Biliyorum canim da iste ne bilim insan yine evham yapıyor. Çünkü ben verilen ilaçları çok kişiye teyit ettiriyorum. Cildiyeci verince başka cildiyeciyi arayıp soruyorum. Olmadı kadın dogumcuyu arıyorum. Yetmiyor aile hekimine soruyorum. Bazen bir doktor önermiyorum derken diğeri sıkıntı olmaz diyor. Bukez bende ikiye bölünüyorum.Allah korusun bir şey olmamıştır umarım çünkü Doktorlar bebeği göz önünde bulundurarak ilaç verirler zararlı olacak ilacı doktor size vermez
Ah ah seni o kadar iyi anlıyorum ki ben en başından ilk aydan beri aynıyım her yerim yara geceleri uyuyamıyorum kasinmaktan bazen cildiyeye gittim uyuz tedavisi bile uyguladı ama çare yok enzimler zaten normal....sebepsiz işte alerji ilacı zrteyc kullanıyorum ama fayda etmiyor bilmiyorum iğne fayda etti miMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Valla en kötüsü o. Yaşamayan bilemez. Belkide herkes yaşadığı şeyi en kötüsü bilir ama .kaşıntı beni mafetmisti. Ne uykum vardı ne bişey. Bide kasılmalarım da vardı iki büklüm yürüyordum rahim agrisina. Çok zordu çok 3 haftası berbattı valla. Sağ salim kurtuldum şükürler olsun. İnsaAllah darısı sana olsunİnşaAllah canim inşaAllah zarari olmaz. Bazı kişilerin nede güzel geçiyor gebeliği. Düşüyorum acaba içinde en kötüsü kasıntı mi. Resmen günlük faaliyetini bile etkiliyor. Kasıntısı bir yandan yarası bir yandan. Getirdiği uykusuzluk bir taraftan.
Ama ayni sizin anlattığınız gibi olmuş fotolarını atmıştıBenim de gebelikten denildi. Benimde psikoloji bozuldu gitti.
Evet Ben vajinal kaşıntı sandım o yüzden öyle yazdımAllah razı olsun canim. Sicak su kasıntıyı dahada fazlalastiriyor.
Anladım canım geçmiş olsun. Ben sana bir de doktor önereceğim nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul ise Mihrimah Sultan tıp merkezinde doktor gürbüz bey var. Alanında çok iyi bir cildiye uzmanı. Hem benim hem bir çok yakınımın kimsenin bulup bilemediği, biyopsilerin bile netice vermediği cilt hastalıklarını bir bakışta anlayıp çözen birisi. Online yardım da ediyor sanırım. Pandemi sebebiyle. Başka şehirde bile olsanız bir danışın derim. Allah şifa versin...İki sefer yaptırdım düşüktü ama aklımda tekrar yaptıracağım acaba yükselmiş midir diye ya da aynı mıdır diye stres mecburi oluyor çünkü kaşıntı artık piskoloji bozuyor
Sagol kuzum. Cok zor tabi yaa.Olmuyo cunku tekrarCanimçok geçmiş olsun ya üzüldüm ahhh ahhh nasıl zor bir durumdur şimdi. Bende ağladım sinirden güldüm. Neler yaşadım ve yasıyorum. Bebeğiniz kalbinin neden durduğu belli mi?
Gebelik kolestazı üye sayısı 189Grubun adı nedir
Allaha sığının tevekkül olun zaten kaşıntıdan strese girdiniz bide böyle evham yapıp iyice üzülmeyinBiliyorum canim da iste ne bilim insan yine evham yapıyor. Çünkü ben verilen ilaçları çok kişiye teyit ettiriyorum. Cildiyeci verince başka cildiyeciyi arayıp soruyorum. Olmadı kadın dogumcuyu arıyorum. Yetmiyor aile hekimine soruyorum. Bazen bir doktor önermiyorum derken diğeri sıkıntı olmaz diyor. Bukez bende ikiye bölünüyorum.
Merhaba canım aynı şey hamileliğim de 7 yıl önce benim de başıma geldi 32 haftada sancıyla hastaneye gitmistim ve kadın doğumcum iltihap var diyerek beni hastahaneye yatırdı bir gecede 8 şişe magnezyum takviyesi verdi serum olarak ben hastaneden çıktıktan sonra aynı sana olan oldu kaşınmaya başladım ve yanik lekeler oluştu bana magnezyum fazlalığından olmuş diye mavi kutulu şu gibi bi jel vermişti kaşıntı için ama malesef ismini hatirlamiyom izlerin doğumdan 5 6 ay sonra geciyo merak etme geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Çok sağolunnn Evet inşallah bir daha olmaz ,erkekÇok çok geçmiş olsun. Aslında gebelikte çok beter kaşınan kadınlar var mis. Çevrem ilk defa böyle Birseye şahit olduk diyorlardı. Araştırınca anladım ki tek ben degil misim. Umarım şimdi biter. Bende çoğu şey kullandim geçmedi. Ben anahtar ile kaşıdım defalarca. Seninde baya zor geçmiş. İnşaAllah bir dahaki gebeliklerimiz böyle geçmez. Benim yüzüm dışında tüm vücûd kasiniyor. Cinsiyeti neydi peki bebeginizin?
Benimde gogus uclarim kasiniyor ve cok agriyorlar adetimede 13 gun varken küçük bir kanama oldu hamilemiyimMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Canim ne desem yalan olur. Eğer ki hamile kalmak istiyorsan Rabbim nasip etsin sana. Ya kiminde adet oncesi kanama hamilelik belirtisi oluyor. Ben birkaç kişide de gördim leke görüpte sonra adet olan da var. En iyisi sen gününü bekle ve test yap. Ben adet günümü iki gün geçti evde test yaptım pozitif çıktı.Benimde gogus uclarim kasiniyor ve cok agriyorlar adetimede 13 gun varken küçük bir kanama oldu hamilemiyim
İnşaAllah canim. Cildiyeci erkek bebek bekleyen anne adaylarında daha sık karşılaşıyoruz böyle bir durumla demişti. O yüzden sorma gereği duydum.Çok sağolunnn Evet inşallah bir daha olmaz ,erkek
Allah razı olsun canim. Sanada çok çok geçmiş olsun. Ya gerçekten lekesi isterse kalıcı olsun hic umrumda degil. Ben sadece kasıntım biran önce son bulup bitsin Ve bebeğimi de sağlıcakla kucağıma almayı istiyorum.Merhaba canım aynı şey hamileliğim de 7 yıl önce benim de başıma geldi 32 haftada sancıyla hastaneye gitmistim ve kadın doğumcum iltihap var diyerek beni hastahaneye yatırdı bir gecede 8 şişe magnezyum takviyesi verdi serum olarak ben hastaneden çıktıktan sonra aynı sana olan oldu kaşınmaya başladım ve yanik lekeler oluştu bana magnezyum fazlalığından olmuş diye mavi kutulu şu gibi bi jel vermişti kaşıntı için ama malesef ismini hatirlamiyom izlerin doğumdan 5 6 ay sonra geciyo merak etme geçmiş olsun
Ahh ahhh canim psikolojimi bozdu gitti. Rabbimden tek istediğim bana merhamet etsin ve beni bu kasıntıdan kurtarsınAllaha sığının tevekkül olun zaten kaşıntıdan strese girdiniz bide böyle evham yapıp iyice üzülmeyin
Aynen canim. Gebelik kolestazi yok denildi bana ama netteki paylaşımlara bakınca benimki de onlarla birebir aynıydı.Ama ayni sizin anlattığınız gibi olmuş fotolarını atmıştı
Rabbim bir daha yasatmasın size canimSagol kuzum. Cok zor tabi yaa.Olmuyo cunku tekrardr genetik dedi
Canimmm Mersin ilindeyim. Tamam canim araştırıp arayıp soracağım. Ama beni görmeden Nasıl teşhis bırakacak ki.Anladım canım geçmiş olsun. Ben sana bir de doktor önereceğim nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul ise Mihrimah Sultan tıp merkezinde doktor gürbüz bey var. Alanında çok iyi bir cildiye uzmanı. Hem benim hem bir çok yakınımın kimsenin bulup bilemediği, biyopsilerin bile netice vermediği cilt hastalıklarını bir bakışta anlayıp çözen birisi. Online yardım da ediyor sanırım. Pandemi sebebiyle. Başka şehirde bile olsanız bir danışın derim. Allah şifa versin...