Belki birseye alerjiniz vardir.

Merhaba çok geçmiş olsun aynısını yaşadım sizi çok iyi anlıyorum. Benim dogumum agustos ayında oldu ben temmuz ayında yaşadım bu sıkıntıyı. Havalarda sıcaktı çok kötü bir durumdu.tahlil vs yapmışlardı ama bişey cıkmadı. En sonunda dr yediklerine dikkat et dedi vi dönem şeftali çok yiyordum ondan olabildiği söylendi. Ama gıda alerjisi gübi değildi en iyi buz masajı geliyordu kaşınan yerlerime buz sürüyordum rahatlatıyordu. Yaza denk geldiği için serinletiyorduda. Korkulacak bişey değil ama merak etmeyin Kız kardeşim de yaşadı aynı şeyi geçti sınra tekrardan geçmiş olsun

Bende de olmustu ve sebep bulunamamisti, asamamistim yani. İnsanin ayak parmaklarinin arasi bile kasinir mi? Kasiniyordu iste gecmis olsun, dogum yapinca gecti benimki

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin

Bende de doğumuma 2 hafta kala başlamıştı. Test yapıldı karaciğerle ilgisi yoktu. Dr krem falan verdi doğumdan sonra geçer dedi. Sabret az kaldı diye diye günler geçti. Doğum yapınca tak diye kesilecek kaşıntılar diye düşünüyordum. Doğum yaptım biraz azalır gibi oldu ama sonra aynen devam etti. 1.ayda dr kortizonlu iğne ve başka kremler verdi. Emzirdiğim için tedirgin olmuştum baya ama mecbur oldum iğne. Pek geçtiği söylenemez.
Tekrar bi dr a git dediler. Yine bana kortizon tarzı ilaç verecekler korkusuyla gitmek istemedim. Derken kendilinden azalmaya başladı. Doğumdan tam 2 ay sonra sıfırlandı kaşıntı. Kaşıdığım yerlerdeki izler de kayboldu. 4.5 ay oldu doğum yapalı.
Senin erken başlamış kaşıntın. Bence senin benim gibi doğumdan sonraya sarkmaz. Öyle ümit ediyorum. Çok nadir olarak doğumdan sonra devam edermiş
Bütün yorumları bütün yazdıklarını okuyamadım ama Allah yardımcın olsun. İnşallah hafifler kaşıntın. Öyle bile yeter doğuma kadar.
Kaşımamaya çalış diycem de zor. Ben de hep dayanamayıp kaşıyordum. Kaşırken en azından sadece o kısmı kaşı. Sağındaki solundaki boşlukları kaşımamaya çalış.
Bazen hiç kırmızı olmamış yerler de minicik huylanıyo gibi oluyor. Öyle olunca bastıra bastıra kaşıyasın gelebilir alışkanlıktan ama kaşıma. Hemen orası da hızlıca kırmızı kaşıma alanına dönüyor sonra.
Bi de nemli tutmaya çalış vücudunu. Dr bana ilaç olarak geçen bi losyon yazmıştı. Kaşıntıyı pek geçirmese de yayılmasını yavaşlatmıştı sanki.

Gecen sene aralikta hamileyim.hamileligim 8+5gun surdu.O sure boyunca tam dediginiz gibi kasintilar yasadim.Delirtiyodu. Bacaklarim, ellerimin uzeri,dirseklerim.Basa cikamiyordum kasinmakla, valla tahta fircasiyla kasiyodum bacaklarimi.corona da baslamisti dr.ler yeni hasta alimi yapmiyodu.9hafta aglayarak kasidim. Uyku denen bisey kalmamisti.Oanda goren olsa kaynar suyla haslanmis bu derlerdi.Tesaduf yabanci bir dr randewu verdi.Sagolsun. Verdigi iki krem birgunde bitirdi kasintiyi.Sonra bebegimin kalbi durdu kurtaj oldum. izleri ise yeni yeni geciyor.

Bende de olmustu ve sebep bulunamamisti, asamamistim yani. İnsanin ayak parmaklarinin arasi bile kasinir mi? Kasiniyordu iste gecmis olsun, dogum yapinca gecti benimki
Bendede vardı tüm vücut ama özellikle göbek kısmı deri görünmeyecek haldeydi. Gebelik alerjisi denildi ve tedaviye aldılar o dönem. Her iki çocukta da yaşadım ilkinde teşhis yoktu birdürü iğne ilaç yemiştim doğumda geçmişti, 2.çocukta 6.aya doğru başladı yine ve bu defa gebelik alerjisi denildi vücut bebeğe karşı direnç halinde demişlerdi bende,

Tedavisi var mi peki? Yani gebelik alerjisi diyip bebekten uzak durun demediler di mi

Eklentiler

• Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 30

Eklentiler

• Screenshot_20201129-230348_Photos.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 26
Benim gebelikten denildi. Banada kortizon içeren merhem falan verdiler ama hiçbirinin faydası olmadı. 6 hafta oldu geçmedi ve geçecek gibide degil. Evet gebelikten dolayı etkili ilaç veremiyorlar. Peki siz gebeyken mi kasıntı yaşadınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…