hamilelikte etsiz çiğ köfte yemek

kızlar 8 haftalık hamileyim ve bi sorum olacak sade bulgurdan yapılan çiğ köfte yemek zararlımıdır acayip canım istiyo ( fakat korkuyorum..

canım doğuluyum bizim burda sürekli yenir hamileler tarafından, ne zararı olacağından şüpheleniyorsun şüphen varsa bilgim kadarıyla cevaplayabilirim

canım doğuluyum bizim burda sürekli yenir hamileler tarafından, ne zararı olacağından şüpheleniyorsun şüphen varsa bilgim kadarıyla cevaplayabilirim

canım benim etli olanlarda bakteri ürüyo onu biliyorum fakat sade bulgurdan yapılan çiğ köfte zararlıolmaması lazım ama içimi kemiriyo bu düşünce doktorumda etli veya etsiz diye ayrım yapmadı çiğ köfte yemicen diye söyledi hemşire bi arkadaş vardı belki bilgisi olur diye onada sordum "sonuçta oda bekliyo yeme bence" dedi ondan sordum

bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı olmaz, belki senin mide ilgili bir problemin vardır ondan demiş olabilirler

çiğ köfteyi hazır almazsanız bir problem olmaz etli ya da etsiz farketmez yeter ki çabuk tüketin

canınız çok istediyse bir sıkım(bizim oralarda öyle derler bir lokma anlamında) etsiz yiyin bence ha kısır ha köfte fark etmez bence

yanlış yönlendirmekte istemem

urfayılım memlekette nerdeyse her öğlen yapan hanımlar var hele hamileler isterse hemen yoğururlar

bir zararı görülmedi duyulmadı şimdiye kadar

batıda çiğ köfteye önyargı var zararlı diye ama et yoğrulma ve acı biberle pişiyor

canım benim etli çiğ köfte beklediği zaman bakteri ürüyo içinde bu bakteride bebeğin beyin ve zeka gelişimi için zararlıymış bende yeni öğrendim ilk hamileliğimde doktor hiç bundan bahsetmemişti bitlisteydik o zaman 7-8 inci aylarımda tüketmiştim çok şükür oğlumda hiç bi problem yok hatta üstün zekalı diyebilirim fakat şimdi bile bile yemek çok canımı sıkıyo, evde yapmadım hiç bilmiyorumda hazır alacam..

içimi biraz olsun rahatlattın canım ya sağolasın..

evet alıntı yaptığın mesajımda da belirttim zaten yeter ki çabuk tüketin diye.

etlisi cok farkeder.
toksoplazma nedir diye arastirin.

kızlar 8 haftalık hamileyim ve bi sorum olacak sade bulgurdan yapılan çiğ köfte yemek zararlımıdır acayip canım istiyo ( fakat korkuyorum..

hayır canım çiğ köftenin içinde çiğ et olduğu için hamilelere zararlı ama içinde etsiz ciğköftede sadece baharat ve bulgur olduğu için zararı yok

etlisi cok farkeder.
toksoplazma nedir diye arastirin.

aynen öyle canım arkadaşta zaten belirtmiş sağolsun hemen tüketmek gerekir diye genelde doğu illerinde yaşayanlar bu işin ustası her evde yapılır ve anında yenir fakat buralarda anca hazır alırız bu arada sakaryadayım..

yanliz toksoplazmanin hemen tüketimle pek ilgisi yok. etin cig olmasi ve bu bakteriyi bulunduruyor olmasi yeterli :/

çok tşk. ederim arkadaşlar hemen eşime aldırıyorum ve afiyetle yiyorum,artık 3 mü 4 dürümmü yerim bilemem :))

Allah'a şükür cahil bir insan değilim araştırın dediğiniz konuya hakimim

şunu da belirteyim hazırı kesinlikle tavsiye etmiyorum hazırı çiğ köftenin yanından geçmez, onların içinde zaten ne olduğu belli olmayan çok şey var, benim midem acıya ekşiye alışkın olmasına rağmen denemek için hazır yemiştim hastanelik olmuştum.

imkanınız varsa siz evde yapın zaten tarifi forumda mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…