- 27 Ağustos 2009
- 1.580
- 29
- 34
-
- Konu Sahibi IntromTrack
canım doğuluyum bizim burda sürekli yenir hamileler tarafından, ne zararı olacağından şüpheleniyorsun şüphen varsa bilgim kadarıyla cevaplayabilirim
ya nolur zararlı olmasın ben yemeden duramam onu
bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı olmaz, belki senin mide ilgili bir problemin vardır ondan demiş olabilirler
çiğ köfteyi hazır almazsanız bir problem olmaz etli ya da etsiz farketmez yeter ki çabuk tüketin
canınız çok istediyse bir sıkım(bizim oralarda öyle derler bir lokma anlamında) etsiz yiyin bence ha kısır ha köfte fark etmez bence
yanlış yönlendirmekte istemem
urfayılım memlekette nerdeyse her öğlen yapan hanımlar var hele hamileler isterse hemen yoğururlar
bir zararı görülmedi duyulmadı şimdiye kadar
batıda çiğ köfteye önyargı var zararlı diye ama et yoğrulma ve acı biberle pişiyor
canım benim etli çiğ köfte beklediği zaman bakteri ürüyo içinde bu bakteride bebeğin beyin ve zeka gelişimi için zararlıymış bende yeni öğrendim ilk hamileliğimde doktor hiç bundan bahsetmemişti bitlisteydik o zaman 7-8 inci aylarımda tüketmiştim çok şükür oğlumda hiç bi problem yok hatta üstün zekalı diyebilirim fakat şimdi bile bile yemek çok canımı sıkıyo, evde yapmadım hiç bilmiyorumda hazır alacam..
içimi biraz olsun rahatlattın canım ya sağolasın..
bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı olmaz, belki senin mide ilgili bir problemin vardır ondan demiş olabilirler
çiğ köfteyi hazır almazsanız bir problem olmaz etli ya da etsiz farketmez yeter ki çabuk tüketin
canınız çok istediyse bir sıkım(bizim oralarda öyle derler bir lokma anlamında) etsiz yiyin bence ha kısır ha köfte fark etmez bence
afiyet olsun canım gönlünü ferah tut
annelerimiz bize hamileyken kim bilir nasıl beslendiler Allah'a şükür bir özrümüz yok
kızlar 8 haftalık hamileyim ve bi sorum olacak sade bulgurdan yapılan çiğ köfte yemek zararlımıdır acayip canım istiyo( fakat korkuyorum..
etlisi cok farkeder.
toksoplazma nedir diye arastirin.
aynen öyle canım arkadaşta zaten belirtmiş sağolsun hemen tüketmek gerekir diye genelde doğu illerinde yaşayanlar bu işin ustası her evde yapılır ve anında yenir fakat buralarda anca hazır alırız bu arada sakaryadayım..
yanliz toksoplazmanin hemen tüketimle pek ilgisi yok. etin cig olmasi ve bu bakteriyi bulunduruyor olmasi yeterli :/