Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Bendede kasıntı vardı gastronomi bölümüne muayne olman lazım gebelikte kolestazi denilen bir rahatsızlık ciğerlerden gelen bir durum en geç 36.haftada doğum yapilmasi lazim ciddi bir durum geçmiş olsun

L

Bendede kasıntı vardı gastronomi bölümüne muayne olman lazım gebelikte kolestazi denilen bir rahatsızlık ciğerlerden gelen bir durum en geç 36.haftada doğum yapilmasi lazim ciddi bir durum geçmiş olsun
Karaciğer enzim ve safra asidi testim temiz çıktı. Bunlar eğer ki Yüksek olursa gebelik kolestazi teşhisi bırakıyorlar. Siz kaçıncı haftada Doğum yaptınız

Allah razı olsun. Zaten çoğunlukla çoğul gebelik ve çok kilo alan anne adaylarında daha fazla oluyor mus kasıntı. Ama benim 34 haftam bitecek ben 7 kilo almışım. Fazla olduğunu da düşünmüyorum. Tabi hersey sebep olabiliyor kasıntıya. Benim de tum tum vücudum. Önce kollar bacaklar kalça fln başlamıştı sonra sirtima göbeğime göğsüme ayağıma attı. Ve kaşınan ilk görüntü ile sonraki kaşınan yerlerde ki görüntüler birbirinden çok farklı olur. İnşaAllah bizlerinde Doğumla geçer. O kadar uzun sürdü ki sanki ömrüm boyunca kaşınacak misim gibi hissediyorum.

Bende aynı şeyi yaşadım ikinciye hamileyim ve yine başladı çaresi yok süreli yıka ben hep öyle yaptım

Tiroit değerlerine bakıldı mı? Tsh, t3, t4, antikor vb?

Bende 4.ayda başlamıştı gebelik kolestazı dediler alt AST değerlerim 40 olması gerekirken 500lere çıkmıştı bi safra asidi seviyenize baktırmanızı öneririm size

Bende aynı şeyi yaşadım ikinciye hamileyim ve yine başladı çaresi yok süreli yıka ben hep öyle yaptım
Yaaa ikinci hamileliğinde mi böyle Allah yardımcın olsun zor yaaaa. Benim ilk bu ve ikinciyi düşünmeyi unuttum acaba ikinci gebelikte böyle olur mu diye aklımda hep.

Geçmiş olsun. Ben de aylarca uğraştım kaşıntıyla, kullanmadığım kortizonlu ilaç kalmadı. Egzama dediler uyuzda parazitten şüphelendiler en sonunda kanserden bile süphelendiler, neyse ki testler temiz çıktı ama 7 ay boyunca en iyi hastanelerde çalışan 5 prof.dr. da anlayamadı sebebini. En sonunda özel bir muayenehanede öğrendik, tek sebep glutenmiş.. o zamandan beri glutensiz besleniyorum ve sıfır kaşıntı. Gluteni kestikten 2 gün sonra ne kaşıntım kaldı ne döküntüm. Bence bir hafta on gün kadar glutensiz beslenmeye çalışın ve izleyin vücudunuzun tepkisini, malesef doktorların aklına bu ihtimal hiç gelmiyor.

Merhabalar kaşıntı nedeni karaciğer değerlerinin yükselmesine bağlı oluyor isterseniz çok gecikmeden doktorunuza danışın

Yaaa ikinci hamileliğinde mi böyle Allah yardımcın olsun zor yaaaa. Benim ilk bu ve ikinciyi düşünmeyi unuttum acaba ikinci gebelikte böyle olur mu diye aklımda hep.
Allah razı olsun canım Allah sana şifa versin inşallah iki gebeliğin de öyle olmaz ama benimkisi oldu geceleri bile uyuyamıyorum kaşıntıdan

Karaciğer enzim ve safra asidi testim temiz çıktı. Bunlar eğer ki Yüksek olursa gebelik kolestazi teşhisi bırakıyorlar. Siz kaçıncı haftada Doğum yaptınız
36 .hafta çok ciddi bir durum ama bilginiz olsun eğer kolestazi değilse bilmiyorum bende kolestazi çıktı 36 da doğum yaptim

Aynısını ben de yaşamiştim berbat bi duyguydu geceleri eşimi uyandiriyodum bi yağ kullandim çatlak için ondan oldu ama gebelik alerjisinde çok duydum bu da olabilir. Yara bere içinde nelerle kaşimadim bacaklarim kötüydü. atopik dermatit için bir krem verdi büyük, cildiye. Onu kullandim bi haftaya geçti sanırım. çokta elden bişey gelmiyor. umarim bi daha yaşamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…