Cnm yeni haberdar oldum bu konudan uzerinden 10 gun felan gecmis ama bilmiorm rahatsizligin halen devam ediormu bi sayfa buldum link atiyim ordan okuyup doktorunla gorusebilirsin yapilmasi gereken islemler icin Hamilelikte kaşıntı neden olur? Kaşıntı tedavisi… Allah saglikli bi sekilde bebisini kucagna almayi nasip etsin insAhh ahhhh dua edin benim için bu bana yapacağınız en iyi şey olur. Birbirimizi tanımıyoruz ama belki Rabbim duanızı kabul eder de beni bundan kurtarır
Hmm anladım canım inşaAllah doğumdan sonra kaşıntıdan kurtulursunVitamin veya ilaç kullanmiyorum canim. Bu süreçte birkac cildiyeciye gittim Alerji degil dedi. Çünkü ben alerji testi yaptırsam mi demiştim. Cildiyeci de suan hamilesiniz bir canlı taşıyorsunuz hormonlardan dolayı neye alerjiniz olduğu hakkında dogru sonuç çıkmaz dedi.
Çok geçmiş olsun öncelikle hamiöerle kaşındı sebebi genellikle enfeksyondan kaynaklı oluyor. Verilen ilaçları kullanıp kullanmama sen takdirin. Sadece sana tafsiye edebileceğim Bi kaç bişey var istersen dene. Ilık suyla kaşınan bölgeni duş jeli gibi şampuan gibi kuru bırakmıycam Bi ürünle yıka. Hiç bi şekilde kese yada katı sabun kullanma. Yıkadıktan sonra sıvı yağ yada zeytin yağla 4-5 dk msj yaparak yedir. Yaklaşık 20-25 dk bekle sonra yıka ama kese katı sabun hiç bi şekilde kullanma. Eğer cildinde kuruluk olursa nemlendirici kullan onuda arko kullanma diğer nemlendiricilere nazar arko krem daha çok kurutuyo cildi. Bebek yağın varsa onu kullan bebek yağı rahatsız etmediği sürece istediği kadar cildinde durabilir temizlemene gerek yok. Eğer denersen haber ver lütfen.Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Allahum sifanizi versi tez zamanda umarim gecer bende 31 haftamdayim suan,gebe kaldikdan sonra sag elimdeki parmaklarimin aralari kasinti yapdi ve kizarikliklar olusdu suya girince dahada bi sizlar hale geliyolar, ilk basda tek parmak arasindaydi simsi bas parmakla isaret parmak arasi haric digerlerinde var, hic bise yapmadilar gosterdimde doktoruma belki egzemadir diye hyr dediler krem sur dediler, bende habire normal marketlerden aldigimiz dove kremlerden surdum, hafifliyo bir sure ama ondan sonra birdaha kabarmaya basliyolar doktorumun yazdigi krem sadece nemlendirici krem bununla idare etmeye calisiyorum gecer elbet dogumdan sonra diye ,birde bende hamilelikden sonra yuzukleride cildim kaldirmadi onlarda alerji yapdi herkezin deyisik bi yan etkisi varMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Teşekkür ederim canim. Uyuz ilaçida en son denedim maalesef geçmedi. Anladım ki gebelik kasıntısı bu hiçbir merhemin fayda etmecegini. Ama dayanılmaz haldeyim. Bugün 35 haftalık oldum. Daha zamanımda var biliyorum. Napicam nasıl dayanicam bilmiyorum.Geçmiş olsun. Ben de aylarca uğraştım kaşıntıyla, kullanmadığım kortizonlu ilaç kalmadı. Egzama dediler uyuzda parazitten şüphelendiler en sonunda kanserden bile süphelendiler, neyse ki testler temiz çıktı ama 7 ay boyunca en iyi hastanelerde çalışan 5 prof.dr. da anlayamadı sebebini. En sonunda özel bir muayenehanede öğrendik, tek sebep glutenmiş.. o zamandan beri glutensiz besleniyorum ve sıfır kaşıntı. Gluteni kestikten 2 gün sonra ne kaşıntım kaldı ne döküntüm. Bence bir hafta on gün kadar glutensiz beslenmeye çalışın ve izleyin vücudunuzun tepkisini, malesef doktorların aklına bu ihtimal hiç gelmiyor
İnşaAllah canim ne sen ne ben nede kimse böyle birseyi yaşamaZ. Çok kötü berbat birsey. Suan tek umudum günümün gelmesi ve Doğumla geçmesi. Ya birde geçmese o zaman naparim diye düşünüyorum.Aynısını ben de yaşamiştim berbat bi duyguydu geceleri eşimi uyandiriyodumbi yağ kullandim çatlak için ondan oldu ama gebelik alerjisinde çok duydum bu da olabilir. Yara bere içinde nelerle kaşimadim bacaklarim kötüydü. atopik dermatit için bir krem verdi büyük, cildiye. Onu kullandim bi haftaya geçti sanırım. çokta elden bişey gelmiyor. umarim bi daha yaşamam.
Allah razı olsun canim. Herkeste farklı geçiyor. Bende ki en kötüsü kasıntı oldu. Yoksa çok şükür çok sıkıntım olmamıştı. Ama beter birsey. İnşaAllah ellerinde iyi olur ama elinle kalsa yine şükret. Tum vücudun durmak bilmeyen kasıntısı daha pis. Sağlıcakla kucağına almak nasip olsunAllahum sifanizi versi tez zamanda umarim gecer bende 31 haftamdayim suan,gebe kaldikdan sonra sag elimdeki parmaklarimin aralari kasinti yapdi ve kizarikliklar olusdu suya girince dahada bi sizlar hale geliyolar, ilk basda tek parmak arasindaydi simsi bas parmakla isaret parmak arasi haric digerlerinde var, hic bise yapmadilar gosterdimde doktoruma belki egzemadir diye hyr dediler krem sur dediler, bende habire normal marketlerden aldigimiz dove kremlerden surdum, hafifliyo bir sure ama ondan sonra birdaha kabarmaya basliyolar doktorumun yazdigi krem sadece nemlendirici krem bununla idare etmeye calisiyorum gecer elbet dogumdan sonra diye ,birde bende hamilelikden sonra yuzukleride cildim kaldirmadi onlarda alerji yapdi herkezin deyisik bi yan etkisi var
Allah razı olsun. Şimdi birkaç tedavi yöntemi uyguladı doktor çoğu karışım ve yağlı. Onları sürünce kesesiz vücûd temizlenmiyor yağlı kalıyor. Tabi ben çok bastırmadan keseliyorum. Duş jelini bıraktim klasik dalan zeytinyağlı sabun kullandim bu süreçte. Faydası olduğundan degil hic yoktan duş jeli gibi kimyasal içermiyor diye. Cildim normalde kuru ama şimdiye kadar böyle olmamıştı. Bu süreçte nemlemdirsem dahi kasıntı oluyor.Çok geçmiş olsun öncelikle hamiöerle kaşındı sebebi genellikle enfeksyondan kaynaklı oluyor. Verilen ilaçları kullanıp kullanmama sen takdirin. Sadece sana tafsiye edebileceğim Bi kaç bişey var istersen dene. Ilık suyla kaşınan bölgeni duş jeli gibi şampuan gibi kuru bırakmıycam Bi ürünle yıka. Hiç bi şekilde kese yada katı sabun kullanma. Yıkadıktan sonra sıvı yağ yada zeytin yağla 4-5 dk msj yaparak yedir. Yaklaşık 20-25 dk bekle sonra yıka ama kese katı sabun hiç bi şekilde kullanma. Eğer cildinde kuruluk olursa nemlendirici kullan onuda arko kullanma diğer nemlendiricilere nazar arko krem daha çok kurutuyo cildi. Bebek yağın varsa onu kullan bebek yağı rahatsız etmediği sürece istediği kadar cildinde durabilir temizlemene gerek yok. Eğer denersen haber ver lütfen.
Ya bende artık bilmiyorum aklım almıyor. Tahliller temiz kullandığım ilac kalmadı geçmedi. Doğumdan sonra kasıntınız geçti mi ve ne kadar gün sonra geçti ?36 .hafta çok ciddi bir durum ama bilginiz olsun eğer kolestazi değilse bilmiyorum bende kolestazi çıktı 36 da doğum yaptim
Amin canim amin. İnşaAllah ne senin ne benim nede başkasının kimsenin olmaz. Ama ne kadar dua etsekte çoğu kisi bunu yasayacak. Ben bu ilkinde aklımı oynatacak hAldeyim. Tabi nasipte ikincisi varsa Rabbim yine kasıntıyla imtihan etmez.Allah razı olsun canım Allah sana şifa versin inşallah iki gebeliğin de öyle olmaz ama benimkisi oldu geceleri bile uyuyamıyorum kaşıntıdan
Geçer canım benim doğuma kalmadı ama kan tahlili felan yapıldı normalde sürekli kaşınan birisiyim alerjim olmustur diye düşünüyorum hala devam mı ediyor senin yaİnşaAllah canim ne sen ne ben nede kimse böyle birseyi yaşamaZ. Çok kötü berbat birsey. Suan tek umudum günümün gelmesi ve Doğumla geçmesi. Ya birde geçmese o zaman naparim diye düşünüyorum.
Amin hayırlısıAmin canim amin. İnşaAllah ne senin ne benim nede başkasının kimsenin olmaz. Ama ne kadar dua etsekte çoğu kisi bunu yasayacak. Ben bu ilkinde aklımı oynatacak hAldeyim. Tabi nasipte ikincisi varsa Rabbim yine kasıntıyla imtihan etmez.
Merhaba. Sırf size yardımım dokunur belki diye üye oldum.Kronik ürtiker hastasıyım gitmediğim doktor kalmadı ilaçlar ve alerji iğnesi fayda etmeyince en son gittiğim doktor üniversite hastanesi dermatoloji bölümüne yönlendirdi orada özel rapor ile aylık bir iğne vurulmaya başlandım. Şu anda gebelik düşünüyorum doktor gebelikte de vurulabilir demişti ama yinede sormakta fayda var. Sizde yaşadığınız ildeki üniversite ya da araştırma hastanesine gidebilirsiniz inşallah çözüm olur. Gerçi doğumada çok kalmamış ama en azından mutlu gidersiniz doğuma. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallahAmin canim amin. İnşaAllah ne senin ne benim nede başkasının kimsenin olmaz. Ama ne kadar dua etsekte çoğu kisi bunu yasayacak. Ben bu ilkinde aklımı oynatacak hAldeyim. Tabi nasipte ikincisi varsa Rabbim yine kasıntıyla imtihan etmez.
Merhaba, ben ağustosta doğum yaptım. Hamileliğimde cilfirtannkadintilarim vardı benimde. Doktorum dermatoloji ye göndermişti. Tüm tetkiklerin safra asitleri dahil yapılmıştı. Herşey normal gelmişti. Ama kasintilarim çok inatciydi. Gece üç dört kez soğuk duşa giriyordum. Ve tüm vücudum özellikle kollarım bacaklarım yara olmuştu. Kadın doğum doktorum bir ilaç başladı sonra. İyi geldi. Ama ara ara yine kaşıntılar artıyordu. 36. Hafta kontrolde safra asitlerinin yükseldigini görünce doktorum hemen sezeryana aldı ve erken doğum yapmış oldum. Size önerim karaciğer fonk. Testlerini ve kanda safra asitlerind sık baktirun. Tablonun oturmadı da zaman alıyor bazen . Bebek için tehlikeli bir durum. Erken doğum gerektiriyor maalesef. Bana gebelik kolestazi tanısı konmuştu. Yara izlerim geçmedi ama doğumdan sonra bıçak gibi kesilmişti kaşıntılar.Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun ikinci hamileliğimde bende de kaşıntı problemi olmuştu.Eşim sen kurdeşen oldun galiba demişti.Cildiyeye gitmiştim anlamamıştı.Sonrasında sevgili doktorum Deniz Cankat yaptığı tahliller sonucunda karaciğer enzimlerimin yükseldiğini söylemişti.Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Arkadasimin da son aylarda özellikle cok olmus drlar hic bisey vermemişti doğuran a kadar ve kiz kaşınmaktan geceleri uyuyamıyodu kuzenine merhem verdiklerini öğrenince çok saydırmıştı.umarim bi an önce çaresini bulursunuz.ben bile 17 haftalik hamile oldugum halde az olan kasintilarimda mahvoluyorum ilik dus ve yağ surunce geçiyor ama benimkiler cok hafif.kendini esine karşı da suçlu hissetme hamilelikte hepimiz aynıyız :)Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Kaşıntı olması riskli bir durum diye biliyorum gebelik kolestazı olabilir. Yine de Allah korusun Allah tüm hamile kadınlara anne olmak isteyenlere bu dönemde kolaylık rahatlık ve sağlık nasip etsinMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Hiiiiç endişe etmeyin, öyle iyi anlıyorum ki sizi... ama geçecek Allah yardımcınız olsunAllah razı olsun. Zaten çoğunlukla çoğul gebelik ve çok kilo alan anne adaylarında daha fazla oluyor mus kasıntı. Ama benim 34 haftam bitecek ben 7 kilo almışım. Fazla olduğunu da düşünmüyorum. Tabi hersey sebep olabiliyor kasıntıya. Benim de tum tum vücudum. Önce kollar bacaklar kalça fln başlamıştı sonra sirtima göbeğime göğsüme ayağıma attı. Ve kaşınan ilk görüntü ile sonraki kaşınan yerlerde ki görüntüler birbirinden çok farklı olur. İnşaAllah bizlerinde Doğumla geçer. O kadar uzun sürdü ki sanki ömrüm boyunca kaşınacak misim gibi hissediyorum.
Allah razı olsun canim evet devam ediyor. 28 haftaya girdiğim gibi başladı. Suan 35 haftaligim halen kaşınıyorum. Ahhh ahh canim gitmediğim doktor uygulamadığım tedavi kalmadı. Pekte geçeceğine dair umudum kalmadı. Şuan tek istediğim biran önce günüm gelsin Doğumla geçmesi umudu. Tabi ki öncelik inşaAllah o kadar ilac bebeğimin sağlığını olumsuz yönde etkilememiştir. Allah affetsin çok merhem hap iğne kullandim bu kasıntı yüzündenCnm yeni haberdar oldum bu konudan uzerinden 10 gun felan gecmis ama bilmiorm rahatsizligin halen devam ediormu bi sayfa buldum link atiyim ordan okuyup doktorunla gorusebilirsin yapilmasi gereken islemler icin Hamilelikte kaşıntı neden olur? Kaşıntı tedavisi… Allah saglikli bi sekilde bebisini kucagna almayi nasip etsin ins