İşin diğer tarafı bana hiçbiri alerji demedi. Gebeliğin son aylarında hormonlardan oluyor denildi. İsmide Puup hastalığı. Daha ilk gebeliğim. Şuan korkum bir daha hamile kalırsam yine aynisi mi olacakO akrabaya da allerji dediler,bircok gidayi yasaklamislardi,ama sonra gittigi doktor bir sekilde cozdu.Ah adini bilseydim.Yarin ogrenmeye calisirim sizin icin.Cok uzuldum ya=/
Sürer tabii saptamak çok zor ama hayvansal gıdalar yapabilir domates falan yapabilir alerjiyi anlayabilmek öyle zor kiama yediğiniz en alerjen şey ne olabilir kabuklu yemişler tahin susam bunlar yüksek miktarda alerjen içeriyor aklıma gelenler bunlar şimdilik
Demek ki buda benim gebelik imtihanım. Rabbim tüm gebeleri bu iletten korusunSürer tabii saptamak çok zor ama hayvansal gıdalar yapabilir domates falan yapabilir alerjiyi anlayabilmek öyle zor kiama yediğiniz en alerjen şey ne olabilir kabuklu yemişler tahin susam bunlar yüksek miktarda alerjen içeriyor aklıma gelenler bunlar şimdilik
Pek yumurta tüketen biri değilim ve kaşıntı başladığı zamandan beri tüketmedim yumurta.Gluten hassasiyetiniz olabilir cilde vurmuştur belki paketli gıdalara yumurtaya evet yumurta olabilir
Sıcak zaten kasıntıyı tetikliyor. Bulunduğum il Mersin. Belki bilirsiniz buranın kış ayı da güzel geçer ama yineden üşütürOyle demeyin neler kimler iyilesiyor.
Cilde iyi gelen sifali sular var,fakat sicak suya giremezsiniz dogumu tetikleyebilir.Acaba oradan su getirtip banyo mu yapsaniz?
Yerindekine benzemez fakat belki sifa olur.Insan bitkisel seyler de soyleyemiyor ki gebelikte olunca.
Allah dusman basina vermesin kasinti cok kotudur cok...
Sordum gebelikte yapılmıyor denildi. Artık yalan dogru bilmiyorum. Yoksa aklimda olan birseydi. Hic yoktan gebeyken neye alerjim olduğunu bilirdim.Peki alerji testi yapıldı mı?
Gerçekten her yolu denedim. Bu kadar merhem ve hap kullandim. Cok korkuyorum ya bu sebepten bebeğim zarar gördüyse ben bu veballe nasıl yaşarım. Sonra düşünüyorum eğer birseyin olacağı varsa hersey bahanedir ama gel de bunu içime anlatayim. Amin amin çokça. Dua edin. Umarım sürmez. Bukez emzirecegim icin birsey kullanamicam.Deneyebileceğiniz her yolu denemişsiniz sabretmekten doğumu beklemekten başka çareniz kalmamış gibi, sağlıkla bebeğininizi kucağınıza alın umarım gebelikten sonra devam etmez
Doğumdan sonra aklımda kesin alerji testi mutlaka yapacağım. Ne pis illet kasıntı. Gerçekten neden olduğu belli olmuyor.Annemin de ben evlendikten sonra cilek allerjisi cikmisti,kac yasinda yani,hep yedigi birseydi,belli olmuyor hic.
Benim toza karşı alerjim var. Gebelik istiyorum ben de. Kbb ile ilgili benim şikayetlerim. Burnumdan asla nefes alamıyorum. Leviset diye bi alerji hapı vermişti pandemiden önce bunu gebelere de veriyoruz diye hiç bir işe yaramadı. Şu sizin allerset ile aynı ilaç bence. Fuccirot krem zaten klasik bi antibakteriyel krem sivilceye ya da herhangi bir şikayete de bin yıldır o veriliyor.Sordum gebelikte yapılmıyor denildi. Artık yalan dogru bilmiyorum. Yoksa aklimda olan birseydi. Hic yoktan gebeyken neye alerjim olduğunu bilirdim.
Kantaron yağı ve vazelin dediler kullandim. Nolur nolmaz diye duş jeli yerine zeytinyağlı yeşil sabun kullanıyorum. Sizedir çok çok geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı ile Rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Nasıl etiketliyebilirim.Benim toza karşı alerjim var. Gebelik istiyorum ben de. Kbb ile ilgili benim şikayetlerim. Burnumdan asla nefes alamıyorum. Leviset diye bi alerji hapı vermişti pandemiden önce bunu gebelere de veriyoruz diye hiç bir işe yaramadı. Şu sizin allerset ile aynı ilaç bence. Fuccirot krem zaten klasik bi antibakteriyel krem sivilceye ya da herhangi bir şikayete de bin yıldır o veriliyor.
Gebe olduğunuz için çok hafif şeyler verilmiş anladığım kadarıyla.
Çözüm ancak doğal yağlar merhemler filan olabilir belki şu an durumuza.
Yöneticileri etiketleyin bence belki bildirimle bilen birilerine ulaşılır.
Ben eriketleyeyim. Görür yardımcı olurlar.Kantaron yağı ve vazelin dediler kullandim. Nolur nolmaz diye duş jeli yerine zeytinyağlı yeşil sabun kullanıyorum. Sizedir çok çok geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı ile Rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Nasıl etiketliyebilirim.
Artık hersey olabilir diye düşünüyorum. Geçmediğine göre. Gebelikten yediklerimden bile. Kimisi bazı anne adaylarında leke atar ya yüzüne vücuduna abaca seninde kasıntı ile mi vücuda attı diyorlar. Haaa bu arada ilk cildiyeye gittiğimde cinsiyetini sormuştu doktorlar erkektir demişti dedim. Dedi erkek bebek bekleyen anne adaylarinda daha sık karşılaşıyoruz buna dedi. Ama kız çocuğu olan kişilerde olmuyor anlamında gelmez bu. Amin çok saolun. Dua edin Rabbim şifa versin. Korka korka kasıntı iğnesi vurduruyoroz ama sabahın altısı olacak ben halen uyanigim kasiniyorum. Rabbimden aklım ve düşüncelerimdende beni korusun istiyorum. Çünkü aklımı yitirecem nerdeyse.Alerjik olabilir mi? Bazen dönemsel bir şey (mesela polen alerjisi gibi) olabilir mi? Benim oğlum alerjik astım geçen parka çıkardım ağzı, burnu akmaya, gözleri kızarmaya başladı. Eve getirdim geçti. Kim bilir dışardaki hangi bitki onu rahatsız etti. Hani sizinde mevsimsel olabilir mi? Sık banyoyu deneseniz. Buruna da bol su çekip temizlenesin. Bir diğer alerjik unsur ise yedikleriniz olabilir. Hamilelikte vücudunuz farklı tepki veriyor olabilir yediklerinize. Her hafta 3 günde bir yediğiniz bir şeyi hayatınızdan çıkartsanız. Mesela yumurta ya da domates, bal, çilekli ürünler, fıstık gibi yemişler en alerjen olup hatırladıklarım bunlar. Rabbim şifa nasip etsin inşallah. Sağlıkla yavrunuzu kucakların.
Canim Allah sabir sifa versin,vaktini hayırlısıyla doldurup bebegine kavus,bebegine ilaclarin zarari olacagini dusunmuyorum,son 3 aylik donemdesin,bebegin buyume evresinde su anda.Artık hersey olabilir diye düşünüyorum. Geçmediğine göre. Gebelikten yediklerimden bile. Kimisi bazı anne adaylarında leke atar ya yüzüne vücuduna abaca seninde kasıntı ile mi vücuda attı diyorlar. Haaa bu arada ilk cildiyeye gittiğimde cinsiyetini sormuştu doktorlar erkektir demişti dedim. Dedi erkek bebek bekleyen anne adaylarinda daha sık karşılaşıyoruz buna dedi. Ama kız çocuğu olan kişilerde olmuyor anlamında gelmez bu. Amin çok saolun. Dua edin Rabbim şifa versin. Korka korka kasıntı iğnesi vurduruyoroz ama sabahın altısı olacak ben halen uyanigim kasiniyorum. Rabbimden aklım ve düşüncelerimdende beni korusun istiyorum. Çünkü aklımı yitirecem nerdeyse.
Bildirim gönderme yetkisi Kazen'de.Arkadasimiza yardimci olabilecek birileri var mi acaba?
Mune bakabilirmisiniz,uyelere bildirim gidebilir mi,arkadasimiz zor durumda.
Arkadasimiz acemi munecim,ben acemi sayilmam ama teknoloji ozurluyum:)
Tamam atarım ben.Arkadasimiz acemi munecim,ben acemi sayilmam ama teknoloji ozurluyum:)
Tamam sen orada paylasirsan bir arkadasimiz da linki atar belki kazenemerve
Bende doğuma 3 hafta kala çektim. Allah im düşmanıma vermesin. Heryerim yara içindeydi kasimaktan hep kanıyordu. Özele gittim doktoruma hiç bişey yapmadı. Bende kolonyayla yaşıyordum resmen. Sonra yoğurt iyi gelir dediler yoğurt sürdüm. Çevremdeki herkes doktora gitme hiç bişey yapmıyor dediler. En sonunda anneme yalvardım. Allah rızası için beni acile götür dedim. Dayanamadı artık. Yastıkları ağzıma kapatiyordum. Allah im ne kötü gunlerdi ya. Doğuma 2 gün kala iğne vurdu acil. O 2 gün ben yeniden doğmuştum resmen. Ne gece uykum vardı ne gündüz. Sürekli banyodaydim. Bide sirke iyi gelir dediler o beni daha da mafetti. Allah yardımcın olsun çok zor çokMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.