Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Çok geçmiş olsun arkadaşların bazıları söylemiş gerçi bende bir şeye alerjiniz olduğunu düşünüyorum sürekli yemektem zevk aldığınız hergün olmasa da 2 gün de bir yediğiniz bir şey var mı bi düşünün belki o yan etki yapıyordur kaşıntı oluyordur veya kullandığın vitamin varsa belki o bile yapıyor olabilir

Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm sakın kendinizi suçlamayın kaşıntı çok pis birşeydir benim de olmuştu gebelikte tabii bu kadar değil bende size tüm eşyalarınızı az deterjanla ve çift durulama yaparak yikamanizi önereceğim.Yorumlari okumadan yazıyorum özellikle banyo sonu her yerinize bebek yağı sürün ve iyi bir nemlendiri sürün.Enzimler de bir sıkıntı çıkmadığına göre büyük ihtimal harici birşey. Inşallah bir an önce şifa bulursunuz sağlıkla kucağınıza alın.

Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Bende hamilegimde kaşinti problem yaşadım cözüm bulamıyolar igne kullanma sakın banada igne verdiklerinde eczaneye gittigim igne istedigimde şok olmuşlardı hamile kadına igne sakın kullanma diye uyarmıştı kullanmadım ben attım düşük tehlikesi yaşarsın ben kendimi yırtıyodum kaşirken ama dogumdan sonra hemen geciyo beni oglum dünyaya getirdim kaşintim kesildi seni cok iyi anlıyorum hic uyumadan kaşiniyon allah yardımcın olsun

Merhabalar, öncelikle özür dileyerek bildireyim 30 sayfa yazı birikmiş hepsini okuyamadım. Bende aynı durum olmuştu ama hamile değilken. Ben senelerce tedavi adı altında her şeyi denedim. Meğer tiroit değerlerim bozulmuş ve vücudum aşırı antikor üretip her şeye saldırıyormuş. En ufak toz tanesi bile vücuduma deyse hastanelik oluyordum ürtikerden. Anlaşılmıyordu da yediğimden mi içtiğimden mi havadan mı sudan mı deli olmuştum. Tiroit tedavisine başlar başlamaz anında kesildi bir hafta içinde. Sana tavsiyem çok çok çok acil şekilde endokrinolojiye gitmen. Zaten hamilesin gitmen de gerekir çünkü hamilelikte tiroit zaten bozuluyor veya bozulmaya yer arıyor diyeyim. Çok geçmiş olsun.

Tek teste güvenmeyin, yanlış çıkmış olabilir. Gebelik kolestazi testini tekrar yaptırın. Sizi takip eden kadın dogumcunuza güveniyor musunuz? İyi bir hekim mi?İki gebeligimde de yaşadım. Yalnız topuğa jilet atmak nedir orada durdum bi. Bir daha yapmayın. Başka sorunlar oluşturabilir. Biliyorum dayanılmaz , kolestaz gibi çünkü onda en belirgin kaşıntı topuk, parmak aralaridir.
Yara olmuştu benim de heryerim kasimaktan ki hastaneden çağırıp bebeği dogurtacagiz dediler. İyice yükselmiş. Çünkü biz bu şekilde sadece kaşınma sorunu yaşarken bebeğin hayatı tehlikede oluyor. 35,4 de suni sancıyla normal doğum ile doğdu. Doğumla birlikte geçiyor. Çünkü kaşıntıyı yapan şey hamilelik hormonu.
Çok takip edemedim bilgilerinizi, davet edildigim için bu sorunu da dibine kadar yaşamış biri olarak yazmak istedim. Son durumunuz nedir? Umarım testleri bir daha yaptirirsiniz, ehil ve güvenilir ellerdesinizdir, bebeğiniz de, siz de.
Birkaç doktor değiştirdim sırf derdime kim ne der diye. Hepsi gebelikle ilgili dddi. Hangi doktor ne önerdiyse uyguladım. Jilet konusuna gelince gerçekten psikolojimi bozdu bu kasıntı. Neler neler düşündürdü bana. Bir daha yaptıracağım canim ama pek etki edeceğini sanmıyorum. Bu süreçte kendi kadın doğumcum hariç birkaç kadın dogumcuya daha gidip danıştım hepsi bu cildiyecinin işi dedi.

Çok geçmiş olsun arkadaşların bazıları söylemiş gerçi bende bir şeye alerjiniz olduğunu düşünüyorum sürekli yemektem zevk aldığınız hergün olmasa da 2 gün de bir yediğiniz bir şey var mı bi düşünün belki o yan etki yapıyordur kaşıntı oluyordur veya kullandığın vitamin varsa belki o bile yapıyor olabilir
Vitamin veya ilaç kullanmiyorum canim. Bu süreçte birkac cildiyeciye gittim Alerji degil dedi. Çünkü ben alerji testi yaptırsam mi demiştim. Cildiyeci de suan hamilesiniz bir canlı taşıyorsunuz hormonlardan dolayı neye alerjiniz olduğu hakkında dogru sonuç çıkmaz dedi.

Merhabalar, öncelikle özür dileyerek bildireyim 30 sayfa yazı birikmiş hepsini okuyamadım. Bende aynı durum olmuştu ama hamile değilken. Ben senelerce tedavi adı altında her şeyi denedim. Meğer tiroit değerlerim bozulmuş ve vücudum aşırı antikor üretip her şeye saldırıyormuş. En ufak toz tanesi bile vücuduma deyse hastanelik oluyordum ürtikerden. Anlaşılmıyordu da yediğimden mi içtiğimden mi havadan mı sudan mı deli olmuştum. Tiroit tedavisine başlar başlamaz anında kesildi bir hafta içinde. Sana tavsiyem çok çok çok acil şekilde endokrinolojiye gitmen. Zaten hamilesin gitmen de gerekir çünkü hamilelikte tiroit zaten bozuluyor veya bozulmaya yer arıyor diyeyim. Çok geçmiş olsun.
Merhaba canim. Estağfirullah 😊 çok yere gittim canim. Bazı bölümlere dahiliye yönlendirmeden gidemiyorsunuz. Söyleyince doktorlara birsey kim sana dedi o bölüme git diye etrafın her dediğine inanmayın. Gerekli olan testi zaten istiyoruz falan diyorlar.

Bende hamilegimde kaşinti problem yaşadım cözüm bulamıyolar igne kullanma sakın banada igne verdiklerinde eczaneye gittigim igne istedigimde şok olmuşlardı hamile kadına igne sakın kullanma diye uyarmıştı kullanmadım ben attım düşük tehlikesi yaşarsın ben kendimi yırtıyodum kaşirken ama dogumdan sonra hemen geciyo beni oglum dünyaya getirdim kaşintim kesildi seni cok iyi anlıyorum hic uyumadan kaşiniyon allah yardımcın olsun
5 ampul iğne kullandim korka korka. Kullandığım gün hafifletiyordu birkaç saat tekrar başlatıyordu. İğne bitti yine eskiye döndük bende iğneyi vurduğumla kaldım. İnşAllah geçer canim ya. Hic sorma yaaa uyumakta ne. Uykuyu tanımıyor artık vucudum. O kadar unuttum sorunsuz rahat derinden uyumayı. Allah razı olsun csnim

Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm sakın kendinizi suçlamayın kaşıntı çok pis birşeydir benim de olmuştu gebelikte tabii bu kadar değil bende size tüm eşyalarınızı az deterjanla ve çift durulama yaparak yikamanizi önereceğim.Yorumlari okumadan yazıyorum özellikle banyo sonu her yerinize bebek yağı sürün ve iyi bir nemlendiri sürün.Enzimler de bir sıkıntı çıkmadığına göre büyük ihtimal harici birşey. Inşallah bir an önce şifa bulursunuz sağlıkla kucağınıza alın.
Allah razı olsun csnim. Nemlendiriciler fayda etmiyor ki çünkü kasıntına cozum olmuyor. İnşaAllah ahhh ahhh çokça şifaya ihtiyacim var 🤲🏻

Gebelikle alakali benimde ilk hamileligimde ust bacaklarimda olmustu ama cok uzun surmedi
Kasiya kasiya mor mor cizgiler Yapmistim
Bide sizin tum vucut Allah yardimciniz olsun

Çok çok geçmiş olsun canim. Banada Puup urtiker egzama diyen bile oldu. Bendede enzimler normal. İğne hafifletiyor ama etkisi geçince sonrasında yine başlıyo. 1 tane kaldı iğnem bırakınca tam belli olacak azalttı mi kasıntıyı yoksa etki süresi devam edene kadar mi azalma olduğunu.
Size de çok geçmiş olsun umarım geçer hepimizin dertleri bir an evvel🙏🙏

İnşaAllah canim. Cildiyeci erkek bebek bekleyen anne adaylarında daha sık karşılaşıyoruz böyle bir durumla demişti. O yüzden sorma gereği duydum.
Benim kız bebek ama berbat kasintim var sinir sistemim bozuldu artık bence cinsiyetle hiç alakası yok tamamen vücutla ilgili

Benim kız bebek ama berbat kasintim var sinir sistemim bozuldu artık bence cinsiyetle hiç alakası yok tamamen vücutla ilgili
Doktor zaten cinsiyetle ilgili böyle birsey ddi yoksa bende pek ihtimal vermiyorum. Bilirim canim ne pis İllet. İnsani hayattan soğutur ya. Sanırsın ki hayatında çektiğin en büyük acı hastalık bu gibi. O kadar alt üst eder psilojiyi.

canım birde bir ilaç sprey daha duydum ama hamilesin ya mutlaka doktora danış internetten prespektüsünü incele Oceral sprey

Allah razı olsun canim. İnşaAllah hic yaşamazsınız. Pandemi dolayısıyla umre hacca gidende yok yoksa zemzem suyu var mi diye etrafa sorardım. Ama dediğiniz iki süre candır. İnşaAllah okuyup şifa isteyeceğim Rabbimde

Allah razı olsun canim. İnşaAllah hic yaşamazsınız. Pandemi dolayısıyla umre hacca gidende yok yoksa zemzem suyu var mi diye etrafa sorardım. Ama dediğiniz iki süre candır. İnşaAllah okuyup şifa isteyeceğim Rabbimden
Amin Allah kimseye yasatmasın zor bir durum,Allah tez zamanda sizr sifa versin, hac malzemesi satan yerde zemzem satılıyor ama şu an onlarda kapalıdır herhalde, Allah gönlünüze göre versin.

Amin Allah kimseye yasatmasın zor bir durum,Allah tez zamanda sizr sifa versin, hac malzemesi satan yerde zemzem satılıyor ama şu an onlarda kapalıdır herhalde, Allah gönlünüze göre versin.
Amin canimm amin. Çok zor bir durum. Gerçekten Rabbim kimseye yasatmasın bunu ve bizede şifa versin. Sorarım csnim eşim gider bakar açık olan yer var mi yok mu diye. Allah razı olsun 🤲🏻

Sevgili arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun, benzer bir şikayeti 2 yıl önce ikizlerime hamileliğimin son haftalarında yaşamıştım. Ürtiker demişti doktorum ve Doğumdan sonra geçeceğini söylemişti. Dediği gibi de oldu. Vücudumda göğüs kısmımın altında kalan her yer kırmızı kaşıntılı döküntülerle doluydu. El ve ayak parmak aralarım kaşımaktan su topluyordu. Kaynar su ve buz gibi soğuk su ile duş anlık rahatlatıyordu. İzleri kalacak diye aklım çıkıyordu. Kayınvalidem eskilerin inanışıyla birine götürdü. Bulgur püskürtmesi, dedi kadın. Bakır bir tavayı ısıtıp vücuduma değdirdi, kaşınan yerlere. Anlık çok iyi geldi. İçimden hiç inanmadım. Ama kimseyi kırmamak adına inanmış göründüm. Ama dediğim gibi dermatolog ve kadın doğum doktorumun dediği gibi ürtiker/kurdeşen olduğunu düşünüyordum sürecin. Kadın doğum doktorum bazı durumlarda hamilelikte bebeğin vücut tarafından bazen böyle algılanabildiğini alerjik bir durum olabildiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilemiyorum. Ama doğumdan sonra kaşıntılarım azalarak geçti, iz vs de kalmadı. Hepinize geçmiş olsun...

X