Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi benim de son aylarda fazlasıyla kaşıntım olmuştu kendim evde birtakım çözümler üretmiştim sirke veya karbonatı sulandırıp kaşınan bölgeye onunla birazcık ovup 20-25 dakika sonra duruluyordum rahatlatıyordu bi deneyin isterseniz inşllah şifa olur

Benim iki arkadaşım ikiside iki çocuk sahibi onlarla bütün hamileliklerinde bunu yaşadılar maalesef onlarda kremlerle idare ettiler Allah yardımcınız olsun

Çok geçmiş olsun. Bende hamilelikte oluşmadı ki hamile değilim. Ama belirtilerinin h men hemen aynı. Saç diplerinden ayak parmaklarına kadar olan bir kaşıntı. Resmen kaziyorum vücudumu. Yaralar oluştu. En son hiç bir doktor çözüm bulamadı. İlaçlar ise yaramadı. Tesadüfen kadın dogumcumla konuşurken bu durumu da anlattim alerji olabilir dedi alerji testi yaptım. Meğer paraben ve sls alerjim varmış. Şampuan ve sabunlar yüzünden vücudum kuruyup kasiniyormus. Bana bebek şampuanı kullan dedi. Dalin değil ama. Ya mustela yada unibaby. Bence bir deneyin. Ben unibaby kullaniyom. Hem saçıma hem vücuduma. Ve gerçekten kaşıntım geçti. Bence bir deneyin. Belki işe yarar

Karaciğerlerine baktır. Benimde öyleydi dogum dan sonra geçti. İki hamileliğimde de oldu.

Kullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Bende hamilelik öncesi vardı canım birçığunu kullandım o ilaçların ama geçmedi hamileliğimi öğrenince iyi bir doktora gittim claritine verdi o mu geçirdi bebeğim mi vesile oldu bilmiyorm ama şükür geçti öyle bir süreç çok zordu seni anlıyorum umarım en kısa zamanda sen de şifanı bulursun

Bende hamileligimden beri sürekli hapşırıyorum doktor alerji olmuş olabilirsin dedi .Acaba alerji testi mi yaptirsan?

Bu durumu ben de yasadim cnm gece sirf kasimak icin uykudan uyanir iceri odaya gecer bacaklarimi ve gobegimi kasirdim cok fenaydi yaraydi her yerim. Lohusalik doneminde de bir ay kadar surdu sonra gecti kendiliginden. Hormonlarla ilgili bir durum bu.

Merhaba. Geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun. Benim akrabam tüp bebekle ikizlerine hamileyken doğuma üç ay kala vücudunun her yeri kaşıntı olmuştu. Ve doğuma kadar geçmedi. O da çok zorluk çekti bu yüzden. Ama bebeklerini doğurduktan sonra tamamen iyileşti. İnşallah sende sağ salim bebeğini kucağına alırsın. Allah derdine şifalar versin.

Karaciğer enzimlerinize baktılar

Mu
htemelen karaciğer enzimleriniz yükselmiştir ondan olmuş olabilir bende de olmuş tu

Öncelikle çok geçmiş olsun peki hiç tahlil falan tuttularmı

Kolestaz değil mi bu? Bu kadar aşırı boyutta değildi bendeki ama preklampsi de eklenince sezeryan almışlardı acil... Ama hastanede yatıyordum ve sizin gibi kaşıntıdan uyuyamayan başka gebeler de vardı

Çok geçmiş olsun, ben 36.haftada yaşadım ama benimki kolastazdı hemen bebeği aldılar , zehirlenme ihtimali vardı. Sizin AST , ALT değerlerimize bakılmış sanırım bir sıkıntı yok

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bir bilgim yok (hamilelik üzerinde ki etkisine dair) fakat araştırarak kantaron yağını ya da çay ağacı kremini deneyebilirsiniz. Bir kaç yıl önce zona tedavisi görmüştüm bu süre zarfında verilen hiç bir krem çare olmamıştı. Zona da kaşıntısıyla ünlü ne yazık ki bana çok iyi gelmişti.

Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten hemde hamileymişsiniz eminim zor bir durumdur Allah yardımcınız olsunbende de kaşıntı var son iki senede ortaya çıktı durduk yere kaşınıyorum ilk zaman önemsemedim sonra gece uykudan uyanmaya felan başladım baktım olacak gibi değil doktora gittim bel kısmımda döküntüler vardı yıllardır bebek yağı kullanırım mevsim dönüşü çok olur o ara doktorda gördü cilt kuruluğundan oluyor dedi bana krem yazdı birde alerji hapı o ara iyi geldi birsüre sonra dan vucut bagışıklık kazanınca hiçbirşey fayda etmiyor çok acı yemek felan dediler ama bence gıda olarakta kişiye göre değişir size alerji testi yaptılarmı ? Bana yapmadılar ama ben mesela acıyı kullanan biriyim ama bu kaşıntı bazende geçiyor ondan sanmıyorum ama mesela domates bana kaşıntı yapıyor keserken elim yüzüm kaşınıyor ona biraz dikkat edebilirsiniz bide size tavsiyem hamilelikte krem kullanılıyormu benim daha bebeğim yok pek bu konularda bilgili değilim ama kortizonsuz krem den bişey olmaz heralde kullandıgım bir krem var hatta 6 ay felan olmuştur o beni çok rahatlattı isterseniz sizde bir deneyebilirsiniz

Çay ağacı yağını ya da lavanta yağını sulandırıp sürseniz bir bölgenizde deneyip iyi gelebilir. Sanırım gebelik ürtikeri sizinki. Ben ürtiker oldum ama gebe değildim. Av.l+dec.rt iğne oldum 12 tane. Ama ürtiker olduğunu anlayana kadar 8ay geçti. Allah şifa versin. Bebeğinizi sağsalim kucağınıza alın inşallah

Acil şifalar olsun canim kaşıntı için en iyi şey kekik diye biliyorum hem kaşintiyi aliyor hem mikrobu iğneye gelince bilemiyorum canim iki arkadaşimdada bu durum oldu 9. Ayin içindeydi çok kasinti olunca doktora gitti igne verdiler vuruldu sabahi bebeginin kalbi durdu diger arkadasimdada ayni durum oldu oda vuruldu iğneyi onda hiçbirsey olmadi yani bildiklerim bunlar Allaha emanetler Allahin izniyle hiçbirşey olmaz çabucak atlatirsin inşallahAma kekigi dene denerim kullanilan birşey hatta saracoglunda yabani kekik olarak satiliyor sicak suyun icine bikaçtane koy ilimaya baslayinca kasinan yerlere sur yedigin içtigin herşey sana şifa olsun inşallah

Ayrıca ben de bikaç bişeyler denedim faydası olan pek bişey bulamadım sadece bu çörekotu yağı çok faydalı onu yüzümde kaşıntı varken kullandım iyi geliyor rahatlıyorsunuz biraz enazından çok kaşınmaya başladıgı anda ondan sürün bide düzenli benim kullandıgım kremden alın derim ismini veririm size ayrıca ürederm de kullandım ben faydası olmamıştı vucut kortizonlu kremlere alışınca daha fayda sağlamıyor size bikaç yaptıgım bana iyi gelenleri söyleyebilirim

Benim son gittiğim doktor uzun uzun çok güzel açıkladı sağolsun gebelikte hapşuruk krizleri çok çok uzun olur da artık karnın kasılması bebeğe zarar verecek dereceye gelirse ilaç veriyoruz dedi. Ben daha gebe olmadığım halde kullanma bence dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…